Vooruitbloggen en Dierendag

20160921081423

Nou, ik heb het een keer geprobeerd, vooruit bloggen. Het artikel van vanochtend, Gezond Egoïsme, had ik al in mijn concepten staan. Alleen nog even de puntjes op de i. Straks, als mijn nieuwe website online komt, wil ik standaard artikelen vooruit gaan schrijven. Een keer uitproberen kon dus geen kwaad. En, beviel het?

Nee. Nee, nee, nee! Absoluut niet! Ik heb nu het gevoel alsof ik nog helemaal niet geblogd heb. Ik mis het. Ik vind het artikel ook blegh. Het is geïnspireerd op een artikel wat ik ooit gelezen heb en ik was enthousiast over dát artikel en vooral omdat ik het advies op dat moment zo hard nodig had. Nu lees ik mijn artikel terug en denk ik: Ja, waarheid als een koe, maar verder… Er zit niks in. Het is niet leuk. Het is niet spontaan. Het is niet mij. Ik laat het artikel wel staan, want er is verder helemaal niets mis mee, maar ik ben er alles behalve enthousiast over en dat is het enige wat ik eigenlijk van mezelf verlang als het op bloggen aankomt; dat ik er zelf dolenthousiast over ben.

Waar ik wél enthousiast over ben is Dierendag. Morgen is het zover en I don’t give a shit, ik ga helemaal los. Kan dat wel? Ja, dat kan! Dankzij deze supertoffe medeblogger kwam ik erachter dat ik nog recht had op een kleine aanvulling vanuit het ABP ( dat is het pensioenfonds voor overheid en onderwijs). Ik krijg nog een kleine € 50,- netto per maand extra. Aangezien ik hier al recht op heb vanaf april, kreeg ik afgelopen week een leuk extraatje op de bank bijgeschreven. Wat zijn bloggers toch te gekke mensen. Dat iemand die je niet kent je verhaal leest en je een tip geeft waardoor je ieder jaar zomaar € 600,- extra krijgt. Dat is toch geweldig! Ja, bloggers zijn echt de beste!

Maar goed, Dierendag. De heren Jip & Mattie. Man, man, man, wat een stel is het. Ik zal er morgen een heel artikel aan wijden, want werkelijk, ik lach me kapot. Gisteren zat ik Formule 1 te kijken en ineens hoor ik trippel trippel trippel trippel. Ik doe de deur open en wat zie ik?

img_20161002_090002

Kiek ze zitten dan! De onschuld zelve. Nee hoor, geen flauw idee hoe we ineens aan de andere kant van het hek zijn gekomen! Ondertussen ben ik de halve dag bezig om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen ontsnappen, maar met z’n tweetjes komen ze een eind. Mattie is klein en slim. Jip is sterk en durft alles. Ze duwen de ren gewoon opzij en gaan dan onder mijn werkplek zitten. Daar hangt een doek omheen en kennelijk vinden ze dat heel erg prettig. Ik ga morgen eens kijken hoe ik wat extra schuilplaatsen voor ze kan creëren, want kennelijk hebben ze daar behoefte aan. Voor nu laat ik ze nog even rondrennen, maar morgen is het afgelopen. Ik moet continue opletten of ik niet per ongeluk bovenop een cavia ga staan. Buiten dat blijf ik aan het schoonmaken en mijn energie is natuurlijk ook vrij beperkt.

Dan ga ik nu een lekker ontbijtje maken, zowel voor de heren als voor mijzelf. Daarna eens even goed nadenken over hoe ik die kamer het beste kan inrichten en dan? Dan gaan we shoppen voor Dierendag!

Bis morgen! ♥

23 gedachten over “Vooruitbloggen en Dierendag

 1. hoi!
  Ik kan me voorstellen dat het “gek” voelde een artikel niet te hoeven schrijven op de dag van posten. Ik vond het wel een goed artikel maar ik snap wat je zegt over dat het niet “jou” is.
  Toch wel informatief!

  Dit artikel..wat geweldig van dat extraatje!
  Haha wat een rakkers zijn Mattie en Jip! Mijn vriendin had dit met haar konijnen, toen ik op ze paste, ze hadden ook zo’n kooi. Ze heeft hem toen verzwaard door er dingen aan te hangen maar soms konden de konijnen hem nog ontzetten..haha.

  Ik ben nu al benieuwd naar je artikel van morgen!

  Fijne dag!

  ps oh..wat ik erg fijn vind is dat je als jij een link post (bijv naar die medeblogger) een nieuwe pagina krijgt en de oorspronkelijk pagina dus gewoon blijft staan! Top!

  1. Ja, dat extraatje kunnen we heel goed gebruiken. In eerste instantie was het veel meer, maar ja, dat gaat gewoon van je toeslagen af en dan blijft er uiteindelijk een vijfde over. Goed, beter dan niets!
   Ja, ik vind dat zelf ook altijd erg fijn als een link op een nieuwe pagina geopend wordt!

 2. Als ik de ren van Jip en Mattie zo zie en alle blogposts over hen lees denk ik dat het bij jullie bijna elke dag dierendag is. Volgens mij komen die beestjes niets te kort, maar ik kan me voorstellen dat je wel iets extra’s wilt doen. Ik probeer soms vooruit te schrijven, maar vaak lukt het niet. Heb overigens geen problemen met vooruit geschreven blogposts en met die van vanmorgen is niets mis.

  1. Ze komen absoluut niets te kort, maar Dierendag… oooooh ik vind het zo leuk! In het voren schrijven lijkt me vooral handig, maar ja, als het niet gaat, dan gaat het niet. Ik ga voortaan maar gewoon weer “live” schrijven.

 3. Je hebt het in ieder geval geprobeerd, dat vooruit bloggen 🙂
  Mensen lezen niet altijd je blog in chronologische volgorde, zo’n artikel kan soms net het onderwerp zijn waar iemand naar op zoek is.
  Ondernemende cavia’s heb je!

 4. Wat super leuk dat Jip en mattie nog steeds goed samen gaan! En ja ik plan zelf wel voorruit en bevalt me wel 🙂 ieder zijn ding ..

 5. Haha beginnen de twee opeens een team te vormen en samen te werken? Echt geweldig dit! 😀 Ik vond je artikel van gister (dat ik net heb gelezen dus) juist superfijn! maar ik snap jouw gevoel wel. Voorwerken is iets heel anders dan spontaan iets op papier zetten.

 6. Ik probeer zo veel mogelijk vooruit te bloggen, maar niet te veel van voordien. Snap je wat ik bedoel? :p ’t Gebeurt soms dat ‘k de dag voordien iets schrijf voor de dag nadien, maar ’t gebeurt even goed dat ‘k vandaag 2 à 3 blogs schrijf voor de komende dagen. Momenteel zit ‘k precies in een schrijfdip, want er komt niet veel zinnigs uit & er is al een paar dagen geen nieuwe post verschenen.. Komt wel weer goed 🙂

 7. Haha, heerlijk stel die twee! Vooruit bloggen doe ik af en toe, als ik veel inspiratie en tijd heb schrijf ik wel eens meerdere stukken op een dag die ik dan later publiceer. Maar het meeste wat verschijnt is gewoon op de dag zelf geschreven.

 8. Van je plogweken -hoewel hilarisch- raakte ik ook altijd in de war. Op woensdag verscheen dan een plog met foto’s van dinsdag. Bijvoorbeeld een foto van je laptop op tafel met op het scherm je plog van dinsdag en foto’s van maandag. Kortsluiting in mijn hoofd, haha.

 9. Ik kan ook echt niet vooruit bloggen. Waarschijnlijk omdat ik altijd schrijf over dingen die ik meemaak, dat moet er op dat moment uit of helemaal niet meer. Met een meer informatieve blog speelt dat natuurlijk minder dus daar kan ik me voorstellen dat het wel lukt. Ik vond het alleszins een topartikel!

  Vroeger vond ik één van mijn fretjes vaak op een heel hoge kast waar echt niks omheen stond wat als trapje gebruikt kon worden. Na een tijdje zag ik het haar eindelijk doen: ze kon net achter de kast, drukte haar rug tegen de muur en haar pootjes tegen de kast, en dan maar lekker naar de top klimmen 🙂 Het blijft me verbazen hoe slim en vindingrijk die kleine snuitjes kunnen zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.