Kladbloggen

Naar de kerk, de dierenwinkel en wie zal het zeggen


Getagd: , .

the-virgin-mary-874005_1280

De kraan drupt, de cavia’s knabbelen op hun andijvie, mijn koffie is op en ik heb geen puf om op te staan. Dat doen we zo dadelijk wel. Eerst maar eens rustig een stukje schrijven.

Eigenlijk wilde ik vandaag gaan zwemmen, maar door alle ontstekingen, die ineens als paddenstoelen uit de grond schieten, lijkt me dat toch niet zo’n verstandig plan. Daarnaast is het moeilijk om mijn arm te bewegen op dit moment en is de pijn in mijn buik niet te harden. Het is weer het niveau van toen we dachten aan nierstenen. De pijn zit in het midden, in de buurt van de navel. Het zou kunnen dat ik een ontsteking heb bij de overgang van de dunne naar de dikke darm. Ik vind het wel toevallig dat de pijn in de buik gepaard gaat met de ontstekingen elders op mijn lichaam. Ik ga dat de komende maanden en jaren eens goed in de gaten houden om te kijken of daar een verband tussen zit.

Niet zwemmen dus, wat gaan we dan doen? Vanmiddag weer naar bed waarschijnlijk, maar voor die tijd wil ik toch graag even naar buiten. Ik moet voer voor de cavia’s halen, dus ik ga naar Happy Pets. Daar hebben ze de voeding van Hope Farms. Wel iets duurder, maar de cavia’s eten er goed van en ik heb het idee dat Jip zijn vacht weer wat minder vet en glanzender is geworden sinds ik dit voer geef. Dit kreeg hij bij mijn zus ook altijd. Daarnaast kom ik nergens meer gekke drolletjes tegen, dat wil zeggen met een andere kleur of diarree-achtig. Daar heb ik die paar euro extra wel voor over. Dan nog even naar Pets Place. Daar hebben ze fijne muesli voor de cavia’s. Aan het einde van de middag krijgen ze daar wat van en dat vinden ze ook heel erg lekker. Die winkels zitten vlak bij elkaar, dus ik hoef niet ver te lopen. De Tuinen zit daar ook dichtbij. Ik heb nog steeds bonnen over van mijn verjaardag, dus misschien ga ik daar nog even snuffelen. Als de pijn het toelaat. Oh, en ik ga ook nog een winterpeen kopen voor de heren. Pfieuw, op het nippertje zeg. Had ik jullie bijna in het ongewisse gelaten over deze zeer belangrijke gebeurtenis.

Misschien loop ik nog even de kerk binnen. Twee of drie weken geleden durfde ik dan eindelijk te kijken bij de kapel van de katholieke kerk. Ik was altijd bang… Ja, waar was ik eigenlijk bang voor? Ik weet het niet. Ik was er gewoon nog nooit binnen geweest en wist niet wat ik moest verwachten. Of het eigenlijk wel mocht en hoe dat precies werkt allemaal. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb, want het is echt supermooi. Een kleine kapel met een stuk of acht bidplaatsen, een paar stoelen en je hebt de mogelijkheid om een kaars te branden. Die kaarsen variëren van € 0,50 tot € 5,- en hoewel ik niet gelovig ben, vind ik het wel heel erg fijn om eens een kaarsje te branden op zo een vredige en rustgevende plek. Verder zal ik wel zien wat het lichaam zegt. Denk dat dit alles bij elkaar al flink aan de maat is.

Goed, ik ga me voorbereiden op de grote reis. Nee, niet die laatste grote reis. Ben je gek. Gewoon de grote reis naar het winkelcentrum. Dat is voor nu even ver genoeg. Fijne dag allemaal. ♥

 

18 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s