Plogdinsdag

p1

Goedemorgen! Als je dag zo begint, dan moet het wel een feestje worden of niet dan? Kijk hem blij zijn! Lachen! Dag twee van deze plogweek was een rustige dag. We kregen visite, ik ging naar de apotheek en ik schreef de eerste bladzijden van mijn boek! 

img_8816

Nadat ik koffie had gezet en de cavia’s eten had gegeven, begon ik direct met schrijven. Ik had er enorm veel zin in. Het is best lastig om gewoon maar in het wilde weg te schrijven. Daar bedoel ik mee dat het niet meteen door anderen gelezen gaat worden. Met bloggen hou je er toch rekening mee dat het direct online komt. Tenminste, op de manier waarop ik blog. Ik schrijf en zet het online. Met dit boek is dat een heel ander verhaal. Ik hoef me nog helemaal niet bezig te houden met correcte spelling, goede zinsopbouw of het gebruiken van leestekens. Dat schrijft echt heel erg anders. Het is wel belangrijk om het zo aan te pakken, want anders haal je volgens mij de 1667 woorden per dag nooit. Morgen heb ik al meteen een probleem; om 9:30 uur heb ik therapie. Ik moet om 9:00 uur de deur uit. Voor die tijd wil ik koffie drinken, de caviakamer gedaan hebben en moet ik wat gegeten hebben. Ik denk niet dat het lukt om ook nog eens 1667 woorden te schrijven. Na therapie gaat dat helemaal niet meer lukken, dus ik vrees dat ik donderdag een flinke inhaalslag moet maken. Wat er ook gebeurt, ik heb in ieder geval één dag op koers gelegen!

img_8836

Na het schrijven ga ik boodschappen doen. Ik ga naar verschillende winkels, want we moeten op het moment echt op de kleintjes letten. In principe is alles wat hier staat in de aanbieding of met korting. Vanavond eten we macaroni of spaghetti. Ik denk dat we wel voldoende hebben om er twee dagen van te eten. Altijd fijn, zeker met het oog op morgen. Ik ben na therapie altijd vreselijk moe en koken is dan wel het laatste waar ik zin in heb.

img_8842

Na het boodschappen doen is het weer tijd om te gaan liggen. Gisteren heb ik echt teveel gedaan. Toen ik aan het einde van de dag de plog in elkaar ging zetten, was ik zo moe dat ik er misselijk van werd. Ik ben direct na het online zetten in slaap gevallen. Om 21:30 uur schrok ik me kapot. Peter maakte me wakker en dat doet hij echt alleen maar als het heel, heel, heel belangrijk is. Dat was het ook; ik was mijn medicijnen vergeten. De vorige keer dat ik ze vergeten was zijn mijn darmen ruim een week van slag geweest.

img_8833

Nadat ik een poos op de bank gelegen heb ga ik even bij de cavia’s kijken. Jip is echt een figuur, hè? Hij ligt gewoon in de chillstand te eten. Kiek dan! Hahaha, wat een heerlijk beestje.

img_8839

Tijd voor weer een kaartspelletje. Ik kan dit echt zo een uur achter elkaar spelen. Superleuk. Rond 13:30 uur komt mijn schoonvader op bezoek. Ik voel me goed genoeg om erbij te blijven.

plog2

Als ik later op de middag wat overblijfselen van de groenten buiten in de kliko weggooi, zie ik dit mooie beestje zitten. Ik kan het niet laten om mijn camera te pakken en er een foto van te maken.

img_8867

Ik was voor de verandering even zichtbaar ziek. Met zo’n enorme tas vol met medicijnen trek je wel bekijks.

img_8869

Nu ik minder op social media zit lig ik wat vaker voor me uit te staren op de bank. Beetje met Peter praten en ondertussen hertjes op de Hoge Veluwe kijken. Ik ben nu twee dagen van Twitter af en ik merk echt dat ik veel en veel rustiger ben. Het was echt niet goed voor mij, dat aanvallende geroep en geschreeuw. Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt hebt. Ik mis daardoor wel een aantal lezers, geen verwijzingen meer via Twitter, maar het is echt even niet anders. De rust die ik nu al voel is veel en veel belangrijker.

img_8884

Dan gaat de telefoon. Een vriend van Peter vraagt of hij even een uurtje langs kan komen. Ik knik naar Peter, maar ga wel boven op bed liggen. Eén keer op een dag visite is voor mij al veel. Twee keer is simpelweg geen optie. Tegenwoordig voel ik me gelukkig niet meer schuldig dat ik me terugtrek. Tot een half jaar terug was dat nog wel het geval en dat maakte mijn klachten en angsten alleen maar erger. Nu kon ik lekker ongestoord vast aan de plog van vandaag werken.

img_8897

Het blijft moeilijk foto’s maken in een donkere keuken, maar we maken er het beste van. Heerlijke biologische volkoren spaghetti van de Aldi. Aanrader! De biologische champignons voor de helft van de prijs van de Hoogvliet. Een groentepakket van de Aldi. Biologische tofu van de Appie. Bruchetta kruiden met wat sojaroom erdoor en om het af te maken een heerlijke berg geraspte kaas. Het smaakte voortreffelijk en de helft is nog over. Morgen kan ik dit dus nog een keertje eten. Komt u maar!

img_8880

En dan liggen we weer op bed. Heerlijk na zo’n dag. Niet teveel gedaan, maar ook niet te weinig. Vandaag lukte het me om de energie op de juiste manier te verdelen. Ik kon zelfs een aantal blogs lezen, iets wat er de laatste tijd behoorlijk vaak bij inschiet. Nu nog even ontspannen een spelletje Wordfeud spelen en dan zal het wel weer vroeg slapen worden. Morgen een pittig dagje voor de boeg.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne avond! ♥

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Moet voor Peter ook tof zijn dat jullie wat meer tijd nemen om met elkaar te praten.
  Tof dat je schoonpa hebt ontvangen, toch weer een overwinning !!
  Succes met je boek verder – lukt het morgen niet helemaal, dan kun je overmorgen wat inhalen.

  1. Marion schreef:

   Daar ben ik niet zo zeker van. Peter is behoorlijk gesteld op zijn rust 😀

 2. Christine schreef:

  Fijne avond en succes maar weer morgen , Leuk wat je schrijft ! Liefs

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Christine! Veel liefs!

 3. levelieze schreef:

  Ik krijg gelijk zin in spaghetti, deze week nog eens op het menu zetten.

 4. mariellemarielle schreef:

  Wat een leuke plog weer!
  Ik lees en bekijk ze echt met plezier!

  Mooie foto’s ook! Die van de kat is prachtig en die Jip…zo schattig!

  Fijn dat je erbij kon blijven bij het bezoek!

  Sterkte morgen met therapie!

  x

  1. Marion schreef:

   Was zeker fijn dat dat lukte. Dank je!

 5. Hé een kat, wat leuk! Dat was het eerst wat ik zag en dacht bij het openen van dit artikel.
  Gezellige plog zo. Vind het wel leuk dat afwisselend schrijven en foto’s erbij.

 6. Sara schreef:

  Wat een fijne plog is dit! De foto van de poes is echt zó fijn! Wat een mooi beestje. Je dag klinkt fijn. Die glimlachende koffie had dus al een goed voorgevoel gehad! 🙂

 7. BySilke schreef:

  Dat gezichtje in de koffie, hihi, inderdaad echt iets om je dag met een glimlach mee te beginnen 😀 En wowie, goed bezig op nanowrimo! (of schrijf je het op een andere manier, hihi) Liefs en fijne week nog! 🙂

 8. Katrien schreef:

  Leuk om je deze week weer op een andere manier te volgen.
  Wat een mooie foto van de kat. Vind ikzo schattig. Zou zo weer een kat willen maar dat zit er niet in. Partner is geen fan…
  Geniet van het schrijven en je extra gesprekjes met Peter!
  Fijne avond!

 9. chucky1012 schreef:

  Mooie foto’s!
  Heerlijk dat je met je man goed kunt praten dat is zo belangrijk!

  Sterkte vandaag Xoxo

 10. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat fijn dat je al meteen merkt dat je account verwijderen op Twitter je zoveel meer rust geeft! Succes vandaag en geniet van het schrijven aan je boek.

 11. Joycerdt schreef:

  Dat is nog eens een fijn kopje koffie inderdaad haha. De spaghetti van de Aldi ga ik even in gedachten houden, kan maar geen fijne vinden, dus heel blij met deze tip! Liefs.x

 12. Ciska schreef:

  Erg leuk om te lezen , en vooral om te zien.
  Dankjewel voor elke dag weer een tijdje leesplezier.
  Succes met je boek XX

 13. Saar schreef:

  Fijn dat je vandaag je energie wat kon verdelen. Dat is fijn! Ik vind het mooi hoe jij en Peter ook gewoon elkaar kunnen laten zijn zonder daar meteen grote problemen van te maken 🙂 jij lekker op bed, hij met een vriend wat babbelen. Waarom ook niet?

 14. joorloveswriting schreef:

  Awww jip! 🙂 goed bezig zeg met het schrijven! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.