Plogdonderdag

on

img_8936

Het was weer erg vroeg vandaag. Maar wat wil je als je gisteren de hele middag hebt geslapen. Dan wil je wel vroeg wakker worden. Na de knoeibedoeling van gisteren nam ik vanochtend geen enkel risico en pakte de grootste mok die we hebben. Check! Met gemak twee kopjes in één mok. Tijd voor plogdonderdag!

nano

National Novel Writing Month! Ik ga goed. Ik heb mijn plan wel iets aangepast. Ik wilde allemaal losse hoofdstukken gaan schrijven, zowel hier op aarde als in het hiernamaals. Het werd me echter al snel duidelijk dat dat niet ging werken. Wat ik ga doen is één doorlopend verhaal schrijven over wat er in het hiernamaals gebeurt en daartussendoor komen hoofdstukken met wat zich hier op aarde afspeelt. Klinkt alles behalve logisch, maar geloof me, het gaat werken. Na drie dagen staan er iets meer dan 6.000 woorden op de teller. Nog 44.000 te gaan….

img_8945

Bijna was ik het vergeten. Vraag me niet hoe. Ik heb twee agenda’s én een deskplanner en dan nog bijna vergeten dat je om 10:10 uur bij de huisarts moet zijn. Gelukkig kwam ik er nog ruim op tijd achter. Ik moest er heen om mijn bloeddruk te laten meten. Die was een half jaar terug veeeeeeeels te hoog. Echt 190/140 of zo. Toen ging ik aan de medicijnen en tikte ik weer een prachtige 120/80 aan. Ik mocht meteen van de medicatie af. Dat verbaasde mij al wel een beetje, maar goed, zij zullen het wel weten. Helaas was mijn bloeddruk bij de daaropvolgende controle toch weer te hoog en moest ik weer terug aan de medicijnen. Die slik ik nu een week of twee, drie en voilà! Vanochtend had ik een keurige 125/70. Ik blijf die pilletjes nog wel even slikken. Over drie maanden terugkomen en als de bloeddruk dan nog steeds oké is, gaan we afbouwen. Dat lijkt me inderdaad een beter plan dan in één keer stoppen.

img_8947

Het zaagsel was alweer op. Er gaan toch wel een paar pakken per maand doorheen met die twee plaskevers hier. Ik ga dus weer een voorraadje halen bij De Welkoop en maak even een korte pitstop bij de haven van Wageningen. Een hele korte pitstop hoor. Max Verstappen is er niks bij.

img_8973

Mijn planning is om daarna weer naar huis te rijden, maar ik heb eigenlijk wel even behoefte aan een korte wandeling. Niet ééntje in het bos, dat is weer net iets te ver en te lang, maar de begraafplaats is een mooie gulden middenweg. Ik kan daar rustig lopen en kom er altijd enorm tot rust.

img_8993960

Het Joodse gedeelte van de begraafplaats vind ik altijd extra bijzonder. Al die rijen donkere grafstenen bij elkaar. Het heeft iets bizars, maar ook ontzettend mooi.

img_8956

Na een half uur wandelen ga ik weer op huis aan. Mijn auto staat naast deze prachtige bomen geparkeerd. Ik zou het liefst een poos op mijn rug op de grond gaan liggen, maar ik vrees dat dat niet echt verstandig is om te doen. Dan maar een fotootje.

img_8998

Thuis is het alweer tijd voor de lunch. De broodrooster had er zin in vandaag. Na het eten ga ik op de bank liggen. De foto’s daarvan zal ik jullie besparen.

img_9000

Na twee uur kom ik weer overeind uit mijn horizontale toestand en ga aan de slag op het eetstoornisforum. Nou ja, ik lees een paar artikelen, heet wat mensen welkom, verdeel de adressen voor de penvriendenactie en daar houdt het eigenlijk mee op. Ik ben op dit moment mentaal niet fit genoeg om veel ondersteuning te kunnen bieden. Ik doe wat ik kan en daar heb ik vrede mee. Gelukkig zijn we met meerdere vrijwilligers, dus ik hoef me nergens zorgen over te maken.

img_9002

Aan het einde van de middag ga ik nog even naar buiten. Even proberen wakker te worden. Gistermiddag de hele middag geslapen en dat zorgde ervoor dat ik vanochtend om 4:00 uur al wakker was. Dat zijn natuurlijk idiote tijden, maar wel zeer effectief voor NaNoWriMo. Toch hoop ik morgen wat later mijn bed uit te komen. Ik doe een paar boodschappen bij de Jumbo en loop weer naar huis.

Het is ondertussen 17:30 uur en echt, het is dat ik nog in staat ben om typen. Ik ben belachelijk moe en ik heb honger. Gisteren was ik zo beroerd dat ik de avondmaaltijd overgeslagen heb. Vanavond ga ik de restanten spaghetti van eergisteren opwarmen. Ik ga geen poging ondernemen om er een fatsoenlijke foto van te maken. Gebruik je fantasie maar. Spaghetti met veel groenten en een flinke berg geraspte kaas. Heppie ‘m? Oh wacht, ik kan jullie natuurlijk ook gewoon foppen met een oude foto.

IMG_20150707_175046

Kijk, restje spaghetti. Ik vraag me wel af wat dat blikje Bonduelle daar doet. Ik vrees dat dat er alleen voor de show is neergezet. Vermoedelijk nog iets met een eetdingetje destijds.

Goed, ik ga de cavia’s eten geven en dan is het einde oefening voor mij. Ik wens jullie een hele fijne avond. ♥

 

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Katrien schreef:

  Ik vind joodse graven op een kerkhof ook altijd zo mooi. Ze stralen iets bijzonders uit. Ik heb er voor het eerst kennis mee gemaakt, jaren geleden in Praag. Ik was er helemaal door aangedaan.

  De broodrooster had er zin in vandaag. 😀 😀 😀 Prachtzin!

  Fijne avond, Marion

 2. levelieze schreef:

  Lijkt me toch lastig, om zo op andere uren te leven als ‘normale’ mensen zodat je zo vroeg wakker bent dus ook vroeger terug moe. Of vind je dat zelf ok?

  1. Marion schreef:

   Met mijn sociale angst is het heel erg fijn. Ik kan op dit moment maximaal 2 uur per dag iemand zien. Peter is een uitzondering, maar ook dan moet ik regelmatig naar buiten of naar boven om weer op te laden.

 3. Christine schreef:

  O, zo lief!! Geniet van je! Liefs!

 4. joorloveswriting schreef:

  Zo Wat Ga Je Goed Met nano! 🙂 awww lief filmpje van Jip en mattie !

 5. Zo’n Joods kerkhof heeft inderdaad iets heel speciaal. Net alsof die mensen verticaal zijn begraven (of is dit oneerbiedig van me?).
  Leuk dagje, toch?

  1. Marion schreef:

   Hihihihi, nee hoor. Wij hebben allebei meer dan respect voor de doden, dus dan mag je dat gerust zeggen. Ja, het was een fijn dagje. Ik liever vroeg mijn nest in van de moeheid, dan dat het moet omdat ik zoveel pijn heb. Van mij mogen er nog 30 van dit soort dagen volgen 😊

 6. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  Goed bezig met NaNoWriMo. Ik ben echt benieuwd naar het verhaal. En ik ben benieuwd hoe je bloeddruk zal zijn over drie maanden. Wel apart inderdaad dat je toen gelijk mocht stoppen…ik vind dat altijd een raar iets hehe. Maar wel fijn dat het nu goed is 🙂 !
  En Joodse begraafplaatsen zijn inderdaad bijzonder en mooi om te zien. Hele oude begraafplaatsen vind ik sowieso bijzonder. Vooral als ze ook nog eens verlaten zijn…echt apart iets 🙂 .
  En aawww dat filmpje, hoe lief zijn ze toch he 🙂 .. Echt cute!

  Liefs!

 7. Evelyne schreef:

  Ik at vandaag ook een restje spaghetti van eergisteren 😀 Heeft me zo gesmaakt, want dit is toch mijn lieveling. Fijn om te horen dat ’t goed gaat met je boek. Veel succes nog!

 8. josien79 schreef:

  Wat een mooie foto’s, zeker die van de begraafplaats en de bomen. Ik ben ook gestart met NaNoWriMo maar helaas staat de teller pas op 2000 woorden. Misschien dat daar vanavond nog wat bij komen. Op zich denk ik wel genoeg ideeën, maar niet zo veel tijd om te schrijven. Morgen zit ik wel weer twee keer een uur in de trein, dus wellicht dat ik dan een kleine inhaalslag kan maken.

 9. mariellemarielle schreef:

  Wat een mooie foto’s van die bomen en die graven!

  Fijn dat je even gewandeld hebt!

  Wat goed zeg dat je met schrijven al zover gekomen bent!

  Ik hoop dat je goed slaapt vannacht!

  x

 10. Nathalie schreef:

  Mooie foto’s weer!
  Het kerkhof hier, ik kan ook genieten van de mooie plek en de oude gedenkstenen daar.

  Ik ga er regelmatig heen, helemaal alleen en niemand die het weet…
  Gewoon even langs bij de mensen die ik ken(de) even opruimen bij mijn opa en oma.

  Die foto… hij is inderdaad wat gedateerd met c1000 😉
  Leuk om ‘ons’ Wageningen zo terug te zien in je foto’s!

  1. Marion schreef:

   De C1000. Ben het alweer zo gewoon dat het Jumbo is nu. Ja, het kerkhof is prachtig daar.

 11. Sabine schreef:

  Ha ja abrupt stoppen met die pillen klinkt een beetje vreemd inderdaad haha. Gelukkig blijft het goed gaan nu! Wat een bijzondere begraafplaats trouwens. Ik vind begraafplaatsen altijd interessant om te bezoeken in andere landen of culturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.