Jip & Mattie: Schaduwpraktijken

IMG_8047

Het gaat nog steeds goed met Jip & Mattie. Ze zijn duidelijk blij met de ruimte die ze hebben. Jip slaapt enkel nog in zijn kooi en is er de rest van de dag niet meer te vinden. Mattie heeft zijn dagelijkse hysterische vijf minuten waarbij hij als een ware Usain Bolt 100 keer een compleet parcours aflegt. Hilarisch om te zien.

Mattie is nog steeds heel erg schuw. Hij luistert wel naar zijn naam, steekt dan ook zijn koppie om de hoek, maar aanraken is uit den boze. Dat geeft niets. Niet alle cavia’s zijn knuffelcavia’s. Wat wel bijzonder is, is dat het knuffelige bij Jip er ook een beetje afgaat. Waar hij een paar weken terug, toen hij nog alleen was, vaak klaar ging zitten om opgepakt te worden, zal hij er tegenwoordig alles aan doen om weg te glippen. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar hij wil niet meer op schoot. Prima, dan doen we het zo. Hoe dat komt? Ik kan er alleen maar naar gissen, maar ik vermoed dat hij door zijn Mattie wat meer het echte caviagedrag gaat vertonen. Dat hij nu voldoende gezelschap heeft en die niet meer van een mens hoeft te krijgen. Want geloof me, gezelschap heeft ‘ie.

Mattie is net de schaduw van Jip. Gaat Jip hooi eten, gaat Mattie hooi eten. Gaat Jip liggen, gaat Mattie liggen. Gaat Jip liggend hooi eten, gaat Mattie liggend hooi eten. Gaat Jip in The Green House, moet Mattie ook in The Green House. Persoonlijk had ik hem een rotschop verkocht, maar Jip lijkt het, al is het soms met wat pijn en moeite, te verdragen. Er was echter één probleem en dat was het etensbakje. Die staat bovenop The Green House, op een soort plateautje. Daar is speciaal een ring op gemaakt waar je het bakje overheen kan zetten, zodat het bakje niet wegschuift als ze met de pootjes op de rand gaan staan. Jip is echter zo groot, als hij gaat eten is het complete plateau bezet. Mattie kan er dan niet meer bij, maar zal alles in het werk stellen om het toch te proberen en drijft Jip daarmee tot waanzin. Jip geeft uiteindelijk maar op en geeft Mattie de ruimte om te eten. Dit klinkt allemaal niet zo erg, maar nu zag ik dat de drolletjes van Jip er niet meer zo goed uitzagen. Ze waren wat zacht en de kleur was anders. Dat zou kunnen betekenen dat hij te weinig hard voer binnenkrijgt. Ik heb nu twee etensbakjes neergezet. Eén op het plateau en ééntje beneden op The Green Field. Vanochtend voor het eerste geprobeerd en het lijkt een hele goede oplossing.

Helaas heb ik nog steeds maar weinig goede foto’s kunnen maken van Mattie. Zeg maar gerust geen. Hij vlucht nog steeds weg zodra er iemand de kamer binnenkomt. Wie weet rond de kerst dat hij een beetje gewend is aan alles. Voor nu zullen jullie het moeten doen met de foto’s van Jip, maar dat is geen straf of wel dan? ♥

collage

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Zo schattig en o zo verschillend!
  Maar ze spelen leuk en hebben een goed huis.
  Hier keek Foxy veel naar sport en vindt vooral het kijken naar voetballen en tennissen leuk maar ze is ook soms net een hardrenster…..

  Xoxo

 2. Villasappho schreef:

  Dahhhh wat een droppie! Leg eens een traktatie neer hou afstand en gebruik je zoomlens wie weet werkt het

 3. christine schreef:

  Leuk wat je schrijft, mooi om mee te maken!
  fijne dag meis,
  liefs

 4. Sammie schreef:

  Haha, wat fijn dat het zo goed gaat met die twee en tussen die twee 😀

 5. joorloveswriting schreef:

  Awww wat super lief! !! Echt leuk om te lezen dat het goed gaat met ze! Hihi ik ben zelf nu aan het kijken voor twee cavia’s! Vind jou cavia’s echt lief!

 6. Mrs Curly schreef:

  Dat parcours afrennen doen die hier van ons ook. Ik lig altijd helemaal plat als ze dat doen. 😀
  Denk er nog eens een (oversized) dwergkonijn bij dat wil meedoen en je weet het wel 😀
  Leuk om te zien dat ze het zo goed hebben samen!

 7. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ahhh..je hebt gezinsuitbreiding!Wat lief…..

 8. mariellemarielle schreef:

  Die fotos zooooo leuk!
  Gaaf hoor dat ze zoveel ruimte hebben en super dat ze zo goed met elkaar op kunnen schieten!

  Geniet ervan!

 9. Sabine schreef:

  Zo leuk om die ontwikkeling te lezen! Ik zou ook gek worden als ik zo wordt nageaapt hahaha, maar misschien dat Mattie er op een gegeven moment wel mee stopt. Of misschien geeft Jip straks alsnog die schop onder zijn kont haha. Heel leuk om te lezen dit!

 10. Koen schreef:

  Goede ontwikkelingen dus! Die van ons proberen ook te ontsnappen als we ze willen aaien of de kooi verschonen. En ze leggen hier ook soms een parcours af. Eerst gaan ze een beetje raar springen en dan gaan ze. Heel grappig om te zien. En het zijn vreetzakken. Ze hoeven de deur van de koelkast maar te horen en ze zetten het op een piepen en komen de neuzen direct de lucht in.

  1. Marion schreef:

   Leuk om te lezen! Ik had het stuk nog niet online gezet of de ellende begon hier. Ik weet niet precies wat er gaande is, maar ze hebben flinke mot. Arme Mattie durft zijn hok niet meer uit. Nou goed, vandaag maar even afwachten.

 11. nadenkerd schreef:

  Geweldig hoe jij over ze schrijft! Jij lijkt wel een orthopedagoog voor cavia’s. Geniet maar lekker van ze

 12. dansenindestorm schreef:

  Het is super herkenbaar dat het knuffelige er wat af gaat als er een “mattie” bij komt. Toen Binky hier alleen was rende hij letterlijk achter me aan. Rondjes om me heen. Als hij in de kooi zat en ik liep langs dan rende hij mee de kant die ik op ging. Hij wilde constant geaaid worden, aandacht krijgen, kusjes geven. Nu is Mini er en is dat een stuk minder. Hij vindt me nog wel oké hoor, maar Mini is wel echt z’n nieuwe beste vriendin, haha. Ik sta duidelijk op de tweede plaats. En ik geef ze nog wel eten!!! Ondankbare beesten. 😉
  Nee hoor, ook zij zijn heel lief.

  Wie weet trouwens, misschien is over een paar maanden Mattie wel de “baas”, waar nu Jip dat lijkt te zijn. Hier was Binky echt duidelijk de baas… Maar nu niet meer. Mini loopt gewoon over hem heen als hij in de weg ligt, ze steelt zijn wortel als hij even niet oplet etc… Hahaha…

 13. Ah wat gaaf! Heb je ze nu gewoon los in je huis lopen? (ik begin altijd boven aan met bijlezen…😯)

 14. Rob Alberts schreef:

  Sinds kort heb ik twee vogelspinnen.
  Maar die houd ik toch maar apart.
  Anders eten ze elkaar op!

  Zonnige zondaggroet,

  1. Marion schreef:

   Oh jeetje, twee vogelspinnen. Hoe kom je nou toch op dat idee? Zijn wel prachtige beesten, maar ik zou me toch niet meer zo gemakkelijk voelen met twee van die tropische rakkers in huis.

 15. Flavie schreef:

  Het zijn schatjes!! 🙂

 16. Jaixy schreef:

  Awww het blijft wel een heerlijk stel

 17. Roos schreef:

  Wat een schatjes zijn het ook. 🙂 Dat schaduwgedrag is best begrijpelijk; Mattie komt in een nieuwe situatie met reusachtige wezens, en Jip is het enige ‘ding’ wat hij herkent; een soortgenootje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.