Trump biedt hoop voor de toekomst

trump-1266569_1280

En weer had Peter gelijk. Die gast heeft altijd gelijk. “Let maar op, die Trump gaat winnen.” Al weken roept hij het. Zelfs gisteren nog. Ik verklaarde hem voor gek. Het is onmogelijk. Het kan niet. De wereld is raar, maar zo raar nou ook weer niet. Toch? 

Ik was er heilig van overtuigd dat Hillary Clinton de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden. Echt. Als iemand mij gisteren had gevraagd om mijn hele hebben en houwen daarop in te zetten, dan had ik dat zonder een moment van twijfel gedaan. Maar het werd Trump. Donald Trump. Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Even een paar briljante uitspraken van deze nieuwe president.

België is een prachtige stad.

Ik zal een hoge muur bouwen, en geloof me als ik zeg dat ik als de beste muren kan bouwen, en die muur zal heel goedkoop zijn. Ik zal een hoge muur bouwen aan onze zuidelijke grens en ik zal Mexico er voor laten betalen. Let op mijn woorden.

Het sneeuwt en vriest in New York, dus opwarming van de aarde is welkom.

Een extreem betrouwbare bron heeft mijn kantoor gebeld en verklaard dat het geboortecertificaat van Barack Obama vervalst is.

Een certificaat waarop staat dat je geboren bent is absoluut niet hetzelfde als een geboortecertificaat.

Ik sta ’s ochtends op, neem een douche en was mijn haar. Daarna lees ik de krant en bekijk het journaal. Ondertussen droogt mijn haar, wat ongeveer een uur duurt. Ik gebruik geen föhn. Zodra het droog is kam ik het. Als het eenmaal goed zit, ook al vindt de rest het niet mooi, dan doe ik er haarspray overheen en zit het de rest van de dag goed.

Het feit dat deze man nu president is van de Verenigde Staten geeft mij hoop. Het inspireert en motiveert me. Het bevestigt voor mij dat alles, maar dan ook echt alles in het leven mogelijk is. Er zijn geen grenzen meer. Niets is onmogelijk. Alles kan. Alles is haalbaar. Echt alles! Bedankt, idioot. ♥

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kim schreef:

  Mijn vriend riep ook al maanden dat Trump zou winnen. Het kwam niet echt al een shock, maar ook weer wel. Ik moet het nog even laten bezinken haha.

 2. Sammie schreef:

  Inderdaad, alles is mogelijk 😀

 3. Deisy schreef:

  Toen Trump zich vorig jaar verkiesbaar stelde zei ik tegen mijn vriend: let maar op, die man gaat ver komen en misschien nog wel winnen. En mijn vriend verklaarde mij toen voor gek haha. Dus inderdaad: alles is mogelijk 😉

 4. Koen schreef:

  Waar gaat het heen met de wereld? Deze (retorische) vraag stel ik letterlijk en figuurlijk, vanwege het feit dat Trump gekozen is als president en omdat het maar afwachten is welke gekke dingen hij gaat doen tijdens zijn presidentschap. Nieuws volgen zal de eerste tijd er in ieder geval niet saaier op worden.

 5. Desi schreef:

  Inderdaad, alles is mogelijk. Dat bewijst Trump maar weer. En nu maar afwachten of we daar ook blij mee moeten zijn.

 6. ricardo schreef:

  Wat een leuk geschreven stuk. Zo kun je het ook bekijken, want inderdaad alles is mogelijk.
  Zelfs een oranje spray-tan baviaan kan president van Amerika worden! Dan kunnen wij met z’n allen de wereld toch ook wel een beetje beter maken? Yes we can!

 7. Absoluut Marion! Dank voor je mooie invalshoek, ik heb dit blog aangehaald in de mijne erover. Lieve mensen, normaal blog ik nooit over politieke kwesties. Nu een uitzondering. Om samen in de kracht te blijven staan, richting het licht te bewegen, gedreven door liefde. Met zijn allen samen. Daarover gaat deze nieuwste blog: http://coachingmetsanne.com/2016/11/09/namaste-bitches-alles-kan/

 8. Mrs Curly schreef:

  Hoe diep triest ik het ook vind dat dat rund nu president is, jouw blog deed me toch glimlachen 😉
  ‘Bedankt, idioot’ 😀

 9. Idioten stemmen voor een idioot. Amerika krijgt wat het verdient…

  1. Marion schreef:

   Nou, ik wens jou in ieder geval een goede reis. Mijn slof ligt klaar naast de frituurpan.

   1. Een goeie reis ?? Ben niet mee, vrees ik…

    1. Marion schreef:

     Ik dacht dat jij richting de USA zou gaan mocht Trump winnen, om eigenhandig die toupet van zijn kop te meppen 😊

     1. Juist, ja. Vergeten. Potversmeerkaas, toch. Goed, ik kijk of ik er nog raak met mijn fiets…

      1. bentenge schreef:

       Al goed dat je voor de waterfiets kiest, het vliegtuig is immers vervuilend en elke gram CO2 van de “beschaafde” wereld telt dubbel nu Trump aan de macht is.

 10. BySilke schreef:

  Hoe goed geschreven Marion! Ik was echt zo verbaasd vanmorgen, echt erg hé eigenlijk.. Liefs!

 11. Sabine schreef:

  Echt ik dacht hetzelfde als jij. Toen ik gister naar bed ging stond Trump al voor maar nog steeds dacht ik dat Clinton nog wel in zou lopen. Was dat even een bummer toen ik wakker werd. Ik kan maar moeilijk begrijpen waarom die mensen op hem hebben gestemd… en ja alles is mogelijk. Dus ook dat dit echt wat wordt 🙂

 12. Astrid schreef:

  Ik schrok al bij het lezen van deze titel, omdat ik dacht dat jij zo links bent. Wel heel mooi dat je uit zo’n vreselijke gebeurtenis toch nog iets moois weet te halen.

 13. Katrien schreef:

  Goed gevonden invalshoek! 🙂 Leuk om te lezen hoe je deze gebeurtenis toch een positieve draai weet te geven…

 14. Hij zei ook ‘Belgium is a hellhole’. Of Brussels, enfin we shall see. Hij heeft eerlijk gewonnen.

 15. marielle schreef:

  Het zal me benieuwen 😐

 16. levelieze schreef:

  Ze weten niet wat ze gedaan hebben daar. Nu ja, welke Amerikaan ligt er wakker van het effect van hun keuze op Europese handel bijvoorbeeld. Zij denken aan zichzelf (wat heel begrijpelijk is) en willen verandering. Ik troost me met de gedachte dat veel mensen niet per sé voor hem hebben gestemd, maar wel voor verandering en dan geen andere keuze zagen. En Hillary heeft eigenlijk het meeste stemmen gehaald bij het volk, het is door het rare kiessysteem dat ze daardoor toch geen president is.

 17. Deborah Hamar schreef:

  Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Trump is hier een heel mooi voorbeeld van.
  Ach wie weet valt het uiteindelijk allemaal wel mee. Niks gebeurd zonder reden, toch?

  1. Marion schreef:

   Ik hoop wel dat ze die reden binnen vier jaar in zullen zien dan 😑

 18. Wel het geeft ons nog meer redenen om het liedje American Idiot van Greenday luid af te spelen! Ik kan het niet geloven hoe dit is gebeurd.

 19. Rianne schreef:

  In een land waar alles wat op internet staat waar is… Kan een man als Trump president worden…

  Ondertussen begin ik het idee dat Nederland niet dom genoeg is om massaal op Wilders te stemmen ook los te laten..

  Zucht..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.