Jip heeft een knobbeltje

on

jip2

Jip heeft een knobbeltje op zijn rug. Ik haat het woord knobbeltjes. Fuck it. Maar ik maak me geen zorgen hoor. Ik maak me echt geen zorgen. Cystes en vetbultjes komen heel vaak voor bij cavia’s. Heeeeeeel vaak. Dus nee, ik maak me echt absoluut geen zorgen. Repeat. 

Morgenochtend om 9:20 uur kan ik terecht bij de Kortenoord Kliniek hier in Wageningen. Een dierenkliniek met een uitmuntende reputatie. Onlangs is hier vlakbij een nieuwe dierenarts gevestigd. Ik heb erover nagedacht, maar ik ga toch voor het oude vertrouwde, waarvan ik zeker weet dat het goed is. Ze kunnen daar echt alles. Moet een beestje geopereerd worden, dan hoeft hij niet doorverwezen te worden. Doen ze allemaal meteen daar. Ik ben er met mijn logeerhondje Binky ook een paar keer geweest en het was fantastisch om te zien hoe ze daar met dieren omgaan. Binky vond het zelfs leuk om er naartoe te gaan. Die heb ik nog nooit gehoord; een hond die met plezier naar de dierenarts gaat. Maar goed, Binky was ook wel een bijzonder beestje. Jammer genoeg is hij niet meer.

Fuck knobbels. Echt, fuck alle knobbeltjes in de hele wereld. You will burn in hell.

Ja, ik ben nog steeds boos en verdrietig om lieve Jaixy. Gisteren keek ik op mijn telefoon, zag haar foto en daarnaast het laatste berichtje wat ik haar had gestuurd. Het blauwe vinkje. Ik klikte het aan en schrok me rot. Voor het laatst online gisteravond om 21.29 uur. Oh natuurlijk, haar man….

Jip heeft nu een knobbeltje. Gaat hij dood? Vast niet, maar mijn  moederhart schreeuwt het uit op dit moment. En ondertussen speel ik het bandje in mijn hoofd weer af:

Ik maak me geen zorgen hoor. Ik maak me echt geen zorgen. Cystes en vetbultjes komen heel vaak voor bij cavia’s. Heeeeeeel vaak. Dus nee, ik maak me echt absoluut geen zorgen.

En repeat. ♥

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tamara TS schreef:

  Beterschap en succes voor kleine Jip! X

 2. Lady Rose schreef:

  veel sterkte/succes!
  Ik ben aan het twijfelen om een naakt cavia in huis te halen. Maar eerst nog wat opzoek werk doen over de verzorging ed

 3. Kayleigh schreef:

  Ha Marion,

  Mijn cavia heeft dat vroeger ook eens gehad. Ze kreeg het toen ze een jaar of 4 was (een vetbult) en uiteindelijk is ze, zonder behandeling of wat dan ook, gewoon nog heel oud geworden (ruim 8 jaar!). Het is inderdaad verstandig om het even te laten bekijken, maar meestal kunnen ze er gewoon goed mee leven. Ziet er alleen wat minder mooi uit en ligt wat minder plat 😉

 4. Berte schreef:

  Komt vast goed Marion! Ik kreeg een tip van de dame waar ik mijn konijn heb gehaald om als er een naar de dierenarts moet ze allebei mee te nemen. Die ene kan namelijk allerlei geuren meenemen vanuit de dierenarts waardoor de ander niks meer van hem moet weten en kan het hele wennen weer opnieuw beginnen. Zij drukte mij dus op het hart om ze altijd allebei mee te nemen. Ik weet niet hoe het zit met cavia’s maar het is een overweging waard. Succes!

  1. Marion schreef:

   Dan zou ik een aanhanger moeten huren, denk ik. Jip en Mattie samen in de reismand? Hihihihi hahahaha!!!!

 5. Awhhh Betershapjesss!😙😙😙
  Het komt vast goed!

  Hugz, Miss B,💋💋

 6. Ha een hond die graag naar de dierenarts gaat. Ik weet nog altijd dat wij ons hondje bij de dierenarts vroeger bijna moesten binnentrekken. Zo schrik had die. En wat betreft Jip niet direct het ergste denken. Het zal vast wel iets onschuldig zijn.

 7. Sabine schreef:

  Ah ja dat kan ik me zó voorstellen dat je daarvan ongerust wordt! Zou ik hetzelfde hebben. Goed dat je wel even naar de dierenarts gaat!

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik hoop dat het goed afgelopen is? Ja, Jaixy….ik moet ook steeds aan haar denken.

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   O….Je moet morgen denk ik!?

   1. Marion schreef:

    Ja, morgen. Komt vast goed. X

 9. Jaix blijft ook in mijn gedachten hangen. Ze was zo gebrand op een nieuw herstel, wat moet het vreselijk zijn geweest voor haar, en nog steeds voor haar omgeving.
  Je bent een fantastische moeder voor je dieren, hoedje af hiervoor !

 10. joorloveswriting schreef:

  Awww sterkte morgen marion! Hopelijk kunnen ze wat doen aan het knobbeltje.
  Ik las het via jou over jaixy. ..:( ik was er even stil van! Nu nog steeds trouwens.

 11. mariellemarielle schreef:

  Sterkte met alles Marion!!!

  Laat je even weten hoe het gegaan is als je thuiskomt morgen?

  x

 12. Koen schreef:

  Succes morgen bij de dierenarts. Komt vast goed.

 13. Sammie schreef:

  Kan me de ongerustheid voorstellen. Hopelijk is het gewoon een vetbultje! Succes bij de dierenarts

 14. Deborah Hamar schreef:

  Wat fijn als je een dierenarts hebt gevonden die de tijd neemt. En waar het dier zich zelf ook thuis voelt. Dan maar wat verder rijden.. (doen wij ook met de vogel…)
  Sterkte met Jip!

 15. Mrs Curly schreef:

  Begrijp ik volkomen, ik zou me ook zo’n zorgen maken. Ook al is het misschien helemaal niet nodig 😉
  Ik duim voor jullie! Veel succes! :*

 16. Sara schreef:

  Ah nee he, ik ga duimen voor Jip. Wat kunnen je beestjes je toch enorme kopzorgen bezorgen he? Ik zou me ook echt rot schrikken als ik een knobbeltje bij Vlinder zou ontdekken. Caviakus voor Jip!

 17. Flavie schreef:

  Dikke knuffel… succes bij de dierenarts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.