Het onderwerp en de titel van mijn boek

img_7568-3

Gisteren konden jullie lezen dat ik mee ga doen aan de National Novel Writing Month. Vandaag hakte ik de knoop door over zowel het onderwerp als de titel. Nieuwsgierig? Lees dan vooral gezellig verder.

Een onderwerp voor een boek bedenken is niet makkelijk. Ik ben een blogger en schrijf korte stukjes over en vanuit mezelf. Om dan ineens een boek te gaan schrijven, een roman nog wel, dat is wel even andere koek. Als eerste moest ik opzoeken wat het woord roman precies betekent. Wikipedia zegt:

Met de term roman wordt een grote verscheidenheid aan vooral prozateksten aangeduid die overwegend van fictionele aard zijn en in omvang doorgaans het kort verhaal en de novelle overtreffen.

Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

In mijn hoofd zaten drie onderwerpen, maar over geen van allen was ik echt enthousiast. Eigenlijk zag ik dat hele NaNoWriMo-gebeuren al niet meer zitten. Kon ik niet beter gewoon mijn dagelijkse blogjes blijven schrijven? Iets met een schoenmaker en een leest? Tot vanochtend! Ik was me aan het aankleden en ineens knalde het door mijn hoofd. Opeens was het me allemaal helder. Daar was het onderwerp. Daar wilde ik over schrijven. Daar was dan ook het enthousiasme. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, maar een tipje van de sluier oplichten moet kunnen toch?

Het boek begint met een intro en tijdens die intro ga ik dood. Ja, I know, dat klinkt alles behalve plezant, maar heb vertrouwen. Het gaat goed komen. Ik ga dus dood en krijg eindelijk antwoord op de vragen die mij op dit moment zo enorm bezighouden: Is er leven na de dood? Is er een hemel en zo ja, is er dan ook een hel? Kan ik me nog iets herinneren van mijn leven hier op aarde? Kan ik nog in contact komen met de mensen die ik achter heb moeten laten? Kan ik ze nog zien? Kan ik nog met ze communiceren? Allemaal vragen die mij nu bezighouden en waar ik straks, antwoord op ga krijgen. Nou ja, in het boek dan.

Niet onbelangrijk om te melden is dat het boek in de categorie humor zal gaan vallen. Het gaat geen zweverig of spiritueel boek worden( (ja, Sammie, ik zag je al zweten!), maar juist een grappig boek met hopelijk een heleboel hilarische momenten. De titel wordt De Blije Geest. Dolgraag had ik het boek The Happy Phantom genoemd, maar een Nederlands boek verdient een Nederlandse titel. So be it. ♥

 

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Emily schreef:

  Ah wat klinkt dat leuk! En wat is je enthousiasme aanstekelijk zeg. Heerlijk. 🙂

 2. marielle schreef:

  WAt fijn dat je een idee hebt!
  Veel succes ermee!

 3. Christine schreef:

  Goed zo Marion! Klasse meis!! Hoop zo dat het schrijven je veel gaat brengen! Liefs

  1. chucky1012 schreef:

   Goed van je en ben er zo benieuwd naar….

   Veel succes met schrijven Xoxo

 4. Lieneke schreef:

  War leuk! Succes met schrijven 😊

 5. yvonne schreef:

  ik ben heeel nieuwsgierig!

 6. Rob Alberts schreef:

  Ik ben benieuwd.
  Veel schrijfplezier!
  Vrolijke groet,

 7. Dat is wel echt een origineel idee. Leuk leuk leuk!

 8. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  Wat een interessant en gaaf idee en top dat het in de categorie humor valt. Daar hou ik echt van!
  Ik ben zo benieuwd naar jouw verhaal hihi. Veel succes!

  Liefs!

 9. Mstrjimmy schreef:

  Erg leuk om te lezen! Ik ben benieuwd hoe je humor gaat toevoegen aan het verhaal. Heel veel succes en plezier met het schrijven.

 10. ‘Ik ga dood, maar het komt allemaal goed’. Dàt kan tellen!
  Iets om naar uit te kijken, hopelijk los je af en toe een fragmentje in je logjes.

 11. Anuscka schreef:

  Ik ga eens even gauw teruglezen, want ik heb een hoop gemist geloof ik 😲 maar als ik in iemand vertrouwen heb om zomaar even ‘een roman schrijven’ tot een goed einde te brengen, dan ben jij het wel! Go for it!

 12. BySilke schreef:

  Hihi, ik las de titel al op je Twitter,en ik moet me er wel bij aansluiten dat het in het Engels wat beter klinkt, maar het onderwerp van je verhaal klinkt wel super interessant. Heel veel succes ermee! Dat je er veel plezier mag uit halen 😀 Liefs!

  1. Marion schreef:

   Ja, heel irritant, die titel. Ik heb nu een andere bedacht: De Geestige Ziel. Die vind ik al beter. Ik denk dat ik echter wacht tot het boek af is, want ik blijf anders veranderen. Ik ken mezelf haha. Dank je wel!

 13. joorloveswriting schreef:

  Klinkt goed marion! Ben wel nieuwsgierig naar je boek! 🙂 zelf heb ik ook al een titel en weet ongeveer wat ik ga schrijven 😊

 14. Evelyne Vergote schreef:

  Ik was reuzebenieuwd naar je onderwerp, tot ik ’t opeens las. ‘k Dacht, Damn dat word hier heavy. Maar jou kennende zal dat wel goed komen! Ik geloof er in, dus go for it girl!

 15. Ciska schreef:

  Hoe bedenk je het iedere keer,wat een creatieve geest

 16. SanShine schreef:

  Wat leuk! Ik ben benieuwd! Succes met het schrijven van je boek.

 17. Ilse schreef:

  Klinkt interessant, zeker als je erbij zegt dat het grappig gaat worden. Echt ontzettend benieuwd wat je ervan gaat maken! Veel succes en schrijfplezier!

 18. IngridMoorenBlogs schreef:

  Weet je dat er op donderdagavond een programma is dat “De pennen zijn geslepen” heet? Misschien vind jij dat wel leuk.

  1. Marion schreef:

   Nog nooit van gehoord. Ik ga eens opzoeken wat het is.

 19. Jacqueline schreef:

  Ja, tof! En ik hou van Tori Amos 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.