Jip, Mattie & Alvin

Jip & Mattie: Dat werd tijd!


Getagd: .

3

Het is lang geleden, maar vandaag schreef ik eindelijk weer een keer een update over Jip & Mattie. Het is niet makkelijk om deze twee heren een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen. Naast dat ze erg beweeglijk zijn, is het licht in hun kamer alles behalve gunstig. Maar het is gelukt! Veel kijk- en leesplezier.

5

Jip is wat afgevallen, al blijft hij in vergelijking met Mattie een flinke jongen. Ik ben nog steeds blij dat ik hem niet heb laten opereren, want volgens mij is hij is echt kerngezond.

2

Mattie groeit goed. Als de info die ik heb gekregen klopt, dan groeit hij nog wel even door. Het duurt zo’n zes tot negen maanden voordat een cavia volledig is uitgegroeid. Mattie is van begin augustus, dus hij heeft nog even de tijd om groter worden.

1

Mattie is ondertussen wel een stuk minder makkelijk aan de kant te zetten door Jip. Sterker nog, ik heb het idee dat Jip steeds vaker de benen neemt voor hem. Dat was in het begin wel anders.

img_9223

Eén van de favoriete chillplekjes van Jip. Hier ligt ‘ie overdag vaak te slapen.

4

Mattie wil nog wel eens vergeten om te gaan liggen voordat hij in slaap valt.

6

Jip ligt ook heel erg graag in dit huisje, maar heel af en toe sneakt Mattie naar binnen.

7

Dit is al komisch, maar Jip maakte het laatst helemaal erg. Die hing met zijn kop naar buiten. Ik pieste bijna in mijn broek van het lachen.

8

Uh Jip, dit lijkt me géén goed idee!

9

Dat bedoel ik.

img_9217

Nadat ze elkaar de hele kamer doorgejaagd hebben en Jip beseft dat hij dit gevecht niet gaat winnen, bedenkt hij een sluw plannetje. De vaste plek van Mattie bevindt zich hier onder de loopplank, onder de blauwe deken. Hij heeft hier vaak een voorraadje eten verstopt.

img_9218

Kijk die kop van ‘m! Revenge!!! Jip heeft net de hele voorraad van Mattie opgegeten.

img_9243

En daar gaat Mattie nu achter komen, hahaha!

Het gevecht zal hier nog wel even doorgaan. Gelukkig hebben ze ruimte genoeg, dus het zal nooit helemaal verkeerd aflopen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ik wens jullie een heel fijn weekend! ♥

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s