Jip blijkt geen cavia te zijn

on

IMG_8047

Nou, daar gingen we dan vanochtend. Jip in de kattenreismand op de bijrijdersstoel en ik achter het stuur. Bij iedere bocht en iedere drempel bijna stilstaand om het reizen voor Jip zo comfortabel mogelijk te maken. Jip vond het allemaal prima. Het leek hem niet zoveel te doen die autorit.

Voor het eerst met mijn eigen diertje bij deze dierenarts. Wat een lieve mensen. Allemaal gek op dieren, dat was wel duidelijk. Ik moest even wachten, omdat de afspraak voor mij, een hele grote herdershond, wat meer tijd in beslag nam dan verwacht. Geen probleem. Na 10 minuutjes wachten kon ik met Jip naar binnen. Heel even vond hij het wat raar op die gladde behandeltafel, maar al snel zat hij rustig om zich heen te kijken. “Hou hem goed vast hoor”, riep de dierenarts toen ik Jip losliet. Maar ja, zij kent Jip natuurlijk niet. Die gaat nergens heen. Ze voelde de bult meteen en ging een flinke naald halen. Ik aaide Jip ondertussen en hij ging er nog net niet bij liggen, zo ontspannen was hij alweer.

“Goed”, zei de dierenarts. “Nu gaat hij even heel erg hard piepen. Ik zeg altijd: Als hij niet piept, is het geen cavia.” De naald ging erin en Jip gaf geen kick. Geen cavia dus. Hij bleef vrolijk rondkijken en snuffelen aan de tafel. Een watje op de bult voor het eventuele bloeden. Ook dat gebeurde niet. Terwijl de inhoud van de bult onder de microscoop lag, pakte ik Jip op en die begon meteen heerlijk te piepen van plezier.

De uitslag was minder goed. Waar ik op hoopte, een vetbult, was helaas niet het geval. Het kan een beginnende ontsteking zijn, wat op zich niet logisch is, want de bult zit er al behoorlijk lang. Het kan ook een tumor zijn. Het woord tumor klinkt altijd heel erg, maar als je bedenkt dat een cavia ook dood kan gaan aan een eenvoudige verkoudheid, dan maakt het niet zoveel uit wat er aan zo’n beestje mankeert. Je moet er alleen altijd razendsnel bij zijn. Daarom maak ik me niet zoveel zorgen. Het is geen vetbult, dus het zal zeer waarschijnlijk een tumor zijn, maar ik verwacht dat die goedaardig is. Hij zit er al een flinke poos. Als het kanker was geweest, dan denk ik dat hij al wel wat zwakker was geworden en Jip is nog even levendig als altijd. Hij eet goed, hij poept goed en hij ziet er verder gewoon heel erg gezond uit. Feit blijft wel dat hij onder het mes moet en dat betekent onder narcose. Dat is natuurlijk nooit goed voor zo’n klein beestje. Het risico nemen om niets te doen, vind ik echter te groot.

Het is zo dubbel altijd. Ik ben eigenlijk helemaal geen voorstander van huisdieren. Spinnen, mijt, dat soort dieren horen in je huis te zitten, maar cavia’s, ratten, honden en katten, nee. Eigenlijk niet. Het is in mijn ogen niet zoals de natuur het bedoeld heeft. Daar is ondertussen echter niets meer aan te veranderen en het enige wat we kunnen doen is zo goed mogelijk voor ze zorgen. Wat doe je dan? Dan laat je zo’n beestje niet op de gok rondlopen met een bult op zijn lichaam die alleen maar groter en groter en wordt.

Vrijdag 4 november a.s. om 8:00 uur ’s ochtends ga ik Jip wegbrengen en als alles meezit, en dat zal het, krijg ik hem ’s avonds weer gezond en wel terug. Mijn lieve Jippeke. ♥

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hopen maar dat het goed komt…

 2. IngridMoorenBlogs schreef:

  Och arme Jip….en ook nog eens geen cavia 😉 Sorry, maar ik denk de hele tijd……dat gaat duur worden!

  1. Marion schreef:

   Voor Jip leef ik een maand op water en brood. No problemo’s. Ik krijg echter alles vergoed van mijn zus. Geschenk uit de hemel die meid.

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Wat lief!!

 3. Lady Rose schreef:

  Oei veel succes! Ja voor onze huisdieren hebben nu eenmaal alles over. Maar als Jip geen cavia is, wat is ie dan wel?

   1. Maya Willemse schreef:

    Inderdaad! Veel sterkte! Ik hoop heel erg dat het goed komt <3.

   2. Lady Rose schreef:

    nog nooit van gehoord

 4. Emily schreef:

  Veel sterkte! Wat klinkt Jip als een onwijs lief beestje. 🙂

 5. Bregje schreef:

  Kusje voor Jip en jou! 😘

 6. Rob Alberts schreef:

  Sterkte!

  Bemoedigende groet,

 7. Evelyne Vergote schreef:

  Ai, nooit leuk zo’n dierenartsbezoekjes. Ik duim dat ’t goed komt met dappere Jip 😉

 8. Saar schreef:

  Veel sterkte met Jip. Ik hoop dat het helemaal goed kom!

 9. safealove schreef:

  Beterschap met je niet-piepende Jip..

 10. Anita Willems schreef:

  Beterschap gewenst voor Jip de cavia-diegeencaviais.

 11. Sabine schreef:

  Ah wat zielig! Ik hoop echt dat het goed komt, maar het is een sterke cavia zo te horen altijd dus hij staat vast zijn mannetje!

 12. Succes Jip met je operatie! Je bent een sterke kerel, dus het het komt vast goed.
  En Marion succes met afwachten straks als het zo ver is. 🙂

 13. Koen schreef:

  Succes met de operatie van Jip. Ik dacht echt “maar wat is het dan wel als het geen cavia is?!”, haha

 14. mariellemarielle schreef:

  De vader van Dik Trom zei altijd: “het is een bijzonder kind, en dat is het”.

  Jouw caviakind is ook bijzonder!

  Spannend hoor zo’n operatie!

 15. Japke schreef:

  Oooohhh wat zielig!! Ik hoop dat het goed komt met Jip!

 16. Anuscka schreef:

  Aggut… (voor jullie allebei)(maar jullie zijn allebei bikkels!) Odin hier zit onder de vetbulten, je ziet het niet maar voelt het wel. ‘Hoort bij het ouder worden’ zei de dierenarts. Mijn eerste echtgenoot had het ook en die heeft ze allemaal laten weghalen. Had-ie vervolgens een mooi verhaal voor iedereen die hem in zijn zwembroek zag (en niet eens helemaal gelogen) dat het allemaal messteken waren… Nou ja, sterkte jullie allebei hoor! ❤️

 17. SanShine schreef:

  Och, die arme Jip. Hopelijk komt het allemaal goed!

 18. BySilke schreef:

  Jippie toch! Heel veel succes, na die operatie huppelt hij vast gewoon weer rond 😀 Liefs en fijne zondag!

 19. joorloveswriting schreef:

  Jeetje arme Jip! Hopelijk knapt hij daarna gauw op! Ik zal die dag aan jullie denken ! X

 20. Flavie schreef:

  Ik duim dat alles goedkomt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.