Kladbloggen

Dag laptop


Getagd: .

home-office-336373_1920

Het is zover. Mijn laptop heeft het begeven. Het kon ook niet lang meer duren. Een gemiddelde laptop, die zeer intensief gebruikt wordt, en dat wordt deze, gaat gemiddeld zo’n vier jaar mee. Ik kocht deze in oktober 2012, dus hij heeft zich netjes aan de afspraken gehouden.

Wat is er precies mis met mijn laptop?

Beeldscherm
Het beeldscherm is niet meer in orde. Wat ik ook probeer om de kleuren in orde te krijgen, ik heb er zelfs een kalibreerprogramma op losgelaten, het lijkt nergens naar. Al weken controleer ik eerst de kleuren van mijn foto’s op mijn tablet om te zien of het wel klopt. Mijn nieuwe lay out dacht ik in een prachtige schakering van blauwe kleuren te hebben gemaakt. Ik schrok me rot toen ik de kleuren op mijn tablet zag. Niks blauw! Behalve de menubalk en die moest nu juist bruin zijn.

Toetsenbord
Dan het toetsenbord. Drie toetsen moet ik kanonnehard indrukken wil het nog enig resultaat opleveren. Twee pijltjestoetsen hebben ondertussen geweigerd en zijn los gesprongen. Natuurlijk heb ik die vakkundig weer vastgelijmd, maar toetsen vastlijmen… Ik kan maar één ding zeggen: NOOIT doen! Dan doen ze het namelijk ineens wel. Sterker nog, dan weten ze van geen ophouden.

Internet
Ik zou razendsnel internet moeten hebben, maar als ik naast mijn blog even Twitter wil openen, dan kan ik douchen, ontbijten en naar de winkel heen en weer voor de weekendboodschappen, eer er iets op mijn beeldscherm te zien is. De traagheid is van een ongehoord niveau. Onlangs heb ik mijn hele computer leeg getrokken en teruggezet naar de fabrieksinstellingen. In totaal ben ik zeven uur bezig geweest en het heeft geen ene flikker geholpen.

I’m on fire
Dit is het laatst artikel wat ik op mijn geliefde laptop schrijf, want op dit moment komt de geur van oververhitte laptopinhoud me tegemoet. De ventilator doet nog wat hij kan, maar ik weet dat hij er binnen enkele minuten mee uit zal scheiden. Hij is oud. Hij is op. Hij is kadoek. Kortom, ik ga zo dadelijk een nieuwe laptop kopen en op deze momenten ben ik zo ontzettend blij dat ik al die jaren een deel van mijn dertiende maand en vakantiegeld opzij heb gezet. Nu hoef ik me nergens zorgen over te maken en kan ik straks weer heerlijk verder bloggen. ♥

 

38 Comments

  • Het is een Asus geworden. Nu heb ik niet zo heel veel verstand van merken, maar ik geloof dat dit best oké is. Mijn budget is niet overschreden, dus ik ben een tevreden mens. Ik schrik wel enorm van de kleuren. Die waren echt heel anders dan op mijn vorige laptop. Vraag me af hoeveel foto’s ik daardoor verpest hebt. Goed, we gaan het zien!

 • Ik heb toevallig zaterdag een nieuwe laptop gekocht. Mijn oude heb ik in 2010 (!) gekocht en functioneert nog prima (!!) maar ik ben bang dat ie het ineens begeeft, gezien zijn leeftijd. Ik had een acer, nu heb ik voor een HP gekozen (precies mijn terug gekregen belasting centjes). Windows 10 is wel wennen hoor, haha!

  Geniet van je nieuwe, werkende laptop 🙂

  Liefs

  • Windows 10 had ik op de vorige er net opgezet op die vorige. Daar ben ik al een beetje aan gewend gelukkig. Al die meuk op zo’n nieuwe laptop vind ik altijd zo irritant, maar eraf gooien durf ik ook niet meteen! X

 • Oh joh heerlijk nummer van Bruce Springsteen dat!
  Vervelend van je laptop 😦 4jaar is inderdaad wel oud, ik ben blij als.ze het twee jaar met.mij volhouden haha! Fijn dat een nieuwe laptop wel in je budget past. Ik vind het altijd zooo leuk om een nieuw speeltje (ik vind het speeltjes) te kopen 🙂

 • Fijn dat je een potje hebt voor dit soort uitgaven. Een computer met internet is eigenlijk 1e levensbehoefte. Ik zou liever mijn TV missen.

  Als je nog een nieuwe laptop moet kiezen, kun je eens op http://www.tweakers.net/pricewatch kijken. Je kunt daar perfect filteren op prijsrange en specificaties. De populairste modellen met reviews staan bovenaan.

 • Gecondoleerd met het overlijden van je geliefde of inmiddels gehate laptop. Fijn dat er een mogelijkheid is om een nieuwe te kopen. Heel veel plezier met je nieuwe laptop gewenst, en dat er naast vele mooie artikelen op geschreven mogen worden..

  X.

 • Mijn condoleances voor de oude laptop. Erg goed dat je een buffer hebt waardoor je een nieuwe kan kopen. Ik zou ook niet weten wat ik zonder zou moeten en zou ook direct een nieuwe kopen. Gelukkig ben je geen belangrijke bestanden kwijt geraakt doordat hij er ineens zonder aankondiging mee stopte.

 • Oh man dat is zó rot. Fijn dat je wat achter de hand hebt hiervoor inderdaad. Wilde al aanbieden je te helpen (in de vorm van een desktop die ik hier heb staan) toen ik de titel las, maar een gloednieuwe laptop typt natuurlijk een stuk lekkerder 😉

 • Veel sterkte met dit verlies 😉 En geniet van je nieuwe vriendje.
  Mijn laptop is bijna 6 jaar oud en begint toch ook ouderdomsverschijnselen te hebben. Ik gebruik hem ook niet meer zo intensief omdat ie zo traag is geworden, dan is mijn tablet veel sneller. Maar zo’n tablet is niet om blogs op te schrijven natuurlijk. Ben benieuwd hoe lang hij nog gaat volhouden.
  Ik heb wel een alternatief, want mag mijn laptop van het werk ook gewoon privé gebruiken als ik wil, dus weet niet of ik snel een nieuwe zou kopen als de oude de geest geeft.

 • Goh toevallig. Mijn laptop startte zaterdag niet meer op. Met geen mogelijkheid. Jimmy heeft alle bestanden er vanaf gekregen en de laptop gereset. Nu doet ie het weer maar moet ik wel opnieuw office aanschaffen. Windows 10 heb ik nu ook niet meer. Hij is vrij traag maar nog te doen. Hoop dat ie nog wel een jaar meegaat. Hij is nu 3 en een beetje 🙂

 • Hahaha, wat heb je dit weer mooi beschreven. De geur van oververhitte laptopinhoud kan maar weinig goeds betekenen. Ik hoop dat je een fijne nieuwe laptop hebt gekocht en je het gezeik dat ik de afgelopen 1,5 jaar heb gehad bespaard blijft. Lees: ik heb in 1,5 jaar tijd 7 laptops gehad. Nummer 7 doet het eindelijk goed. Wat een feest. Veel (blog)plezier met je nieuwe laptop!

 • Mijn vorige al oude gooide ik cola overheen en daar kan geen enkele laptop tegen. Omdat ik het zo’n fijn scherm vond, mat ipv zo spiegelend heb ik een vrijwel hetzelfde op MP gevonden voor slechts 90 euro. Voorlopig doe ik het ermee en zorg ervoor dat ik heel vaak bak-ups maak.

 • Balen van je laptop! Maar zo fijn dat je gespaard hebt voor een nieuwe! Veel plezier ermee :-). Hopelijk kan de nieuwe weer 4 jaar mee,…. of liever langer :-).

 • Hey Marion,

  Ja, zo vervelend als laptops het niet meer doen. Maar hij heeft goed zijn best gedaan, 4 jaar is echt netjes 🙂 . Ik ben benieuwd naar je nieuwe laptop, mooi dat je die kon kopen!

  Succes en veel plezier met je nieuwe laptop!

  Liefs!

 • Lach me uit of niet, maar een jaar geleden vermoedde ik dat mijn laptop ’t snel zou gaan begeven. Ik was lichtjes in paniek, daar ik belangrijke programma’s voor de fotografie er op had staan. In allerijl belde ‘k m’n IT’er (die aan de andere kant van de provincie woont) & een paar dagen later kon ‘k m’n nieuwe laptop ontvangen. Het plan was om langzaam de nieuwe laptop gewend te worden & er één voor één de nodige programma’s zou overzetten. Ondertussen doet m’n oude laptop ’t nog steeds (mits de lange opstart- & afsluittijd. Dat ‘k nu met 2 laptops zit is nu een voordeel, want internetten & bloggen doe ‘k op de oude, foto’s bewerken doe ‘k op de nieuwe 😀

 • Het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst zal nu zijn vruchten afwerpen. Ondertussen heb je een nieuwe laptop (dat zag ik op je homepage nl.) dus ik ga nu gewoon lekker verder lezen om te zien welke je hebt gekocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s