Loving Lazy Sundays #114

header960

Ik kan nog net goedemorgen tegen jullie zeggen en dat terwijl ik dit artikel al om 9:00 uur vanochtend begon. Ergens maakte ik de fout om tussendoor mijn artikel op te slaan en even op Twitter te kijken. Windows 10 zag dat kennelijk als hét sein om eens even twee uur lang opnieuw op te gaan starten. 

Sunday Sports
Ja, we zijn er weer. Het is vandaag Super Sunday! Allereerst vroeg in de ochtend MotoGP, de Grand Prix van Australië. Dan vanmiddag om 12:30 de Gelderse derby NEC-Vitesse, gevolgd door de klassieker Feyenoord – Ajax en om het nog gekker te maken volgt er om 17:00 uur nog een Engelse topper, te weten Chelsea – Manchester United. Dan heb je rond 19:00 uur de tijd om even bij te komen en Chinees te halen, om vervolgens om 21:00 uur klaar te zitten voor Formule 1. We rijden vandaag in de Verenigde Staten op het circuit van Austin. Hamilton staat op pole en Max start vanaf de vierde positie.

Ondertussen is het eerste sportevenement al afgelopen. De MotoGP race op het circuit van Philip Island, waar niet alleen de overwinning van deze race op het spel stond, maar waar ook het kampioenschap Zeemeeuw Tegen Het Asfalt Koppen ieder jaar weer voor spannende taferelen zorgt. Dit jaar kopte niemand raak en dat betekent dat de huidige kampioen Iannone nog een jaar langer deze titel zal mogen dragen.

Hier nog een keer de beelden van de winnende headbutt van vorig jaar.

Happy Stuff
Fuck it. Nee, even geen happy stuff deze week. Het overlijden van medeblogster Jaixy overschaduwd alles. Daarnaast een paniekaanval. Een therapiesessie die enorm veel ellende omhoog haalde over mijn werk. Allemaal dingen die ik diep weggestopt had, maar er echt mogen en zelfs moeten zijn om straks weer verder te kunnen. Jip die naar de dierenarts moest en geopereerd gaat worden. Mijn lichaam wat nog steeds overhoop ligt. Veel kleine ontstekingen. Een erg pijnlijke en onrustige buik. Gerommel met mijn darmen. Dan de ene na de andere acceptgiro die binnenkwam. Mijn laptop die ik zogenaamd gerepareerd terugkreeg, maar nog steeds niet in orde is. Nee, fuck deze week. Oh wacht, er is één ding wat mij wel heel blij maakte en dat was de wandeling in het bos en het terugvinden van “mijn” boom.

30 oktober 2016
Een bijzonder leuke dag voor mij. Die dag is de start van een nieuw jaar voor mij en velen anderen. Het is de dag dat De Grote Cyclus begint. Van oudsher wordt de start van deze cyclus berekent aan de hand van de stand van de sterren aan de hemel. De Grote Cyclus begint op de dag van donkere maan als de zon in schorpioen staat. Dit jaar is dat op 30 oktober. Dit is ook de dag dat de wintertijd ingaat én ook nog eens de jaarlijkse Geluksdag hier in Wageningen. Beter kan je een jaar niet beginnen toch? Vorig jaar ging ik ook naar de Geluksdag. Hoe ik die beleefd heb lees je hier. Overigens ontzettend leuk om de inhoud van de reading die ik toen kreeg terug te lezen. Ik was het alweer een beetje vergeten, maar hij was echt spot on.

Social Media
Het is en blijft een gek gebeuren, dat social media. Het ene moment vind ik het heerlijk, het andere moment vind ik het allemaal veel te veel. De ene keer ervaar ik steun, de andere ervaar ik het als bemoeienis. Het is en blijft moeilijk om daar op een juiste manier mee om te gaan en je niet te laten leiden door de zogenaamde Fear Of Missing Out. Op dit moment merk ik vooral dat ik moeite heb met lezen van langere stukken. Boeken zijn kansloos, maar zelfs blogs lezen schiet er op dit moment bij in. Het kost me gewoon teveel energie. Dat vind ik jammer, want ik hou ook graag jullie blogs bij, maar voor nu gaat het gewoon even niet. Die tijd komt wel weer.

Music Maestro
Afgelopen week heb ik eigenlijk maar één nummer continue keihard lopen zingen en dat was Good Grief van Bastille. I miss you, I miss you, I miss you moooooore! Fijne zondag allemaal. ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ach het is mij ook even too much al dat social media gedoe. Geen idee waar ik de energie ervoor moet halen al begin ik het bloggen in se nu toch wel zwaar te missen maar zolang ik in de keuken “kampeer” gaat het gewoon niet anders. Voor jou nog een fijne zondag!

 2. IngridMoorenBlogs schreef:

  Een kort antwoord dan…ik ga naar bed (sunday sports)

 3. joorloveswriting schreef:

  Jeetje wat een week zeg … 😦 hopelijk heb je volgende week een betere week. Veel plezier vandaag met alle sport op tv 🙂 fijne zondag!

 4. mariellemarielle schreef:

  Wat een heftige week voor je!

  Dat van die boom vind ik zo zo bijzonder!
  Vandaag las ik “in de krant van de aarde” iets over bomen. Bomen die in een straat staan dus waar straatverlichting is en waar de wortels weinig ruimte krijgen schijnen een bepaald ultrasoon signaal af te geven door “stress” ..

  Ken jij het boek “het verborgen leven van bomen?” Ik niet maar dat stond bij dat stukje.

  sorry misschien vind je dit helemaal niet boeiend of zelfs vervelend…:-I

  Fijne dag en sterkte!!

  1. Marion schreef:

   Nee, klopt. Ik heb dat boek onlangs besteld. Wil het in het voorjaar gaan lezen als ik lekker buiten kan zitten.

   1. mariellemarielle schreef:

    oh sorry! De titel kwam me vaag bekend voor maar dat is dan denk ik via jouw blog…sorry!

 5. els schreef:

  Wat een week! Dikke knuffel. Hopelijk is het een leuke sportdag geweest vandaag? Wij zitten hier al inspanning voor Max :-).

 6. Een heftige week. Mag de komende week (al is met maar figuurlijk) wat meer zon brengen…

 7. Wat heftig allemaal zeg! Dikke knuffel<3 Ik had inderdaad al wat mee gekregen.. En ach dat bij lezen van blogs en boeken komt zodra jij je er goed bij voelt<3 Dat is het aller belangrijkste!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Saskia. X

 8. Sammie schreef:

  Balen dat Jip onder het mes moet! Hopelijk gaat het allemaal goed en vlot. Wat balen van je laptop, echt belachelijk voor zo’n nieuw ding. Mooi niet accepteren en weer terug gaan.

 9. Wanda schreef:

  Ik ben soms ook weleens flauw van dat hele social media. Alleen IG blijf ik leuk vinden, dat is omdat het gewoon een kwestie is van foto’s mooi vinden of niet. Op Twitter en FB tref je helaas ook best wel veel gezeur aan en daar heb ik vaak gewoon geen zin in. Heb je de MotoGP live gezien? Het was mij te vroeg maar wel weer een geweldige race van Rossi! En ja, Max…erg jammer. Op naar Mexico dan maar!

  1. Marion schreef:

   Heb net Twitter eraf gegooid. Je zegt iets en een wildvreemde maakt je meteen voor een ziekte uit. Ben er klaar mee. Het is wel goed zo. Ja, ik ben altijd vroeg dus kon het live zien. F1 daarentegen was te laat voor me, maar dat was geen ramp las ik vanochtend. Juist, op naar Mexico!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.