Lunchdate en ellende

img_20161115_124425

Gisteren stond in het teken van een leuke ontmoeting met iemand die ik al een paar jaar online ken. Verder belde het ziekenhuis mij terug én stond ik op het punt zelf het ziekenhuis te bellen. Zoveel pijn in mijn buik als gisteravond heb ik nog niet eerder gehad.

De dag begon met een telefoontje van het ziekenhuis. De dag daarvoor had ik gebeld met de assistente van mijn MDL-arts in verband met een aantal vragen die ik had. De pijn neemt toe en is langduriger aanwezig. Ik wilde weten of dit bij het ziektebeeld hoort of ik ermee moet leren leven of dat we toch verder moeten kijken. Het werd een telefonisch consult, want de wachttijd voor een afspraak was drie tot zes weken. Gisteren werd ik teruggebeld en volgende week woensdag kan ik al terecht. Ik ben blij dat ik toch een afspraak heb gekregen, zeker na wat er gisteren aan het einde van de middag gebeurde.

Maar eerst de lunchdate! Om 12:00 uur hadden Marvel en ik afgesproken op het Centraal Station in Arnhem. Ik ben met Marvel in contact gekomen, omdat ze korte tijd op het eetstoornisforum zat. Daarna is het contact gebleven via facebook, Instagram en onze blogs. Het gebeurt niet vaak dat ik met iemand afspreek, want mijn angsten zijn daar eigenlijk te groot voor, maar bij haar voelde ik meer rust en vertrouwen dan bij de meeste mensen. Toen ik haar gisteren zag staan, bij de witte piano in de stationshal, was het kleine beetje spanning wat er nog zat dan ook direct verdwenen. We gingen eten bij Momento, een restaurant-bar-lounge in één van de zijstraten van het centrum van Arnhem. We hebben heerlijk gegeten, maar vooral ook heel fijn gepraat. De volgende keer ga ik een volgende uitdaging aan en spreken we af hier in Wageningen. Nog niet bij mij thuis, maar ergens in de stad.

 Rond 14:30 rekende Marvel en ik af, liepen nog een rondje door de stad en daarna namen we afscheid. Het was echt een hele fijne middag. Ik kwam thuis, was natuurlijk bekaf, zette een kop thee en ging op de bank liggen. Bijkomen. Dat leek goed te gaan, al begon de pijn in de buik wel wat toe te nemen. Ik besloot eerder te eten, want als de pijn zou doorzetten zou ik daar later niet meer toe in staat zijn. De pijn nam tijdens het koken al toe en toen ik eenmaal aan tafel zat, was het al niet meer te houden. Ik at zo snel mogelijk mijn bord leeg, wat bij nader inzien natuurlijk helemaal niet slim was, want ik moet goed kauwen, en ging naar bed. Het werd erger en erger tot ik daadwerkelijk lag te kreunen van de pijn. Ik hield het niet meer. Vervolgens kreeg ik er ook nog eens vreselijke krampen overheen en moest ik een poging doen zo snel mogelijk bij het toilet te komen. Ik had goede hoop dat het toiletbezoek de nodige verlichting zou brengen, maar helaas, dat was niet het geval. Het werd zo erg, dat het heel even in me opgekomen is om dan maar naar de Eerste Hulp te rijden. Toen bedacht ik me dat het wel slim was om eerst eens even een flinke dosis pijnstillers in te nemen. Ik nam een diclofenac van 50 mg en twee paracetamol van 500 mg. Of de pijn minder werd weet ik niet, want ik viel al vrij snel in slaap. Na een uur werd ik weer wakker van de pijn. Ik besloot wat te Twitteren voor de afleiding en wat te lezen. Rond middernacht viel ik weer in slaap, om vanochtend zonder pijn wakker te worden.

Wat is er in vredesnaam gebeurd gisteren? Ik weet het niet. Het kan van alles zijn. Het eten. Het te lang zitten. Toch onbewust meer spanning dan ik dacht. Ik weet het gewoon niet. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik voor volgende week een afspraak in het ziekenhuis heb staan, want zoveel pijn als gisteren is echt niet normaal. Ik hou jullie op de hoogte. Fijne dag vandaag. ♥

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lichtpunt: die Lydia lijkt me een tof mens. Leuke naam ook (ik denk altijd dat mensen met leuke namen ook echt leuk zijn, dat ze het vanaf hun geboorte hebben meegekregen). Veel succes en plezier met de date vandaag.

 2. Jenn schreef:

  Fijn dat de lunchdate en de koffiedate zo goed voelen 🙂

 3. IngridMoorenBlogs schreef:

  Weer een spannende dag voor je…

  1. Marion schreef:

   Ja, is iets teveel van het goede zo achter elkaar…

 4. Ik kan me je ongerustheid levendig inbeelden. Moed, ovrr een weekje weet jr wsl meer…

 5. Anita Willems schreef:

  Oh jee, dat is een dag van uitersten! Je zult nu ook wel erg moe zijn. Pijn hebben is slopend. Sterkte gewenst.

  1. Marion schreef:

   Was gisteren inderdaad kapot. En vandaag nog steeds. Dank je wel, Anita.

 6. Anita | Mindjoy schreef:

  Twee spannende dagen! Ik hoop dat je de pijn vandaag bespaard blijft. Fijn dat je snel terecht kan ik het ziekenhuis, de pijn moet op één of andere manier toch snel te verminderen zijn!

  1. Marion schreef:

   Het is heel vervelend, die pijn. Van nauwelijks last in een paar uur naar extreem. Daar moet iets van binnen niet oké zijn. Hopelijk weten we snel hoe of wat. X

 7. levelieze schreef:

  Hopelijk kan je afspraak volgende week bij de dokter toch wat duidelijkheid brengen en hoef je niet vaker zo’n pijn te lijden.

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Wat vervelend dat de pijn erger wordt zeg. Goed om er serieus naar te laten kijken.

 9. Sammie schreef:

  Wat leuk dat je een leuke dag hebt gehad maar wat balen van die pijn! Super dat je zo snel in het ziekenhuis terecht kan!

  1. Marion schreef:

   Ben er ook heel blij om! Hopelijk snel meer duidelijk.

 10. Evelyne schreef:

  Zo jammer dat je na zo’n fijne dag zo’n pijn moest ondergaan. Hopelijk brengt het ziekenhuisbezoek volgende week een oplossing. Ik duim alvast!

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het ook. Dank je wel. X

 11. Natasja schreef:

  Wat ontzettend jammer dat een dag die zo mooi en leuk begon, met zoveel pijn eindigde 😦 Ik hoop dat de arts er snel achter komt waar de pijn door veroorzaakt wordt, en uiteraard dat er iets aan gedaan kan worden. Ik duim voor je x

 12. Saar schreef:

  Heerlijk, die lunchdate. Jammer dan weer dat de pds zo moest opspelen. Soms sla ik om die reden ook maaltijden over, al is dat dan ook weer niet positief. Ik hoop echt dat ze je in het ziekenhuis verder kunnen helpen. Dat is echt ellende nu!

 13. marielle schreef:

  Allereerst: wat fijn die date met Marvel, wat goed dat je dit gedaan hebt!

  Dan je darmen, oh Marion…maag/darmproblemen zijn zoooo naar! De pijn, de krampen, evt gassen enz.. vind jij het ook zo afmattend?

  Ik wil je veel sterkte en kracht wensen!!!

  Denk aan je

 14. yvonne schreef:

  Heel naar die pijn! Wel fijn dat je het met Marvel zo leuk hebt gehad. En nu ben ik benieuwd naar je koffiedate met Lydia. 😉

 15. Eliushi schreef:

  Zitten maakt het bij mij in ieder geval ook erger, dus waarschijnlijk is dat voor jouw
  Buik ook niet goed geweest. Thuis kan je nog lekker onderuitgezakt zitten, maar tijdens zo’n
  Lunch zit je rechtop.
  Zou het kunnen dat je ook niet tegen tarwe kunt?
  Of misschien het sausje dat ik volgens mij bij het broodje zie staan.
  Heel veel sterkte Marion. X

 16. chucky1012 schreef:

  Fijn dat de eerste afspraak goed verlopen was!
  Leuk dat je vandaag ook een afspraak hebt.
  Wat is dit land toch klein.
  Dat je zo dichtbij iemand weer kan tegenkomen.
  Jeetje wat erg.
  Hoop dat je het vol kan houden tot de afspraak bij de arts.

  Liefs en knuffels…. Xoxo

 17. IngridMoorenBlogs schreef:

  Leef je nog? Xx

 18. Nathalie schreef:

  Wat vervelend zeg! Die pijn en dat het dan ook nog meer wel dan niet aanwezig is!
  Vind het stoer dat je in Arnhem naar een afspraak bent geweest en nu een afspraak thuis hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.