Chronisch ziek, Persoonlijk, Psychische Shit

Lunchdate en ellende


Getagd: , , , .

img_20161115_124425

Gisteren stond in het teken van een leuke ontmoeting met iemand die ik al een paar jaar online ken. Verder belde het ziekenhuis mij terug én stond ik op het punt zelf het ziekenhuis te bellen. Zoveel pijn in mijn buik als gisteravond heb ik nog niet eerder gehad.

De dag begon met een telefoontje van het ziekenhuis. De dag daarvoor had ik gebeld met de assistente van mijn MDL-arts in verband met een aantal vragen die ik had. De pijn neemt toe en is langduriger aanwezig. Ik wilde weten of dit bij het ziektebeeld hoort of ik ermee moet leren leven of dat we toch verder moeten kijken. Het werd een telefonisch consult, want de wachttijd voor een afspraak was drie tot zes weken. Gisteren werd ik teruggebeld en volgende week woensdag kan ik al terecht. Ik ben blij dat ik toch een afspraak heb gekregen, zeker na wat er gisteren aan het einde van de middag gebeurde.

Maar eerst de lunchdate! Om 12:00 uur hadden Marvel en ik afgesproken op het Centraal Station in Arnhem. Ik ben met Marvel in contact gekomen, omdat ze korte tijd op het eetstoornisforum zat. Daarna is het contact gebleven via facebook, Instagram en onze blogs. Het gebeurt niet vaak dat ik met iemand afspreek, want mijn angsten zijn daar eigenlijk te groot voor, maar bij haar voelde ik meer rust en vertrouwen dan bij de meeste mensen. Toen ik haar gisteren zag staan, bij de witte piano in de stationshal, was het kleine beetje spanning wat er nog zat dan ook direct verdwenen. We gingen eten bij Momento, een restaurant-bar-lounge in één van de zijstraten van het centrum van Arnhem. We hebben heerlijk gegeten, maar vooral ook heel fijn gepraat. De volgende keer ga ik een volgende uitdaging aan en spreken we af hier in Wageningen. Nog niet bij mij thuis, maar ergens in de stad.

 Rond 14:30 rekende Marvel en ik af, liepen nog een rondje door de stad en daarna namen we afscheid. Het was echt een hele fijne middag. Ik kwam thuis, was natuurlijk bekaf, zette een kop thee en ging op de bank liggen. Bijkomen. Dat leek goed te gaan, al begon de pijn in de buik wel wat toe te nemen. Ik besloot eerder te eten, want als de pijn zou doorzetten zou ik daar later niet meer toe in staat zijn. De pijn nam tijdens het koken al toe en toen ik eenmaal aan tafel zat, was het al niet meer te houden. Ik at zo snel mogelijk mijn bord leeg, wat bij nader inzien natuurlijk helemaal niet slim was, want ik moet goed kauwen, en ging naar bed. Het werd erger en erger tot ik daadwerkelijk lag te kreunen van de pijn. Ik hield het niet meer. Vervolgens kreeg ik er ook nog eens vreselijke krampen overheen en moest ik een poging doen zo snel mogelijk bij het toilet te komen. Ik had goede hoop dat het toiletbezoek de nodige verlichting zou brengen, maar helaas, dat was niet het geval. Het werd zo erg, dat het heel even in me opgekomen is om dan maar naar de Eerste Hulp te rijden. Toen bedacht ik me dat het wel slim was om eerst eens even een flinke dosis pijnstillers in te nemen. Ik nam een diclofenac van 50 mg en twee paracetamol van 500 mg. Of de pijn minder werd weet ik niet, want ik viel al vrij snel in slaap. Na een uur werd ik weer wakker van de pijn. Ik besloot wat te Twitteren voor de afleiding en wat te lezen. Rond middernacht viel ik weer in slaap, om vanochtend zonder pijn wakker te worden.

Wat is er in vredesnaam gebeurd gisteren? Ik weet het niet. Het kan van alles zijn. Het eten. Het te lang zitten. Toch onbewust meer spanning dan ik dacht. Ik weet het gewoon niet. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik voor volgende week een afspraak in het ziekenhuis heb staan, want zoveel pijn als gisteren is echt niet normaal. Ik hou jullie op de hoogte. Fijne dag vandaag. ♥

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s