Ik stop met NaNoWriMo

notepad-691250_1920

National Novel Writing Month. Ik stop ermee. Ik wist het meteen toen ik vanochtend wakker werd. Het is niet dat ik denk dat ik het niet haal, maar het valt precies samen met het 13 Manen project. Dat raakt nu volledig ondergesneeuwd en dat vind ik zo zonde! Knoop doorgehakt.

30 oktober 2016 begon De Grote Cyclus. Ik heb één keer gemediteerd. Ik heb één keer mijn gedachten opgeschreven en daarna ging al mijn aandacht uit naar NaNoWriMo. Te jammer. Ik had me echt verheugd op het leven volgens het ritme van de natuur en nu gooi ik zo de eerste maand in de prullenbak. Het lukt me niet om het allebei te doen en als ik dan moet kiezen, dan kies ik voor het 13 Manen project. NaNoWriMo krijgt volgend jaar weer een kans. Overigens ga ik wel gewoon verder werken aan mijn boek, want ik vind het best wel leuk, maar het streven om het boek deze maand af te krijgen is wat mij betreft van de baan.

Wat ben ik stiekem blij dat het vandaag gewoon 4 november is en niet dé 4 november waarop Jip geopereerd moet worden. Ik hoop echt dat ik de juiste beslissing heb genomen. Voor nu voelt het in ieder geval aan als de juiste. Het gaat ook steeds beter met Jip en Mattie. Waar ze voorheen niet samen op één dekentje konden liggen, zag ik ze gisteren voor het eerst naast elkaar liggen. Ze lagen nog net niet tegen elkaar aan, maar Mattie kon eindelijk voor het eerst ook echt liggen. Voorheen bleef hij altijd waakzaam overeind zitten als hij op hetzelfde dekentje als Jip zat. Hij wist waarschijnlijk dat hij binnen no time een snauw zou krijgen dat hij moest wieberen. Leuk om te zien dat het nu steeds beter gaat.

De eerste oliebollenkraam is gesignaleerd hier in Wageningen. Ik ga binnenkort snel een oliebol halen. Zo ontzettend lekker! Zonde dat ik me die dingen al die jaren ontzegt heb.

Vanaf nu plan ik helemaal niets meer. Geen NaNoWriMo, geen plogweek, geen operaties voor cavia’s. Aan alles komt een vervroegd einde of het wordt van tevoren geannuleerd. Soms voel ik me ergens bevoorrecht dat ik die mogelijkheid heb om iedere dag te doen waar ik zin in heb. Gelukkig realiseer ik me al snel wat daar tegenover staat; heel veel ziek zijn en heel veel psychische problemen. Dat is het absoluut niet waard natuurlijk, maar het is wel een feit dat ik binnen mijn beperkingen veel vrijheid heb. Er is niets mis mee om daar dan in ieder geval maar flink mijn voordeel mee te doen. Zo ga ik vandaag ook niet ploggen. Het is gewoon teveel die foto’s maken, bewerken en ’s avonds nog een artikel in elkaar zetten. Ik heb nog steeds die ontsteking onder mijn rechter oksel en die heeft rust nodig. Heel veel rust. Geen foto’s dus.

Ik ga vandaag niets noemenswaardigs doen. Beetje cavia’s kieken, een paar boodschappen doen en verder heel veel liggen. De pijn bovenin de buik is dusdanig dat ik niet eens een fatsoenlijk hemdje aan kan, laat staan een beha. Ik verdraag op deze dagen niets rondom mijn maag en buik. Liggen is het enige wat de pijn vermindert. Dat gaan we dan ook maar doen.

Ik wens jullie een fijne vrijdag. Bijna weekend, mensen! ♥

15 gedachten over “Ik stop met NaNoWriMo

 1. Goed zo! Niets loopt weg (misschien alleen Jip als je de deur open laat ;)), dus wat fijn dat je de knoop hebt doorgehakt. Doe rustig aan en denk aan jezelf. Ik heb welgeteld 600 woorden of zo voor NaNoWriMo, dus die 50.000 kan ik ook op mijn buik schrijven. (tellen die ook? Dan heb ik weer een aantal woorden… haha)

  Zonder dollen: respect voor jou! Liefs!

  1. Ik vrees dat Jip zelfs dan nog gewoon blijft zitten waar hij zit. Mattie is pleite als ik de deur openzet. Ik zou die 50.000 in jouw geval ook maar lekker laten voor wat het is. Veel leukere dingen te doen nu!

 2. Awww jammer maar hè je bent zelf de baas erover,… ik ben wel nieuwsgierig naar je boek! Wat fijn dat Jip en mattie al aardig goed gaat! rustig aan he meid! jij ook fijn weekend! Xxxx

   1. Ja dat is ook zo! Dan moet je kiezen! Maar inderdaad volgend jaar is het weer dus 🙂 Het gaat wel.. Ik loop achter haha maar het schrijven gaat lekker! 🙂

 3. Je hebt de juiste beslissing voor jezelf genomen!
  Daarom ik geniet ik ook iedere dag als het kan.
  Pijn is heftig en zeer vervelend.
  Dus als men pijn heeft moet men de rust nemen die het lichaam nodig heeft.
  Fijn en schattig dat de huisdieren nu toch samen op een kleedje kunnen…..

  Beterschap en een fijne dag Xoxo

 4. Mmmm oliebollies! Ik was bang toen ik de titel las, maar je hebt wel groot gelijk hoor. Leuk dat je toch gaat verder werken aan je verhaal, ben er stiekem wel benieuwd naar, hihi. Maar ik snap het even goed als je het nooit gaat delen ofzo. Doe de groetjes aan Jippie! En Mattie mag ook wel 🙂 Liefs!

 5. Doen wat goed voelt!
  als je dat boek wilt schrijven komt dat er wel, vroeger of later!

  Ik hoop dat je nu meer toekomt aan het 13 manen project!

  Echt naar dat je weer zoveel last hebt van de HS en je darmen. Veel sterkte hoor!!!

  Take care!

 6. Hey Marion,

  Groot gelijk en echt goed dat je hiervoor kiest! Het boek komt wel 🙂 .
  En wat fijn dat het ook beter gaat met Jip en Mattie hihi.
  Veel sterkte met je ontsteking meid!

  Fijn weekend! Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.