Jip, Mattie & Alvin, Kladbloggen

Twijfels over Jip en mijn boek


Getagd: , , .

home-1397301_1280

Volgende week is het zover. Dan begint de National Novel Writing Month. Ik heb er enorm veel zin in. Het is echter ook de week dat Jip geopereerd gaat worden. Of toch niet? Ik twijfel enorm. Hij lijkt namelijk echt nergens last van te hebben. Wat moet ik doen?

Als eerste mijn boek. Hoe dichterbij die 1 november komt, hoe groter mijn twijfel of dit me wel gaat lukken. Enthousiast roepen “Ik ga een boek schrijven!”. What were you thinking? Aan de andere kant heb ik er gruwelijk veel zin in en ga ik het maar gewoon beleven. Het idee alleen al dat duizenden mensen volgende week beginnen aan het schrijven van een boek en dat ons streven is om dat boek in één maand af te hebben. Om daar onderdeel van uit te maken vind ik al prachtig. Ik ben heel erg benieuwd of ik het voor elkaar krijg om een extreem ruwe versie van een boek af te krijgen in 30 dagen. Het zou geweldig zijn. Wat ik er daarna mee ga doen, dat zie ik dan wel weer.

Nu twijfel ik nog steeds over de titel en ik wil graag jullie hulp. Ik twijfel over twee titels:

  1. De Blije Geest
  2. De Geestige Ziel

Eerst dacht ik 1. Toen dacht ik 2. Daarna weer 1 en ga zo maar door. Ik heb zelf een lichte voorkeur, maar stel… Stel dat het boek ooit uitgebracht gaat worden. Voor welke titel zou jij gaan? Laat het me weten in een reactie. Uiteindelijk zal ik vast en zeker mijn gevoel volgen, maar wellicht maken jullie het eenvoudiger voor me en nemen mijn twijfel weg. Je zou me er erg mee helpen. Moet je niet zelf ook gaan twijfelen, hè? Alleen als je een voorkeur hebt. Nog meer twijfel kan ik niet gebruiken, want ik wil graag mijn keuze maken voordat NaNoWriMo begint. Let me know!

Dan Jip. Nog meer twijfel en veel belangrijkere twijfel dan die over de titel van mijn boek. Wel of niet opereren. Mijn gevoel zegt al vanaf het moment dat ik bij de dierenarts vandaan kom: Niet doen. De vraag is alleen of dit angst is of dat dit echt een betrouwbaar onderbuik gevoel is. Ik ben op het forum van caviakenners advies gaan vragen en zij bevestigen mijn twijfels. Als een cavia er geen last van heeft, als de plek geen pijn doet als je hem aanraakt, als hij zich hetzelfde gedraagt als anders, goed eet en drinkt, waarom zou je? Zeker gezien het feit dat als een cavia ziek wordt, hij ook heel snel heel erg ziek wordt en als je er niet op tijd bij bent, hij vaak komt te overlijden. Het lijkt dat ook niet logisch dat dit ernstig is. Aan de andere kant zijn er altijd ziektes die kunnen sluimeren. Dan de narcose. Dat is niet niks voor zo’n klein beestje. Er zijn zo’n beetje evenveel goede als slechte ervaringen met narcoses bij knaagdieren, dus riskant is het zeker. Ik weet niet of het het waard is. Zeker gezien het feit dat hij zich nu prima lijkt te voelen.

Ik ga mijn zus vragen of ze tijd heeft deze week om even langs te komen. Dat zij ook even kan kijken hoe hij oogt. Ze heeft hem tenslotte zelf drie jaar gehad. Zij kan dan ook even voelen hoezeer de bult gegroeid is of dat dat misschien wel heel erg meevalt. Op dit moment ben ik van plan de afspraak af te zeggen. Mijn twijfel is te groot. Ik wil eerst een zekerder gevoel hierover hebben.

Ik ga straks richting de huisarts. Labformulier ophalen en dan door naar het ziekenhuis om bloed af te laten nemen voor onderzoek. Verder een rustige dag. Ik wens allemaal een hele fijne maandag. ♥

64 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s