Chronisch ziek, Psychische Shit

Therapie: Keiharde woorden


Getagd: , .

maat44

Vanochtend om 8:45 uur had ik therapie. Ik was nog geen 10 minuten binnen en de tranen stroomden al over mijn wangen. Er vielen woorden. Keiharde woorden. Woorden die me zo ontzettend veel pijn deden dat ik de tranen niet meer binnen kon houden.

Het feit dat ik niet meer kan werken valt me zwaar. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt en vond het fijn om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Dat is nu voorbij. Soms ben ik dankbaar dat ik thuis mag blijven en niet meer hoef te werken, zodat ik minder vaak ziek ben en minder pijn heb. Soms echter voel ik mij ook schuldig dat ik niet meer kan werken. Dat was de afgelopen dagen het geval. Het was een zware week. Toen mijn therapeute ook nog eens onderstaande woorden tegen me zei, brak ik.

Kan je echt helemaal niet meer werken dan? Niet eens een uurtje per dag? Dat moet toch kunnen? Waarom niet? Voorheen werkte je toch ook 40 uur in de week? Toen was je toch ook ziek? Waarom kan dat nu ineens niet meer? Je bent gewoon zwak. Een slappeling. Een aansteller. Het valt allemaal best mee met die ziekte van jou. Je maakt het allemaal veel erger dan het is. Je kan best werken. Je wil gewoon niet. 

De woorden sneden door mijn ziel. Mijn lichaam kromp ineen. Hoe kon ze dit tegen mij zeggen? Hoe kon ze zo hard zijn tegen mij? Ze weet toch dat ik altijd mijn best heb gedaan? Dat ik acht jaar lang alles op alles heb gezet om mijn baan te kunnen behouden? Hoe kon ze zo vreselijk hard zijn?

Door mijn tranen heen kijk ik haar aan. Haar blik is meelevend. Dan kijkt ze naar het papier waar de woorden opstaan die ze net aan mij voorlas. Mijn woorden. Mijn eigen keiharde woorden. ♥

71 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s