Bloeddruk, laptop en cadeautjes

on

HeaderMK1

Ja, ik typ dit bericht op mijn oude laptop. Wat gaat dat fijn zeg. De toetsen hebben net iets meer die slag. Dat … dat … tikje erin. Maar goed, dat zal een kwestie van wennen zijn bij de nieuwe. De nieuwe is wel een stuk stiller. En sneller. Zoveel sneller! Wat een wereld van verschil.

Vandaag gaat mijn nieuwe laptop terug. De spatiebalk reageert 1 op de 10 keer niet en met meer dan 1000 aanslagen per minuut is dat behoorlijk irritant. Geen idee wat ze er aan willen doen. Het liefst zou ik natuurlijk een nieuwe meekrijgen, want ik heb die andere nog amper drie weken, maar dat zal er wel niet in zitten. Hij zal wel weer naar de fabriek opgestuurd moeten worden. Die grapjes duren altijd weken. Voor een spatiebalk die weigert. Grrrr. Tot die tijd blog ik dus weer even op mijn oude lappie.

Ik merk meteen het verschil in kleuren. Deze heeft een soort blauwige gloed, het oogt allemaal een beetje winters. Lekker koud. Ik hou er wel van. Maar kloppen doet het niet. Ik zie het verschil overduidelijk met mijn nieuwe laptop. Ik heb al geprobeerd om deze kleurinstelling op de nieuwe ook te vinden, maar daar ben ik maar snel mee opgehouden. Alles werd groen. Dan kun je maar beter stoppen.

Gisteren de controle voor de bloeddruk gehad en het was shit. Shit. Shit. Shit. 110/150. Oké, niet zo hoog als een half jaar terug, maar toch nog te hoog. Toen ik de medicijnen slikte had ik een bloeddruk van 80/110. De assistente had gisteren nog gebeld, maar ik was niet thuis. Straks probeer ik haar zelf even te bellen, want ik ga om 9:30 uur weg. Hopelijk krijg ik haar voor die tijd nog te pakken. Ik ben wel benieuwd wat we nu verder gaan doen. Ik hoop dat ik nog een keer op herkansing mag, want ik was nu best gespannen en nerveus. Als we het over een week of twee nogmaals meten en hij is dan wéér te hoog, tsja, dan is het niet anders. Dan maar weer aan de medicatie. Maar bah bah bah! Ik baal ervan!

Gisteren heb ik mijn ouders verwend. Ik had voor mijn moeder een kaartendeck gekocht bij Lisa van SoulflowerZe woont in Amerika en ik volg haar al een poosje op Instagram. We hebben leuk contact en daarom durfde ik het wel aan om de kaarten bij haar te bestellen. Als je kaarten vanuit Amerika bestelt, bedenk dan goed dat je naast de kosten voor het product én de bezorgkosten ook nog invoerrechten moet betalen. Dit moet je dus niet te vaak doen, want dan wordt het een duur geintje. Voor mijn vader had ik een boekenbon gekocht. Hij is gek op boeken. Gaat vaak naar de bieb, maar een boek uitzoeken voor jezelf is soms ook heel erg fijn. Mijn ouders doen zoveel voor me, staan altijd voor me klaar, dus toen ik twee weken geleden een financiële meevaller had, wist ik meteen dat ik die graag met hen wilde delen.

Om 10:00 uur heb ik een massage. Dat kan ik echt wel even gebruiken. De massage die gepland stond gaat niet door. Ik heb een paar plekjes op mijn benen, waaruit de vorige keer een fikse ontsteking is ontstaan. Op de rug zit niks, dus ik krijg een rug-, schouder-, nek- en hoofdmassage. Net zo lekker. Even flink ontladen en ontspannen. Ik heb best een goede week gehad, maar ik ben moe. Vreselijk moe. Waarschijnlijk juist omdat ik zo’n goede week gehad heb. Dat is mijn lijf niet gewend.

Nou, en dan is het geld van financiële meevaller alweer bijna op. Cadeautjes voor mijn ouders, Peter, Jip en Mattie en natuurlijk zo dadelijk nog een heerlijke massage voor mezelf. Ik zeg, goed besteedt die centen!

Ik ga de caviakamer weer schoonmaken en ik wens jullie een hele fijne dag! ♥

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat ontzettend lief van je om je financiële meevaller te delen met anderen .Mensen en dieren die jou dierbaar zijn. Daar mag je echt trots op zijn Marion!
  De massage is je van harte gegund. Geniet er van meid !
  Heel veel liefs van mij . Knuffel & succes met de laptop 🙂
  Dag dag ~~~xxx~~~

 2. chucky1012 schreef:

  Balen van je bloeddruk.
  Wens je veel succes met het bellen naar de arts.
  Fijn dat je leuke kadootjes voor jullie allen geshopt had.
  Geniet ze en een fijne dag…..

  Xoxo

 3. Ik heb thuis een (betrouwbare) bloeddrukmeter, die dagelijks wordt gebruikt. Bij thuismeting staat mijn bloed altijd rond de 80/120, als ik bij de dokter kom staat die 80/160. Gewoon van de zenuwen, meer niet. Er was een tijd (voordat ik medicatie nam) dat de druk bij de dokter helemaal door het dak ging…
  Misschien aan te raden om ook af en toe eens thuis te meten, in alle rust en zonder drukte om je heen?
  Zo’n massage had ik vorige week. Was echt eens tijd, want de laatste maanden…
  Enjoy !

  1. Marion schreef:

   Ik heb al een keer een 24 uursmeting gehad thuis. Helaas maakte dat weinig verschil. Alleen in mijn slaap was hij ietsje lager. Ik zal eens kijken of zo’n bloeddrukmeter erg duur is, anders is het wel een goed plan.

   1. Lot schreef:

    Ja het is erg prettig er een in huis te hebben en te kunnen meten op momenten waarop je je wel of niet goed voelt, dat gaf mijn goed inzicht.
    Ik weet ondertussen dat ik met het beste voel bij 80/140, als hij iets hoger of lager is voel ik altijd iets in mijn borstkas, volgens de dokter mijn hart dat weer op “mijn” normaal wil krijgen.

    1. Marion schreef:

     Lijkt me ook prettig. Beetje geruststellend. Ik weet liever waar ik aan toe ben, dan die onzekerheid. Maar goed, toch weer aan de medicijnen hoor ik net. Veiligheid voorop.

 4. Ojee Marion das vervelend dat je bloeddruk verjoogd is.En dan vooral je onderdruk.Zat een half jaar gelden op 115 onderdruk 198 bovendruk.Nu zit het bij ons in de familie maar ik heb het roer drastisch omgegooid .30plus kaas vloeibare boter om in te bakken ipv vast ,geen ijs en drop meer helemaal geschrapt.Ik als dropfanaat maar goed het helpt En tabletjes om het zout aan mijn anderen te ontdekken Niet meteen aan xe bloeddrukverlagers.en nu kortgeleden was mijn bloeddruk nog maar 122 bovendruk 80 onderdruk.Combinatie van je medicijnen kan misschien ook bij jou invloed hebben op je bloeddruk??

  1. Marion schreef:

   Ja, ik heb mijn dieet al aangepast. Veel minder kaas, zoutarme producten, geen drop meer, geen kruidenmixen, maar vers. Kreeg net te horen dat ik toch weer de medicijnen krijg. Spanning en medicatie zullen ook veel invloed hebben. We gaan er maar weer voor! X

   1. Rianne schreef:

    Hoi Marion,

    Wellicht heb je het allang eens gelezen en toegepast hoor, maar verse knoflook schijnt ook goed te zijn tegen een hoge bloeddruk en extra Q10 zou ook bloeddrukverlagend kunnen werken, maar die Q10 zou ik wel overleggen met je HA, zeker omdat je ook al andere medicatie slikt. En een nadeel van Q10 supplementen is dat ik ze verrekte duur vind en je krijgt ze dan waarschijnlijk niet vergoed omdat het niet door de dokter is voorgeschreven. Maar goed wie weet vind je het toch nuttige informatie, dus ik dacht ik meld het toch even 🙂 Groetjes Rianne

 5. Wendy schreef:

  Hè wat balen van je bloeddruk. Kan je ook thuis meten? Dat scheelt meestal wel. En lief dat je je ouders verwend hebt. Geniet van de massage vandaag. Fijne dag.

  1. Marion schreef:

   Ik heb een paar maanden terug een thuismeting gehad. Was helaas even hoog. Moet helaas weer aan de medicijnen hoor ik net. Nou ja, helaas. Geen medicijnen is schadelijker dan met moet ik maar denken. Dank je wel!

 6. Geniet van je massage, goed voor je bloeddruk.
  Een bloeddruk meter kopen is net als een weegschaal, het maakt alleen maar gek.
  Ik krijg om de paar maanden een bloeddruk meter van de huisarts mee en moet die dag 3 keer meten en opschrijven.
  Dit werkt voor mij goed en ook voor mijn waardes, geen ding dat de hele dag pompt en geen witte jassen stress.

  1. Marion schreef:

   De weegschaal maakt me gelukkig niet meer gek, maar misschien kan ik er ook af en toe één van de HA meekrijgen. Ik ga het voorstellen. Thanks voor de tip.

 7. Koen schreef:

  Jammer dat de bloeddruk te hoog is. Ik hoop dat je over 2 weken nog eens mag. Ook balen dat je nieuwe laptop moet worden nagekeken. Ok hoop dat je haar snel weer terug hebt. Lief dat je aan iedereen denkt qua cadeaus!

 8. Jenn schreef:

  Vervelend van je bloeddruk! Geniet van je massage 🙂

 9. Anita | Mindjoy schreef:

  Lekker genoten van je massage? Wat lief de cadeaus voor je ouders! Hopen dat je bloeddruk weer gaat dalen meis. Nog een fijne middag!

 10. Dat is balen van je bloeddruk en je laptop.
  Hopelijk is je laptop snel terug.
  Zoals de anderen al zeggen, als het mogelijk is, via de ha af en toe een bloeddrukmeter lenen. En anders de folder van Kruidvat/Trekpleister in de gaten houden. Daar zijn de bloeddrukmeters af en toe in de aanbieding. Volgens mij normaal rond de 40.-. Enige nadeel is dat je vrij smalle bovenarmen moet hebben, anders kan de band niet dicht…. -.-‘

  1. Lot schreef:

   Er zijn bij sommige meters ook banden voor dikkere armen te koop.

 11. Sabine schreef:

  Wat een leuke cadeaus en zo lief! Wel echt balen van je laptop, helemaal nieuw en meteen weer terug. Hoop dat het makkelijk op te lossen is!

  1. Marion schreef:

   Dat verhaal gaat nog wel een staartje krijgen. De jongen aan de balie controleerde het serienummer en zei: Ja dat is het risico met showmodellen. Ik heb echter het volle pond betaald.

   1. Sabine schreef:

    Oh nee! Ik koop zelf eerlijk gezegd nooit een showmodel. Vertrouw dat nooit. Maar als je de volle mep betaalt hoor je ook het goede te krijgen toch? Hoop voor je dat het zonder extra kosten goed komt!

    1. Marion schreef:

     Dat is het dus; hij is aan mij als nieuw verkocht! Ik hoorde net pas dat ik een showmodel heb gekregen. Dat kan gewoon echt niet. Dus gratis reparatie én ik wil alsnog een korting of ik wil alsnog een nieuwe. Maar dat horen ze als ik hem weer ophaal. Laatste keer dat ik daar iets gekocht heb. Is al de tweede keer dat me zoiets gebeurt bij hun.

     1. Sabine schreef:

      Balen joh! 😦 Ik duim voor je!

 12. mariellemarielle schreef:

  hey hoi
  Balen zeg van de bloeddruk, zeker omdat je al aanpassingen gemaakt hebt.
  Wat je zegt spanning en evt andere medicatie hebben ook invloed.

  Wat ben je toch een lieverd om iedereen te verwennen, blij te lezen dat je ook wat voor jezelf gedaan hebt! Was het fijn?

  Goed weekend!

  x

 13. Wat een mooie, herfstige header! Wel heel erg balen dat je bloeddruk toch nog steeds te hoog en is en je weer aan de medicijnen moet. 😦

 14. els schreef:

  Wat fijn dat je iedereen zo heb kunnen verwennen :-). Super lief! Geniet zelf van je massage… oh wacht. Hopelijk heb je genoten :-). Het is al 10 uur geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.