Plogs & Shoplogs

Plogdinsdag


Getagd: , , .

p1

Goedemorgen! Als je dag zo begint, dan moet het wel een feestje worden of niet dan? Kijk hem blij zijn! Lachen! Dag twee van deze plogweek was een rustige dag. We kregen visite, ik ging naar de apotheek en ik schreef de eerste bladzijden van mijn boek! 

img_8816

Nadat ik koffie had gezet en de cavia’s eten had gegeven, begon ik direct met schrijven. Ik had er enorm veel zin in. Het is best lastig om gewoon maar in het wilde weg te schrijven. Daar bedoel ik mee dat het niet meteen door anderen gelezen gaat worden. Met bloggen hou je er toch rekening mee dat het direct online komt. Tenminste, op de manier waarop ik blog. Ik schrijf en zet het online. Met dit boek is dat een heel ander verhaal. Ik hoef me nog helemaal niet bezig te houden met correcte spelling, goede zinsopbouw of het gebruiken van leestekens. Dat schrijft echt heel erg anders. Het is wel belangrijk om het zo aan te pakken, want anders haal je volgens mij de 1667 woorden per dag nooit. Morgen heb ik al meteen een probleem; om 9:30 uur heb ik therapie. Ik moet om 9:00 uur de deur uit. Voor die tijd wil ik koffie drinken, de caviakamer gedaan hebben en moet ik wat gegeten hebben. Ik denk niet dat het lukt om ook nog eens 1667 woorden te schrijven. Na therapie gaat dat helemaal niet meer lukken, dus ik vrees dat ik donderdag een flinke inhaalslag moet maken. Wat er ook gebeurt, ik heb in ieder geval één dag op koers gelegen!

img_8836

Na het schrijven ga ik boodschappen doen. Ik ga naar verschillende winkels, want we moeten op het moment echt op de kleintjes letten. In principe is alles wat hier staat in de aanbieding of met korting. Vanavond eten we macaroni of spaghetti. Ik denk dat we wel voldoende hebben om er twee dagen van te eten. Altijd fijn, zeker met het oog op morgen. Ik ben na therapie altijd vreselijk moe en koken is dan wel het laatste waar ik zin in heb.

img_8842

Na het boodschappen doen is het weer tijd om te gaan liggen. Gisteren heb ik echt teveel gedaan. Toen ik aan het einde van de dag de plog in elkaar ging zetten, was ik zo moe dat ik er misselijk van werd. Ik ben direct na het online zetten in slaap gevallen. Om 21:30 uur schrok ik me kapot. Peter maakte me wakker en dat doet hij echt alleen maar als het heel, heel, heel belangrijk is. Dat was het ook; ik was mijn medicijnen vergeten. De vorige keer dat ik ze vergeten was zijn mijn darmen ruim een week van slag geweest.

img_8833

Nadat ik een poos op de bank gelegen heb ga ik even bij de cavia’s kijken. Jip is echt een figuur, hè? Hij ligt gewoon in de chillstand te eten. Kiek dan! Hahaha, wat een heerlijk beestje.

img_8839

Tijd voor weer een kaartspelletje. Ik kan dit echt zo een uur achter elkaar spelen. Superleuk. Rond 13:30 uur komt mijn schoonvader op bezoek. Ik voel me goed genoeg om erbij te blijven.

plog2

Als ik later op de middag wat overblijfselen van de groenten buiten in de kliko weggooi, zie ik dit mooie beestje zitten. Ik kan het niet laten om mijn camera te pakken en er een foto van te maken.

img_8867

Ik was voor de verandering even zichtbaar ziek. Met zo’n enorme tas vol met medicijnen trek je wel bekijks.

img_8869

Nu ik minder op social media zit lig ik wat vaker voor me uit te staren op de bank. Beetje met Peter praten en ondertussen hertjes op de Hoge Veluwe kijken. Ik ben nu twee dagen van Twitter af en ik merk echt dat ik veel en veel rustiger ben. Het was echt niet goed voor mij, dat aanvallende geroep en geschreeuw. Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt hebt. Ik mis daardoor wel een aantal lezers, geen verwijzingen meer via Twitter, maar het is echt even niet anders. De rust die ik nu al voel is veel en veel belangrijker.

img_8884

Dan gaat de telefoon. Een vriend van Peter vraagt of hij even een uurtje langs kan komen. Ik knik naar Peter, maar ga wel boven op bed liggen. Eén keer op een dag visite is voor mij al veel. Twee keer is simpelweg geen optie. Tegenwoordig voel ik me gelukkig niet meer schuldig dat ik me terugtrek. Tot een half jaar terug was dat nog wel het geval en dat maakte mijn klachten en angsten alleen maar erger. Nu kon ik lekker ongestoord vast aan de plog van vandaag werken.

img_8897

Het blijft moeilijk foto’s maken in een donkere keuken, maar we maken er het beste van. Heerlijke biologische volkoren spaghetti van de Aldi. Aanrader! De biologische champignons voor de helft van de prijs van de Hoogvliet. Een groentepakket van de Aldi. Biologische tofu van de Appie. Bruchetta kruiden met wat sojaroom erdoor en om het af te maken een heerlijke berg geraspte kaas. Het smaakte voortreffelijk en de helft is nog over. Morgen kan ik dit dus nog een keertje eten. Komt u maar!

img_8880

En dan liggen we weer op bed. Heerlijk na zo’n dag. Niet teveel gedaan, maar ook niet te weinig. Vandaag lukte het me om de energie op de juiste manier te verdelen. Ik kon zelfs een aantal blogs lezen, iets wat er de laatste tijd behoorlijk vaak bij inschiet. Nu nog even ontspannen een spelletje Wordfeud spelen en dan zal het wel weer vroeg slapen worden. Morgen een pittig dagje voor de boeg.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne avond! ♥

18 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s