Het onderwerp en de titel van mijn boek

img_7568-3

Gisteren konden jullie lezen dat ik mee ga doen aan de National Novel Writing Month. Vandaag hakte ik de knoop door over zowel het onderwerp als de titel. Nieuwsgierig? Lees dan vooral gezellig verder.

Een onderwerp voor een boek bedenken is niet makkelijk. Ik ben een blogger en schrijf korte stukjes over en vanuit mezelf. Om dan ineens een boek te gaan schrijven, een roman nog wel, dat is wel even andere koek. Als eerste moest ik opzoeken wat het woord roman precies betekent. Wikipedia zegt:

Met de term roman wordt een grote verscheidenheid aan vooral prozateksten aangeduid die overwegend van fictionele aard zijn en in omvang doorgaans het kort verhaal en de novelle overtreffen.

Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

In mijn hoofd zaten drie onderwerpen, maar over geen van allen was ik echt enthousiast. Eigenlijk zag ik dat hele NaNoWriMo-gebeuren al niet meer zitten. Kon ik niet beter gewoon mijn dagelijkse blogjes blijven schrijven? Iets met een schoenmaker en een leest? Tot vanochtend! Ik was me aan het aankleden en ineens knalde het door mijn hoofd. Opeens was het me allemaal helder. Daar was het onderwerp. Daar wilde ik over schrijven. Daar was dan ook het enthousiasme. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, maar een tipje van de sluier oplichten moet kunnen toch?

Het boek begint met een intro en tijdens die intro ga ik dood. Ja, I know, dat klinkt alles behalve plezant, maar heb vertrouwen. Het gaat goed komen. Ik ga dus dood en krijg eindelijk antwoord op de vragen die mij op dit moment zo enorm bezighouden: Is er leven na de dood? Is er een hemel en zo ja, is er dan ook een hel? Kan ik me nog iets herinneren van mijn leven hier op aarde? Kan ik nog in contact komen met de mensen die ik achter heb moeten laten? Kan ik ze nog zien? Kan ik nog met ze communiceren? Allemaal vragen die mij nu bezighouden en waar ik straks, antwoord op ga krijgen. Nou ja, in het boek dan.

Niet onbelangrijk om te melden is dat het boek in de categorie humor zal gaan vallen. Het gaat geen zweverig of spiritueel boek worden( (ja, Sammie, ik zag je al zweten!), maar juist een grappig boek met hopelijk een heleboel hilarische momenten. De titel wordt De Blije Geest. Dolgraag had ik het boek The Happy Phantom genoemd, maar een Nederlands boek verdient een Nederlandse titel. So be it. ♥

 

23 gedachten over “Het onderwerp en de titel van mijn boek

  1. Ik ga eens even gauw teruglezen, want ik heb een hoop gemist geloof ik 😲 maar als ik in iemand vertrouwen heb om zomaar even ‘een roman schrijven’ tot een goed einde te brengen, dan ben jij het wel! Go for it!

  2. Hihi, ik las de titel al op je Twitter,en ik moet me er wel bij aansluiten dat het in het Engels wat beter klinkt, maar het onderwerp van je verhaal klinkt wel super interessant. Heel veel succes ermee! Dat je er veel plezier mag uit halen 😀 Liefs!

    1. Ja, heel irritant, die titel. Ik heb nu een andere bedacht: De Geestige Ziel. Die vind ik al beter. Ik denk dat ik echter wacht tot het boek af is, want ik blijf anders veranderen. Ik ken mezelf haha. Dank je wel!

  3. Klinkt goed marion! Ben wel nieuwsgierig naar je boek! 🙂 zelf heb ik ook al een titel en weet ongeveer wat ik ga schrijven 😊

  4. Ik was reuzebenieuwd naar je onderwerp, tot ik ’t opeens las. ‘k Dacht, Damn dat word hier heavy. Maar jou kennende zal dat wel goed komen! Ik geloof er in, dus go for it girl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.