Loving Lazy Sundays #113

llsfullmoon

Wat een begin van de dag. Slapen ho maar vannacht, dus om 5:30 uur stond ik al onder de douche. Naar beneden, koffie zetten en toen keek ik naar buiten. Oh ja, volle maan vandaag. Ik zal eens kijken hoe laat ze exact vol is. 6:25 uur. Ik kijk op de klok. 6:25 uur. Tsja, dan moet je naar buiten.

Volle Maan
Winterjas aan, krukje mee naar buiten, camera mee, koffie ook mee en genieten maar. De wolken schoven langzaam aan de kant en daar was ze dan. Man, wat is de maan toch mooi. De natuur is briljant. Op dat soort momenten kan ik daar echt van ondersteboven zijn. Tegelijkertijd brengt het me dan ook meteen van mijn stuk als ik besef hoe wij leven. Niks meer volgens de natuur, ons instinct of onze intuïtie. Nee, alles volgens de klok. Zonde. Zo ontzettend zonde. Maar ja, het hoort erbij. Het is niet anders.

Nope
Geen Sunday Sports vandaag? Nee, even niet vandaag. Gewoon een keer een andere Loving Lazy Sundays. Al die vaste rubrieken komen me zo nu en dan de neus uit. Happy Stuff slaan we ook over, want jemig de pemig, wat was het een beroerde week zeg. Gelukkig gaat het sinds gisteren weer ietsje beter.

Ontploffingsgevaar
Morgen komt er een mannetje voor het gasfornuis. Twee weken terug stond er zo’n oproep in de krant. Iedereen die een Siemens of Bosch gasfornuis gekocht had tussen 2009 en 2011 moest het serienummer checken. Er zat namelijk een productiefout in waardoor er gas kon ontsnappen en in het ergste geval kon de boel exploderen. Hé, wij hebben een Bosch. Die hebben we nieuw gekocht toen we hier kwamen wonen. Hoe lang wonen we hier? Een jaar of zes? Oh jee…. Het zal toch niet? Maar jawel hoor, wij hebben zo’n ding wat kan ontploffen. Ik bellen. Prima, zeiden ze bij Bosch. We sturen een mannetje langs. Maandag over twee weken. Schikt dat? Uh, nou natuurlijk schikt dat, maar hoe moet het tot die tijd? Lekker Chinees halen? Ja, zoiets, zei de vrolijke mevrouw aan de andere kant van de lijn.

Raar
Eigenlijk is het best raar. Dat er in de krant staat dat zo’n ding kan ontploffen, dat je direct de gaskraan dicht moet draaien en vervolgens komen ze pas na twee weken langs. Je zult daadwerkelijk de gaskraan dichtdraaien en niet meer durven koken. Ik kan me dat best voorstellen. Wat moet je dan? Ja, echt twee weken pizza, patat, Chinees en magnetronmaaltijden eten. Dat hebben wij niet gedaan. Ik kook al zes jaar op dat ding. Hij gaat nu echt niet ineens ontploffen. Wij hebben hem dus gewoon gebruikt. Op eigen risico ja, maar wat denk je van al die mensen die de krant niet lezen? Die weten niet eens dat er iets mis is met hun gasfornuis. Puur mazzel dat Peter de krant van voor tot achter leest.

Komende Week
Goed, morgenmiddag dus een mannetje voor het fornuis. Morgenochtend naar de apotheek. Dinsdag therapie. Donderdag of vrijdag naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek. Heel misschien dat ik woensdag kan gaan zwemmen. Even kijken hoe het lichamelijk gaat. Op dit moment leef ik weer echt van dag tot dag. Zelf vind ik dat niet zo erg. Het is met name lastig voor anderen, omdat je geen afspraken kunt maken en als je afspraken maakt, is de kans aanwezig dat ik op het laatste moment moet afhaken. Het is niet anders.

Die gekke afkorting
NaNoWriMo. Jullie zullen die afkorting de komende tijd regelmatig voorbij zien komen. Ik wil me goed voorbereiden en ook echt proberen een redelijk boek te schrijven. Ik heb me voorgenomen dat dat volgende maand voor zal gaan op het bloggen. Het kan dus best zijn dat ik hier wat minder artikelen ga schrijven. Ik zie allemaal wel hoe het loopt. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in. Voor degene die ook meedoen; je kan mij op de site vinden onder de naam Marion11777.

Music Maestro
Blijft één van mijn favoriete zangeressen. Zo mooi. Keer op keer weer.

Ik wens jullie allemaal een prachtige zondag. ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ben zo benieuwd wat er dan aan gerepareerd zal moeten worden.
  Erg vervelend.
  Ik had het artikel in de krant gelezen.
  De volle maan had ik gezien toen ik Foxy aan het uitlaten was.
  Prachtige foto had je ervan gemaakt.
  Doe het rustig aan en geniet van de zon.

  Een fijne dag en sterkte met alles wat je deze week zult gaan doen Xx

 2. yvonne schreef:

  Herkenbaar verhaal van je fornuis. Ik had het met mijn droger. Mar daar kreeg ik een brief over thuis. Ik ben hem tot de reparateur kwam ook gewoon blijven gebruiken.

 3. Evelyne schreef:

  Jeetje, dat in de krant staat dat je gasfornuis even kan ontploffen. Wat dan met de mensen die de krant niet lezen? En dan nog 2 weken moeten wachten! Tegen dan kan je huis al helemaal.. ach laat er ons niet aan denken en hopen dat die man het na nazicht kan oplossen.

 4. Wendy schreef:

  Thanks Marion, wij hadden de terugroepactie van Bosch nog niet in de krant gelezen en hebben dus ook zo’n apparaat van Bosch. Gelukkig lees ik jouw blog. 🙂

 5. els schreef:

  Wat balen van je gasfornuis. Gelukkig is het maandag dan eindelijk zo ver. Gelukkig heb je het gelezen! Succes komende week, x

 6. Dus wie geen krant leest moet maar (letterlijk) ontploffen. Mocht ik de fabrikant zijn van die toestanden, ik zoek uit via welke winkels ze verdeeld zijn en laat de kopers opsporen.

 7. Lauriette schreef:

  Ik vind het persoonlijk vreemder dat zo’n bericht in de krant staat. Eigenlijk wat Thomas zegt.. Wat ga je de komende twee weken doen? Elke avond bij een ander eten bestellen? Zou dat lekker bij hun declareren! 😉 Fijne zondag Marion!

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Slecht dat ze de kopers niet zelf contacteren zeg! Het is natuurlijk wel een werk maar dan nog, blijkbaar is het ontploffingsgevaar dan niet zo erg als ze het alleen via de krant laten weten. Mooie maanfoto en door jou heb ik Emmy ontdekt. Heerlijk stem heeft die vrouw!

 9. Katrien schreef:

  Mooi, die maan! Gisteravond op de terugweg van een gezellig namiddagje weg heb ik in de auto ook met bewondering naar de maan zitten kijken. Zo fascinerend in al zijn eenvoud. Fijne zondag!

 10. iertjeblog schreef:

  succes met boek schrijven
  balen van je gasfornuis. belachelijk dat ze dan niet gelijk langs komen
  ik schrijf nu ook minder op mijn blog ik kan even geen tijd vinden ivm met pippin.

 11. joorloveswriting schreef:

  Ik ga je volgen op nanowrimo! 🙂 succes meid ik ben benieuwd naar je boek! Wat vervelend van je gasfornuis!

 12. marielle schreef:

  hoe was je dag?

  Wat een mooie foto!

  Inderdaad jammer dat we zover van de natuur afstaan!

  Sterkte en ik hoop dat het snel wat beter zal gaan!

  1. Marion schreef:

   Mijn dag was prima. Wel om 14:30 uur weer naar bed. Hoe was jouw dag?

 13. Sammie schreef:

  Fijn dat het mannetje voor het gasfornuis eindelijk komt 🙂
  De volle maan, ik heb ‘m ook gezien, al was ie op dat tijdstip dan nog niet helemaal vol, het zag er wel zo uit 🙂

 14. Nathalie schreef:

  Wat een ongelooflijk gave foto van de maan!
  Heerlijk van kunnen genieten dus…

  Ben benieuwd naar je boek en je schrijfwerk…. denk dat het wel goed komt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.