Jip, HS en mooi weer

AL

Jip blijft me bezig houden. Het castratie verhaal is ondertussen van de baan. Dat zou teveel stress zijn voor Jip. Hij heeft net een verhuizing achter de rug en … nee, ik doe het gewoon niet. Het staat me vreselijk tegen. Toen gisteren mijn zus hetzelfde zei, kon ik zonder twijfel de knoop doorhakken.

Jip blijft intact. Dan zou ik nog een klein beertje erbij kunnen nemen, maar ook dat schuif ik nog even voor me uit. Als ik alles en iedereen zou moeten geloven zou ik het groene huisje in de kooi moeten verwijderen. Cavia’s zien geen diepte. Cavia’s mogen niet van ophogingen springen, want dat is slecht voor de heupen. Cavia’s mogen niet op zaagsel lopen, want dat is slecht voor hun pootjes. Ik kan nog wel even doorgaan. Ik kan er heel kort over zijn: huisdieren zouden überhaupt niet mogen bestaan, omdat ze op die manier niet in hun natuurlijke omgeving leven. Dus, huisdieren afschaffen en we zijn van alle problemen af.

Eergisteren hebben Peter en ik het nodige opgeruimd in de rommelkamer. We hebben wat spullen naar de stort gebracht en oud papier weggedaan. Nu nog oude elektrische apparaten en oude kleding wegbrengen en we zijn klaar om te gaan verven. Gisteren even een korte wandeling gemaakt en met mijn zus wat gedronken op een terras. Ik heb een half uurtje gelopen en een half uurtje op het terras gezeten en echt waar, verdomme fucking shitzooi. Ontsteking. Op een hele vervelende en pijnlijke plek. Na de zware en depressieve periode van vorige week kan ik dit maar moeilijk verteren. Genoeg is genoeg. Dit wil en kan ik er even niet bij hebben. Maar het leven is heel simpel, wat ziekte betreft heb je niks te willen.

Vandaag ga ik proberen verdomd rustig aan te doen. De ontsteking is in een razend tempo op komen zetten en is al een abces geworden die op springen staat. Ik hoop dat het snel gaat, des te eerder ben ik van de pijn af. Dan begint de volgende ellende; schoonmaken, spoelen, etc, maar ook dat is maar tijdelijk. Tot de volgende ontsteking zich weer aandient. Soms is het om moedeloos van te worden. Zeker na een week als afgelopen week. Wat een klote ziekte. En dan te bedenken dat het nooit overgaat. Tering zeg.

Het wordt mooi weer vandaag. Geniet ervan, mensen. ♥

19 gedachten over “Jip, HS en mooi weer

 1. Fijn dat je een beslissing hebt genomen wat betrefd Jip!
  Een ziekte hebben met opvlammingen is niet fijn.
  Goed dat jullie het kamertje hadden opgeruimd.
  Ben zo benieuwd naar het eindresultaat…..

  Beterschap en knuffels Xx

 2. Iedere keer als ik het lees denk ik weer: Jezus, wat een ruk ziekte! Je zou er maar iedere dag mee moeten dealen. Respect hoor Marion. Jip heeft de vlag zeker wel uithangen nu hij weet dat zijn ballen blijven? 😉

 3. Goede beslissing omtrent Jip, laat hem maar gewoon lekker wennen en veel plezier aan hem beleven. Wat ontzettend klote dat het weer op kwam zetten. Misschien was het opruimen en wandelen weer teveel van het goede? Maar alsnog, gewoon ontzettend rot dat je er altijd rekening mee moet houden. Dikke knuffel!

 4. Heb soms zo met je te doen wat inderdaad een kloteziekte niet kunnen doen wat je wil want dan……Bah Marion zou willen dat ik het beter voor je kon maken want dan stond ik nu al voor je neus .Ben in iedere al voor Jip blij dat ie zijn ballen behoud 😆.Neem nu een offday en zorg goed voor jezelf .Liefs en en heel dikke knuffel

 5. Hahaha, dat stukje over Jip en alles wat niet mag. Zo herkenbaar… Er is zoveel dat niet mag. Natuurlijk kan het altijd “beter”, maar als jij er alles aan doet om hem een goed leven te geven is dat toch helemaal prima. 🙂

  Wat naar dat er weer zo’n heftige ontsteking is opgekomen! 😦 Heel veel sterkte, lieve Marion! Ik hoop dat het hele proces een beetje snel verloopt en het proces tot de volgende ontsteking heel erg lang mag duren..

 6. Jip heeft het prima naar zijn zin bij jou. 😉 Dat is toch veel belangrijker dan wat we allemaal wel niet zouden mogen……

  Je zou eens op YouTube naar Pets Palace tv moeten zoeken. Daar staan super leuke cavia filmpjes op! En die mogen wel van alles.
  Ik weet zeker dat je de filmpjes leuk vind.

 7. Fijn dat voor Jip voorlopig alles bij het oude blijft. Hij lijkt op de foto’s heel tevreden te zijn. Gaat hij nu uit zichzelf in zijn bedje liggen? Ziet er zo lief uit. Hij heeft het erg getroffen met jou denk ik. En jij met hem natuurlijk;-) Een fijne afleiding op moeilijke momenten. Hopelijk neemt de pijn weer snel af, voortdurend pijn hebben is erg slopend.

  Succes met verven!

  Groetjes,
  Alice

 8. Sterkte Marion, probeer wrijving te voorkomen door een vette crème op en rondom de ontsteking te smeren. Heet douchen en spanning op de huid, maar deze tips zijn waarschijnlijk niet nieuw voor je.

  Nogmaals sterkte

 9. Blij voor Jip dat hij zijn zaakje mag houden; vind het ook niet niks om een beestje te castreren of steriliseren. Al ‘moet’ het soms. Poes had toen ze nog een mini-poes was een ernstige baarmoederontsteking terwijl men dacht dat ze zwanger was. Ze waren er net op tijd bij, maar de schade was zo groot dat het niet meer mogelijk voor haar was om kittens te baren, dus hebben ze haar gesteriliseerd om ook maar elke mogelijkheid tot kittens uit te sluiten.
  Anyways, sterkte met je ontsteking, hoop dat ’t snel wegtrekt en dat een volgende nog ff op zich laat wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.