Slapen, belastingdienst en Jip & Mattie

960

Eén middagje stress en paniek en men slaapt meteen de klok rond. Zoals Johan het altijd zo mooi zei: “Ieder nadeel, heeft z’n voordeel” en zo is het maar net. Wat een verademing na al die waardeloze nachten van vorige week. Zalig! 

Het ergens over schrijven is even helemaal weg. Ik heb hier rechts een mooi lijstje met categorieën staan, maar het overgrote deel komt de laatste tijd in de categorie Kladbloggen terecht. Het gaat over niets, het gaat over van alles, maar over het algemeen niet over één onderwerp. Het is mijn manier van schrijven geworden en daar hou ik het voorlopig maar bij.

Ken je die doosjes rozijntjes nog van vroeger? Die rode? Met zo’n vrouwtje erop? Er rijdt hier iedere dag een vrachtwagen voorbij van die rozijntjes. Eigenlijk een heel groot, rijdend doosje rozijnen.

Brievenbus. Oooooeeeeh nee, belastingdienst. Ah, de herberekening. Ja, als ze geld terugkrijgen zijn ze rap. € 229,- terugbetalen. Dat is geen kattenpis, maar aan de andere kant komt er binnenkort € 821,- binnen. Dat is ook precies de reden waarom ik een deel van mijn toeslagen moet terugbetalen. Toch blijft het een complex systeem. Heb je recht op het één, raak je het ander weer kwijt. Je houdt er gelukkig (meestal) wel iets aan over en daar doen we het voor.

Vanmiddag therapie. Ik ga denk ik even bespreken wat er gistermiddag gebeurde. Ik wil even mijn verhaal kwijt daarover en op de één of andere manier stelt mijn therapeute me altijd erg gerust. De angst voor de toekomst is er namelijk direct weer, terwijl die juist zo lekker naar de achtergrond was verdwenen.

Nog twee weken en dan begint NaNoWriMo. Ik heb er echt enorm veel zin in. Het boek wat ik ga schijven gaat over mezelf. Lekker makkelijk. Hoef ik geen personage te verzinnen. Aan het begin van het boek ga ik dood en vervolgens kom ik erachter of er een leven na de dood is. Ik kan alvast verklappen dat dat er is, anders zou het werkelijk een retesaai boek worden. Hoe het eruit ziet hou ik echter nog even geheim. De bedoeling is dat ik het op een humoristische wijze ga beschrijven. Ik bereid niets voor. Alleen de intro zit een beetje in mijn hoofd, de manier waarop ik doodga, maar voor de rest helemaal niets. Ik ga gewoon beginnen. Waar ik op dit moment vooral mee bezig ben is de titel. Het lijkt me zo fijn om daar zeker over te zijn als het project begint. De Blije Geest of De Geestige Ziel. Eén van de twee gaat het worden. Denk ik….

Mijn nieuwe laptop is nog steeds in reparatie. Ik weet niet eens meer wanneer ik het ding weggebracht heb. Ik zal eens kijken. 7 oktober. Dat valt mee. Elf dagen geleden. Nog even geduld dus. Ik kan alleen maar hopen dat ik hem voor 1 november a.s. in goede staat terug heb. Dat hij het weer doet en dat het geen ellende heeft opgeleverd met de garantie en zo. Het is wel echt de allerlaatste keer dat ik iets bij deze keten gekocht heb. Iedere keer ellende. Nee, nu is het echt afgelopen en klaar. Ik ben toch niet gek!

Jip en Mattie gaan nog steeds goed samen. Mattie wordt wat groter en iets minder onderdanig. Het is een beetje verwarrend af en toe. Jip is de baas, zoveel is wel duidelijk, maar toch laat Jip zich regelmatig aan de kant zetten door Mattie. Meestal als het gaat om een schuilplaats. Gaat Jip een huisje binnen, wil Mattie er gezellig bij, maar daar heeft Jip helemaal geen zin in. Die gaat er vervolgens vandoor. Eigenlijk zou Mattie juist degene moeten zijn die het huisje uitgezet wordt, maar Jip is denk ik ook wel een beetje een goedzak en laat hem dan maar. Ik zie het ook bij het eten. Jip is duidelijk de eerste, maar als Mattie eraan komt gaat hij vaak al een stukje opzij zodat Mattie naast hem kan zitten. Dat wil Mattie namelijk graag. Ik bedoel, het bordje is rond, ruimte genoeg, maar nee, meneer moet en zal naast Jip zitten. En Jip weet dat, dus gaat hij al op een plekje zitten waar Mattie erbij kan. Dat is echt heel schattig om te zien.

Niet alles is trouwens even schattig. Kijk maar.

Ik ben van plan om de komende tijd wat vaker filmpjes op te nemen van de heren. Ik merk dat het me heel erg goed doet om ze te kijken wanneer ik ziek op bed lig. Ik heb een eigen YouTube kanaal waar je ze kan zien, maar ik zal ze af en toe ook op mijn blog delen.

Dat was het weer voor vandaag. Ik wens jullie een hele fijne dinsdag. Bis morgen! ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. marielle schreef:

  Mattie durft! Leuk die filmpjes.

  Leuke blog weer, ik vind je “onderwerp blogs” ook leuk/interessant/fijn maar dit is zo “gezellig”, ik moet soms zo lachen om je, bijv over die vrachtwagen.
  Nostalgie die rode doosjes!

  Veel succes vanmiddag met therapie, fijn dat je er gelijk over kan praten!

  Take care!

  ps gaat het fysiek weer wat de goede kant op?

  1. Marion schreef:

   De buikpijn is wat afgenomen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Helaas.

 2. nadenkerd schreef:

  Succes bij je therapie straks! Vertel t gewoon maar eerlijk, zeker als je die behoefte hebt. Hopelijk levert het wat op.
  Grappig om je cavia’s zo te zien! Volgens mij geven ze je een boel afleiding. Super!
  Succes bij alles! En je blogs met van alles en niks zijn prima toch? Het hoeft toch niet met een kern, boodschap of specifiek onderwerp te zijn? Het is goed zoals het is, als jij je er maar goed bij voelt.

 3. Lot schreef:

  Schrijvers hoor je wel eens zeggen dat er een verhaal in hen zit en dat moet worden opgeschreven. Zo langzamerhand gaat dat bij jou ook die kant op, klinkt goed allemaal en Geestige Geest klinkt ook lekker.

 4. levelieze schreef:

  Lastig, je laptop moeten missen. Want op je tablet bloggen, dat is het toch ook niet. Ik heb destijds een Sony gekocht omdat ik daar van wist dat ik die rechtstreeks naar Sony kon sturen als er iets mis was en niet naar de winkelketen moest doen. Maar zo ben je weer geleerd voor de volgende keer.

 5. chucky1012 schreef:

  Ik hoop dat jij je laptop snel terug krijgt!
  Zo een leuke video van de huisdieren.
  Ze hebben ieder een eigen wil.
  Hoop dat je therapie goed gegaan was.

  Xoxo

 6. Sabine schreef:

  Ik ben ook nog steeds bang voor mijn laptop, dat ie er elk moment mee kan stoppen… Die filmpjes vind ik zó leuk!

 7. Ook ik zie die hondjes graag samen spelen.

 8. joorloveswriting schreef:

  Ik ben echt dol op je filmpjes van Jip en mattie 🙂 leuk dat je meer gaat filmen! 🙂 ik kijk er naar uit! 😀 hoop voor je dat je laptop snel terug krijgt! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.