Wees toch eens lief voor elkaar

img_7070960-2

Kanker mongol. please volg sylvana want zelfmoord is een valide optie Nee, ik ben de hoofdletters, punten en komma’s niet vergeten. Dit is de letterlijke tekst die ik om mijn oren kreeg, omdat ik een reactie achtergelaten had op het Instagram account van Sylvana Simons. 

Kanker mongol. please volg sylvana want zelfmoord is een valide optie 

Dit is zo ontzettend raar dat ik er alleen maar om kon lachen. Dat doe ik dan ook. Nu nog steeds. Het is zo ontzettend zielig dat iemand de moeite neemt om mijn account op te zoeken en daar zo’n reactie achter te laten, puur en alleen omdat ik een reactie bij Sylvana achterlaat. Maar waarom doen mensen dit? Waar komt die vreselijke haat vandaan? Natuurlijk weet ik van de hele zwarte pieten discussie. Natuurlijk weet ik dat DENK iets goeds had kunnen zijn voor een deel van de maatschappij die zich niet gehoord voelt en dat dat compleet anders heeft uitgepakt. Maar dan nog, hoe haatdragend moet je zijn om iemand zo ontzettend kapot te maken? Er zijn mensen die een apart account aanmaken alleen om Sylvana te volgen en haar de hele dag uit te maken voor van alles en nog wat. Wat is er dan met je aan de hand? Voel je je dan zo ongehoord in het echte leven?

En Sylvana moet dat dragen. Iedere dag weer. Ik ben het met een heleboel dingen die ze zegt niet eens, maar mijn god, moet ze daarom zo neergehaald worden? Wat is er mis met onze maatschappij?

Kanker mongol. please volg sylvana want zelfmoord is een valide optie 

Iedere keer als ik het lees moet ik zo ontzettend lachen. Er is geen touw aan vast te knopen. Moet ik zelfmoord plegen? Of moet ik juist Sylvana volgen en dán nadenken over zelfmoord? Of gaat dat vanzelf als ik Sylvana volg? Wat wil iemand eigenlijk met zo’n opmerking? Mijn dag een stukje leuker maken? Nou, dat is in dit geval wel gelukt. Thanks, niglitswithaids.

Niglit. Nigglet. Nigga. Nigger.

Aids is een ziekte die wordt veroorzaakt door het hiv-virus. Hiv breekt het afweersysteem van je lichaam af. Zonder behandeling leidt dit tot de dood.

Alsjeblieft. Ga wat doen met je leven en laat Sylvana met rust. ♥

36 gedachten over “Wees toch eens lief voor elkaar

 1. Goedemorgen lieve Marjon,

  Vannacht tijdens een migraine aanval, probeerde ik de tijd door te komen door heel zachtjes wat radio te luisteren. Meestal kalmeert het mijn gedachten (afleiding) en kan ik vanuit die rust even wat een soort van slapen. Ik heb maar 30 minuutjes kunnen luisteren, toen bleek het toch teveel prikkels te zijn (maar mijn gedachten waren wel weg en ik kon daardoor ongeveer nog 30 minuutjes later een beetje slaapsukkelen, een verademing met migraine).

  Ik kwam terecht in het programma: ”Dit is de nacht” van de EO. Een van mijn favoriete nachtprogramma’s. Vanacht ging het exact over wat jij hier blogt. Hieronder de link.

  http://www.nporadio1.nl/dit-is-de-nacht/onderwerpen/384819-online-bedreigingen

  Heel warm dat je blijft schudden aan deze krankzinnige kant aan mensen. Dikke knuffel!

  1. Dank je wel. En de uitzendingen (ik zag dat er meerdere waren over dit onderwerp) ga ik straks eens rustig luisteren. Ik hoop dat de migraine ondertussen wat gezakt is en je vandaag een fijne dag hebt. X

   1. Dank je wel, echt lief. Ik heb pyamadag en schrijf wat in mijn dagboekje, dankbaarheidsboekje, en in mijn inspiratieboekje heb ik je quote geplakt die je vanochtend op instagram zette, erg mooi en van belang. Ik doe rustig aan, dat heb ik van jouw blog geleerd… normaal zou ik mijzelf haten om hoe ik weer niets kan en waardeloos ben. Je bent echt verder in je helingsproces dan ik en daarmee een inspiratiebron. Daar ben ik dankbaar voor.

    Ik heb gisteren bij de action een voerblok gekocht voor de vogeltjes. Die ligt voor het raam bij de appels, vetbolletjes en vogelpindakaas. Ik geniet van naar mijn gevederde vriendjes kijken.

    Ik wens jou ook een fijne dag en liefde en plezier en sterkte!

 2. Alles wat je schrijft doet me eraan denken hoe ziek deze wereld vaak is. Waarom moeten mensen elkaar zo’n pijn doen? Het lijkt wel of dat gewoon is geworden. Neem eens het voorbeeld van Nicolien https://goo.gl/CR2Ww2 Ze zou complimenten moeten krijgen voor hoe ze bezig is, maar in plaats daarvan wordt ze steeds weer uitgescholden. Waarom doen mensen elkaar dit aan?

  1. Ik heb het gelezen ja. Zoveel respect voor haar en inderdaad, ik zou de hele zooi wel bij elkaar willen vloeken! Wat is er aan de hand met deze geflipte wereld! Bedankt voor je reactie. Misschien zit ik fout, en dat hoop ik, maar ik verwacht een stuk minder reacties op mijn blog vandaag. Medeleven is een groot goed en ik word er vaak onder bedolven, maar medeleven heeft kennelijk ook een grens en die grens stopt voor velen bij de naam Sylvana en daar begrijp ik helemaal niks van. Er is geen enkel excuus om iemand zo te behandelen.

 3. DIt medium en vooral Facebook is een ramp altijd al geweest mij dochter is jaren terug ook bedreigd via Facebook .Politie zei nog als wij de persoon er face to face op aanspreken weten ze niet waar ze het zoeken moeten maar online wordt alles maar neergekalkt.Mensen die deze taal eruit hooien online hebben soms geen idee wie ze daarmee kwetsen.Zegt in Iede geval meer over hun als over jou.Maar tis en blijft triest Niemand heeft het recht om anderen zomaar te bedreigen in welke situatie dan ook of je het nu wel of niet met de persoon eens bent.Tis een keiharde maatschappij aan het worden en het wordt er echt niet leuker op !

 4. Ik zag het gister idd, wat een idioten lopen er toch rond.. En dit is dan de toekomst van ons land… Hij heeft geen idee wat ie uitkraamt (en kan helaas ook niet spellen 😬) Ik heb deze beste man/jongetje/jochie meteen gerapporteerd en geblokt. T zal niet helpen, maar toch.. Het is het enige wat ik kan doen voor mijn gevoel.

 5. Zullen we dit soort types onderdelen in de categorie asociaal en verder geen aandacht meer geven.Volgens mij is dat het beste. Fijne dag Marion!

   1. Bedoel je Sylvana ? Die zal ook wel beter weten.Op dit moment wordt alles er alleen maar erger door.Jammer voor al die kinderen die het niet uitmaken of Piet geel,blauw of oranje is.Het zijn de “volwassenen”die er een probleem van maken en een handjevol van die gekken die bij jou reageerde.Ze kunnen beter iets nuttigs gaan doen…een cursus Nederlands gaan volgen ofzo.

    1. Maakt niet uit wie het is. Dit gaat echt niemand in de koude kleren zitten. Laatst sprak Humberto Tan hierover. Natuurlijk weet hij beter, maar dat wil niet zeggen dat het hem niet raakt. We moeten dit soort ongein niet tolereren door de andere kant op te kijken. De grenzen worden steeds verder verlegd en dat is een slechte zaak.

      1. Ik val je niet aan hoor,maar ik durf hier meer te zeggen dan op straat,dan loop ik mooi door omdat er toch niks aan gedaan wordt.

      2. Als iemand op die manier aangesproken of uitgescholden wordt? Natuurlijk! Alleen durven zij dat niet op straat. Alleen schijnheilig achter een anoniem account.

      3. Als ze het wel durven zijn ze met een groep….ik vind het moeilijk hoor.Beveiliging is dan de enigste oplossing en die krijgen wij ziet.

      4. Ik niet – maar online is ook al een goede start. Vind ik.

       Andere context, maar ook beledigend en maakt me zo ontzettend onzeker: ik woon in Brussel en word wel wekelijks aangesproken door de een of andere groep mannen. De laatste keer zondag, op weg naar een familiefeest en mooi opgedoft. Dan word ik meteen onzeker: shit, ik zie er te sexy uit – daarom kozen ze mij en niet het meisje voor mij om na te roepen.
       Het valt me op dat er bijna geen mannen zijn die individueel gebasht worden. Groepjes (‘alle Marokkanen zijn…’ of ‘alle asielzoekers zijn…’), dat nog wel, maar bij naam en toenaam en zo consequent?

 6. Ik heb een gelijksoortige reactie gekregen van een persoon omdat ik op een van haar facebookstatussen had geopperd dat ze met wat positiviteit een paar moeilijke weken misschien kon ‘overleven’. Dus kreeg ik een heel lange mb waar ze op het einde maar wat verwijten naar mijn hoofd gooide. Het was beleefder dan dit maar kwam wel binnen. Ja, wat is er in godsnaam met de wereld aan de hand?

 7. Inderdaad mensen denk na…
  Er is zoveel beters en leukers op de wereld om te doen en waar de tijd mee gevuld kan worden.
  Ik schaam me ook die en teleurstellend vindt ik het dat er in het ov naast en/of voor mijn neus volwassen dit bespreken en alles dan in negatieve zin.
  Terwijl ik hier geboren ben.
  Ik voorouders heb die uit het land van de lekkere gerechten komen.
  Het is verschrikkeijk.
  Terwijl het heerlijke eten hier door iedereen gegeten wordt.
  Mensen naar dat prachtige land op vakantie gaan.
  Dan denk mensen denk en denk eens goed na….
  Ik krijg er telkens weer kippevel van.
  Maar ga me niet boos maken.
  De wereld is toch veel mooier en leuker als er niemand ruzie maakt etc….
  Jij hebt dit weer goed geschreven….

  Xoxo

 8. Ik heb helemaal niks met de partij Denk en Sylvana vind ik een vreselijk mens maar mensen die dat soort reacties achter laten. Alleen maar kunnen schreeuwen en schelden van achter een toetsenbord vind ik ook vreselijk.

 9. Ongelooflijk wat mensen zomaar schrijven. Ik moet me echt eens gaan verdiepen in het hele Sylvana gebeuren, want behalve dat ik weet wie het is heb ik geen idee waarom ze zo wordt aangevallen. Triest is het sowieso.

 10. Ik begrijp het ook niet. Heb er vandaag ook nog op zotten denken toen iemand die ik amper ken het nodig vond om commentaar te hebben op mijn levensstijl. Gelukkig geen echte haatboodschap, maar toch. Wat geeft iemand het recht om.zomaar te oordelen. Hebben ze dan niks beters te doen? Het deed trouwens wel deugd om die persoon eens goed op zijn plaats te zetten.

 11. Gisteren zag ik deze reactie op je insta en ik begreep er niets van.

  Weet je, ik vind het goed van je dat je erover blogt.

  Los van dat men amper doorheeft wat men zegt (vreselijk als je een ziekte hebt en er wordt mee “gesmeten”), is het ook die haat wat jij zegt.

  Waarom moeten mensen zo met elkaar omgaan?

  Er is liefde, een grote bron van Liefde, het lijkt of de mens (ik generaliseer) zich er zo voor afsluit of dat iets “duisters” veel sterker is.

  Ik ben blij dat er ook aandacht gegeven wordt aan liefde/de naasten/er zijn voor een ander op jouw blog. Bedankt daarvoor!

 12. Heb je gezien hoe Sylvana andere (vóóral andersdenkenden) behandelt? Actie, reactie. Helaas! Beide kanten zijn in en in triest. Helemaal zulke reacties die jij beschreef.

  1. Ik heb te maken met hoe zij behandeld wordt en ga daar tegenin. Als iemand anders iemand wil helpen die door haar slecht behandeld wordt, be my guest. Ik doe het voor haar en heb nog geen reden van haar kant gezien om het niet te blijven doen.

 13. De verloederde mens. Ik weet niet wat het is, maar niemand schijnt tegenwoordig nog na te denken. Iedere onnozelaar kan zomaar van alles spuien en gelooft nog 100% in zijn recht te staan ook. Vrijheid van meningsuiting als excuus gebruikende. Triest, dieptriest… Als je echt niets beters met je leven te doen hebt, maak dan vooral anderen zwart om jezelf beter te voelen. -.-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.