Plogmaandag

img_8801

Goedemorgen! Het is nog donker en daar stuiten we meteen op het probleem ploggen in de winter. Het is eigenlijk veel te donker om fatsoenlijke foto’s te maken. Daarnaast is de leenlaptop die ik heb heel oud en de kleuren, voor zover je het kleuren kunt noemen, zijn niet zoals ze moeten zijn.

Toch ga ik lekker ploggen. Julie zullen alleen genoegen moeten nemen met mindere kwaliteit foto’s dan jullie wellicht van een blogger gewend zijn. Mijn arm is ook nog te pijnlijk om de hele dag met mijn Canon te gaan lopen zeulen. Voordeel is, het kan in de loop van de week alleen maar beter worden!

img_8799

We beginnen de ochtend met een heerlijke cocktail van anti-depressiva, anti-conceptie, anti-hoge bloeddruk, anti-lastvandedarmendingen en een anti-ergensietsvantekortkomen.

img_8828

Ik zie dat ik aan mijn laatste strip anti-hoge bloeddruk ben begonnen en bel de receptenlijn voor een nieuwe voorraad. Ideaal. Inspreken en morgen ligt het klaar bij de apotheek.

img_8838

Wakker worden met koffie zonder social media. Echt even goed voor me.

img_8806

Dan ga ik eens kijken hoe het met de heren cavia’s gesteld is. Ze zijn al wakker en ze hebben het redelijk netjes gehouden vannacht. Soms kom ik binnen en ligt of staat niets meer op zijn plek.

img_8808

Maandag is grote schoonmaakdag. Ik heb alles bij elkaar geveegd en wil dit nu weggooien in de kliko. Jip heeft er echter altijd een handje van om precies daar te gaan zitten waar hij beter even niet kan zitten. Lekker ding is het toch ook.

img_8809

Nadat ik Jip een paar porren heb gegeven, lukt het me eindelijk om The Green Field naar buiten te brengen en leeg te gooien. Dan is het tijd om te dweilen.

img_8818

Mattie zit hier onder de trap. Dat kost altijd wat moeite om hem daar onder vandaan te krijgen. Ik wil hem niet pakken, want daar schiet hij zo van in de stress. Het is een kwestie van wachten tot hij zo nieuwsgierig wordt dat hij zelf een kijkje komt nemen.

img_8825

Na een half uurtje boenen en poetsen is alles weer spik en span.

img_8880

Dan moet natuurlijk alles grondig onderzocht worden op potentieel levensbedreigende elementen.

img_8831

Zodra ze daarmee klaar zijn maak ik een lekker bordje groenten voor ze.

img_8870

Dan is het ook voor mij tijd om te ontbijten. Ik ontdekte bij de Jumbo deze biologische krokante muesli. Erg lekker, moet ik zeggen.

img_8875

Ik bedenk me ineens dat ik de kooi vergeten ben. Dat doen we nog snel even. We leggen Trump op de bodem. Kunnen ze daar lekker overheen pissen.

img_8876

Tadaaaaaaa!

img_8909

Dan is het echt tijd om even kalm aan te doen. Ik ga een kaartspelletje doen.

Dan trek ik mijn jas aan en ga even de tuin in. Niet om te tuinieren, maar gewoon om even van de zon en de mooie kleuren te genieten.

img_8911

Fruit. Het ziet er niet zo heel vers meer uit en dat was het ook niet. De appel is nog goed te nassen, maar de peer belandt in de groene kliko.

Dan is het tijd voor de Action. Ik wil nog een paar dekentjes voor Jip en Mattie kopen en de schoonmaakdoekjes zijn op. Gisteren heb ik een lamp laten vallen, dus ik heb ook nieuwe lampjes nodig. Oh ja, en sokken. Nieuwe sokken. Niet vergeten!

Zoals je ziet ligt alles netjes in het karretje .

Ik kocht naast wat ik nodig had ook nog dit superleuke … geen idee hoe je dit moet noemen. Ik vond het in ieder geval leuk en werd er vrolijk van. Omdat het maar € 3,95 kostte, nam ik het mee.

Thuis ga ik direct op de bank liggen. Mijn uitzicht is niet verkeerd.

Ik kom erachter dat er alleen nog wit brood is. Dat eet ik liever niet te vaak, dus maak ik twee volkoren crackers. Ik ga straks wel brood halen. Sinds ik de juiste medicijnen voor mijn buik heb, kan ik weer tomaten eten. Kaas en tomaat. Zooooo lekker!

Ik voel me niet goed genoeg om brood te halen. Toch maar de laatste witte plak dan. Na het eten ga ik een poosje bij Jip en Mattie zitten.

Ik breng het vuilnis weg en haal uiteindelijk toch nog brood.

Wauw, wat is de herfst toch geweldig. Hier kan ik uren naar kijken.

img_8915

Als ik thuiskom is het nog maar 14:00 uur, maar de koek is toch echt al op. Ik kan niet meer. Mijn arm doet pijn. Mijn lichaam voelt zwaar. Ik wil alleen nog maar liggen. Omdat ik vanochtend niet al mijn fruit heb kunnen eten, kocht ik een kant en klaar flesje in de winkel.

img_8796

Peter is zo lief om mijn eten klaar te maken. Het is niet veel werk. Krieltjes stomen, bonen opwarmen en twee vegaworstjes bakken. Het smaakt weer heerlijk. Daarna ga ik meteen weer liggen.

img_8918

Ondertussen is het 19:30 uur. Ik heb de plog in elkaar gezet, die gaat zo online en dan hou ik het voor gezien. Nog een spelletje Wordfeud misschien, maar het zal me niet verbazen als ik over een uur al slaap. Ik ben echt helemaal op. Morgen een stuk minder foto’s. Dan ga ik alleen even naar de apotheek én…. én…. NANOWRIMO begint!!! Morgen ga ik aan mijn boek beginnen! Fukkerdefuk, wat spannend!

Ik wens jullie allemaal een fijne avond en bis morgen! ♥

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Fijn om te zien hoe jij de dag had doorgebracht.
  Wat een schatjes zijn jullie huisdieren.
  Alles is weer netjes schoon.

  Sterkte en trusten…. tot morgen Xoxo

 2. Christine schreef:

  Dag lieve lieve Marion . Slaap goed en heeeeeeeel veel succes morgen met je boek! Dikke kus van mij!

 3. Yvonne schreef:

  Leuk deze ploeg! Slaap lekker.

 4. Yvonne schreef:

  Plog dus 😉

 5. Miriam schreef:

  Lekker om ff met jou mee te kijken!! En pissen over Trump, hahahaha daar werd ik bijna net zo blij van als van mijn koffie 😂

 6. Sabine schreef:

  Leuk! Wat zullen de cavia’s gelukkig zijn met zoveel ruimte 😀 En laat ze inderdaad maar fijn over Trump heen pissen haha 😀

 7. mariellemarielle schreef:

  slaap lekker en superleuk weer je plog!
  Mooie foto’s ook weer erbij!

  XXX

 8. Noirona schreef:

  Leuk om weer met je mee te kunnen kijken in je plogs. Hoop dat je een goede nacht hebt gehad en heel veel succes met het begin van het schrijven van je boek. X.

 9. joorloveswriting schreef:

  Ik vind dit altijd zo leuk bij je! De plogs die je maakt en de foto’s! Awww jip en mattie hebben echt een toffe en super ruime plek! Haha plassen op Trump :p
  Succes meis vandaag! Ik ga zo ook van start! x

 10. Koen schreef:

  Leuk om mee te kijken. Succes met je boek op deze eerste dag van nanowrimo!

 11. Grappig en bewonderenswaardig tegelijk. Het valt niet mee als het lichaam niet altijd meewil, maar je blijft niet bij de pakken zitten. Mooi zo!

 12. Lot schreef:

  Wat een verwende cavia’s zijn dat!
  Succes met de start vandaag.

 13. levelieze schreef:

  Denk ik ineens, huh, is ze nu toch al in het weekend begonnen met de plog? Ben duidelijk wat in de war met mijn dagen nu het vakantie is 😉

 14. Sammie schreef:

  Tomaat en kaas, zo’n lekkere combi! Jummie 🙂 Leuke plog weer, veel foto’s ook!

 15. Evelyne schreef:

  Me love tomaat en kaas of cheese tomato of.. Heerlijk vind ‘k ‘t! Zou ‘k elke dag kunnen eten, echt. Veel succes met je boek!!!

 16. Christine schreef:

  Genoten!!! Heeeeel veeeeel succes morgen !!!!!!

 17. BySilke schreef:

  Hahahaha, pissen over Trump! Heerlijk dat je weer plogt, ga meteen die van vandaag ook bekijken. Mag ik je trouwens even complimenteren met die headerfoto ❤ En die boompjes van in je plog, wooooow, tegen die blauwe lucht. Heerlijk! Die kleine, mooie dingen doen 't em toch altijd 🙂 Liefs!

 18. Flavie schreef:

  De herfstfoto is zalig om te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.