Loving Lazy Sundays #110

drop

Normaliter vind ik die hele zondagopenstelling complete onzin. Vandaag vind ik echter wel tof. Het hooi voor de cavia’s is namelijk op. Ik dacht dat ik nog wel een dag vooruit kon, maar het onderste is vooral gruis. Dat had ik gisteren nog niet gezien. Om 13:00 uur dus even hooi halen.

Sunday Sports
De sport staat een beetje op een laag pitje bij mij op het moment. Ik kan de concentratie er maar niet voor vasthouden. MotoGP, vanmiddag om 14:00 uur, gaat me nog redelijk af, maar een voetbalwedstrijd van 90 minuten? Ik snap niet dat ik er vroeger met gemak drie op een dag keek. What the fuck was going on in my brain? Goed, vanmiddag ga ik een poging doen om Twente – Vitesse te kijken. Eerst MotoGP. GP van Aragon in Spanje. Marc Márquez staat op pole met naast zich op de eerste startrij Vinales en Lorenzo. Rossi start vanaf P6. Een race duurt gemiddeld drie kwartier, dus na de GP schakelen we direct over naar het voetbal.

Happy Stuff
Begonnen met een nieuwe serie op mijn blog ♥ Be Body Positive ♥ Lunchen met mijn ouders en zus ♥ Even bij mijn oom en tante langs, al was het maar voor een half uurtje ♥ Twee flesjes geurolie krijgen van mijn moeder ♥ Een nieuwe laptop ♥ Een gigantische wesp die een vlieg in vermomming bleek te zijn ♥ Twee gezellige zwarte knuffelkatten die kwamen buurten in de tuin ♥ Een zelf in elkaar geflanst recept wat The Bomb blijkt te zijn ♥ Voor het eerst na de zomer weer waxmelts branden ♥ Jip en Mattie die hun ruzie bijleggen en samen in The Dark Room liggen ♥ Vlinders in de tuin ♥ Een supertof cadeautje voor mijn moeder bestellen (hyperenthousiast) ♥ Om mezelf lachen omdat ik wéér wist te verdwalen onderweg naar mijn oom en tante waar ik ondertussen al 100 keer geweest ben ♥ Twee financiële meevallers die heel erg welkom zijn ♥

Lay-out
Zoals jullie kunnen zien heb ik weer een nieuwe lay-out. Dit is wat ik zocht. Oké, ook niet volledig, maar het komt het meest in de buurt. Ik moet gewoon accepteren dat de perfecte lay out niet bestaat. Tenminste, niet kant en klaar en dat is wat ik wil. Je kan je hele website zelf maken, maar dat is iets wat ik niet kan en ook niet wil uitbesteden. Dan moet ik accepteren dat het nooit helemaal tot in de puntjes perfect zal zijn. Belangrijkste voor mij is dat de artikelen in kolommen weergegeven worden. Dat vind ik erg mooi. Dat had ik op de vorige lay- out ook, maar daar waren de artikelen niet omlijnt. Dat oogde wat rommelig. Daarnaast wilde ik mijn menubalk weg hebben. Dat was me steeds een doorn in het oog. Ook dat heeft deze lay out gecoverd. Je ziet enkel de optie “Menu” en als je die aanklikt zie je alle subpagina’s. Ideaal. Het is een eenvoudige lay-out, die ik qua header en kleuren heel gemakkelijk aan de seizoenen kan aanpassen. Ik ben tevreden.

Reclame
Vervelende is wel dat er wat verkeerd is gegaan bij WordPress. Ik heb een abonnement om reclame van mijn blog te verwijderen. Ik wilde dit per januari 2017 opzeggen, heb dat ook gedaan, maar ze hebben het per direct opgezegd. Ik ben ze aan het mailen hierover, want ik heb voor een heel jaar betaald. Helaas heb ik nog steeds geen reactie gehad. Als jullie dus reclame op mijn blog zien, dan is dat de reden.

What’s Up?
Het ging verdomd goed afgelopen. Ik kon redelijk wat doen. Ben twee keer naar de stad geweest. Heb veel kunnen schrijven. Op een vreselijke PDS aanval na ging het lichamelijk ook best goed. Wat ondergrondse ontstekingen, maar die zetten nog steeds niet door, omdat ik op tijd mijn rust kan pakken. Komende week is Peter jarig. Dat zijn altijd pittige dagen voor mij, omdat er dan mensen hier in huis komen. Ik heb met Peter afgesproken dat als er visite komt ik naar boven ga. Dat is en blijft iets wat ik moeilijk vind om te doen. Dat je boven op bed ligt, terwijl je schoonouders beneden zitten en dat je ook weet dat zij dat weten. Dat is …. niet uit te leggen, dat gevoel. Maar goed, erbij blijven is geen optie. Dat hebben we de afgelopen jaren al geprobeerd en eindigt altijd in een drama. Niet leuk voor mij, maar ook absoluut niet leuk voor Peter. Die wil ook graag op een fatsoenlijke manier zijn verjaardag kunnen vieren. Donderdag therapie en dat zal dan ook wel vooral daarover gaan. Spanning, woede en verdriet van me afpraten.

Music Maestro
Ik ben groot fan van Sia. Haar stem is geweldig. Echt prachtig. Ze laat liever haar gezicht niet zien, omdat ze beoordeelt wil worden op haar zang en niet op haar uiterlijk. Het werkt voor haar, maar het is jammer dat de wereld zo in elkaar zit dat artiesten zich genoodzaakt voelen om dit te doen. Heel af en toe laat ze echter toch haar ware gezicht zien. Hier is Sia met het nummer Titanium. Fijne zondag. ♥

36 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Ha Marion
  Wat fijn dat dit een betere week was!
  Veel happy stuff en leuk dat te lezen!

  Ik vind je lay out mooi en overzichtelijk, zeker wat jij noemt, die kolommen. Zo zijn de artikelen ook makkelijk vindbaar!

  Fijne zondag en sterkte van de week!

 2. Ilse schreef:

  Oh, ik wist helemaal niet dat Sia haar gezicht liever niet te veel laat zien. Ik dacht trouwens dat het zo een van die jonge zangeresjes was.
  En je nieuwe lay-out vind ik mooi, de blaadjes en de kleuren ervan: super. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ja, de header ben ik ook heel blij mee. Wou dat het mijn eigen idee was, maar helaas. Maakt het niet minder mooi natuurlijk. 🙂

 3. Lot schreef:

  Ja de lay-out in omlijnde colommen is mooi. Als ik iets erover mag zeggen wat ik minder mooi vindt dan is dat de koppen in kapitalen staan. Ik zou die groter dan de bodytekst maken en dan in bold.

  1. Marion schreef:

   Dat kan ik dus niet aanpassen. Ik maak de lay out niet zelf, maar gebruik er één van WordPress. Dan is het kiezen of delen. Vandaar.

   1. Lot schreef:

    Dat is inderdaad dan een goede keuze van de rest. Ik vind het wel een hele mooie letter.

 4. joorloveswriting schreef:

  Ik vind je nieuwe layout echt mooi!! 🙂 Wat goed om te horen dat het afgelopen week aardig goed is gegaan met je!! Ook goed dat je het zo hebt geregeld rondom Peter z’n verjaardag 🙂 .
  Fijne zondag meid! En Sia vind ik echt tof!

 5. Robin schreef:

  Dat schuilen voor visite heb ik ook ooit eens gedaan toen ik niet lekker in mijn vel zat en de ‘oude buurt’ op bezoek kwam bij mijn ouders. Als je op jezelf woont is het nog weer anders. Ik voelde schaamte, schuld maar had geen behoefte aan allerlei belangstellende vragen over ‘hoe het ging’. Het voelde inderdaad heel akelig.

  Wel fijn dat Jip en Mattie het (vooralsnog) hebben bijgelegd. Ik wens je een fijne week!

  1. Marion schreef:

   Ja, het is echt een naar gevoel. Ach,ook hier went men wel weer aan. Net als ik. 🙂

 6. Die zondagopenstelling? Ook bij ons lijkt het alsof alles waar onze syndicalisten decennia voor hebben gevochten stuk voor stuk sneuvelt. Als ik kijk in mijn eigen bedrijf, waar we vroeger beschikbaar waren tussen 9 en 17u, via videochat onze bereikbaarheid uitgebreid wordt tot 22u00, op zaterdag tot 21u00, en binnenkort zelfs op zondag. Gelukkig heb ik slechts nog vier en een half jaar te bollen, want dit gaat voor mij te ver.
  Die verjaardag van Peter, zou het helpen mocht dit ergens buitenshuis kunnen gevierd worden? Ben je er niet bij, dan is het voor jou misschien meer acceptabel dat mensen begrijpen dat je ziek bent er er niet bij kunt zijn. Spring je dan eens langs voor een halfuurtje (of langer, als het je bevalt), ook dan zou iedereen zich er misschien beter bij voelen.

  1. Marion schreef:

   Als het buitenshuis gevierd moet worden, dan ontbreekt vrees ik de jarige job. Een onderdeel van zijn probleem is namelijk straatvrees. Hahaha, ja sorry, wij moeten hier zelf altijd een beetje om lachen. Hoe wij elkaar ooit gevonden hebben mag Joost weten.

   Wat betreft je werk, ik hoop toch echt dat die weekenduren je bespaart mogen blijven. Het is toch van de zotte!

   1. Jammer…
    Voorlopig is het nog zo geregeld dat ‘vrijwilligers’ die zotte werkuren plegen in een apart hiervoor voorziene dienst. We voelen wel dat onze klanten hiervoor meer en meer vragende partij zijn, waardoor ik vrees voor mijn jongere collega’s dat dit hen ook ooit te beurt zal vallen.

 7. AroundSan schreef:

  Vind het heel fijn voor jou dat je de afgelopen dagen dingen hebt kunnen doen en dat je op tikd ridt hebt kunnen nemen om de ontstekingen te voorkomen. Goed ook dat je af hebt gesprokeb om tijdens Peters verjaardag naar boven te gaan. Heel rot, geloof ik echt, maar ontzettend knap van jou dat je dit doet voor jezelf en voor Peter.
  Sia vind ik ook een hele toffe stem hebben!!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik heb er nu ook wel vrede mee. Zeker omdat uit de diverse opties dit toch wel de meest comfortabele is. Sia is echt briljant!

 8. Katrien schreef:

  Dank je om mij Sia te leren kennen.
  Ik hoop dat je de verjaardag van Peter ook gezellig thuis met jullie tweetjes kan vieren en dat jij tijdens het bezoek van zijn familie voor jezelf ook een leuke bezigheid vindt.
  Fijne zondag!

  1. Marion schreef:

   Gaat zeker goedkomen, hoor!

 9. Koen schreef:

  Fijn dat je een goede week hebt gehad en dat Jip en Mattie het hebben bijgelegd. De lay-out vind ik ook erg mooi. In het blog overzicht zou ik “Lees meer” vet maken zodat het meer opvalt.

  1. Marion schreef:

   Ah, dank je wel. Ik kan verder niets veranderen aan de lay out. Enkel de achtergrond aanpassen. Ik ben niet zo’n held met codes en zo, dus ik gebruik een kant en klaar WP thema.

 10. yvonne schreef:

  Mooie lay- out!

  ik lees nog niet zo lang mee en weet niet waarom je niet bij de verjaardagsvisite kan/wil zijn? Of vertel je dat liever niet?

  1. Marion schreef:

   Dank je! Ik heb een angststoornis en ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Dat maakt het allemaal lastig.

   1. yvonne schreef:

    Ah oke. Dankjewel voor je reactie!

    1. yvonne schreef:

     Sorry was iets te snel met reageren. Accepteren jouw schoonouders jouw keuze wel? Hebben ze er begrip voor?

     1. Marion schreef:

      Mijn schoonvader sowieso, want die zie ik nog wel heel af en toe. Mijn schoonmoeder heb ik al jaren niet meer gesproken hierdoor. Peter zegt dat ze het oke vindt, dus daar ga ik dan maar vanuit.

      1. yvonne schreef:

       Dan hoef jij je dus niet schuldig te voelen als je boven bent 😉 Dat is dan de beste oplossing. Goed dat je kiest voor wat goed is voor jou.

       En misschien een optie om als jij je op dat moment goed voelt eens te kijken of je buitenshuis wat fijns voor jezelf kunt doen? ( maar daar zul je vast zelf al overnagedacht hebben.

 11. chucky1012 schreef:

  Heerljk om te lezen dat jij zo een fijne week had!
  Geweldig dat de cavia’s weer vrede hebben.
  Je layout is prachtig.
  Alvast van harte gefeliciteerd met Peter.

  Heb een goede week en sterkte…..

  Xx

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis. X

 12. Saar schreef:

  Ik had deze week even problemen met het openen van je blog, denk door de nieuwe lay-out, maar via bloglovin kan ik alles gewoon zien. Ziet er trouwens goed uit jouw nieuwe layout!
  Fijn dat het deze week wat beter ging. Ik hoop dat je volgende week met de verjaardag van Peter toch wat voor jezelf kan zorgen!

 13. iertjeblog schreef:

  Goed om te lezen dat je een goede week had hopenlijk zet het Door.
  Succes donderdag
  Fijn dat mattie en jip het bij het hebben gelegd.
  Fijne week

 14. Sammie schreef:

  Oh ik vind het juist heerlijk dat de winkels open zijn op zondag, met de drukke werkweek die wij hebben is het heerlijk om zondag ontspannen de boodschappen te doen.
  Ik zie trouwens geen reclame op je blog dus so far so good 😀

 15. Sabine schreef:

  Aan je url lijkt het alsof je een eigen domein hebt, is dat niet zo? Daarmee voorkom je namelijk ook reclame op je blog!

  1. Marion schreef:

   Ja ik heb een eigen domein, maar via wordpress. Ik hoop dat ik deze week een antwoord krijg.

 16. Galina schreef:

  Ik wou dat die enorme spin in de woonkamer gister eigenlijk een vlinder in vermomming was geweest 😉

  Je lay-out is mooi, lekker rustig, niets meer aan doen. Done is better than perfect, aldus Mark Zuckerburg 😉

  Hopelijk kan je volgende week toch genieten van de verjaardag van je lief, als jullie met zijn tweetjes zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.