Warmte, weer en wanbetalers

IMG_20151024_125323

De extreme warmte is eindelijk het land uit. Voor de één jammer, soms zelfs echt vervelend, voor mij een zegen. De helft van mijn vingers zitten in verband gewikkeld en mijn handen zitten vol warmteblaren. Ja, voor mij is het echt een zegen dat het wat aan het afkoelen is. 

Ik hou van de herfst. Ik kan in de herfst op de één of andere manier helemaal tot rust komen. De wind, de regen, de bladeren die vallen. De onrust buiten, de rust en warmte van binnen. Het is echt mijn seizoen. Ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Het loslaten en de vooruitblik naar de rust die komen gaat; de winter. Op dit gebied zijn Peter en ik precies hetzelfde. We houden van het donkere en natte weer, zodat we lekker binnen kunnen blijven. Regen op de ramen, de wind om ons huisje, de verwarming en de kaarsen aan.

Gisteren was een bijzondere dag. Ik schreef over de keiharde woorden die uitgesproken werden in therapie en ik heb zelden een oefening gedaan die in één klap zo verhelderend was. De woede en het verdriet wat ik voelde toen iemand anders dan mijzelf die woorden naar mij uitsprak, maakte alles in één keer helder. Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Dit is echt erg. Dit kan je gewoon niet maken.” Ik zei het tegen mijn therapeute, maar sprak tegen mezelf. Dit kan en mag ik mezelf niet aandoen. Daar, op dat moment, in die ene minuut, is dat stukje van mijn leven, compleet veranderd. Ik mag mezelf niet meer op die manier toespreken. Ik zal dat ook niet meer accepteren van mezelf.

De cavia’s gaan nog steeds goed. Heel langzaam aan begint Mattie uit zijn schulp te kruipen. Hij herkent zijn naam, reageert er ook op (vanuit zijn schuilplaats, dat wel) en heeft gisteren voor het eerst wat eten uit mijn hand gepakt. Nou ja, gepakt? Hysterisch wild weggegrist, zo kan ik het beter noemen. Ik geniet ervan om op deze manier iets te kunnen betekenen. Iedere dag opstaan en als eerste bij de beestjes kijken. Schoon drinkwater en vers eten voor ze neerzetten en dan, na de koffie, hun kamer opruimen en schoonmaken. Zoiets is belangrijk als je verder weinig invulling hebt in je leven.

Financieel was er nog even een tegenvaller. Hoewel ik zelf netjes op tijd alle wijzigingen omtrent mijn inkomsten had doorgegeven, was er toch iets misgegaan bij de ziektekostenverzekering. Ik was via mijn werk collectief verzekerd. Dat betekent niet alleen dat je een korting krijgt op je premie, maar ook dat de premie maandelijks van je inkomen wordt ingehouden. Aangezien ik sinds april niet meer in dienst ben bij de gemeente, kon dus ook mijn premie niet meer ingehouden worden. Oké, dit had ik zelf ook kunnen bedenken, maar aangezien ik alles netjes door had gegeven, dacht ik dat het automatisch omgezet zou worden. Dat is dus niet gebeurd en een paar dagen terug kreeg ik een fikse waarschuwingsbrief in de bus. Ik had al vijf maanden geen premie betaald en als ik niet binnen vier weken het hele bedrag zou betalen, zou ik aangemeld worden als wanbetaler. De manier waarop. Bah.

Wat ik vervelend vind aan zo’n situatie dat er niet eerst even gekeken wordt waarom iemand niet betaald heeft. En waarom zo lang wachten met een aanmaning sturen? Nu moet ik in één keer € 600,- ophoesten. Dat kan ik, ik heb het geld achter de hand, maar als ik na een maand even een seintje had gekregen, dan was het toch minder vervelend geweest. Daarnaast is het, vind ik, eigenlijk hun fout. Ik stap uit het collectief, geef de wijzigingen door, mijn werkgever doet dat neem ik aan ook, dan is het toch aan het bedrijf om een formulier te sturen om weer een machtiging in te zetten of zoiets? Nee, in plaats daarvan krijg je na vijf maanden bericht dat je als de donder moet betalen, omdat je anders als wanbetaler geregistreerd wordt. De manier waarop is zo…. Nevermind. Het is geregeld nu. Volgend jaar stap ik over *grijns*.

Vandaag staat er niet veel op de planning. Naar de apotheek. Even boodschappen doen. Na tig dagen brood en sla eten weer lekker koken vanavond. Ik moet alleen nog even bedenken wat. Ik vrees dat het toch weer aardappeltjes, sperziebonen en een vegaworstje gaan worden. Man, wat vind ik dat straffend.

Bedankt weer voor het lezen en ik wens jullie een heerlijke verkoelende dag toe. ♥

 

 

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lieneke schreef:

  Jeeeuj herfst! 🍂🍄
  Hier zit er nog een te stuiteren op de bank. Volgende week op paddestoelenjacht!

  1. Marion schreef:

   Ja, paddenstoelen! Dat wordt weer fotograferen en met je bek in het zand happen 😀

 2. Sandra schreef:

  Nou, ik ben stiekem ook wel een beetje blij met de verkoeling. Warm weer vind ik best fijn maar dit werd weer iets te veel. Maar de herfst vind ik ook leuk, laat maar komen die regen en wind! Fijn dat het zo goed gaat met de cavia’s en dat je er veel plezier aan beleefd!
  Fijne dag Marion!

  1. Marion schreef:

   Het moet altijd zo extreem meteen, hè? Halve hittegolf!

 3. Hey Marion,
  De reden waarom ik dit artikel like is omdat ik lente zomer en de herfst leuke seizoenen vind! En dus ben ik t als jij ook wel blij dat de herfst gaat beginnen het is lekker knus! Wel minder leuk voor op de fiets. Maar goed hihihi we kunnn niet alles hebben, right? Het is j defenitly jammer dat het zo is gelopen met je verzekering. Maybe kun je aantonen dat je het tijdig hebt doorgegeven (want alles draait om bewjis) en dan zijn zij eingelijk slordig te werk gegaan. En kunnen ze in ieder geval een uitzondering voor je maken omdat jij het wel tijdelijk heb doorgegeven een redelijke regeling met je treffen zodat je speling krijgt om het af te lossen. Ik hoop dat alles goed komt, girl!

  Have a Beautifull Day, Girl!

  Hugzzzz, Miss B.💋

  1. Marion schreef:

   Oh ja, op de fiets is balen met regen. Ik ben zo’n mazzelaar die een auto tot mijn beschikking heeft. De verzekering komt goed hoor. Kan het van mijn spaargeld betalen, dus geen probleem. XXX

   1. Gelukkig! Dat is fijn om te horen!😀😀😀💋

 4. 10100.nl schreef:

  Jammer dat het zo gaat met die verzekering, terwijl de fout bij hen ligt. Zo frustrerend. Goed te lezen dat het met Mattie steeds beter gaat. Bij ons zijn ze nog steeds aan het wennen, maar ze zijn nog maar een weekje in ons gezin. Ik hoop dat de ontstekingen snel verdwijnen. Laat de herfst maar komen.

  1. Marion schreef:

   Inderdaad frustrerend, maar goed, het is niet anders. Ik moest even zoeken hoe lang Mattie hier nu is. Sinds 7 september, dus ook nog maar 9 dagen. Geduld is een schone zaak. Niet altijd even makkelijk.

 5. Voor mij liever zomer dan herfst, maar ik begrijp jou voor honderd procent.
  Wat een gedoe met die verzekering, en waarom wachten die vier maand om te reageren?

  1. Marion schreef:

   Snap ik dus ook niet. Maar oké, het is niet anders. Ik hoef er gelukkig niet krom voor te liggen, maar het bedrag klinkt zo gigantisch. Stom eigenlijk, want ik had het hoe dan ook moeten betalen en toch baal ik er nu van. Nee, zit geen enkele logica in en toch begrijpt waarschijnlijk iedereen wat ik bedoel 😀

 6. kim schreef:

  Fijne dag Marion! Mag de herfst dit jaar maar weer net zo mooi worden als vorig jaar 🙂 Zelf houd ik ook helemaal niet van de warmte. Ik slaap er slecht door en het is een trigger voor paniekaanvallen. Wat een tegenvaller trouwens dat je ineens zo een smak geld moet betalen… Dat kunnen ze inderdaad ook wat sympathieker brengen…

 7. Rob Alberts schreef:

  Fijne dag

  Regenachtige groet,

 8. Wat leuk dat je zo in de weer bent met die cavia’s. Je maakt er ook leuke foto’s van! Succes met het tam maken van Mattie.. met veel geduld en liefde moet dat vast lukken.

  Fijne dag ♡

 9. kaardawn schreef:

  Hier is het zo koel nog niet, hoewel de extreme hitte er wel uit is. Ik had wat meer regen verwacht, maar ah, het is zo 🙂
  Ps: heb je ook een mailtje gestuurd 🙂

  1. Marion schreef:

   Ooooh neee, ben jij het? Ik dacht tot nu toe dat jij een andere Karen was. Heb ik je altijd met iemand verward. Wat erg! Sorry! 😙

 10. De herfst en binnen blijven is inderdaad wel fijn. Elke keer door de regen naar mijn werk fietsen vind ik daarentegen niet zo’n succes.
  Heb even je blogje over de therapie terug gelezen. Heel erg heftig. Hopelijk helpt dit inzicht om er in de toekomst op een andere manier mee om te gaan en heel veel liever voor jezelf te zijn.

 11. loenaaraya schreef:

  Zeg nu je zo praat over hoe je je voelt na je sessie: ken je de selflove september maand van kelly-ann maddox? Misschien de moeite waard om eens op youtube te kijken.

  1. Marion schreef:

   Ja, daar heb van gehoord, maar nog niet bekeken. Ben wel benieuwd.

 12. levelieze schreef:

  Ik hou wel van de zomer, maar iets minder warm dan de afgelopen dagen is voor mij ook helemaal ok hoor. En de herfst brengt ook mooie dingen.
  Heel blij om te horen dat de therapie echt inzicht heeft opgeleverd, wat een grote stap!

 13. Evelyne schreef:

  Persoonlijk vind ‘k de herfst mooi, maar ik hou er niet zo van omdat ’t mij doet denken aan regen. Daar hou ‘k dus niet van. Ik ben wel blij dat ’t nu wat aan ’t afkoelen is, want als ’t veel te warm is kan ‘k daar niet goed tegen. Hoofdpijn heb ‘k dus regelmatig gehad de laatste dagen, helaas..

 14. mariellemarielle schreef:

  Ben blij voor je, mbt het weer! Hoop dat je ook weer wat opknapt hierdoor!

  Zo fijn voor je de cavia’s!! Dieren zijn zo leuk en gezellig en geven een doel inderdaad!

  Wat een domper zeg van die aanmaning, de toon is inderdaad niet echt leuk.

  Fijn weekend!

 15. Lot schreef:

  Ik moet erg wennen aan het zo snel donker worden. Herfst is wel mooi met vaak fijne dagen om nog buiten te zijn, maar winters vind ik vaak wel lang duren.
  Had je zelf dan niet in de gaten dat je de zorgverzekering niet meer betaalde? Je vaste lasten zij n dan toch minder en ik streep altijd af wat betaald is elke maand. Is ook wel wat eigen verantwoording om te checken of je doorgegeven wijzigingen zijn doorgekomen en de administratie op orde is bij jezelf ook.

  1. Marion schreef:

   Dat is wat ik schrijf… Ik had het zelf misschien moeten zien, maar als al 8 jaar lang je premie ingehouden wordt van je loon, dan ben je daar aan gewend geraakt. Als je dan ook nog de naam van je ziektekostenverzekering 100x voorbij ziet komen op de bij- en afschrijvingen dan denk je dat je premie daar ook wel tussen zit.

 16. ilsefolkerts schreef:

  Wat stom dat je van de verzekering zo’n brief krijgt, ik zou ook overdonderd zijn als ik het zo lees wat er in de brief stond. Ik kijk ook uit naar de herfst, vind de zomer fijn maar in de herfst kan je lekker wandelen en verkleuren alle bladeren zo mooi. Mooie foto trouwens, die sprak me gelijk aan

  1. Marion schreef:

   De herfst is zo mooi! Die foto is van vorig jaar. Helaas ben ik het origineel kwijt, want ik had hem graag als header gebruikt in de herfst. Dank je wel. X

   1. ilsefolkerts schreef:

    Gelukkig begint het weer herfst te worden en kunnen we weer mooie foto’s schieten!

 17. Anuscka schreef:

  Hier ook een herfstmens! Heerlijk, de kleuren, de geuren, de stormen, het korter worden van de dagen… En voor 30 graden (of meer) ben ik ook niet in de wieg gelegd. Ik vind die header wel supergrappig hoor!

 18. chucky1012 schreef:

  Prachtig om te zien dat alle planten nu van kleur veranderen….
  Maar o wat hou ik van het voorjaar en van de zomer het meest 😉

  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.