Laptopfeest

Ik weet nog vaag dat ik las “Deze optie is veiliger”. Ik weet ook nog dat ik dacht: “Veiliger? Hoezo veiliger?” Maar ja, veilig is veilig en daar kies je dan maar voor, ook al heb je geen idee waarvoor je nou precies kiest.

Ondertussen zijn we ruim vier uur verder en is de laptop nog steeds alles aan het installeren. Dat kan toch nooit goed zijn met een nieuwe laptop? Dat moet toch zo geregeld zijn? Ik weet nog wel dat er op die andere doos, die € 79,- duurder was, een sticker zat met STARTKLAAR. Nu weet ik niet precies wat startklaar betekent, maar ik kan jullie verzekeren; mijn nieuwe laptop was niet, ik herhaal, NIET startklaar.

Om de tijd te doden ga ik nog maar een blogje schrijven. Oh, ik had jullie mooi kunnen vertellen welke laptop ik gekocht heb, maar ik lig al op bed en de laptop staat beneden. Het is in ieder geval een Asus. Een ander merk dus dan de vorige. Hoeveel inch weet ik niet precies. Denk 15,6. Dat is overigens vrij precies als dat juist zou zijn. 8GB ergens voor opslag en een Intel Core nog iets ding. Ik ga niet vertellen hoe duur hij was, dat moet ik eerst zelf nog even verwerken, maar ik kan jullie wel mededelen dat ik een keurige € 1,50 onder mijn budget ben gebleven. Dat had € 21,49 kunnen zijn, ware het niet dat ik me weer iets heb laten aansmeren en wel een virusscanner. Die zijn toch gewoon gratis, zei ik. Ja, je hebt gratis versies, maar die beschermen niet zoals het zou moeten en maken je computer vaak een stuk trager. Goed, wie meer weet over virusscanners en weet of het verstandig is dat ik er één gekocht heb, please let me know. Ik kan deze namelijk gewoon weer terugbrengen. Het is trouwens de McAfee LiveSafe onbeperkt. Ik kan hem dus ook voor al mijn andere apparaten gebruiken.

Ik had een nieuwe lay out vanochtend, maar die gaf helaas meteen een error met de kleuren. Weer even terug naar de oude lay out dus. Kijken of het probleem opgelost kan worden en anders is het pech. Het is in ieder geval niet mijn geluksdag als het op computers aankomt. Ondertussen is de laptop wel bijna zover. Het laatste stuk gaat lekker rap. Ik vraag me echt af wat ik verkeerd gedaan heb…. Nou ja, hopelijk gaat het nu goed en kan ik ongelimiteerd blogjes schrijven de komende vijf jaar.

Fijne avond allemaal.

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Koen schreef:

  Ik weet niet wat je fout hebt gedaan, heb zelf een oude laptop. Gefeliciteerd met de nieuwe laptop. Nu de installatie zo lang duurt zit je misschien straks extra te genieten zodra je los kan op de nieuwe laptop 🙂

 2. Sammie schreef:

  Ik denk dat het bij Windows altijd verstandig is om een goede virus scanner te hebben. Ik heb het bij mijn Asus laptop ook aangeschaft en ben er nog steeds blij mee. Fijn dat je geslaagd bent!

  1. Marion schreef:

   Thanks! Dan hou ik ‘m. Kan sowieso geen kwaad voor die twee tientjes 😊

 3. Rob Alberts schreef:

  Ik wens je veel plezier met je nieuwe laptop.

  Ik kijk uit naar je blogposts.

  Vriendelijke groet,

 4. mariellemarielle schreef:

  Fijn dat je een nieuwe hebt en goed dat je een goede gekocht hebt!
  Ik heb onlangs een nieuwe gekocht voor kleiner bedrag en…spijt!!

  Succes ermee!!

 5. Jenn schreef:

  Een goeie virusscanner kan nooit kwaad! Asus is een prima merk, heb ik ook jaren gehad en altijd erg tevreden over geweest. Mijn nieuwste laptop is een Acer, simpelweg omdat dat een beter aanbod was toen ik hem kocht.

 6. Nathalie schreef:

  Ondanks dat het balen is dat je laptop de geest heeft gegeven is een nieuwe laptop best leuk… mits hij helemaal klaar en geinstalleerd is!

 7. Sabine schreef:

  Veel plezier met je nieuwe laptop! Ik heb ook nog steeds laptop zorgen en snap er soms echt niks van. Een website via wordpress in elkaar zetten: geen probleem. Maar die laptop installeren en alles… pff.. haha

 8. Veel succes met de nieuwe machine !

 9. memyselfandwe schreef:

  Ik heb sinds een week ook een nieuwe laptop. Een HP. Hij zou moeten meegaan voor mijn schoolwerk en mijn eindwerk enzo. En uiteraard blogjes en allerhande. Ik kom van een Vaio en ik moet zeggen: het verschil is immens. Maar op die vier jaar tijd is er ook ontzettend veel veranderd natuurlijk op dat vlak.

  Veel plezier met het nieuwe speelgoed! 🙂

 10. chucky1012 schreef:

  Zo fijn dat je een nieuwe had gekocht!
  Je kan op google zoeken voor een gratis virusscanner….
  Heb vele jaren plezier met je nieuwe laptop!
  Ik hoop wel dat je al een losse harde schijf had die je erop aan kan sluiten zodat je daarop al je foto’s kan opslaan mocht ie het ooit begeven.
  Je weet maar nooit.
  Een startklaarpakket is zo handig.
  Zeker als je het bij gigantische grote bekende elecktronicazaak had verkocht.
  Ook zo een een speciale garantie service.
  Scheelt een hoop ellende.

  Xoxo

 11. Flavie schreef:

  Veel plezier met de nieuwe laptop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.