Mooie reacties!

on

kladblog1

Gisteravond nog even snel een artikel online gezet over geen reacties toelaten op je blog, komen daar de meest mooie en lieve reacties op binnen. Wat fijn! Dank jullie wel! Ik dacht juist dat de meesten het maar een beetje vreemd zouden vinden. Om dan zoveel begrip te krijgen is echt te gek. Thanks allemaal!

Vandaag gaat een toffe dag worden. Tenminste, dat hoop ik. Om 9:30 uur controle bij de huisarts voor mijn bloeddruk. Begin dit jaar kwamen we erachter dat mijn bloeddruk gevaarlijk hoog was. Ik kreeg een 24-uurs controle en moest daarna meteen aan de medicatie. Ik at regelmatig drop en ook gebruikte ik best vaak kruidenmixen. Daar ben ik mee gestopt. Dat zal al een stuk schelen. Stress zal denk ik, hoop ik, de grootste boosdoener geweest zijn. Jarenlang heb ik met onafgebroken stress en spanning geleefd en begin dit jaar was deze extra hoog. Mijn ontslag kwam eraan, mijn werkgever werkte niet mee, de WIA-keuring en niet te vergeten de therapie die op dat moment alles behalve soepel verliep. Ik werd iedere ochtend wakker met bewegende benen en wiebelende voeten; een teken bij mij dat ik gespannen ben en dat dit dus zelfs in mijn slaap doorging. Niet goed. Absoluut niet goed. Straks dus controle. Ik hoop dat het nog steeds oké is, want ik wil liever niet weer terug aan de medicatie. Ik slik al zoveel op het moment.

Daarna ga ik naar mijn ouders. Even een kop koffie drinken én een cadeautje brengen voor mijn moeder. Ik kan natuurlijk nog niet precies zeggen wat het is, want ze leest mee. Dat zou zonde zijn. Het pakketje komt helemaal uit Amerika. Haat aan die invoerrechten trouwens! Ik vergeet het iedere keer weer. Komt eindelijk je pakketje, moet je weer betalen. Heb je geen geld in huis, zie je je pakketje in de armen van de bezorger weer richting de bus verdwijnen. Maar soms, heel soms, is het het waard. Hopelijk is dat vandaag het geval.

In de Dierendagplog vertelde ik dat ik naar Petplace was geweest en niet meer wist wat ik daar gekocht had. Schandalig natuurlijk, maar ja, het is niet anders. Het was uit de tas gevallen en lag nog in de auto. Het was een speeltunnel. Het is te donker, dus ik kan er nu even geen foto van maken, maar het is een geweldig ding! Ze kunnen erin spelen, schuilen en gek doen. Vooral Mattie in zijn doldwaze twee minuten gaat er als een wilde doorheen. Binnenkort zal ik een update plaatsen in de categorie Jip & Mattie.

Boektober. Zes bladzijden per dag. Zal ik het daar nog over hebben? Nee, laat ik dat maar niet doen.

Nog een paar weken en dan begint voor een aantal van ons het nieuwe jaar al. Op 30 oktober 2016 start de Grote Cyclus van 13 manen en gaan we werken aan onze dromen. Ik ben al begonnen met de voorbereidingen. Ik kocht het domein bebodypositive.nl, ben langzaam aan het bedenken hoe ik dat wil opzetten en óf ik dat wel wil. Is het niet veel, een derde blog erbij? Ja, dat is het. Misschien wel teveel. Wie weet gaat het dus toch een onderdeel blijven van dit blog. Hoe kan ik mijn conditie opbouwen? Waarom ben ik destijds zo abrupt gestopt met zwemmen? Waarom moet het allemaal meteen zo perfect? Drie keer in de week zwemmen. Regelmaat. Orde. Waarom niet gewoon één keer in de week zwemmen? Call me crazy, maar tot gisteren is dat gewoon niet in me opgekomen. Het moet perfect of het gaat niet door. Drie keer in de week zwemmen zorgde voor problemen, maar wie zegt dat één keer in de week zwemmen voor problemen zorgt? Peter zei: “Het moet bij jou altijd meteen in het extreme. Ga je op dieet, stop je praktisch met eten. Moet je zoutarm eten, ga je zoutloos eten. Moet je minder vaak je handen wassen, gebruik je enkel nog desinfecterende gel. Zoek eens de gulden middenweg op. Ga lekker één keer in de week zwemmen. Dan geniet je er nog meer van ook.” Waar heb ik die man ooit gevonden? Bless him.

Mensen, ik ga de kamer van de cavia’s kuisen. Ik wens jullie een hele mooie dag. ♥

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Leuk zo een tunnel voor de huisdieren 😉
  Zwemmen is zo goed voor je.
  Doe ik ook.
  Ik wens je veel sterkte voor straks en heb een fijne dag…..

  Xoxo

 2. levelieze schreef:

  Soms kom je inderdaad pas achter het meest voor de hand liggende als iemand anders het je zegt.

 3. Lot schreef:

  Via fora, blogs en andere manieren ben ik tot de 80-20% regel gekomen. 80% van mijn voeding bestaat uit basis koolhydraatarme produkten en de 20% geeft ruimte voor extra’s.
  Is op veel dingen in je leven toepasbaar.

  1. Christibe schreef:

   Gewoon doen! 1 keer zwemmen!! Net wat Peter zegt! lees je graag! Liefs

 4. Koen schreef:

  Peter heeft gelijk! Je hebt het getroffen met zo’n wijze man. Echt gaaf zo’n tunnel.

 5. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat heerlijk dat je met Peter beter leert te relativeren en dingen met mate te doen. Te is nooit goed!

 6. Sabine schreef:

  Spannend van de controle! Hoop het beste voor je! Ook spannend van het cadeau. Superleuk dat je dat doet! Ben nu best benieuwd wat het is 😊 Ik zou ook best vanaf hier wat naar NL willen sturen, maar ben Veel te bang dat het niet aankomt.

 7. marielle schreef:

  Leuk zo’n tunnel!

  Wijze man heb je !! 🙂

  Over boektober. Ik moest aan je denken. Mijn zusje vertelde dat ze op het moment een boek van Paulien Cornelisse leest en dat schijnt te gaan over een normale samenleving maar 1 iemand is een cavia en die leeft daar ook in…zoiets was het…haha

  Fijne avond en alvast slaap lekker!

  ps fijn dat begrip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.