Jip, Mattie & Alvin

Jip & Mattie: Stront aan de knikker


Getagd: .

20160921081423

Het artikel van eergisteren, over hoe goed het ging tussen Jip & Mattie, stond nog niet online of er was herrie in de keet. Jip was boos. Heel erg boos. Hij dwong Mattie een schuilplaats in en ging er vervolgens pontificaal voor liggen. Mattie was kansloos en kon geen kant meer op.

De ruzie is waarschijnlijk ontstaan door mij. Stomme mensenbemoeienis. Omdat Mattie de oorspronkelijke slaapplek van Jip had ingenomen, leek het me wel fijn om ook een plekje voor Jip te creëren. Ik deed dat met zijn lievelingsdeken waar hij, voordat Mattie er was, altijd zo graag op en onder lag als hij uit de kooi was. En Jip vond het geweldig. Hij lag de hele dag onder het dekentje. Totdat Mattie wakker werd en het dekentje ook ontdekte. Jip was echter niet van plan om zijn deken te delen en daar begon de ellende.

20160921081358

De situatie is nu zo dat Jip bepaalt of hij Mattie tolereert. Dat is afhankelijk van het eten wat er ligt, op welke plek Jip wil liggen en ik vermoed ook aan wat voor bui hij heeft. Soms zitten ze een uur gezellig samen op The Green Field en gisteren zag ik dat Jip Mattie zelfs even in The Dark Room tolereerde. Maar over het algemeen moet Mattie een voorzichtige afstand bewaren. Zo niet, dan verdrijft Jip hem weer naar zijn schuilplaats onder de trap. Mattie is echter nog jong en komt binnen 5 seconden weer om het hoekje kijken. Jip pikt dat niet en jaagt Mattie weer terug. Het is een beetje zo van: Wanneer is Jip moe? Wanneer is Mattie het zat? Of wanneer hebben ze allebei door dat ze volledig kansloos bezig zijn? Zoiets. Het zal echter gewoon gezond caviagedrag zijn. Er moet er nu eenmaal één de baas zijn en de baas blijven en dat is Jip in dit geval. Jip is heel relaxt en rustig en Mattie is jong, wild en een spring in het veld. Geen goede combinatie zo op het eerste oog, maar het brengt wel leven in de brouwerij. Ze rennen en springen, slapen en eten, poepen en plassen en volgens mij is dat precies wat cavia’s behoren te doen.

20160922084132

Foto’s maken van cavia’s is niet zo heel erg makkelijk. Ze zitten namelijk nooit stil. Tenminste, Mattie niet. Bij Jip heb ik soms mijn twijfels of hij überhaupt nog wel kan bewegen. De knakkers hebben ondertussen een voorkeur voor eten ontwikkeld. Sla vinden ze lekker, maar alleen het groene gedeelte. Andijvie is bij beide favoriet. Mattie is daarnaast gek op worteltjes. Jip eet alleen doormidden gebroken worteltjes. Ja, ik weet het. Don’t ask. Spinazie wordt gedoogd, mits het niet twee keer per dag gegeven wordt, want dat blieven de heren niet. Paprika hoeven ze niet en snoepjes en koekjes snappen ze ook niet zo heel erg goed. Komkommer is een tricky ding. De ene keer vallen ze erop aan als hongerige wolven, een volgende keer kunnen ze er zomaar hun neus voor ophalen.

20160922084210

Dit is de beste foto die ik tot nu van Mattie heb kunnen maken. En ja, hij is zo bang als hij eruit ziet.

Fijn weekend allemaal! ♥

21 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s