13 Manen – 1e Maan

mwng-1

Het komende jaar staat in het teken van het project 13 Manen. Vier seizoenen. 13 manen. 52 weken. Eén zoektocht. Beginnend op 30 oktober 2016, op de dag van de donkere maan, als de zon in het sterrenbeeld Schorpioen staat. De start van De Grote Cyclus.

De Klif
De eerste maan in de Grote Cyclus van het jaar heet De Klif. Ze staat van zondag 30 oktober tot maandag 28 november 2016 aan de hemel. Tijdens deze maan ga je kiezen. In de verte ligt het onbekende. Dichtbij je staat je thuis. Ga je terug naar het vertrouwde patroon uit het verleden of kies je voor het onbekende avontuur in je toekomst? De Weg van de Keuze nodigt je uit om de eerste stap te zetten. Het maakt niet uit wat je kiest. Het erom dat je kiest.

De weg van de keuze
Een terugkerend iets voor mij is het onkruid wieden, het zuiveren, het loslaten. Om me daarbij te helpen ben ik weer dagelijks gaan mediteren. Ik hou de mensen bij me die me positieve energie geven. De mensen die mijn energie omlaag brengen laat ik gaan. Ook mijn boek liet ik gaan. Dit project heeft mijn voorkeur en is me op dit moment veel meer waard. Keuzes maken die me verder brengen in plaats van stil laten staan.

Wie wil je zijn?
Gun jezelf het beste. Je keuze voor je droom wordt sterker als je honderd procent eerlijk bent. Wie wil je het aller-, allerliefste zijn? 
Dit klinkt zo makkelijk, maar het is best moeilijk om op te schrijven. Ik wil iemand zijn die een verschil kan maken. Ik wil iemand zijn die mensen aan het denken zet. Die mensen ertoe aanzet met meer liefde voor de ander en zichzelf te leven. Ik wil iemand zijn die mensen helpt minder te oordelen en meer verantwoordelijkheid te nemen voor wat men zelf denkt en doet.

Uitdagingen
Ik koos ervoor om een paar uitdagingen aan te gaan. Ik ging lunchen met Marvel, ik nodigde iemand bij mij thuis uit, ik schreef een eerlijk artikel over pesten en wat het met me gedaan heeft en nog steeds doet. De lunch met Marvel was geweldig. Zo fijn om iemand te vertrouwen en toch, ondanks dat vertrouwen, je onzekerheid en angsten durven laten zien. Lydia kwam niet opdagen en ook dat was oké. Het was even moeilijk, maar ik liet me er niet door uit het veld slaan. Ik besprak alles donderdag met Anne, mijn therapeute, en het gaat goed met me. Ik verander, ten goede, ten gunste van mezelf, en dat proces gaan we zo voortzetten. Het is nu mijn tijd om te leven.

Terugkijken
Deze laatste week van de Weg van de Keuze kijk ik achterom. Ik ga nog één keer terug om al mijn keuzes door te nemen. Nog éénmaal alles onder de loep nemen. Mijn oude denkpatronen. Welke zijn dood? Welke brengen me enkel oorlog en verdriet en welke brengen mij harmonie en vrede? De extreme aanpassing. Iedereen tevreden stellen. Iedereen aardig moeten vinden. Willen dat ook iedereen mij aardig vindt. Het hoeft niet meer. Ik kan niet met de hele wereld bevriend zijn. Zoek gelijkgestemden. Luister naar je gevoel. Mensen met negatieve energie, het zijn er veel, laat ze gaan. Mensen die voor zichzelf leven. Mensen die ervan houden om onrust te stoken. Laat ze. Ze moeten het zelf leren. Je kan de wereld niet redden.

Een laatste blik achterom de komende dagen en dan gaan we verder. Verder op Mijn Weg Naar Geluk. ♥

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Emily schreef:

  Wat mooi is dit. Waar is dit project van? Is er een site, of stel ik nu een vraag die je al beantwoord hebt in een eerdere blogpost?
  Je antwoord op ‘wie wil je zijn’ vind ik erg raak. ❤

  1. Marion schreef:

   Hahaha geeft niet hoor. Ik heb er inderdaad eerder over geschreven: https://mijnkladblog.nl/2016/08/27/modron-jaarboek-13-manen/ Ik vond die vraag heel moeilijk om te beantwoorden en dat terwijl ik in eerste instantie dit alleen voor mezelf opschreef. Moeilijker dan ik dacht. Dank je wel. ♥

 2. chucky1012 schreef:

  Erg mooi geschreven en vooral de laatste zin!

  Xoxo

 3. Sabine schreef:

  Heel mooi Marion! 😙

 4. Katrien schreef:

  Heel mooi beschreven. Ik ga eerlijk zijn, ik dacht dat dit project heel erg zweverig ging zijn en dat is niet zo mijn ding maar nu ik jouw verslag lees, ben ik compleet onder indruk van het aardse en concrete (raar verwoord maar ik krijg het niet op een andere manier beschreven). Ik leer hier ook veel uit. Veel succes op je pad, Marion. Maak er een mooie tijd van.

  1. Marion schreef:

   Ik denk dat je het zo zweverig kan maken als je zelf wilt. Zo staat er wel in het boek dat je met volle maan naar buiten kan gaan en bepaalde rituelen kunt uitvoeren, maar dat is ook niet echt mijn ding. Wat ik vooral mooi vind is hoe beeldend zij het beschrijft, zodat je voor je gevoel ook echt letterlijk op dat pad loopt en dat maakt het heel erg boeiend. Dank je wel, ik ga er zeker wat moois van maken. X

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Het klinkt goed. Je klinkt alsof je stevig staat!

  1. Marion schreef:

   Steeds steviger in ieder geval!

 6. christine schreef:

  Mooi Marion! liefs!

 7. mariellemarielle schreef:

  En wat heb je enorme stappen gezet op de weg sinds het ontstaan van “mijn kladblog”..
  Mooi project en wat en uitdagingen!! Ook “wie wil je zijn”, mooi omschreven en weet je, door je blog…ben je dat ook al!!
  Bedankt daarvoor!!!

  X

 8. Echt heel erg mooi geschreven!

 9. Anuscka schreef:

  Hee Marion…. mooi mens! Je moest eens weten – nou ja, dat ga ik je hierbij vertellen dus: voor mij maak jij een verschil. Jij zet me vaak aan het denken – soms op een heel luchtige manier, soms over bloedserieuze zaken. Ook in de andere dingen die je noemt die je wilt zijn ben je al zo’n eind op weg… Prachtig blog weer, en een mooie weg die je nu gaat met het maanboek! ❤

  1. Marion schreef:

   Wat een mooie reactie, dank je wel. Ik heb je nog een mail gestuurd trouwens 😊

   1. Anuscka schreef:

    Ik heb je mail inmiddels gevonden en gereageerd en zit nu te lezen. Ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen en op deze manier met je mee mag leven/lezen… ❤

 10. Robin schreef:

  Wat fijn dat dit project zo goed bij je past en nog aansluit op je therapie ook 🙏 Mooie manier om aan jezelf te werken en minder belastend dan in je verleden wroeten. Voor wat betreft het mensen bij je houden en laten gaan: Heb je op dit moment vooral behoefte aan mensen die het eens zijn met keuzes die je maakt? Of heb je daar al zoveel vertrouwen in dat je ook mensen bij je kunt houden als ze het niet met je eens zijn? Kan me voorstellen dat dat een dingetje is met jouw verleden.

  Je hebt trouwens mooi werk gedaan voor het eetstoornisforum deze week. Misschien heb je indirect wel iemand gered. ❤

  1. Marion schreef:

   Ik ga eigenlijk vooral op m’n gevoel af. Peter bijvoorbeeld is het zelden met mij eens. En dank je wel. Ja, het was even pittig, maar het was het waard.

   1. Wat ik spontaan dacht; het niet eens zijn met betekent nog niet dat iemand je niet kan steunen. Het eerste vind ik minder belangrijk, minder diepgaand en bevredigend vooral. Het tweede daarentegen zorgt bij mezelf voor échte groei, omdat ik net daar leer op mezelf te vertrouwen en zelf keuzes te maken. Al is voor een goed evenwicht (bij mij) enige gelijkgestemdheid, zo af en toe, ook wel nodig.

 11. Saar schreef:

  Prachtig hoe dit project zoveel voor jou kan betekenen. Veel geluk op jouw pad,lieve Marion!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.