Ik ga weer zwemmen

hap3

Gisteren schreef ik al dat het niet zo goed ging, maar we moeten natuurlijk niet gaan overdrijven door meteen een hele dag maar niet te bloggen. Het is nu 22:00 uur. Zal ik nog? Zal ik er gewoon nog een artikel uit knallen op dit voor mij goddeloze tijdstip? Yes, let’s do this!

Ik heb op mijn andere blog al wel twee artikelen online gezet, maar toch voelt dat niet echt als bloggen. Het zijn niet echt artikelen die ik daar schrijf. Alhoewel? Wat is een artikel eigenlijk?

1) stuk tekst in een krant, tijdschrift, woordenboek, encyclopedie enz.
2) deel van een wet, reglement enz.
3) product in een winkel

Dan hebben wij het natuurlijk over optie 1 en dan is een artikel niets meer dan een stuk tekst. Het hoeft niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Het hoeft inhoudelijk niet briljant te zijn. Het hoeft niet uit minimaal drie alinea’s te bestaan. Het hoeft geen inleiding, middenstuk en conclusie te hebben. Een artikel is gewoon een stuk tekst. Heerlijk toch? Zo simpel kan het zijn.

Maar goed, het gaat dus even niet zo goed met me. Daar schreef ik gisteravond al over. Je hoopt dan altijd dat een nachtje slapen wonderen doet en je als het ware herboren wakker wordt. Nou, dat viel verdomd tegen vanochtend. Pijn in buik, knieën en ellebogen. Wat een feest. Als ik zo wakker word, betekent dat dat ik niet meteen kan douchen en aankleden. Eerst pijnstillers en medicijnen. Dan rustig wakker worden, koffie drinken, ontbijtje eten en dan de kamer van de cavia’s schoonmaken.

Vaak voel ik me wel iets beter nadat ik wat gedaan heb, maar vandaag zat het er echt niet in. Ik voelde me steeds beroerder worden en mijn stemming werd er ook niet beter op. Naar buiten gaan was echter geen optie. Ja hoor, daar gaan we weer, dacht ik toen. Waarom is naar buiten gaan geen optie? Zitten doet pijn. Liggen doet pijn. Lopen zal ook wel pijn doen, maar het is wel verrekte goed voor je knieën én voor je darmen. Ik sprak mezelf toe en liep via het park naar het zwembad waar ik de 12-badenkaart haalde die ik zo graag wilde hebben. Misschien kan ik dan zelfs deze week al een keer gaan zwemmen.

Zo gezegd, zo gedaan. Het zwembad is hier twee straten vandaan en via een omweg door het park ben ik in tien minuten bij het zwembad. Het voelt heerlijk om daar weer naar binnen te lopen. Ik heb nu al zin om de komende week rustig een paar banen te trekken. Daarna lekker ontspannen in het warme bad en nog even chillen in het bubbelbad. Zalig! Waarom ben ik daar vorig jaar eigenlijk mee gestopt? Omdat ik meteen weer doorsloeg. Eén keer zwemmen was niet genoeg. Twee keer zwemmen was ook niet genoeg. Nee, ik moest minimaal drie keer in de week zwemmen en niet rustig ontspannen. Nee, zwom ik op maandag 50 banen in een half uur, dan moesten het er woensdag 51 zijn en vrijdag 52. Ik wilde teveel, te snel en daardoor ging het mis. De ontspanning verdween en tot overmaat van ramp begon ook mijn lies weer op te spelen. De oude ontsteking, waar ik jaar in jaar uit last van had gehad, kwam weer in volle hevigheid terug. Het ging weer volledig de verkeerde kant op. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren.

Rond het middaguur liep ik in het zonnetje naar het zwembad, kocht een 12-badenkaart en wandelde op mijn gemakje weer terug. Ik had pijn in mijn buik, ik had pijn in mijn knieën, maar ik had ook een hele grote glimlach op mijn gezicht. Ik ga weer zwemmen. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Kladbloggen

Tags:

13 Reacties

Wat goed dat je weer gaat zwemmen! Enne…je lijkt mij wel! Ik moet ook altijd sneller, meer banen, vaker sporten etc. Dat terwijl ontspannen zo belangrijk is. Je verdient het!

Lieve Marion, goede morgen meis,

ik hoop op een betere dag voor je vandaag! Fijn dat je weer wilt gaan zwemmen, dat zal je goed doen!
Liefs!

Hoi Marion
Wat goed dat je meteen naar buiten geweest bent!

Wat je ook gaat doen: zwemmen, wandelen, fietsen, ik hoop dat het je goed doet en inderdaad dat je niet meten het uiterste wilt!

Sterkte!

Of je nu 50 baantjes, 51, 55, 100 of maar 20 baantjes zwemt…. je zwemt. Da’s ’t belangrijkste. En wat misschien nog belangrijker is: de ontspanning die het je misschien gaat geven. 😉
Ik wens je veel zwemplezier!

Goed dat je weer gaat zwemmen. Lijkt me fijn, voor de ontspanning, als dat lukt.
Zou je tzt misschien een blogje willen schrijven over hoe je kunt voorkomen dat je doorslaat (zoals je eerder beschreef)? Ik herken dit enorm, maar heb geen idee wat ik ermee moet of kan.

Goed idee joh! En inderdaad, een paar dat is twee 😛 en geen vijftig in een half uur. Soms ben je goed gek 😉
Veel plezier met zwemmen, ik hoop dat het deze keer geen uitputtingsslag wordt maar echt een heerlijk ontspannen momentje!

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: