Dierendagplog

img_8364

Vanochtend besloot ik spontaan om weer eens te gaan ploggen. Het shoppen voor Dierendag was er gisteren niet van gekomen, dus leek het me wel leuk om jullie vandaag een dagje mee te nemen. Ik kan alvast verklappen dat ik redelijk los ben gegaan. Kijk gezellig mee!

img_8379

We beginnen de dag met medicijnen. Ik neem deze in op de nuchtere maag. Om de één of andere reden werkt dat voor mij gewoon het best.

img_8367

Dan ga ik kijken of de heren al wakker zijn. Het is iedere ochtend weer een verrassing wat je aantreft. Deze keer hebben ze het redelijk rustig gehouden. Normaal is het één groot zaagselfestijn.

img_8371

Alles aan de kant. De bezem erdoor en dan dweilen.

img_8374

Ik ga het een poosje zonder ren proberen. Nu ze erachter zijn dat ze de ren opzij kunnen duwen is het iedere keer ellende. Ik wil niet dat het ding een keer omvalt en dat één van de twee eronder ligt.

img_8381

Ik ontbijt vandaag met fruit.

img_8385

Na het ontbijt is het tijd voor de make up. Ik gebruik niet zo heel veel zoals jullie zien.

img_8390

Nog net op tijd bedenk ik me dat ik vanmiddag therapie heb. Omdat dat negen van de tien keer huilen geblazen is, ga ik op die dagen voor de waterproof mascara.

img_8393

Dan is het tijd om te gaan shoppen voor de heren. Ik ga eerst naar de Action. Ik wil nog eenzelfde hondenmand kopen. Jip ligt daar erg graag in, maar ik moet de mand natuurlijk ook een keer wassen en voordat die droog is…. Daarom een tweede. De hondenmanden bij de Action kosten allemaal rond de € 5,-. Daarnaast wil ik wat herfstspulletjes kopen. Die zijn echter in geen velden op wegen te bekennen. Het is allemaal kerst wat de klok slaat.

img_8394

Dit meen je niet!!! Nou, hier moet ik het mee doen. Een paar lullige herfsttakken.

img_8396

Dan gaan we door naar Pets Place. Wat ik daar kocht weet ik gek genoeg niet meer. Ik heb er wel iets gekocht, maar ik kan het me gewoon niet meer herinneren. Heel gek.

img_8400

Dan naar mijn favoriete winkel voor de beestjes. Hier koop ik eigenlijk altijd het voer, hooi en zaagsel voor ze. Zo’n ontzettend fijne winkel!

img_8402

Tadaaaaaa! Ja, I know. Ik ben echt helemaal losgegaan.

img_8421

Kijk deze twee schattige knuffeltjes. Lijkt misschien een beetje gek, knuffels voor cavia’s, maar cavia’s zijn er dol op. Ze liggen er graag tegenaan.

img_8424

Dit is een eetbare hooibak. Hij is ongeveer even groot als Jip. Ze hebben ernaar gekeken, aan geroken, heel misschien dat Jip een sprietje hooi heeft geproefd, maar ze vinden er niks aan. Tsja….

img_8407

Dit is het hoogtepunt van de dag. Ik had deze blokhut al een paar keer gezien en vond hem zo ontzettend leuk! Maar omdat het niet echt nodig was, vond ik het onzin om hem te kopen. Jip is echter door Mattie uit zijn slaaphok verdreven. Ondanks dat Jip de baas lijkt te zijn, gaat hij niet het slaaphok in als Mattie erin ligt. Het gevolg is dat Jip nu al een week ”buiten” slaapt. Ik kocht deze blokhut in de hoop dat Jip er misschien zijn slaapplek van zou kunnen maken. En wat denk je?

img_8429

Hij was er niet meer uit weg te slaan. Ik kon wel janken van geluk! Echt, hier ben ik zo blij om. Cavia’s hebben echt een fijn eigen plekje nodig waar ze weg kunnen kruipen. Mattie heeft er nu twee en nu heeft Jip er gelukkig ook weer eentje. Ik ben echt dolblij!

img_8411

Tijd om te lunchen! Normaal maak ik er niet zoveel werk van hoor. Dan kieper ik een bak met groente gewoon boven hun hoofdjes leeg, maar vandaag is het Dierendag!!!

img_8416

Ik heb al veel gedaan en dus verdien ik ook wel een lekker broodje.

img_8427

Na het eten is het tijd om de kooi te verschonen. Altijd een fijn moment, zowel voor mij als voor de beestjes. Ze rennen altijd even heen en weer, in en uit de kooi en dan springen ze van geluk in het zaagsel. Dat is altijd zo leuk om te zien, dat springen. Heel soms springen cavia’s als ze geïrriteerd zijn, maar meestal is het een teken van pure blijdschap.

img_8442

Dan is het tijd voor een kop thee en ga ik aan de slag op het eetstoornisforum. Ik probeer zoveel mogelijk nieuwe leden welkom te heten en lees daarnaast de topics door die ik bijhoud.

img_8456

Om iets voor half drie stap ik in de auto richting Veenendaal voor therapie. Deze outfit, voor zover je hem kan zien, is op het moment mijn favoriet. Lang zwart t-shirt, legging, geblokte blouse en hoge All Stars.

img_8458

Officieel heb ik een uur, maar we maken bijna anderhalf uur vol. Er komt veel naar boven als we het hebben over mijn werk. De manier waarop ik daar weg  moest, waarop mijn leidinggevende mij behandelt heeft, het heeft heel erg veel met me gedaan. Ook kom ik erachter dat ik dingen meegemaakt heb, bedreiging en intimidatie, waar ik veel meer mee had moeten doen. Er nu over praten met mijn therapeute brengt al heel wat verlichting. We gaan hier in ieder geval de komende tijd nog mee verder. Daarnaast nog een aantal dingen besproken, maar die blijven tussen de muren van het GGZ-gebouw.

img_8464

Thuis is het tijd voor een drankje en ratel ik Peter de oren van de kop. Alles wat ik besproken heb bij therapie komt er nog een keer uit. Het is ontzettend fijn dat ik met werkelijk alles bij Peter terecht kan. Er is niets wat hij niet begrijpt of zich niet kan voorstellen. Hij kent me door en door.

img_8474

Of ik eten besteld heb? Neeeeee, deze goddelijke panini’s komen uit onze nieuwe paninimaker. Tering, wat is dit lekker. Plakjes kaas, plakken tomaat, bieslook en kruiden. The bomb!!!!

img_8480

Om 18:30 uur ga ik naar bed. Ik heb niet de puf om meteen aan de plog te beginnen. Ik ga eerst even een uurtje rustig liggen. Rond 19:30 uur ga ik de foto’s uitzoeken en begin ik aan de plog. Ondertussen is het 21:00 uur en ben ik kapot. Dit was een erg drukke dag voor mij. Eigenlijk iets té druk. Gelukkig hoef ik morgen helemaal niets te doen, dus kan ik lekker bijkomen.

Dat was de Dierendagplog. Ik hoop dat jullie het tof vonden! Voor nu wens ik jullie een hele fijne avond en voor straks een zeer goede nachtrust. ♥

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tamara TS schreef:

  Wat leuk, die eetbare hooibak!!! En je hebt ze goed verwend! Die Jip en Mattie hebben het maar goed met zo’n lief baasje!

 2. Sara schreef:

  Wat een super leuke plog is dit geworden zeg! ❤ Heel erg leuk dat je je beestjes vandaag zo verwend hebt. Het was echt dierendag voor je twee dotjes.

 3. Natasja schreef:

  Aaah, wat zijn de jongens verwend! Die broodjes zien er echt heerlijk uit, ik krijg er honger van.

 4. Ach wat werden de heren flink verwend. En seriously, al kerstmis bij de Action??? Euhm, heb ik iets gemist… Skippen we de herfst of wa 😀

 5. Rianne schreef:

  Ik wist niet wat een plog was, maar dit is leuk 🙂 Ik zou ook graag weer cavia’s willen, maar met onze huidige katten is dat geen goede combinatie. Maar ooit ga ik toch weer voor cavia’s 🙂 Een van mijn vroegere cavia’s sprong gewoon over de ren heen, knap he 🙂 Ik ben je blog pasgeleden tegen gekomen, omdat ik vanwege de HS dacht ik zal eens kijken of er al weer vernieuwingen zijn op medisch gebied en voeding en toen kwam ik via de patiëntenvereniging bij je blog uit 🙂 Mijn complimenten aan jou voor je openheid die je hier deelt, ik blijf je blog met veel plezier volgen, groetjes Rianne

  1. Marion schreef:

   Oh je hebt ook HS! Iedere keer probeer ik weer wat actiever te zijn om het forum daar, maar het is zo stil tegenwoordig. Een jaar of 5 terug was het daar dagelijks heel druk en gezellig ook. Jammer dat dat allemaal verandert is.

   Dank je wel voor je complimenten en ik vind het superleuk dat je mijn blog blijft volgen. Thanks, Rianne.

 6. yvonne schreef:

  Heel leuk om te zien! Dankjewel voor vandaag.

 7. willeke991 schreef:

  Wat een leuke plog! En wat heerlijk om te lezen en te zien hoe goed jouw diertjes het hebben, fantastisch. Ik ben zelf een enorme hondenliefhebber en doe ook alles voor mijn Fred❤️

 8. Wat een leuke plog heb je er van gemaakt.
  Je outfit staat trouwens heel leuk! Ik vind dat soort blouses ook zo leuk. 🙂

 9. mylifesstories schreef:

  Leuke plog! Zo te zien hebben Jip en Mattie een superleuke (dieren)dag gehad vandaag! 🙂

 10. Koen schreef:

  Leuke plog heb je gemaakt. Ik kende het fenomeen plog ook nog niet echt. En wat heb je de jongens verwend. Die eetbare voorbak is geweldig net als het huisje voor Jip.

 11. chucky1012 schreef:

  Zo een leuke plog!
  Fijn dat jullie Jip en Mattie goed verwend hadden op dierendag.

  1. chucky1012 schreef:

   Hoop dat je een goede nachtrust had gehad Xoxo

 12. els schreef:

  Wat zorg jij goed voor je cavia’s! Zo fijn dat je kijkt naar hun behoeftes :-). Bij de Action hebben ze inderdaad al veel kerst, maar bij de Xenos is het volop herfst :-). MIsschien daar eens langs gaan?

  1. Marion schreef:

   Dat zou kunnen ja, al hebben we die niet hier in Wageningen en degene in de buurt zit recht tegenover mijn werk. Hmmm, misschien toch maar een stukje verder rijden.

 13. Leuk nog eens, zo’n plog.
  Bij die medicijnen herken ik het stripje pillen voor de bloeddruk. Ook bij mij vliegen die er in op de nuchtermaag – enkel dan vergeet ik ze niet…

  1. Marion schreef:

   Dat brilletje… 😉 Ik slik geen medicijnen meer voor mijn bloeddruk en dat hoop ik zo te houden. Morgen hoor ik het, want dan moet ik weer op controle. Altijd spannend. Goed dat jij ze wel slikt. Sommige mensen wringen zich in allerlei bochten om het niet te doen en lijkt me nu dat juist dat de bloeddruk niet ten goede komt.

   1. Niet het brilletje, maar de verpakking 🙂 Idem als de Amlodipine…

 14. Lot schreef:

  Het was het wachten meer dan waard. Erg leuk gedaan en de laatste foto zou ook als header erg mooi zijn.

  Mijn bloeddruk was in de laatste periode dat ik werkte, de slechtste jaren van het werkzame leven, ook torenhoog. Pas nu na 3 jaar is hij zodanig dat ik geen medicijnen meer nodig heb.

 15. BySilke schreef:

  Mmmmm, panini’s! Wat cool dat je zo’n machine hebt haha, ik zou er vast elke dag gebruik van maken. Jip en Mattie lijken me echt schatjes, je zorgt er ook zo goed voor! Echt leuk om te lezen wat je ze allemaal hebt gegeven (inclusief die foto’s, hihi). Hou je goed Marion! Liefs 🙂

 16. Christine schreef:

  Geweldig leuk Marion!! Genoten van je verhaal ! Ze hebben het maar goed bij je! Liefs.

 17. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat leuk weer een plog en de cavia’s boffen maar met jou 🙂 Fijn dat de therapeut zo de tijd voor je neemt en je even goed kon praten over de dingen die gebeurd zijn.

 18. IngridMoorenBlogs schreef:

  Nog even en ik wil ook cavia’s…

 19. Sabine schreef:

  Wow jeetje nu al kerst! Steeds eerder 🙂 Hier ook hoor trouwens. Maar goed hier is ook geen Sinterklaas natuurlijk. Wat heerlijk lijkt me dat die beestjes observeren, zo leuk!

  1. Marion schreef:

   Oh de beestjes zijn zo heerlijk. Gisteren zat ik een poosje op een kussen op de grond in een hoekje. Kan ik gewoon een uur naar ze kijken en luisteren. Zalig!

 20. Mrs Curly schreef:

  Ik denk dat ik bij jou even op leerschool kom over voeding voor cavia’s. 😀 Zag ik daar paprika liggen? Ik wist zelfs niet dat ze dat mochten eten!
  En je outfit? Ik zou he-le dagen rondlopen in leggings en geruite hemden! Zit gewoon ubercomfy. Goeie smaak! 😉

  1. Marion schreef:

   Paprika is heel erg goed voor ze. Vooral rood en geel, daar zit meeste vitamine C in. Ik blijf het ze geven, maar ze eten het niet 😅😅😅

  2. Marion schreef:

   Oh weet je wat die van mij het lekkerste vinden? Basilicum! Mogen ze niet geveel van hebben trouwens, maar een paar blaadjes per dag en ze houden onvoorwaardelijk van je 😊

   1. Mrs Curly schreef:

    Thanks voor de tips! Wist ik zelfs helemaal niet!
    Ik heb wat van zulke groentjes en een ferme basilicum in onze moestuin staan, ik leg ze straks ook eens extra in de watten! Alles voor die cavia-liefde 😉

 21. mariellemarielle schreef:

  Wat een leuke plog!! Ik zie het nu pas!

 22. Flavie schreef:

  De eetbare hooibank vind ik super!! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.