Het mysterie van de plakkende sloffen

IMG_4375

Zoals jullie vanochtend hebben kunnen lezen maakten mijn sloffen ineens een sggggkrrwwiek geluid. Ze plakten gek genoeg aan de vloer. Mijn eerste gedachte was dat er iets op de vloer gevallen moest zijn. Logisch, maar ik zag niets. Dan moesten het mijn sloffen zijn. Toch?  

Om zeker te weten dat het mijn sloffen zijn, loop ik een rondje door de kamer. Ja, ze sggggkrrwwieken overal. Het moeten dus wel mijn sloffen zijn. Ik trek ze uit en maak ze schoon met een vochtig doekje, trek ze weer aan en….  

Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek.  Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek.

Oké, niet goed genoeg schoongemaakt dus. Nog een keer. Nu moet het goed zijn. Aantrekken, lopen en … 

Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek.

Krijg nou tieten! Laat ik mijn schoenen proberen. Wat denkt u? Juist.

Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek.

Het is dus toch de vloer. Wat in vredesnaam kan er gebeurd zijn dat die hele vloer ineens zo vies is? Dat kan toch niet zomaar in één keer? Maar ja, hoe dan ook, die vloer moet schoon! Ik heb daar gelukkig zo’n heel handig ding voor. Geen idee hoe het heet, maar het is zo’n ding met een grote lap aan het einde van de steel. Aan de steel zit ook een houder waar een fles met schoonmaakspul in kan. Die klik je op de kop in de houder en, vraag me niet hoe, maar als je de hendel aan het handvat inknijpt, dan sproeit er zomaar een mooi laagje schoonmaakmiddel over de vloer. Beweeg het ding naar voren en naar achteren en voilà, uw vloer straalt weer als het zonnetje.

Ik maak de vloer schoon, loop al dweilend achterwaarts, met jas aan en rugzak om, richting de deur. Ik zet de dweil naast de voordeur en ga ervandoor. Kan ik mooi even boodschappen doen, terwijl de vloer aan het drogen is. Na een half uurtje kom ik weer thuis, loop vol verwachting de woonkamer binnen en ….

Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek.

Ik kijk Peter, die ondertussen ook zijn bed uitgerold is, verwonderd aan. “Ja, ik snap het ook niet!” roept hij. “Ik heb gisteren twee keer de vloer gedweild!” “Dat meen je niet!” roep ik verbaasd. “Ik heb net ook de vloer gedweild! Wat heb jij gebruikt als schoonmaakspul?” ”Gewoon, dat spul uit die blauwe fles.” “Ja, ik ook”, zeg ik, terwijl ik naar de vloer staar. “Nou, dan zal het daar wel aan liggen! Dat spul is dus niet goed.”

Ik bedenk me geen moment, vul de fles met heet water en doe er een flinke scheut Andy Allesreiniger Lentefris in. Vast niet geschikt voor laminaat, maar alles beter dan een sggggkrrwwiekende vloer. Dan dweil ik voor de vierde keer de vloer, laten hem drogen en daar gaan we weer. Sloffen aan en ….

Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek. Sggggkrrwwiek.

Oké, das helder. Nooit meer dweilen. ♥

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Of alleen ff heet water. Geen schoonmaakmiddel meer voor een keer of 2. Wie weet helpt dat.

 2. Rob Alberts schreef:

  Het blijft verrassend.

  Vriendelijke groet,

 3. Huh raar. En nooit eerder in het verleden gehad? Is het anders geen vocht? Hier slaagt de vloer (wel een stenen) ook weer nat uit.

 4. loenaaraya schreef:

  Hahaha oké ik weet dat het vervelend is maarrrrr wat kan je het heerlijk vertellen. Lig ik me hier toch ik een deuk…
  Sorry geen tip voor je van deze kant. Al zou je natuurlijk een nieuwe vloer kunnen leggen 😉

 5. nadenkerd schreef:

  Sorry ik moet er om lachen. Je vertelt het zo beeldend. Wel super irritant.
  Succes met het mysterie!

 6. marielle schreef:

  hahahaha sorry ik moest zo lachen, dat maakt mijn slechte nacht weer goed..hoe jij schrijft ….lol..

  fijne zondag

 7. Dat doet me denken aan mijn eerste vakantiejob in een groot hotel in Breskens.
  Ik was veertien, en mocht opdraaien voor alle ‘leuke’ klusjes. Zo moest ik ’s morgens om half zes (!) de keuken dweilen. “Je vindt alles in de kast onder de gootsteen”, had de bazin gezegd, die op dit uur natuurlijk nog lag te ronken in bed.
  Ik vulde een emmer met warm water, en deed er twee lepels van dat kuisproduct in, die in een emmer stond onder de gootsteen. Niet dat ik het lekker vond ruiken, maar orders zijn orders. Toen een uur later het keukenpersoneel druk bezig was met het ontbijt klaar te maken voor de gasten, klaagden ze dat de vloer zo plakte. Ik zei dat ik nochtans had gedweild met heet water, én met het kuisproduct dat ik onder de gootsteen vond.
  “Knoeier!” riep de bazin kwaad. “Dit is helemaal geen kuisproduct, maar confituur”.
  (ik heb dit niet uit mijn fantasie gehaald, dit is echt gebeurd!)

  1. Marion schreef:

   Haaaaahahahahaha briljant!!!

   1. Ik zou nog één en ander kunnen vertellen over de ‘hygiëne’ in die keuken toen. Je zou wel eens twee keer nadenken vooraleer te ontbijten in zo’n hotel. Die gigantische horeca-emmers gevuld met confituur waren nog niks in vergelijking met het feit bijvoorbeeld dat we de restanten ‘kip’ die terugkwamen van tafel moesten verzamelen. Die werden nog eens op het vuur gezet tot het vlees er vanaf viel, en toen werden ze in ‘nasi goreng’ verwerkt, één van de specialiteiten op de kaart. Dit dus met kippenvlees die al op anderen hun bord had gelegen, waaraan ze hadden gelikt, en nog vanalles wat we niet willen weten. Zou ik daar mijn smetvrees hebben opgedaan?

    1. Marion schreef:

     Oooooooh neeeeeee! Gelukkig ga ik nooit naar een hotel, maar wat een …. oooooh wat errug! 😮

 8. Sorry maar ook ik moest lachen! Diep van binnen vind ik het wel heel erg voor jullie hoor!
  Denk ook dat het zeepresten zijn. Hebben wij ook. Gedoetje om t er echt goed af te krijgen

 9. chucky1012 schreef:

  Hihihihi…..
  Dit is niet leuk maar wel funny hoe je het geschreven hebt.
  Ik gebruik nu een fles dat een spray is.
  Er zit een gele schoonmaakmiddel in.
  Je kan het kopen voor nog geen 3,00e. bij een winkel die diverse dingen voor hele fijne prijsjes verkoopt.
  Het schijnt dat er mensen zijn die dozen kopen waar 9 of twaalf van die flessen in zitten.
  Want je kan er niet alleen vloeren mee reinigen maar ook kookplaten, badkamers, kranen etc..
  Sinds ik het gebruik glanst en glimt alles weer als nieuw.

  Xoxo

 10. Sammie schreef:

  Oh wat irritant dat geluid, maar jullie hebben nu vast een bijzonder schone vloer 😀

 11. Roos schreef:

  Whahahaha Sggggkrrwwiek, wat een prachtige uiting van zo’n naar geluid! Ondertussen ontdekt wat het was? Ik verwachtte eigenlijk dat dit logje zou eindigen met de ontdekking dat de cavia’s dit geluid maakten zodra jullie begonnen te lopen. Beetje far fetched, maar oké, haha. 🙂

  1. Marion schreef:

   Hahaha, nee dat was ook in mij opgekomen! Zo’n soort geluid kunnen ze ook maken. Het zal waarschijnlijk toch vocht geweest zijn, want ondertussen is het weer over. Beetje gek, maar goed, niet te vaak dweilen dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.