Verveling

BK91

Het moge duidelijk zijn; niemand heeft enig idee wat we hier in vredesnaam op aarde aan het doen zijn en daarom zijn we ons hele leven aan het uitzoeken wat toch wel de zin van het leven is. Ik doe dat ook. Denk ik net dat ik de flow een beetje gevonden heb, flikker ik er genadeloos hard weer uit.

Keer op keer hebben we weer een Eureka-moment. Ja! Dát is wat ik wil doen/worden/zijn. Om een maand later te denken: What the hell was I thinking? Wacht, laat ik voor mezelf spreken. Ik weet helemaal niet of dit ook voor jullie geldt. Voor mij in ieder geval wel.

Herman Brusselmans zei laatst in een programma: “De mens is geboren om zich te vervelen, maar daar kunnen we helemaal niet tegen en daarom zijn we continue op zoek om iets te vinden om ons uit die verveling te halen.” Nu ja, is de mens geboren om zich te vervelen? Dat denk ik zelf niet, maar het is wel een feit dat we er verdomd slecht tegen kunnen. Het begint al als we klein zijn: “Mama, ik verveel me. Ik heb niets te doen. Mama, ik verveeeeeeel me!” Daarom raken veel mensen ook zo verknocht aan tv, internet en social media. Altijd wat te doen. Men hoeft zich nooit meer te vervelen.

En hoewel we (bijna) allemaal klagen dat we zoveel moeten en zo weinig tijd voor onszelf hebben om echt tot rust te komen, is dat echt tot rust komen dus precies waar we niet tegen kunnen. Zijn we op vakantie en hoeven we eindelijk niets te doen, plannen we onze hele twee weken vol met dagexcursies en boottochtjes. Om maar vooral niet op onszelf aangewezen te zijn, want ja, dan is de kans op verveling groot. Verwarren we tot rust komen niet met verveling? Wij mensen zijn gewoon niet in de wieg gelegd om niets te doen. Dat kunnen we niet. Dan gaan we ons vervelen en daar hebben we een hekel aan.

“Vandaag ga ik eens even lekker helemaal niets doen en uitrusten.” Ik hoor het mezelf nog zeggen. Binnen een half uur werd ik onrustig. Een boek. Nee, toch geen boek. Een tijdschrift. Pfff, wat een gezever. Dan maar muziek luisteren. Ik kan niet stil liggen. Ik moet wat doen. Ik ga wel even naar de stad. Enzovoorts. Nu heb ik hier de ideale oplossing voor gevonden. Alle winkels gaan sluiten  en in de ochtend gaat men naar een balie van de gemeente en geeft met aan wat men voor die dag nodig heeft. Bijvoorbeeld:

 1. Brood
 2. Kaas
 3. Melk
 4. Andijvie
 5. Olijfolie
 6. Aardappelen
 7. Vlees
 8. Chocola

Je betaalt voor alles wat je nodig hebt 10 keer zoveel als in de winkel, maar dat geeft niet; je hoeft namelijk nooit meer te werken. In ruil voor dat geld krijg je voor ieder product een enveloppe met aanwijzingen waar je het product kan vinden. Vervolgens ben je de rest van de dag bezig om je artikelen te vinden die verstopt liggen ergens in de wijde omtrek van pak ‘m beet 25 km. Nou, hoef je je de hele dag niet te vervelen. Je hebt meteen je portie beweging gehad en het is nog leuk om te doen ook. In ieder geval beter dan werken of je vervelen. Goed plan? Nee, natuurlijk niet. Mijn fantasie sloeg even op hol.

Ik stop maar snel met schrijven voordat er nog gekkere ideeën in me opkomen. Fijne dag vandaag. ♥

13 gedachten over “Verveling

 1. Proest…waar haal je toch al die fantasie vandaan :-)…

  Gek fenomeen is dat, verveling…als ik terugkijk zou ik zo graag alles opnieuw doen en mijn tijd ook anders besteden, ik verveel me nooit maar had het wel graag anders ingevuld.

  Sterkte met alles

 2. Haha hoe verzin je het 😅 Ik verveel me bijna nooit, heb altijd wel wat te doen. Gek fenomeen eigenlijk. Voor mij is op reis gaan ook niet zozeer om niks te doen, maar om te ontspannen door de vrijheid die ik heb. Alles zelf bepalen en niet geleid worden door werk ed.

 3. Ben het met je eens!
  Ik zeg ook weleens nu doe ik niets.
  Toch doe ik dan wel weer iets.
  De hond kan zichzelf niet uitlaten…..
  Poetsen gebeurt ook niet vanzelf.
  Dan maar roddels lezen in tijdschriften.
  Of televisie kijken.
  Maar kan soms ook zo in slaap vallen.

  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.