Share Some Happiness

Share Some Happiness: Kerst is voor iedereen


Getagd: , .

kerst

Het is alweer even geleden dat ik een artikel schreef over Share Some Happiness. Vandaag is het dan eindelijk zover. Share Some Happiness is een initiatief van mij en mijn allerliefste zus Heleen. Wil je weten hoe het allemaal begon? Klik dan hier. Vandaag gaan we het alvast hebben over Kerst.

December is een heerlijke feestmaand. Sinterklaas. Kerst. Oud en nieuw. Het is laat licht en vroeg donker. Binnen is het warm en branden de lichtjes. Op Eerste Kerstdag is het vaak een gezellig samenzijn met familie en vaak gaan we ook Tweede Kerstdag nog even op pad. Tenminste, de meesten van ons. Er zijn ook mensen die kerst helaas alleen vieren of wel willen vieren, maar er de financiële middelen niet voor hebben. Voor die mensen wil mijn plaatsgenoot Karim iets heel moois organiseren.

Eerst even wat over Karim zelf. Ik ken hem niet persoonlijk. We zijn via Intstagram met elkaar in contact gekomen, daarna via Facebook en ondertussen hebben we al gebeld met elkaar en flink wat appjes over en weer gestuurd. Karim kwam al vroeg met de hulpverlening in aanraking. Hij was twaalf en had geen makkelijke jeugd. Toen hij zo rond de vijftien jaar oud was, zag hij de jonge kinderen bij de hulpverlening binnenkomen, zoals ook hij zelf ooit binnenkwam. Aan de andere kant zag hij de jongens en meiden die achttien werden verdwijnen uit de jeugdzorg. Sommige hadden de boel weer op orde, maar een grote groep had dat ook niet. Ze gingen toch weer het slechte pad op en toen Karim dat zag, wist hij dat hij een keuze moest maken. Hij wilde niet dat het met hem ook zo zou aflopen en, zo bijzonder voor een jongen van vijftien, hij stapte op de leiding af en vroeg of hij, buiten de hulp die hij zelf kreeg, ook vrijwilligerswerk mocht doen. Dat mocht. Sindsdien is hij niet meer van het hulpverlenende pad afgestapt. Hij helpt jongeren in zijn buurt, organiseert voetbaltoernooitjes en nog veel en veel meer. Het project wat hij nu aan het organiseren is heet “Kerst Is Voor Iedereen.” Kijk mee.

Ja, weet je, ik kijk dit filmpje nu al voor de vijfde keer of zo en het blijft me ontroeren. Het is iets waar ik zelf stiekem van droom. Zoiets neerzetten voor mensen die het minder goed hebben of die alleen zijn. Ik denk dat veel mensen die droom hebben, maar vaak blijft het bij dromen. Dat vind ik zo ontzettend mooi aan Karim. Hij gaat het gewoon proberen. Hij gaat het gewoon doen.

Karim woont, net als ik, in Wageningen. Hij is 19 jaar oud. Check again. Ja, 19 jaar oud. Ik kan je vertellen, toen ik 19 was, was ik bezig met drinken, blowen en zoveel mogelijk feesten. Karim niet. Hij zet zich in voor anderen en man, wat heb ik daar immens veel respect voor. Daarom gaat de € 25,- van Share Some Happiness deze maand naar het supermooie project “Kerst Is Voor Iedereen”.

Het is de bedoeling dat Kerst Is Voor Iedereen plaats gaat vinden op Tweede Kerstdag. Er zal ’s middags gezellig iets gedronken worden en daarna komt er een heerlijke maaltijd op tafel. Daarna is het gewoon fijn samen zijn en er een gezellige avond van maken. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Daar is geld voor nodig. Er moet een ruimte gehuurd worden, er moet wat te eten en te drinken zijn en als het kan een tof optreden van een artiest. Gisteren had ik nog even contact met Karim en ondertussen is er € 315,- opgehaald. Daarnaast hebben al zeven sponsoren zich gemeld die artikelen gaan doneren. Dat is al heel erg veel, maar nog niet genoeg. Ja hoor, mensen, daar gaan we.

Denk even aan kerst. Eten. Drinken. Gezelligheid. Kerstboom. Soms cadeautjes. Het is voor veel mensen een jaarlijks terugkerend feest. Voor sommige mensen is het echter een moeilijke en verdrietige tijd. Omdat ze geen geld hebben, omdat ze alleen zijn of omdat ze iemand moeten missen. Die mensen, die wil Karim samenbrengen op Tweede Kerstdag. Karim heeft een Dream or Donate pagina aangemaakt waar je geld kan doneren (klik hier). Alles leuk, aardig en tof van Karim, maar persoonlijk, als ik hem niet zou kennen, zoals jullie, zou ik niet zomaar geld overmaken naar één of andere vaag uitziende gast uit Wageningen. Just kidding, Karim!!! Je hebt humor, dit kan jij wel hebben. Daarom heb ik vanochtend een eigen Dream or Donate pagina aangemaakt.

De droom van Karim is stiekem ook een beetje mijn droom, maar doordat ik vaak ziek ben en veel angsten heb, lukt het mij niet om zoiets op te zetten. Het enige wat ik kan doen is wellicht helpen op Tweede Kerstdag met de voorbereidingen én ik kan natuurlijk een financiële bijdrage leveren. Dat heb ik gedaan met Share Some Happiness, maar ik hoop op nog een beetje extra. Dagelijks wordt mijn blog zo’n 700 keer bezocht en zo’n 250 bezoekers daarvan zijn jullie, mijn vaste lezers. Niet iedereen staat open voor een donatie, helemaal oké, maar ik hoop de helft van jullie wel. 125 mensen die één euro doneren. Dát is mijn doel. Dat is mijn streven. Help je mee een geweldig Kerstfeest te geven aan mensen die het nodig hebben?

Een wakkere lezeres maakte mij erop attent dat het minimale bedrag wat je via Dream or Donate moet doneren vijf euro is. Dat vind ik vrij veel. Eén euro is voor veel meer mensen haalbaar. Daarom doen we het anders: Wil je vijf euro of meer doneren, doe dat dan via mijn Dream or Donatie pagina of de Dream or Donate pagina van Karim.  Ben je in voor de euro actie, stuur mij dan een mail via marion11777@gmail.com. Ik ga dan alle euro’s verzamelen op mijn eigen bankrekening (die ik jullie per mail doorgeef) en bij iedere vijf euro doneer ik weer aan Karim. Op naar de € 125,- euro voor Kerst! Op mijn Share Some Happiness pagina, te vinden bovenin de menubalk, hou ik de stand bij hoeveel er opgehaald is. Op dit moment hebben al vier mensen gedoneerd en hebben we al € 20,- bij elkaar! Laten we dit samen doen, mensen. Yes, let’s do this! ♥

37 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s