Let’s talk laptop

laptop

Nou, vraag me niet wat ik gisteren verkeerd heb gedaan tijdens het gebruiksklaar maken van mijn laptop, maar na zes uur wachten was het dan eindelijk zover. Hij deed het zowaar! Goed, dan is het tijd voor feest nummer twee; wat wil ik wel en wat wil ik niet op mijn laptop hebben? Let’s talk laptop!

De Laptop
Kan ik jullie eindelijk vertellen welke laptop het is geworden: de Asus F751SA-TY012T.

Beeldscherm: 17,3 inch (1600 x 900)
Processor: Intel Penitum N3700
Werkgeheugen: 8 GB
Opslag: 1 TB HDD
Grafische kaart: Intel HD Graphics

De Asus F751SA-TY012T is een echte all-rounder. Snel informatie opzoeken op het internet of de vakantiefoto’s bewerken is geen enkel probleem. De Intel Pentium-processor, in combinatie met een Intel HD Graphics-videokaart, zorgt voor vloeiende prestaties. Op de ingebouwde 1 TB HDD is genoeg ruimte voor al je persoonlijke bestanden. De Asus F751SA-TY012T beschikt verder over USB 3.0 voor het snel overzetten van data naar een externe harde schijf of USB-stick. 

En meer heb ik niet nodig. De meneer in de winkel vroeg waarom ik in vredesnaam zo’n groot beeldscherm wilde. In alle reviews over deze laptop zie je dat ook bijna overal als minpunt staan. Ik gebruik mijn laptop echter gewoon als computer. Het gaat nooit ergens mee naar toe. Hij staat op mijn bureau en that’s it. Dan heb ik ook nog eens slecht linkeroog, dus voor mij is het juist ideaal.

Windows 10
Deze had ik onlangs al op mijn oude laptop geïnstalleerd en persoonlijk vind ik het prima. Ik merk niet echt heel erg veel verschil. Hebben jullie Windows 10 op je computer?

Standaard webbrowser
De standaard webbrowser van Windows 10 is Microsoft Edge. Ik heb het de vorige keer een kans gegeven, maar was er niet enthousiast over. Deze keer was ik weer van plan om te proberen, maar nu hield ik het nog geen uur vol. Ik vind het gewoon helemaal niks. Ik heb dus weer mijn oude vertrouwde Google Chrome ingesteld als standaard webbrowser en hij gaat meteen weer als een trein.

Apps
Nieuwe laptops komen tegenwoordig met een lading aan standaard apps waar je negen van de tien keer niets aan hebt. Stores, games, skype, noem maar op. Ik gooi alles wat ik niet gebruik er meteen af.

Meldingen
Meldingen, behalve over nieuwe updates, zet ik allemaal uit. Ik wil niet weten dat ik voor een prikkie 16 GB extra kan krijgen. Ik wil geen gebruik maken van een drop box waar niet eens drop in zit. Ik wil alleen maar bloggen en foto’s bewerken en daar heb ik geen meldingen voor nodig. Hop! Alles uitzetten.

Beveiliging
Ik kon bij de laptop voor €20,- de McAfee LiveSafe 2016 virusscanner t.w.v. € 89,95 kopen. Dat heb ik gedaan. Wat ik gisteren nog niet wist is dat deze al op mijn computer zit en ik hem 30 dagen gratis mag uitproberen. Ik heb echt de ballen verstand van dat soort dingen, maar ik hoor van iedereen dat het toch wel verstandig is. Ik schijn deze versie ook voor al mijn andere apparaten in huis te kunnen gebruiken, dus ik ben benieuwd. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze virusscanner?

De komende weken zal het me wel duidelijk worden of ik een goede keus heb gemaakt wat betreft de laptop. Ik heb in principe alleen gelet op de processor, het beeldscherm en het geheugen. Ik kan wel heel interessant gaan lopen doen in zo’n winkel, maar ik snap er toch niets van. Voor nu ben ik blij met mijn keuze. Ik had eerst voor een goedkopere versie willen gaan met een celeron processor, maar ben nu blij dat ik die extra centen neergelegd hebt en voor deze ben gegaan. You only live once, right?

Tips & Tricks
Zelf sluit ik mijn laptop altijd gewoon aan op netstroom. Nu hoorde ik dat het dan verstandig is om je accu te verwijderen, omdat die anders heel snel slecht wordt. Ik heb ook wel eens gehoord dat het beter is om je accu iedere keer op te laden en dan je laptop weer van de stroom af te halen. Ja ja, zoveel mensen, zoveel meningen en ideeën. Dat moet ik dus nog uitzoeken. Mijn vorige accu was wel vrij snel dood, dus wie weet is het inderdaad de truc om je accu eruit te halen. Hebben jullie nog tips en tricks voor me? Laat het me weten in een reactie. Ik ben blij met iedere tip!

Dan ga ik nu snel naar de kamer naast mij, want er worden twee heren héél erg ongeduldig! ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lot schreef:

  Groot scherm is voor mij ook belangrijk en dat het mat is, ik zit valk bij raam en dan spiegelt een gewone teveel.

  In mijn werkzame leven deed ik lay-out werk en had in de begintijd een met een enorm scherm en omdat er toen nog een toeter achter zat moest er speciaal een hoekbureau worden aangeschaft. Was mooie tijd.

 2. chucky1012 schreef:

  Ik had het even opgezocht….
  Het is een prachtige laptop!
  Goed dat je een groot scherm hebt zodat alles goed te lezen is.
  Daar hou k van.
  Kranten hebben tegenwoordig telkens kleiner lettertjes.
  Zodat men een vergrootglas nodig heeft om iets te kunnen lezen.
  Inderdaad pc’s en laptops hebben altijd standaard door de fabrikant ingestelde beveiligings pragamma’s die men een maand of soms meerdere maanden gratis kan gebruiken…..
  Als je dit apparaat had gekcht in de grootste elecktronica shop van het land kan je ook een speciale kaart krijgen en de bon ook digitaal laten opslaan.
  Ook krijg je er 1 mee.
  Maar er kan ook speciaal iets bij betaald worden voor een speciale service mocht er iets mee gebeuren.
  Dat is zo handig.
  Ik wens je er veel succes mee….
  Hoop dat daar ook de zon schijnt….

  Fijne dag

  Xoxo

 3. Sammie schreef:

  Ik vind Google chrome ook veel fijner werken en heb die thuis op de laptop ook als standaard. Ook Windows 10 thuis, soms vind ik het wel irritant maar over het algemeen werkt het prima. Hoe dat met die accu zit weet ik niet, ik wist niet eens dat die er uit kon 😀

 4. memyselfandwe schreef:

  Het is mij persoonlijk nooit opgevallen dat er matte en gewone schermen waren. Maar nu er op mijn nieuwe een mat scherm is, valt het me op en ben ik méér dan tevreden. 🙂 Buiten dat heb ik er ook geen verstand van. Zolang een laptop voor mij een apart numeriek klavier heeft, ben ik al blij.

 5. Saar schreef:

  Klinkt als een heel fijne laptop! Ik heb eentje van Dell, een basismodel, maar af en toe doet hij heel moeilijk en traag. Dus als ik ooit eens geld over heb (heb ik nooit, er is altijd wel iets anders waar we voor moeten sparen, dus ik wacht gewoon tot deze dood gaat ;)) dan koop ik me een beter model dat iets sneller gaat.
  Ik denk dat je goed zit en zo klinkt het ook! Veel plezier met je nieuwe laptop!

 6. Rob Alberts schreef:

  Ik heb een hekel aan kleine schermpjes ….

  Zonnige groet,

 7. Japke schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe laptop! Ik vind het fijn om een laptop erbij te hebben, voor mezelf en voor de kinderen, maar voor algemeen gebruik thuis prefereer ik een desktop computer. Dat is omdat je bij een desktop computer (indien je die zelf laat samenstellen – heb ik een goed adres voor) altijd onderdelen kunt vervangen, geheugen kunt uitbreiden enz. Zo kun je altijd up to date blijven met de nieuwste programma’s en besturingssystemen. Ik heb al jaren dezelfde computer en daar draait gewoon Windows 10 op. Bij een laptop gaat dat moeilijker, je bent eerder aan een nieuwe toe omdat los onderdelen vervangen/uitbreiding lastiger is. Wat betreft de accu, ik dacht dat netstroom niet werkt zonder dat je die erin laat zitten maar zeker weten doe ik het niet…

 8. Katrien schreef:

  Ik word altijd een beetje (veel) 😉 nerveus met een nieuwe laptop of smartphone… altijd bang dat er zich onverwachte dingen gaan voordoen waar ik geen verstand van heb. Veel succes én plezier met je nieuwe aankoop!

 9. rachel schreef:

  fijn meis dat je weer een nwe hebt, al had ik zelf voor een apple gegaan hihi. we hebben voor onze apples altijd windows gehad maar dat komt er hier echt niet meer in!!

 10. BySilke schreef:

  Mooie laptop! 😀 Heel veel succes ermee, hihi. Altijd spannend hé, zo’n nieuwe laptop in je handen! Liefs:)

 11. levelieze schreef:

  Ik gebruik privé altijd Google Chrome en op het werk Mozilla als browser (Chrome mag om 1 of andere technische reden niet op het werk, heel stom).

 12. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  Top dat je een nieuwe laptop hebt! Wij hebben thuis alleen maar Apples, zou zelf absoluut geen Windows machine willen gebruiken voor prive 😉 . Maar op mijn werk moet ik wel Windows gebruiken, ik heb Windows 7, ik kan niet echt lekker wennen aan windows 10 (die staan dan weer op andere computers op het werk). Maar Chrome gebruik ik ook op mijn werk, veel beter dan Firefox of Explorer 🙂 .

  Liefs!

 13. Mare schreef:

  Dat verhaal over die accu’s is geen mening van iemand, dat is gewoon hoe accu’s vroeger werkte [insert technisch verhaal waar toch niemand op zit te wachten]. Het gaat alleen al lang niet meer op, moderne laptops (en die je hebt gekozen ook, als de informatie die ik vond klopt) hebben een Li-ion en daarvoor geldt alleen dat ze een beetje gevoelig zijn voor extreme warmte (waartegen de meeste apparaten ruimschoots beveiligd zijn) het maakt niet uit of je wel of geen netstroom gebruikt 🙂 (tenzij de accu leeg is, dan ben je natuurlijk op netstroom aangewezen)

  1. Marion schreef:

   Oh ja… Oké. En ik vond dit al technisch genoeg 😂

 14. mariellemarielle schreef:

  Mooie laptop!
  Chrome vind ik ook prettiger, haha heb het zelfs kunnen downloaden ;-).
  Verder wens ik je er veel plezier mee en hoop vooral dat hij je bevalt (itt tot mijn nieuwe bij mij…mmmm).

  Fijne avond!

 15. Tamara TS schreef:

  Daat lijkt me een heel fijne laptop! Zeker vanwege het grote scherm. Ik heb stiekem een beetje spijt van mijn nieuwe laptop, omdat het scherm maar 15inch is. Al sleep ik mijn laptop wel het hele huis door. Google chrome was mijn favoriete browser, maar op de een of andere manier is ie nu heel langzaam op mijn windows 10, dus ben ik overgestapt of Firefox dat ik flink getweakt heb.

 16. els schreef:

  Fijn dat je alweer lekker aan de slag kunt met je nieuwe laptop! Geniet ervan :-). Ik vind een groot scherm ook echt heel fijn!

 17. Koen schreef:

  Mooie laptop! Ik hou ook van een groot scherm, altijd 17 inch gehad op mijn laptops. Nu een hp, inmiddels op leeftijd, maar draait wel op Windows 10 en dat bevalt goed. Op mijn werk heb ik twee 17 inch schermen op één desktop, daar kan ik thuis ook wel wennen 🙂

 18. Bianca schreef:

  Mij zeggen al die gegevens en specificatie’s nooit iets over een laptop (ik kijk vooral naar bijvoorbeeld de kleur …enorm belangrijk natuurlijk). Ik wens je heel veel (online) plezier met de laptop x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.