Tijd voor iets anders

Manjushaheader960

Het is genoeg geweest. Gisteren kreeg ik de voor de zoveelste keer via Twitter een ziekte naar mijn hoofd geslingerd, ik kap ermee. Ik ben hier nu al zo vaak tegenaan gelopen. Ik ben helemaal klaar met de respectloze kant van een aantal van mijn medemensen.

RTL gaat verder met de schoorsteenpiet. Wat mij betreft een hele mooie, milde tussenweg. Een gebaar waarmee ze beide kanten, zowel de voor- als tegenstanders van Piet, tegemoet komen. Je moet toch een manier vinden om om te gaan met dit probleem en ik vind dat ze dat bij RTL goed gedaan hebben. Dit zeg ik op Twitter en vervolgens krijg ik al een lading shit over me heen. Ik raak daar weer geïrriteerd van en gooi er een tweet achteraan dat we nooit iedereen tevreden kunnen stellen en dat we dat moeten accepteren. Dan krijg ik vervolgens een ziekte toegewenst en is het definitief klaar voor me.

Het is een veel besproken iets, social media. Het heeft heel veel positieve kanten, maar helaas is het weer een klein groepje wat het verpest voor de rest. Ik blijf er maar tegenaan lopen. Iedere keer denk ik weer dat ik ondertussen wel sterk genoeg ben om het aan te kunnen. Het blijkt keer op keer niet zo te zijn. Ik ben gevoelig, overgevoelig wellicht, en ik zal nooit kunnen wennen aan de manier waarop men in de digitale wereld met elkaar omgaat. Zelfs iemand waarmee je al langere tijd contact hebt, kan ineens uit het niets roepen dat je je waffel moet houden en je met je eigen zaken moet bemoeien. Het blijft me verbazen.

Twitter gaat op slot. Facebook gaat op slot. Mijn anonieme blog is gisteren op slot gegaan. Het is klaar. Het is genoeg geweest. Ik heb gedaan wat ik wilde doen. Waarom ik ooit begon met bloggen. Ik ben hersteld van mijn eetstoornis. Dát was mijn doel en dat is me gelukt. Ik heb mensen kennis laten maken met de ziekte hidradenitis. Ik heb dankzij mijn blog een flink aantal interviews gegeven in bekende en goed gelezen bladen. Daarnaast heb ik geprobeerd een stukje stigma weg te nemen rondom psychische aandoeningen. Depressie. Angststoornis. Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Er was herkenning, fijne adviezen en steun, maar er waren ook bemoeienissen. Bemoeienissen die, als ze hier geen gehoor kregen, verder gingen via de mail. Ik heb meerdere mensen moeten blokkeren, omdat ze maar door en door en door bleven gaan.

Je kwetsbaar opstellen is een kracht, maar het kost ook enorm veel energie. Schrijven over zulke persoonlijke dingen, terwijl je weet dat je hele familie, je vrienden en al je collega’s mee kunnen lezen, is niet niks. Het is tijd voor iets anders. Mijn nieuwe jaar begint komende zondag. 13 Manen. Dan begint volgende week dinsdag NaNoWriMo. De eerste ruwe versie van mijn boek schrijven. En last but not least, schematherapie. Dat zal ook over een maand of twee gaan beginnen. Iets wat enorm zwaar gaat worden.

Waar het me lange tijd heeft geholpen om veel te schrijven over alles wat er in me omgaat, om veel te lezen over vergelijkbare onderwerpen bij anderen, lijkt het nu tijd om het even allemaal voor mezelf te houden. Even zelf, zonder invloed van buitenaf. Even niet lezen wat anderen ervan vinden, hoe anderen ermee omgaan of het ervaren. Waar ik dan over ga schrijven? Geen idee. Wat luchtiger. Wat meer over Jip en Mattie. Wellicht weer een keer een plogweek. Dat soort dingen. We gaan het zien. Fijne dinsdag. ♥

57 reacties Voeg uw reactie toe

 1. BySilke schreef:

  Fijne dinsdag lieve Marion, trek het je niet te veel aan ❤ En doe de groetjes aan lieve Jip en Mattie, hihi. Liefs!

  1. Marion schreef:

   Dat doe ik dus wel en dan is dit de juiste oplossing. Tenminste, dat denk ik. Hoop ik. X

 2. pluseenbeetjenl schreef:

  Lieverd, doe waar jij je goed bij voelt en laat je niet gek maken door anderen. Een plogweek lijkt mij weer super leuk! Dikke kus voor jou ♡

  1. Marion schreef:

   Ja, lekker ploggen. Ik trek het me erg aan, dus dan is dit de beste stap voor nu. X

 3. Mrs Curly schreef:

  Heet dat overgevoelig zijn als je het daar moeilijk mee hebt, met zulke kutreacties (pardon me my French 😉 )? Ik weet het niet… ik noem dat ‘een hart hebben’ en ‘empathisch zijn’. Iets wat velen klaarblijkelijk missen tegenwoordig.
  Ik begrijp maar al te goed je ergernis, zacht uitgedrukt, hieromtrent. En het ergste van al vind ik dan nog dat ze het meestal doen onder het mom van ‘vrije meningsuiting’. LOL! Sommigen lijken te vergeten dat je kan uitkomen voor je mening zonder een ander te beledigen. En dat iedereen mag uitkomen voor zijn mening, ook jij. En ook al is die andere daar niet mee gediend.
  Tracht het je zo weinig mogelijk aan te trekken, ook al is het mss moeilijk voor jou en is het makkelijk gezegd voor mij. Maar je hebt een goed hart. En dat is meer dan de meeste kunnen zeggen. Trek je daaraan op :*

  1. Marion schreef:

   Ik denk echt dat de meerderheid een goed hart heeft, maar die worden overstemt door de kleinere groep met een grote bek. Ik weet mijn mensen wel te bereiken, maar doe dat gewoon voortaan op een andere manier. Hier, Instagram, etc. Laat die gekken maar tegen een muur schreeuwen. Niet meer tegen mij. X

   1. Mrs Curly schreef:

    That’s the spirit. 😉
    Gewoon negeren, die idioten!

 4. Ilse Verhoeven schreef:

  Doen waar je jezelf goed bij voelt!
  Belachelijke mensen zijn er overal, maar net wat meer op de social media!

  1. Marion schreef:

   Ga ik zeker doen. Minder is meer in dit geval.

 5. KNUFFEL.. Jammer genoeg zit te wereld zo in elkaar…

  1. Marion schreef:

   Heel erg jammer… X

 6. Myriam schreef:

  O, Marion, jij weet best wat je moet doen maar ik zal dat missen. Sociaal media sucks van tijd tot tijd. Niet helemaal stoppen hoor

  1. Marion schreef:

   Ben je gek! Ik heb verder niets beters te doen. Ik zal wel moeten! 😉

 7. Sammie schreef:

  Als eerste, doen waar je je goed bij voelt. Word dat luchtig bloggen, leuk! Het is allemaal goed als jij het zelf maar leuk vind.
  Het twitter verhaal heb ik gisteren voorbij zien komen. Dat mensen elkaar gelijk verwensingen naar het hoofd slingeren vind ik niet oke, het is laf en dom. Ik denk alleen dat je met de tweets die je verstuurd over dit soort zaken er donder op kunt zeggen dat er mensen op gaan reageren. Ook mensen die alleen maar kunnen schelden. 1 van de redenen dat ik me op social media niet uitlaat over mijn politieke voorkeuren, vluchtelingen, zwarte piet etc. Hoewel het absoluut niet oké is om iemand uit te schelden of een ziekte toe te wensen om zijn mening is dat nou eenmaal wat bij dit soort gevoelige onderwerpen in heel Nederland altijd gebeurd. Ik denk dat je, als je zoals jij daar slecht tegen kunt, je mening misschien niet zo nadrukkelijk moet twitteren of het inderdaad achter een slotje moet doen.
  Nogmaals, ik vind het niet oké, schelden en verwensingen, maar op het internet kun je van te voren al weten dat het gaat gebeuren bij dit type tweets.

  1. Marion schreef:

   Openbaar kan je verwachten, maar dat mensen de moeite nemen om je mailadres op te zoeken en zelfs op te zoeken welke ziekte je hebt, nee daar had ik nooit rekening mee gehouden. Maar goed, het is niet anders. Ik heb het geprobeerd, maar nu is het genoeg. Jammer maar helaas.

   1. Sammie schreef:

    Dat gaat inderdaad erg ver. Het is jammer maar helaas zijn er nou eenmaal van dat soort trieste mensen.

   2. IngridMoorenBlogs schreef:

    Knap van ze…zo hoog had ik ze niet ingeschat!

    1. IngridMoorenBlogs schreef:

     Sorry…ik word altijd opstandig van zulke mensen.Doe waar je je goed bij voelt Xx

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Lieve Marion!! Je hebt het geprobeerd maar de mensen van tegenwoordig zijn niet meer subtiel en willen zo ontzettend hard de mening die ze hebben doordrukken!! Heb het over de moeilijke en belangrijke zaken met je dierbaren en als je dit niet meer op je blog wil schrijven, begrijpelijk! Vreet ook alleen maar energie en die kan je beter in andere zaken steken 🙂 Fijne dag vandaag!

  1. Marion schreef:

   Precies, ik heb het geprobeerd. Meerdere malen. Het mocht niet baten. Het zij zo.

 9. Jose schreef:

  Tuurlijk trek je je al die verwensingen aan, dat zou ik ook doen… Goed dat je alles op slot hebt gezet. Ook een stukje begrenzen van jezelf.
  Ik blijf liefdevol meelezen..Ok?
  Warme groet, José

  1. Marion schreef:

   Niets van aantrekken is goed bedoeld, maar te makkelijk gezegd. Precies wat jij bedoelt; ik trek het me wel aan, anders zou ik dit niet doen en dit stuk iets schrijven. Fijn dat mee blijft lezen. ❤

 10. Natasja schreef:

  Ik vind het heel erg om te lezen dat we blijkbaar in een dermate vrij land wonen dat iemand zich gedwongen voelt om niet meer te schrijven waarover ze eigenlijk wil schrijven. En dat om eigenlijk zoiets banaals als Zwarte Piet… 😦 Ik merk dat ik de hele discussie daaromtrent helemaal beu ben, ik vind dat het tijd wordt om het Sinterklaasfeest, in wat voor kleur of vorm dan ook, terug te geven aan de kinderen, en het daar te laten. Laten we ons als volwassenen alsjeblieft bezig houden met belangrijkere zaken dan wat voor kleur Piet heeft, en laten we vooral een beetje aardig blijven tegen elkaar, in plaats van elkaar uit te schelden als iemand een wat andere mening heeft dan jijzelf. Maar goed, zoals jij zelf duidelijk gemerkt hebt, is dat een beetje een utopie blijkbaar. Dikke knuffel voor jou xxx

  1. Marion schreef:

   Ja, dat blijkt. Jammer, want de overgrote meerderheid is het met jou en mij eens. X

 11. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ja, dat ben ik wel met Sammie eens…dat je er op kan rekenen dat daar mensen op gaan reageren. Jammer dat ik niet meer op twitter zit ;).Ik denk wel dat Sinterklaas deze mensen dit jaar overslaat….

 12. Japke schreef:

  Dat jij je kwetsbaar durft op te stellen betekent voor sommigen dat ze geconfronteerd worden met hun eigen kwetsbaarheid. Dat is iets wat heel moeilijk gevonden wordt en moet dan weerkaatst worden. Dat is heel rot om te ondergaan. Zelf heb ik dan ook de neiging om me na zo’n gebeurtenis voor alles en nog wat af te schermen. Ik hoop dat je hierbij de weg vindt waar jij je het beste bij voelt.

 13. nadenkerd schreef:

  Tsjonge. Shit zeg. Super logisch dat je je (even) terugtrekt. Groot gelijk, zeker als dat goed voelt voor jou.
  Zet m op! En wat mij betreft ben je goed zoals je bent.

 14. Deborah Hamar schreef:

  Groot gelijk dat je je even terug trekt.
  Dit is overigens de reden waarom ik niet zo snel (meer) mijn mening over iets geef op social media. Waarom zou ik mijn mening moeten delen met andere? Er zijn er genoeg die het beter weten. Het voor mij houden geeft mij zoveel meer rust. Ook op mijn FB ben ik langzaam maar zeker gaan ophouden met meningen geven. Waarom moet ik de wereld kennis geven van mijn mening? Wat schiet ik daar mee op? Het helpt mij iig niet om dichter bij mijn doel te komen.

  1. Marion schreef:

   Ik hoop er een stukje bewustzijn mee te creëren. Ik kan alleen maar hopen dat ik af en toe iemand aan het denken heb gezet. Als ik weer opgeladen ben ga ik gewoon weer verder. 😊

 15. Sofie schreef:

  Ik kan ook erg geraakt zijn door wat ik mensen op sociale media allemaal zie uitbraken aan meningen die zo kwetsend kunnen zijn, mijn mond valt er soms van open. Dat is inderdaad het nadeel…. En vaak zijn diegenen met de meest ongenuanceerde meningen degenen die de grootste mond opzetten en die je dus het meest hoort/leest.
  Ik hoop dat deze beslissing je wat rust kan brengen op dat vlak!
  Liefs,
  Sofie

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het ook. Denk het wel. Dank je. X

 16. Sara schreef:

  He jakkes, wat ontzettend naar dat het weer zo “mis” is gegaan op social media. Helaas zitten er sommige pinda’s op Twitter/Facebook die zo gruwelijk respectloos zijn dat ze eigenlijk bij voorbaat al geblokkeerd zouden moeten worden. Het zijn echt van die types waarbij je bij een nare reactie moet denken: dikke doei, ik sta hier boven. Helaas werkt het niet zo gemakkelijk. Ik zou precies hetzelfde hebben als jij. Met je hoofd weet je dat dit soort hersen- en harteloze mensen het niet waard zijn, maar je voelt iets anders. Je voelt je gekwetst/bedreigd/aangetast/ellendig. En hoewel het heel zonde is dat zulke mensen je dat gevoel geven, mag je je zo voelen. Ik begrijp je echt! Blijf dicht bij jezelf Marion. Doe wat goed voelt. Misschien komt er ooit een tijd dat je weer met social media aan de slag gaat, misschien ook niet. Dat is allemaal oké. Ik blijf je hoe dan ook met veel plezier volgen.

  1. Marion schreef:

   De onderwerpen die ik aankaart zijn vaak wat gevoelig. Euthanasie, bio-industrie, varkensleed, zwarte Piet, vluchtelingen. Het is het me wel waard om daar af en toe wat voor over me heen te krijgen. Soms krijg je echter even teveel achter elkaar en moet je even wat gas terugnemen en weer opladen. Dat ga ik nu gewoon doen. X

   1. Sara schreef:

    Je hebt helemaal gelijk Marion. Ik vind het alleen maar van lef getuigen dat jij je op een respectvolle manier uit durft te laten over dit soort gevoelige onderwerpen. Helaas kunnen sommige mensen dit niet. Absoluut niet zelfs. Verre van respectvol..

 17. joorloveswriting schreef:

  Jeetje. ..is het weer zo ver 😮 wat naar zeg. … pfeiffer goed dat je bepaalde dingen op slot zet. .. aan jezelf denken hè! You can do it!!!! En leuk misschien een plog week…. 🙂

  1. Marion schreef:

   Even gas terug. Gewoon even lekker oppervlakkig wezen. Dat is soms heeeeeel erg fijn 😊

 18. Sabine schreef:

  Ik dacht even dat je ging stoppen met bloggen, kreeg er helemaal kippenvel van. Ik denk dat even wegblijven van social media een goede oplossing is. Het kan echt zo vreselijk vervelend zijn. Eigenlijk zou je je er niets van aan moeten trekken, maar ik weet dat dat heel moeilijk is. Even rust is een goed idee. Succes Marion!

  1. Marion schreef:

   Neeeeeee, ben je gek! Ik ga bloggend mijn graf in 😆

 19. yvonne schreef:

  Pfft ik snap je helemaal. Mede om deze reden heb ik dus geen social media. Het is zo makkelijk gezeg: trek je er niks van aan, het zijn maar woorden. Maar juist woorden kunnen zo hard aankomen. Het is jammer dat dit dan de oplossing is maar ik begrijp je heel goed. Ik hoop dat je blog hier toch een beetje een uitlaadklep kan zijn. xx

 20. Christine schreef:

  Ik blijf je volgen hoor!!!

  1. Marion schreef:

   Je bent trouw. 😚

 21. marielle schreef:

  Jammer dat je deze maatregelen moest nemen. Natuurlijk is het je eigen keuze maar ik begrijp je helemaal.

  Naar dat mensen zo respectloos kunnen zijn!

  Ik hoop dat het wel fijn voor je blijft om te schrijven op je blog.

  Take care!!!

  1. Marion schreef:

   Het zal een stukje onpersoonlijker worden. Het is even niet anders. Jammer dat er dat soort mensen zijn.

 22. Jacqueline schreef:

  Vind het wel jammer, ook al reageer ik niet altijd, ik vind je persoonlijke stukjes wel altijd fijn om te lezen. Maar ik snap dat je die stomme opmerkingen zat bent. Ik ben wat dat betreft een watje: ik vind wel heel veel en dat er tegengas gegeven mag worden. Maar er zijn zoveel mensen die alleen maar ten koste van alles en iedereen gelijk willen krijgen, daar heb ik dan geen zin meer in om ze een andere kant van het verhaal te laten inzien. Sommigen gaan het ook nooit inzien.

  1. Marion schreef:

   Wie weet wat de toekomst gaat brengen, maar ik kan nu even niet meer incasseren. Misschien duurt het een jaar, misschien ben ik in januari alweer opgeladen. Sommige mensen willen het ook gewoon niet inzien. Daar valt geen eer aan te behalen.

 23. Christel schreef:

  Marion, ik vind je een mooi mens. En dat is voor mij wat telt. Ik weet dat je gewoon jezelf bent en zoveel al overwonnen hebt. Ik geloof in jou!

 24. chucky1012 schreef:

  Wat erg 😦
  Nou, jij bent zo een lief en vriendelijk knap mens.
  Doe wat je wilt doen.

  Good luck Xx

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lief! X

 25. els schreef:

  Dat mensen niet gewoon netjes kunnen zijn, niet met elkaar eens zijn is toch prima. Maar wel met respect! Ik ben benieuwd wat je gaat doen de komende tijd, ik blijf je volgen, succes, x

  1. Marion schreef:

   Ja, belachelijk.Echt gruwelijk belachelijk! Thanks.

 26. jammer dat dit nodig is… ik begrijp je wel. X

  1. Marion schreef:

   Stomme schreeuwbavianen.

 27. levelieze schreef:

  Uiteraard geloof ik wat je schrijft, maar ik kan toch echt niet vatten dat mensen zo kunnen doen en hun tijd willen steken in negatief doen en anderen die ze niet eens kennen lastig te zitten vallen.
  Gelukkig ben ik er van overtuigd dat je het schrijven niet kan missen, dus nog wel even gaat blijven bloggen, maar je moet vooral schrijven waar jij je goed bij voelt en als dat nu even wat anders is, dan moet je dat vooral doen.

  1. Marion schreef:

   Ik snap het ook niet. En dan ook nog priveberichten gaan sturen en dan flink losgaan. Lafaards. En ja hoor, ik blijf wel schrijven. Ik kan inderdaad nie’t zonder!

 28. Jenn schreef:

  Ik word af en toe zo verdrietig van hoe de wereld tegenwoordig in elkaar zit 😥 Dikke knuffel, doe waar je je goed bij voelt hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.