Spritualiteit

13 Manen – 1e Maan


Getagd: , .

mwng-1

Het komende jaar staat in het teken van het project 13 Manen. Vier seizoenen. 13 manen. 52 weken. Eén zoektocht. Beginnend op 30 oktober 2016, op de dag van de donkere maan, als de zon in het sterrenbeeld Schorpioen staat. De start van De Grote Cyclus.

De Klif
De eerste maan in de Grote Cyclus van het jaar heet De Klif. Ze staat van zondag 30 oktober tot maandag 28 november 2016 aan de hemel. Tijdens deze maan ga je kiezen. In de verte ligt het onbekende. Dichtbij je staat je thuis. Ga je terug naar het vertrouwde patroon uit het verleden of kies je voor het onbekende avontuur in je toekomst? De Weg van de Keuze nodigt je uit om de eerste stap te zetten. Het maakt niet uit wat je kiest. Het erom dat je kiest.

De weg van de keuze
Een terugkerend iets voor mij is het onkruid wieden, het zuiveren, het loslaten. Om me daarbij te helpen ben ik weer dagelijks gaan mediteren. Ik hou de mensen bij me die me positieve energie geven. De mensen die mijn energie omlaag brengen laat ik gaan. Ook mijn boek liet ik gaan. Dit project heeft mijn voorkeur en is me op dit moment veel meer waard. Keuzes maken die me verder brengen in plaats van stil laten staan.

Wie wil je zijn?
Gun jezelf het beste. Je keuze voor je droom wordt sterker als je honderd procent eerlijk bent. Wie wil je het aller-, allerliefste zijn? 
Dit klinkt zo makkelijk, maar het is best moeilijk om op te schrijven. Ik wil iemand zijn die een verschil kan maken. Ik wil iemand zijn die mensen aan het denken zet. Die mensen ertoe aanzet met meer liefde voor de ander en zichzelf te leven. Ik wil iemand zijn die mensen helpt minder te oordelen en meer verantwoordelijkheid te nemen voor wat men zelf denkt en doet.

Uitdagingen
Ik koos ervoor om een paar uitdagingen aan te gaan. Ik ging lunchen met Marvel, ik nodigde iemand bij mij thuis uit, ik schreef een eerlijk artikel over pesten en wat het met me gedaan heeft en nog steeds doet. De lunch met Marvel was geweldig. Zo fijn om iemand te vertrouwen en toch, ondanks dat vertrouwen, je onzekerheid en angsten durven laten zien. Lydia kwam niet opdagen en ook dat was oké. Het was even moeilijk, maar ik liet me er niet door uit het veld slaan. Ik besprak alles donderdag met Anne, mijn therapeute, en het gaat goed met me. Ik verander, ten goede, ten gunste van mezelf, en dat proces gaan we zo voortzetten. Het is nu mijn tijd om te leven.

Terugkijken
Deze laatste week van de Weg van de Keuze kijk ik achterom. Ik ga nog één keer terug om al mijn keuzes door te nemen. Nog éénmaal alles onder de loep nemen. Mijn oude denkpatronen. Welke zijn dood? Welke brengen me enkel oorlog en verdriet en welke brengen mij harmonie en vrede? De extreme aanpassing. Iedereen tevreden stellen. Iedereen aardig moeten vinden. Willen dat ook iedereen mij aardig vindt. Het hoeft niet meer. Ik kan niet met de hele wereld bevriend zijn. Zoek gelijkgestemden. Luister naar je gevoel. Mensen met negatieve energie, het zijn er veel, laat ze gaan. Mensen die voor zichzelf leven. Mensen die ervan houden om onrust te stoken. Laat ze. Ze moeten het zelf leren. Je kan de wereld niet redden.

Een laatste blik achterom de komende dagen en dan gaan we verder. Verder op Mijn Weg Naar Geluk. ♥

26 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s