Naar de kerk, de dierenwinkel en wie zal het zeggen

the-virgin-mary-874005_1280

De kraan drupt, de cavia’s knabbelen op hun andijvie, mijn koffie is op en ik heb geen puf om op te staan. Dat doen we zo dadelijk wel. Eerst maar eens rustig een stukje schrijven.

Eigenlijk wilde ik vandaag gaan zwemmen, maar door alle ontstekingen, die ineens als paddenstoelen uit de grond schieten, lijkt me dat toch niet zo’n verstandig plan. Daarnaast is het moeilijk om mijn arm te bewegen op dit moment en is de pijn in mijn buik niet te harden. Het is weer het niveau van toen we dachten aan nierstenen. De pijn zit in het midden, in de buurt van de navel. Het zou kunnen dat ik een ontsteking heb bij de overgang van de dunne naar de dikke darm. Ik vind het wel toevallig dat de pijn in de buik gepaard gaat met de ontstekingen elders op mijn lichaam. Ik ga dat de komende maanden en jaren eens goed in de gaten houden om te kijken of daar een verband tussen zit.

Niet zwemmen dus, wat gaan we dan doen? Vanmiddag weer naar bed waarschijnlijk, maar voor die tijd wil ik toch graag even naar buiten. Ik moet voer voor de cavia’s halen, dus ik ga naar Happy Pets. Daar hebben ze de voeding van Hope Farms. Wel iets duurder, maar de cavia’s eten er goed van en ik heb het idee dat Jip zijn vacht weer wat minder vet en glanzender is geworden sinds ik dit voer geef. Dit kreeg hij bij mijn zus ook altijd. Daarnaast kom ik nergens meer gekke drolletjes tegen, dat wil zeggen met een andere kleur of diarree-achtig. Daar heb ik die paar euro extra wel voor over. Dan nog even naar Pets Place. Daar hebben ze fijne muesli voor de cavia’s. Aan het einde van de middag krijgen ze daar wat van en dat vinden ze ook heel erg lekker. Die winkels zitten vlak bij elkaar, dus ik hoef niet ver te lopen. De Tuinen zit daar ook dichtbij. Ik heb nog steeds bonnen over van mijn verjaardag, dus misschien ga ik daar nog even snuffelen. Als de pijn het toelaat. Oh, en ik ga ook nog een winterpeen kopen voor de heren. Pfieuw, op het nippertje zeg. Had ik jullie bijna in het ongewisse gelaten over deze zeer belangrijke gebeurtenis.

Misschien loop ik nog even de kerk binnen. Twee of drie weken geleden durfde ik dan eindelijk te kijken bij de kapel van de katholieke kerk. Ik was altijd bang… Ja, waar was ik eigenlijk bang voor? Ik weet het niet. Ik was er gewoon nog nooit binnen geweest en wist niet wat ik moest verwachten. Of het eigenlijk wel mocht en hoe dat precies werkt allemaal. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb, want het is echt supermooi. Een kleine kapel met een stuk of acht bidplaatsen, een paar stoelen en je hebt de mogelijkheid om een kaars te branden. Die kaarsen variëren van € 0,50 tot € 5,- en hoewel ik niet gelovig ben, vind ik het wel heel erg fijn om eens een kaarsje te branden op zo een vredige en rustgevende plek. Verder zal ik wel zien wat het lichaam zegt. Denk dat dit alles bij elkaar al flink aan de maat is.

Goed, ik ga me voorbereiden op de grote reis. Nee, niet die laatste grote reis. Ben je gek. Gewoon de grote reis naar het winkelcentrum. Dat is voor nu even ver genoeg. Fijne dag allemaal. ♥

 

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Sterkte en een fijne dag!

  Xoxo

 2. Myriam schreef:

  Goeie reis lieve Marion

 3. IngridMoorenBlogs schreef:

  Kun je niet beter even naar de dokter gaan Xx

  1. Marion schreef:

   Ik zie het deze week even aan. Als de pijn zo blijft ga ik maandag bellen en dan maar weer terug naar de MDL arts. Nu je het zegt, ik mocht hem gewoon bellen geloof ik.

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Doen dan Xx

 4. Anita Willems schreef:

  Ik vind het een mooie combi : de kerk en cavia’s!

 5. iertjeblog schreef:

  Ik hoop voor je dat kan doen wat je wilt vandaag. en verder sterkte en rustig aan
  en top dat je een kerk binnen ben gaan en goed voelt weer wat overwonnen. fijne dag

 6. levelieze schreef:

  Is een katholieke kerk dan zo anders dan een protestantse? Of gaat het daar helemaal niet om.
  Ik ga wel eens vaker een kerk binnen. Er wordt ook wel eens gezegd dat je een wens mag doen als je een kerk binnengaat waar je nog nooit bent geweest.

  1. Marion schreef:

   Volgens mij zijn de katholieke kerken hier de enige die kapelletjes hebben. Zelf ben ik gereformeerd opgevoed en bij onze kerk had je dat niet.

   1. levelieze schreef:

    Zo grappig, hier is een kapelletje doodnormaal. Vreemd om te horen dat dat dan bij jullie niet zo is. We verschillen soms toch meer dan we denken, Vlamingen en Nederlanders 😉

 7. Geri schreef:

  Bij ons was vroeger ook zo’n mooie kapel. Ooit trok ik de stoute schoen aan en ging naar binnen. Zo mooi en vredig. Nu is hij afgesloten, jammer. Fijne dag en sterkte met de pijn.

 8. elsmagits schreef:

  Ik ben zelf ook niet gelovig maar vind het best fijn om eens een kerk binnen te gaan: de kaarsjes, de rust, die mooie glas in lood ramen. Er hangt toch altijd een speciale sfeer. Veel sterkte met de pijn, hopelijk heb je toch een fijne dag gehad.

 9. Hopelijk ben je de dag een beetje redelijk doorgekomen met al die ontstekingen.

 10. Rob Alberts schreef:

  Is het gelukt?

  Ik wens je morgen een betere dag toe!

  Bemoedigende groet,

  1. Marion schreef:

   De kerk is er bij in geschoten, maar de rest ging top! 🙂

 11. mariellemarielle schreef:

  Hey Marion
  Hoe is je dag gegaan?
  Ik hoop dat je je snel beter voelt!

  Zo jammer dat in NL tegenwoordig veel kerken dicht zitten door de weeks!

  XXX

 12. Een ‘kerk’ (of moskee,…) is voor mij plaats waar ik altijd tot rust kom. Heeft niets met mijn geloof te maken (dat ons als kind werd opgedrongen, maar vervaagt in mijn memorie). Misschien is het de stilte, de ingetogenheid, de reuk,… Zo’n momenten van bezinning heb ik echt nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.