Twijfels over Jip en mijn boek

home-1397301_1280

Volgende week is het zover. Dan begint de National Novel Writing Month. Ik heb er enorm veel zin in. Het is echter ook de week dat Jip geopereerd gaat worden. Of toch niet? Ik twijfel enorm. Hij lijkt namelijk echt nergens last van te hebben. Wat moet ik doen?

Als eerste mijn boek. Hoe dichterbij die 1 november komt, hoe groter mijn twijfel of dit me wel gaat lukken. Enthousiast roepen “Ik ga een boek schrijven!”. What were you thinking? Aan de andere kant heb ik er gruwelijk veel zin in en ga ik het maar gewoon beleven. Het idee alleen al dat duizenden mensen volgende week beginnen aan het schrijven van een boek en dat ons streven is om dat boek in één maand af te hebben. Om daar onderdeel van uit te maken vind ik al prachtig. Ik ben heel erg benieuwd of ik het voor elkaar krijg om een extreem ruwe versie van een boek af te krijgen in 30 dagen. Het zou geweldig zijn. Wat ik er daarna mee ga doen, dat zie ik dan wel weer.

Nu twijfel ik nog steeds over de titel en ik wil graag jullie hulp. Ik twijfel over twee titels:

 1. De Blije Geest
 2. De Geestige Ziel

Eerst dacht ik 1. Toen dacht ik 2. Daarna weer 1 en ga zo maar door. Ik heb zelf een lichte voorkeur, maar stel… Stel dat het boek ooit uitgebracht gaat worden. Voor welke titel zou jij gaan? Laat het me weten in een reactie. Uiteindelijk zal ik vast en zeker mijn gevoel volgen, maar wellicht maken jullie het eenvoudiger voor me en nemen mijn twijfel weg. Je zou me er erg mee helpen. Moet je niet zelf ook gaan twijfelen, hè? Alleen als je een voorkeur hebt. Nog meer twijfel kan ik niet gebruiken, want ik wil graag mijn keuze maken voordat NaNoWriMo begint. Let me know!

Dan Jip. Nog meer twijfel en veel belangrijkere twijfel dan die over de titel van mijn boek. Wel of niet opereren. Mijn gevoel zegt al vanaf het moment dat ik bij de dierenarts vandaan kom: Niet doen. De vraag is alleen of dit angst is of dat dit echt een betrouwbaar onderbuik gevoel is. Ik ben op het forum van caviakenners advies gaan vragen en zij bevestigen mijn twijfels. Als een cavia er geen last van heeft, als de plek geen pijn doet als je hem aanraakt, als hij zich hetzelfde gedraagt als anders, goed eet en drinkt, waarom zou je? Zeker gezien het feit dat als een cavia ziek wordt, hij ook heel snel heel erg ziek wordt en als je er niet op tijd bij bent, hij vaak komt te overlijden. Het lijkt dat ook niet logisch dat dit ernstig is. Aan de andere kant zijn er altijd ziektes die kunnen sluimeren. Dan de narcose. Dat is niet niks voor zo’n klein beestje. Er zijn zo’n beetje evenveel goede als slechte ervaringen met narcoses bij knaagdieren, dus riskant is het zeker. Ik weet niet of het het waard is. Zeker gezien het feit dat hij zich nu prima lijkt te voelen.

Ik ga mijn zus vragen of ze tijd heeft deze week om even langs te komen. Dat zij ook even kan kijken hoe hij oogt. Ze heeft hem tenslotte zelf drie jaar gehad. Zij kan dan ook even voelen hoezeer de bult gegroeid is of dat dat misschien wel heel erg meevalt. Op dit moment ben ik van plan de afspraak af te zeggen. Mijn twijfel is te groot. Ik wil eerst een zekerder gevoel hierover hebben.

Ik ga straks richting de huisarts. Labformulier ophalen en dan door naar het ziekenhuis om bloed af te laten nemen voor onderzoek. Verder een rustige dag. Ik wens allemaal een hele fijne maandag. ♥

64 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IrisW schreef:

  De eerste titel! Het woord blij trekt mij meteen aan. Iedereen wilt blij zijn toch? En hoewel mijn kennis van cavias uberhaupt niet aanwezig is (weet alleen dat ze schattig piepen*), als je twijfelt moet je het niet doen. Ik doe trouwens ook mee met nanowrimo! Maar denk niet dat ik naast fulltime baan nog 1667 woorden per dag ga schrijven, dus wil in ieder geval een begin maken en kijken hoe ver ik kom in nov 🙂 no pressure, toch?

  *ik typte eerst ‘piepen’ met een o ipv i, die typfout kan jij vast waarderen 😉

  1. Marion schreef:

   Hahahaha! Ja, ik hou wel van dat soort typfouten. Heb je je aangemeld op de site? Dan kunnen we buddy’s worden 🙂 We gaan gewoon kijken hoever we komen. Het lijkt me inderdaad naast een fulltime baan een wel hele grote opgave, maar een begin is misschien net wat je nodig kan hebben. En thanks voor je tip voor de titel!

   1. IrisW schreef:

    Oh nee, nog niet aangemeld! Ga het zo meteen even doen 🙂

 2. miszkelliej schreef:

  Ik vind 1 beter klinken. Ben een sucker voor goedlopende zinnen enzo, en hoewel De Blije Geest geen zin is, rolt het lekkerder van de tong af dan De Geestige Ziel.
  Succes met een beslissing maken wat betreft Jip, verstandig dat je je zus om hulp vraagt! Die kent hem natuurlijk ook goed en kan zo zeggen of hij anders doet of niet.

  1. Marion schreef:

   Thanks! Ja, ik hoop dat mijn zus me kan helpen.

 3. joorloveswriting schreef:

  Ik zou voor titel 1 gaan! Meid je kan het! Haha zelf denk ik ook ga ik dit echt doen? Zal het me lukken… ?!

  Ik snap ook dat je twijfelt over Jip en zn operatie. Wat fijn zo’n forum om dingen te vragen over je cavia’s! Het is inderdaad niet niks zo’n operatie en dat Jip onder narcose moet,… het is tenslotte je soort van kindje toch? …. en wat fijn dat je zus ook komt kijken bij jip…

  Jij ook een fijne maandag !

  1. Marion schreef:

   Het is zeker een soort kindje. Dat zul jij ook wel snel zo voelen. Ben benieuwd hoe met die twee van jou gaat. Ja, wij gaan gewoon lekker schrijven! Buddy!!! X

   1. joorloveswriting schreef:

    Zeker! Ja dat voel ik nu al! Ze zijn zo leuk Marion!! ❤ Ik probeer elke dag ze op te pakken en te aaien. Gaat al iets beter.. Alleen me vriend vinden ze nog eng… 😛 Bij mij komen ze al uit me hand eten.. Ze zijn nog niet zelfstandig uit de kooi in de ren gegaan. Maar wat je ook al zei is het kwestie van wennen 🙂 YES heb er echt super veel zin om te schrijven mede BUDDY! 😀 x

 4. levelieze schreef:

  Ik ging zeggen 2, omdat ik bij 1 meer het gevoel krijg van een kinderboek.

  1. Marion schreef:

   Hahaha, jullie maken het er niet makkelijker op 😊😊😊

   1. levelieze schreef:

    Ja ik durfde het al bijna niet schrijven 😉

 5. Anita Willems schreef:

  Moeilijke beslissingen, beide.
  Als een aandoening bij een cavia snel dodelijk kan zijn dan is opereren het beste, anders zou ik het nog even aanzien.

  Wat je boek betreft: ben even kwijt waar je ook al weer over wilde schrijven, maar zonder die info trekt De Geestige Ziel mij meer.
  Of: De Blije Ziel.
  Of: De Blije Geestelijke
  Oh nee, ik mocht niet voor meer verwarring zorgen 😉

  1. Marion schreef:

   Hahaha hahaha, en bedankt, Anita 😀

 6. Lot schreef:

  De eerste titel kan ook nog de suggestie geven van een persoon die spookt.

  Als je in de tweede titel dat geestig als leuk of vrolijk bedoelt zou je dat woord ook nog kunnen veranderen.

  1. Lot schreef:

   geestig kan ook nog grappig betekenen. De grappige ziel vind ik ook leuk.

   1. Marion schreef:

    Ik wil heel graag het woord geest of geestig erin. Zeker omdat het over de dood gaat, dat past ‘m toch wel goed.

  2. Marion schreef:

   Oh ik lees weer van achter naar voren! Dat eerste gaat ook een beetje het geval zijn. Ik ga spoken, maar wel op een leuke manier.

 7. Mooi!! nr. 2 dus ” De Geestige Ziel ” En voor Jip.. Sterkte!!

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik zou ook voor 2 gaan en die operatie mooi afbellen…..

  1. Marion schreef:

   Ga ik doen. Ik kan altijd alsnog laten opereren.

 9. Je kunt gewoon alle 2 de titels in je hoofd houden maar een titel ontstaat meestal pas als je al een heel eind met schrijven bent, misschien pas op de laatste bladzijde.
  De titel van je blogjes verzin je ook niet voor je begint denk ik zomaar.

  Van cavia’s heb ik geen verstand.
  Je kunt de dierenarts nog een keer bellen hoe groot hij de noodzaak vindt.
  Doe vooral wat je gevoel zegt en niet je verstand.

  1. Marion schreef:

   Denk dat ik dat maar doe ja. In beide gevallen!!! Die titel die komt wel. Eerst maar eens schrijven.

 10. christine schreef:

  Lieve Marion,

  ik zou pas later de titel kiezen als je boek wat groeit…
  Zal Silvia van de caviaopvang hier vragen naar de bult van Jip..
  liefs en een fijne dag!

  1. Marion schreef:

   Ja, dat overweeg ik nu ook. Het voelt alleen zo lekker om aan iets te werken wat een naam heeft. Wat lief, dank je wel!

 11. dansenindestorm schreef:

  Ik kies de eerste titel! Maar zoals Christine ook wel zegt: vaak komt de “definitieve” titel pas na het schrijven, of tijdens…

  Goed dat je (ondanks de zorgen die je toch hebt) nadenkt over wat voor nu het beste is voor Jip. Je zus zal inderdaad ook wel aan hem “zien” of hij zich anders gedraagt dan hij dat heeft gedaan. En jijzelf hebt volgens mij een haarfijn “onderbuikgevoel”… 🙂
  Succes!
  Liefs

  1. Marion schreef:

   Ja, dat onderbuikgevoel klopt vaak bij mij. Nu helemaal hoop ik!!! X

 12. Eline schreef:

  Ik zou zeggen nummer 1. Dat is een titel waarvan ik zou zeggen die pak ik uit de schappen om de achterkant te lezen. Dat ebbik bij de tweede totaal niet. Daar denk ik meer aan een kinderboek, Halloween, onderwereld, Caspar het Spookje 😉

  1. Marion schreef:

   Ik neig ook naar de eerste, al vinden anderen dat juist weer op een kinderboek lijken. Zo zie je maar weer, iedereen is verschillend.

 13. Simplynspecial schreef:

  Ik zeg “Geestige ziel”. Trekt mij meer als titel 1 🙂

  1. Marion schreef:

   Hahaha, het is fifty fifty. Ik denk dat jullie me alles behalve verder gaan helpen 😆😆😆

 14. Kris10 schreef:

  Als ik een tekst schrijf, kies ik pas op het einde een titel. Je hebt dus nog tijd om te beslissen 🙂

  Heb je je twijfel al uitgesproken tegen de dierenarts?

  1. Marion schreef:

   Ik begin met bloggen vaak ook direct met een titel. Vind het erg prettig, maar dit is een boek, geen blog. Mijn zus komt woensdag. Daarna hak ik de knoop door.

 15. Mrs Curly schreef:

  Je gevoel volgen over Jip. Als het niet goed voelt, gewoon niet doen. Anders ga je je waarschijnlijk alleen maar meer en meer zorgen maken naarmate dag van de operatie nadert. En dan hebben we het nog niet gehad over het moment van de operatie zelf. Alé ja… zo zou ik toch zijn, ik sla helemaal door dan 😉

  1. Marion schreef:

   Mijn zus komt woensdag. Even afwachten wat zij denkt en dan hak ik de knoop door. Als de knobbel niet aanzienlijk gegroeid is, dan laat ik het zo.

   1. Mrs Curly schreef:

    Ik wens je alvast veel sterkte!

 16. Nicole Orriëns schreef:

  De geestige ziel roept bij mij associaties op met een Suske en Wiske boek. De eerste heeft mijn voorkeur.

  En superleuk dat je een boek gaat schrijven. Ik zou dat zeker doen!

  Wat betreft de operatie: kun je anders niet nog even overleggen met de dierenarts?

 17. Sabine schreef:

  Titel 1 zou ik voor gaan denk ik! En wat Jip betreft: luisteren naar je gevoel en véél advies vragen aan kenners. En dan afbellen die operatie. Arm beestje, zo klein en dan zo’n grote operatie. Vind opereren bij mensen al eng, laat staan bij een cavia.

  1. Marion schreef:

   Wij zitten heel erg op één lijn 😊😊😊

 18. Titel van het boek. Euhm… Oeww, wilde bijna een nieuw voorstel doen… De cavia! Als je gevoel nee zegt niet doen. Zeker niet volgende week al. Van de andere kant, je schrijft als je er niet snel bij bent… Buhhh! Ik weet het ook niet. Wat n ingewikkeld leven heb jij soms. En vind ik eindelijk weer eens een moment om te reageren kom ik met zo’n kutreactie… Sorry! 😂

  1. Marion schreef:

   Kom maar hoor! Ik heb er al een paar bijgekregen. Ik zet ze allemaal op de lijst 😆😆😆

   1. ik vond dat ‘geestig’ geniaal gevonden. waarom niet alleen: geestig

 19. Titel twee geniet mijn voorkeur.
  Hoewel ‘De Blije Ziel’ ook goed klinkt.

  1. Marion schreef:

   Fuck!!! Nog een optie erbij! 😊😊😊

 20. marielle schreef:

  Hoi!
  Wanneer krijg je de bloeduitslagen?

  De titel…ik vind het wel iets wat ik hier ook lees: eerst gaan schrijven en dan kijken. Beide vind ik ze leuk maar “blij” klinkt wel “blij”..haha

  mbt Jip. Een goede vriendin van mij is dierenarts gespecialiseerd in knaagdieren, ze heeft zelfs een keer een poot van een hamster geamputeerd…haha van dat geld kan je een heel leger hamsters kopen ;-).

  Enfin, een narcose is altijd een risico maar bij knaagdieren nog wel wat meer inderdaad en…als het je eigen dier is….nooit fijn he!

  Wat je ook kunt laten meewegen is of het groeit en zo ja, hoe snel.

  Handig om het met je zus te bespreken en sterkte met je beslissing!

  X

  1. Marion schreef:

   Morgen krijg ik de uitslag. Kalium is vooral belangrijk. Ik ga er vanuit dat het gewoon oké is. Was de vorige keren ook zo. Komt vast goed 😊

 21. Evelyne schreef:

  Mijn moeder zou gaan voor De Geestige Ziel 🙂 (en ik volg haar, zoals altijd :p )

  1. Marion schreef:

   Hahaha. Oh ik had het echt nooit moeten vragen. Alleen maar meer twijfel hahaha!

 22. Madeleine schreef:

  Ik vind titel 2 leuk! 🙂 Jeetje wat heftig van Jip. Doe wat goed voelt 😉 Het lijkt mij wat opereren voor zo’n klein beestje. Sterkte met Jip! Ps. Hopelijk zijn je eigen bloed uitslagen goed!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis 😚

 23. nadenkerd schreef:

  Ik zie dat je al lekker veel reacties hebt en dat het niet makkelijker wordt. Ik kies voor 2 maar ik zou de optie open houden om tijdens of na het schrijven hem nog te kunnen wijzigen.
  Succes met Jip! Daar heb ik geen verstand van dus daar bemoei ik mij niet mee.
  Succes bij alles! En duimen dat er niks geks uit de bloeduitslag komt.

  1. Marion schreef:

   Nee, ik had het evengoed niet kunnen vragen. Alhoewel, ik had de optie voor de titel openhouden nog niet echt in gedachten en ik vind de optie van Tessa, enkel “Geestig” ook wel heel erg goed. Dank je wel. X

 24. chucky1012 schreef:

  Wat lastig!
  Ik zou zeggen de eerste titel en wat Jip betreft luister naar je gevoel.

  Sterkte Xx

 25. Anuscka schreef:

  De geestige ziel. En NIET opereren!!

  1. Marion schreef:

   En wat vind jij van alleen Geestig ? Daar kwam Tessa mee. Vond ik eigenlijk wel een hele treffende. En nee, niet opereren. Die knoop is genadeloos doorgehakt. Thanks.

   1. Anuscka schreef:

    Alleen Geestig: kort & krachtig! (Ik wou geen nieuwe suggestie/twijfel geven). Fijn dat de knoop is doorgehakt! X! (Las net over Jaixy. Slik)

    1. Marion schreef:

     Ja… nog steeds stil van.

     1. Anuscka schreef:

      Kan me voorstellen… jullie waren zo trouw naar elkaar…

   2. Anuscka schreef:

    En ik keek net een film op je andere blog… ik geloof dat ik snap wat je bedoelt… 😉😘❤️

 26. Myriam schreef:

  Niets doen met je cavia hoor. En qua titel zou ik het echt niet weten. Ik twijfel of ik ook zou meedoen. Maar tijd hé tijd. Misschien met wat ondersteuning nog van jou🙂

  1. Marion schreef:

   Ik ga denk ik voor een nieuwe. Idee van Tessa: Geestig. 😊 Je kan altijd beginnen. Wie weet wat er gebeurt als je de schrijfflow te pakken krijgt. En zo niet? Dan heb je in ieder geval een start gemaakt of een poging gewaagd.

   1. Myriam schreef:

    Geestig, kijk ja, die vind ik onmiddellijk goed, héél goed. Catchy🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.