114

wwl3

De wintertijd is ingegaan. Soms heb ik daar last van. Soms ook niet. Vandaag niet. Ik moet er niet aan denken dat het nu al 9:30 uur was geweest. Voor mijn gevoel klopt deze tijd een stuk beter dan de zomertijd. Is de wintertijd trouwens de echte tijd of is het andersom? 

Echte Tijd
Even googelen leert dat de wintertijd de echte tijd is. Van mij mogen ze die hele zomertijd afschaffen trouwens. Ik vind het prima zo. Het is trouwens ook echt typisch de mens. Komt een deel beter uit, dus hup, schijt aan de natuur, we pleuren die klok eigenhandig een uur vooruit. Iedereen van slag. De natuur doet niet mee, dus de veehouderij heeft er geen zak aan. Dieren houden zich gewoon aan het ritme van de natuur. De mens moet eens ophouden met denken dat we het beter weten. Dat weten we niet. Echt niet.

Links
Ik hoop dat er volgend jaar een links kabinet komt. Echt. Alsjeblieft, Groen Links, SP en PvdA, ga samenwerken. Ik stem al jaren SP. Heel af en toe wijk ik weer uit naar Groen Links. Dat zou in maart ook zomaar kunnen gebeuren. Die Jesse Klaver heeft wel wat. Hij spreekt zich wat fanatieker uit dan de rest. Is niet van plan zijn linkse ideeën op te geven en al gaat mijn hart uit naar de SP en Emile Roemer, er gebeurt te weinig. Ik denk dat Jesse Klaver, als hij op de goede plek komt te zitten, met de juiste mensen om zich heen, voor best wat veranderingen kan zorgen. Vooral in de zorg, duurzaamheid en minder verschil tussen rijk en arm. Ik moet me er nog eens goed in gaan verdiepen. Wat ik ook een heel goed vind in het programma van Groen Links is dat het voor mensen in de bijstand makkelijker moet worden om wat bij te verdienen. Dat de regels minder streng worden en dat de gemeente de cliënt meer vertrouwen gaat geven. Het gaat hier om een stukje eigenwaarde en Groen Links ziet dat.

Loving Lazy Sundays
Het is dan nu echt gedaan met Loving Lazy Sundays. Ik zat er al een poos mee in mijn maag. Wilde er al eerder mee stoppen, maar ging toch weer verder. Het enthousiasme is er echter helemaal vanaf. Het is een vast item waarbij ik de onderwerpen afwerk en weer een vinkje zet. Dat is precies wat ik met bloggen wil vermijden. Ik wil niet volgens lijstjes en regeltjes schrijven. Ik wil schrijven wat er a la minute in mij opkomt. Vanuit inspiratie en gevoel. Loving Lazy Sundays nummer 114 was dus de laatste. Wat is 114 nog meer?

 • 114 is het natuurlijke getal volgend op 113 en voorafgaand aan 115.
 • 114 is een Harshadgetal.
 • 114 is een niettotiënt.
 • 114 is een getal uit de rij van Padovan.
 • 114 is het atoomnummer voor flerovium (Fl).
 • 114 is het alarmnummer voor de dierenpolitie; één één vier red een dier.
 • 114 is een engelengetal.

Geluksdag
Vandaag is het Geluksdag in Wageningen. Dat betekent leuke en lieve mensen ontmoeten. Workshops volgen, naar lezingen gaan en natuurlijk lekker neuzen op de Geluksmarkt. Ik weet nog niet of het me gaat lukken om te gaan. Ik heb een pijnlijke ontsteking in mijn oksel die vanochtend open is gegaan. Het is even kijken hoe ik me straks voel. Of ik me oké genoeg voel om in mijn zwangerschapslegging rond te lopen en of ik niet teveel pijn heb. Ik laat het maar gewoon van het moment afhangen. De workshop waar ik graag heen zou willen is die van Centrum Helend Inzicht.

Transformeer vastgezette patronen en emoties. Kom in je kracht en creëer het leven dat jij wilt. Drie krachtige oefeningen om bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Je bent een creator, geen ontvanger. Alles wat je meemaakt creëer je zelf. Je bewustzijn manifesteert zich via je lichaam heen hier op aarde. Door bewust aanwezig te zijn in je lichaam en je over te geven aan je innerlijke leiding komt je leven in lijn met je zielsmissie. Ik leer je drie krachtige oefeningen om dagelijks te doen, waarmee je dit proces in gang zet en houdt.

Als het me lukt om te gaan, dan komt er vast een blog over. Ik wens jullie allemaal een fijne zondag. ♥

22 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wauw, dat waren zoveel prachtige artikelen op de zondagochtend!
  Ik zal het missen maar kijk nu ook uit naar de andere posts die je dan zult gaan plaatsen.
  Balen van de pijn.
  Hoop wel dat je kan gaan doen wat jij wilt doen vandaag……

  Ik wens je een fijne en mooie dag….. Xoxo

 2. Ik hoop dat het je lukt om te gaan, en dat je leuke mensen ontmoet.
  Leuk en positief logje.
  114 was ook een volgnummer in de stripreeks van Urbanus 🙂 http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/albums/urbanus114450.jpg

 3. Het moet inderdaad geen ‘moetje’ worden zo’n rubriek… Alleen doen als je er zin in hebt! Leuk om te lezen wat 114 allemaal nog meer is 😉

 4. christine schreef:

  Fijne dag Marion, ik hoop dat je kunt gaan!! liefs.

 5. levelieze schreef:

  Ik wacht nog even tot vanavond om te beslissen of ik omkan met het winteruur of niet. Maar er gaan toch meer en meer stemmen op om zomeruur af te schaffen, benieuwd of het ooit zo ver komt.

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het. Vooral dat uur vooruit breekt zo op. Benieuwd wanneer jij over gaat 😆

 6. Anita | Mindjoy schreef:

  Het verzetten van de klok slaat inderdaad ook echt nergens op, fijn om te weten dat dit de oorspronkelijke tijd is 🙂 Ik hoop dat je vandaag kan gaan!

 7. Rob Alberts schreef:

  Fijne Zondag!

  Vriendelijke groet,

 8. Heel spijtig dat je met deze rubriek stopt maar ik kan je wel ‘ergens’ begrijpen. Ik duim voor je dat je straks kan gaan en ja dat winteruur, zucht 😀

  1. Marion schreef:

   Ben maar niet gegaan. Liever verstandig ipv volgende week alles af moeten zeggen. Helaas pindakaas!

 9. Astrid schreef:

  Wat fijn dat je geen last hebt van de wintertijd nu. Ik heb echt een hekel aan de wintertijd; van mij mag het hele jaar de zomertijd gelden.

  Ik hoop ook op een links kabinet. Ik weet nog niet zeker waar ik op ga stemmen volgend jaar. Meestal stem ik ook GroenLinks of SP. Zoals het er nu uitziet, neig ik meer naar SP, want ik vind die Jesse Klaver echt niks.

  1. Marion schreef:

   Als persoon zegt hij me niets, maar hij gaat wel over tot actie en ik vrees dat het als het op SP aankomt toch weer bij het oude blijft. Dat zou ik jammer vinden. Maar het duurt nog ruim 5 maanden. We zullen zien.

 10. Koen schreef:

  Ik ben voor. Voor bloggen waarover je wilt zonder dat het een verplicht nummer wordt, voor afschaffen van zomertijd en voor per uur kijken of iets kan zonder dat je spijt hebt of tegen beter weten toch gaat en wel spijt krijgt. Fijne zondag.

  1. Marion schreef:

   Ben thuisgebleven. Niet leuk, wel verstandig. Morgen zal ik mezelf dankbaar zijn.

 11. Eline schreef:

  Oh my, nee. Geen links kabinet. We zijn net een beetje uit de crisis. Ik zie het ook niet zitten dat allerlei Nederlandse waarden en normen om zee worden geholpen en onze tolerantie té tolerant weer wordt. Combinatie van links en rechts houdt elkaar in balans. Of links en midden. Of rechts en midden. Maar enkel links of enkel rechts staat gelijk aan een nachtmerrie haha. Maar goed, zo zie ik het. Ik wens jou een fijne week toe. Hopelijk gaat de ontsteking snel weer weg en volgen er niet meer. Geniet van je zondag! GROETJES!

  1. Marion schreef:

   Ik ben nu eenmaal niet zo gesteld op die Nederlandse normen en waarden. Ik voel, me ondanks dat ik zelden de grens overkom, meer een wereldburger. We hebben het zo goed in Nederland, maar dat ervaart iedereen op zijn eigen manier. Helaas, die ontstekingen zij chronisch. Kom ik nooit meer vanaf. Of er moet een medicijn komen, dan spring ik een gat in de lucht. Jij ook een fijne week alvast 😊

 12. Lady Rose schreef:

  Ik heb altijd prijs. Zomeruur; winteruur. Elke keer weer is mijn lichaam voor een aantal dagen de kluts kwijt. Voor mij mogen ze die hele boel ook afschaffen.

 13. marielle schreef:

  Balen dat je niet kon gaan!!!

  Veel sterkte Marion

 14. Paul schreef:

  Hey, een Wageningse! Daar werk ik! En voor wat betreft met je gevoelens over Jesse Klaver, ik deel ze. Hij is jong, heeft een ander geluid, en is nog geen raspoliticus die heel geslepen alles doet voor eigen zetelgewin (dat gevoel bij ik bij Roemer wel). Dus ik hoop ook op meer zetels voor GroenLinks.

  1. Marion schreef:

   Wat grappig!!! Ja, ik ken hem nog niet echt goed en op het eerste gezicht was ik er niet meteen kapot van, maar precies wat jij zegt. Ik hoop het ook!

 15. Sammie schreef:

  Ik vond het wel lekker om vanmorgen in de auto te stappen met daglicht, vind het alleen jammer dat het weer sneller donker is nu. Niet echt moeite met het wisselen van de klok in ieder geval 😀
  Een links kabinet hoop ik helemaal niet op. Geloof niet dat dat Nederland en de economie ten goede zal komen.

 16. Sabine schreef:

  Ik ben ook echt blij dat hier in Colombia geen zomer en wintertijd bestaat. Ik had er altijd last van in Nederland. En nu is er 6 uur tijdsverschil ipv 7 uur. Heeft veel voordelen, onder andere een uur langer de tijd om met iemand af te spreken op skype. Dus ja ik ben voor het behouden van die wintertijd en geen wisseling meer! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.