Loving Lazy Sundays #112

lls

Het is 9:00 uur en de sport van vandaag zit er voor mij alweer op. Geen idee of er nog mensen de re-run gaan kijken, dus ik zal de uitslag nog even voor me houden. Het was in ieder geval een prima race om te kijken. Verder voor mij geen sport vandaag. Wat ik wel ga doen? Loving Lazy Sundays.

Happy Stuff
Dierendag ♥ Massage ♥ Daily Diary op Manjusha ♥ Bodypositivity ♥ Panini’s maken ♥ Mooie foto’s van Jip en Mattie ♥ Herfsttakken op tafel ♥ Cadeautjes voor mijn ouders ♥ Nieuwe edelstenen ♥ Peter ♥

Eetdagboek
Twee weken geleden kocht ik een weegschaal. Ik vergeet iedere keer dat ik hem heb, dus ik hoef me echt nergens meer zorgen om te maken. Mijn gewicht boeit me niet meer. Tenminste, niet meer zoals vroeger. Wel als het gaat om mijn gezondheid en daar schort het op dit moment aan. Mijn bloeddruk was weer niet in orde en aangezien er de vorige keer betrekkelijk weinig verschil was tussen de thuismetingen en de metingen bij de huisarts, mocht ik meteen weer aan de medicijnen. Het is niet anders. Waarom risico’s nemen als er een pilletje voor is? Ik voel me verder echter ook niet zo goed. Veel onrustige plekken op mijn huid, veel pijn in mijn gewrichten en veel gerommel in mijn buik. Vooral bij dat laatste is het altijd weer de vraag: Wat heb je anders gegeten? Ik heb wel een keer banaan gegeten in plaats van een appel. Oh ja, ik heb ook speltbrood gehad in plaats van volkorenbrood. Oh ja, gewone yoghurt in plaats van sojayoghurt. Champignons! Die heb ik ook gegeten en dat had ik toch ook al een hele poos niet gehad? Of wel? Of toch niet? Kortom, het is zoeken naar de welbekende speld in de evenzo bekende hooiberg. Ik ga vanaf vandaag iets doen waarvan ik nooit had gedacht het ooit weer te gaan doen; ik ga een eetdagboek bijhouden. Het moet nu maar eens goed duidelijk en helder worden waar mijn lichaam goed en waar mijn lichaam niet goed op reageert. Dat heeft tijd nodig, heel veel tijd, en onthouden is geen optie. Een dagboek dus. Back to basics en dan langzaam aan uitproberen wat wel en wat niet goed voelt. Ik ga het maar gewoon proberen, want dit is ook niks. Continue krampen of pijnaanvallen en niet weten waar ze vandaan komen. Daarnaast ben ik ook weer vreselijk moe. Soms moet ik mezelf de trap op slepen zo zwaar voelt mijn lichaam dan aan. Niet alles heeft met eten te maken, dat weet ik maar al te goed, maar hoe gezonder mijn darmen zijn, hoe beter ik me voel. Zoveel heb ik al wel geleerd de afgelopen jaren. Vanaf vandaag noteer ik dus mijn eten en ga ik proberen in kaart te brengen wat ik het beste wel tot me kan nemen en wat niet.

Afgelopen Week
Afgelopen week enorme ups and downs gehad. Ik heb total loss op bed gelegen, maar ook vol enthousiasme spulletjes voor Jip en Mattie en mijn ouders gekocht. Het ging alle kanten op. Therapie was zwaar. We hadden een lang gesprek. Een paar dingen die ik al jaren doe, maar waarvan ik me niet bewust was, kwamen aan de orde. Soms is het heel erg fijn om achter dat soort gedrag te komen. Soms ook niet en dat was deze keer het geval. Ik zag het absoluut niet aankomen. Stof tot nadenken dus.

Komende Week
Geen afspraken. Mijn zwager is jarig, maar of ik een verjaardag aankan, dat moet ik altijd op het moment zelf bekijken. Verder weer naar de apotheek, vaste prik tegenwoordig. Ik moet een labformulier ophalen bij de huisarts, want na twee weken nieuwe medicijnen slikken moet ik mijn bloedwaardes weer laten checken. Toch fijn dat ze dat allemaal zo goed in de gaten houden. Ik wil een paar kleine klusjes doen, zoals de tuinstoelen binnen zetten. Een normaal mens doet dat even tussendoor, maar voor mij is dat tegenwoordig al een complete opgave. Soms voel ik me zo gruwelijk bejaard. De buurvrouw bood me laatst haar rollator al aan! Gevoel voor humor heeft ze in ieder geval wel. Rustig aan dus de komende week. Misschien weer een keer zwemmen. Kijken of dat lukt. Wie weet.

Blij Met Twee Blogs
Zoals velen van jullie wel weten heb ik nog een blog, Manjusha, en daar ben ik sinds 1 oktober j.l. een Daily Diary gestart. Ik wil heel graag, later als ik oud ben, teruglezen wat mij in deze tijden bezighield. Ik zie dat echt al helemaal voor me. Dat ik dan lachend of hoofdschuddend terug zit te lezen. Puur genieten, lijkt me dat. Ik ben niet bang om oud te worden. Ik ben ook niet bang om dood te gaan. Ik ben soms wel bang… Nee, bang is niet het goede woord. Jammer! Het lijkt me jammer als ik straks oud ben, dat ik misschien vergeet hoe ik was op jongere leeftijd. Daarom ben ik gestart met deze dagelijkse berichtjes. Soms gaat het echt ergens over, even vaak gaat het nergens over. Manjusha en Mijn Kladblog zijn de perfecte combinatie voor mij. De ene met reacties, de ander zonder. De ene nuchter, de ander wat spiritueler. De ene met regelmaat, de andere wanneer het uitkomt. Ik ben er zo ontzettend blij mee. Zo, dat moest ik gewoon even kwijt.

Music Maestro
And when a child is born into this world
It has no concept
Of the tone the skin it’s living in

 

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Hey Marion
  Wat een afwisselende blog weer!

  Fijn joh dat Manjusha zo bevalt! Ik neem er zo nu en dan een kijkje en leuk die daily diary!!
  Vroeger begon ik ook altijd dagboeken, leuk om terug te lezen maar na enkele dagen liep ik weer achter en…ging het vaak weer over (jammer achteraf!).

  Fijne happy stuff!

  Naar zeg van je gezondheid! Ik hoop dat het dagboek meer inzicht geeft. Je kan het ook laten testen, maar dat kost weer veel geld helaas, evenals een orthomoleculair arts etc. Het is gewoon zo naar he als je lichaam niet doet wat je zou willen :-(. Veel sterkte ermee!

  Dan de therapie, dat klinkt heftig!! Jullie gaan hiermee verder de aankomende keren? Ik hoop dat je het thuis ook wat los kan laten en wat kan ontspannen!

  Pas op jezelf!

  Fijne zondag!

  xx

  1. Marion schreef:

   We plannen therapie nooit. Wat er dan speelt of ter sprake komt.

 2. En zo zie je maar dat steen per steen je een weg vindt naar het leven met je gaven en beperkingen.
  Het ideale zou zijn dat je een professioneel blogger kon worden. Betaald, uiteraard. Je hebt alle talent in huis…

 3. joorloveswriting schreef:

  Je had dus een afwisselende week gehad! En wat een leuke happy stuff!!!! Ik word altijd zo blij van Jip en mattie! 😍

 4. Sabine schreef:

  Wat een fijne song is dat toch altijd weer…

 5. Lot schreef:

  Ga je het eetdagboek ook in blog verwerken? Ik vind het altijd erg leuk te lezen wat anderen eten namelijk.

  1. Marion schreef:

   Die vraag kreeg ik ook op twitter. Ik weet het nog niet, denk het niet. Ik heb niet echt behoefte aan advies/meningen over wat ik eet (en die gaan er dan toch komen, dat heb ik in het verleden al meegemaakt) en daarnaast is het vrij eentonig. Niet echt interessant denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.