Sjaak en Alvin

on

sjaak

Oh jongens, wat een weekend was dit. De meesten van jullie zullen het verhaal van Sjaak, de gevonden kat, wel meegekregen hebben via Facebook, Twitter of Instagram. Over Alvin heb ik echter nog niet veel geschreven. Dat ga ik vandaag wél doen. Lees mee!

Eerst nog even een samenvatting over Sjaak. Zaterdagochtend zag ik in de winkelstraat van Wageningen een schichtige kat lopen. Hij wilde winkels in, want het was koud, en hij was duidelijk op zoek naar eten. Wat ook duidelijk was, was dat hij bang was voor de drukte. Mij leek het erop dat deze kat hier niet thuis hoorde en echt bang was. Ik volgde de kat ruim een half uur. Toen hij uiteindelijk twee keer bijna aangereden werd door een auto, besloot ik hem op te pakken en mee naar huis te nemen. In de auto belde ik eerst de dierenambulance. Kat gevonden. Gewond? Nee. Ziet hij er slecht uit? Nee. Wel bang en koud. Zet hem toch maar terug waar je hem gevonden hebt. Niets ten nadele van de dierenambulance, ze krijgen meldingen in overvloed, maar dit vond ik toch raar. Ik nam hem eerst even mee naar huis. In de auto viel hij al in slaap en nadat hij even bij de cavia’s gekeken had, viel hij ook daar in slaap. Ik zette de kat op Twitter en Facebook en ging daarna richting de dierenarts. Wellicht had hij een chip. De dierenarts was echter gesloten. Wel liep net de assistente buiten die wat opgehaald had, maar ook zij kon niets doen. Het beste toch het advies van de dierenambulance opvolgen.

Goed, ik weer terug naar de stad en daar zette ik de kat weer buiten neer. Zijn rustige en lieve gedrag wat hij in de auto en thuis vertoonde was direct weer verdwenen. Ik zag een bange en angstige kat. Ik zette het mandje weer neer waar ik hem in meegenomen had en hij wist niet hoe snel hij er weer in moest kruipen. Hij wilde er ook niet meer uit. Ik besloot even naar de dierenwinkel te gaan. Wellicht hadden zij een goed advies. Maar ook zij wisten het niet, dus toch hem er nogmaals uitgezet, want wat moest ik anders? Peter is allergisch. Hij ziet me aankomen. Echter toen hij eerst bijna door een fietser aangereden werd en daarna wéér twee keer bijna onder een auto kwam, hakte ik de knoop door. Hij gaat mee. Doe ik dat niet, dan ligt hij straks dood op straat. Daarnaast was het ijskoud. Ik kon het beestje niet achterlaten. Ik ging terug naar de dierenwinkel, kreeg daar een bakje eten en wat voer mee en kocht zelf een eenvoudige kattenbak en kattengrit. Ik had op dat moment geen flauw idee hoe lang het beestje zou blijven, dus je moet wat.

Wat vertwijfeld liep ik de dierenwinkel uit. Jeetje, wat nu? Kat mee naar huis nemen, ja, maar dan? Toen kwam er een vrouw op mij af. “Heeft hij geen chip?” vroeg ze. “Ik heb geen flauw idee. De dierenambulance komt niet en de dierenartsen zijn dicht.” Toeval bestaat niet. Zij kende een man die een dierenwinkel had in Zetten en die kon het wel controleren. Ik kreeg zijn nummer, belde hem op en reed richting Zetten. Helaas. Geen chip. Zo gingen we onverrichter zaken weer naar huis. Het was ondertussen al bijna 17:00 uur. De hele middag op pad met een onbekende kat. Absoluut niet erg, maar ik was helemaal op.

Thuis zette ik de kat in de gang neer. Eerst Peter maar eens voorbereiden. Omdat ik mijn jas aanhield, de andere spullen stonden nog in de auto en die moest ik nog pakken, was Peter op zijn hoede. Later hoorde ik dat hij de schrik van zijn leven kreeg, omdat hij dacht dat er een levensgrote kerstboom in de auto zou liggen en als hij ergens de pleurispest aan heeft, dan is het aan kerstbomen. Hij was dan ook vreselijk opgelucht toen hij enkel een klaaglijk miaaaaauw uit de gang hoorde. Het moet gezegd hoor, wat is die man een dierenvriend. “Jammer van mijn allergie. Dan maar een paar dagen niesen en benauwd. Dieren gaan voor.” Ik deed wat water en voer voor hem in een bakje, vulde de kattenbak en zette de kat er een paar keer op. Het beestje was echter zo moe, na het eten ging hij op het kleed onder de tafel liggen en viel in slaap.

Ik was zelf ook bekaf, gooide een pannenkoek in de pan, schoof het ding naar binnen en ging op bed liggen. Nog even kijken op Twitter en Facebook en dan vond ik het wel welletjes. Het was bijna 20:30 uur toen ik een privé bericht kreeg via Facebook. Iemand dacht dat het haar kat Sjaak was en stuurde mij een foto. Verrek, dat leek inderdaad wel heel erg veel op de kat die beneden lag te snurken. Ik stuurde haar een foto van de kat in de auto. “Aaaaahw nee, dat is hem niet”, zei ze. Nu was het een beetje een vreemde foto en ik vond hem toch wel enorm lijken op de kat waarvan zij een foto doorstuurde. Ik sprong mijn bed weer uit, maakte de kat wakker en probeerde een paar foto’s te maken. Dat was niet makkelijk, want hij viel de hele tijd weer in slaap. Ik stuurde ze door en toen twijfelde zij toch ook weer. Of ze langs mocht komen morgen, ze kon nu niet weg in verband met de kinderen. Ik besloot meteen bij haar langs te gaan. Ik wist bijna zeker dat het Sjaak was. Kleren aan en weer de auto in met het uitgeputte beestje.

Eenmaal daar zag het zoontje direct dat het Sjaak was. De eigenaresse twijfelde. Het was donker in het reismandje en Sjaak wilde er met geen mogelijkheid meer uit. Hij begon te blazen en te doen. We kregen hem er absoluut niet uit. Toen kreeg de eigenaresse het idee om hem mee naar boven te nemen. De katten hebben daar een eigen ruimte. Ze liep de trap op met het reismandje en bovenaan hoorde ik haar roepen: “Jaaaa, hij herkent het!” Sjaak sprong het mandje uit en was weer thuis. Hij was al twee weken vermist, had een dik oog en was sterk vermagerd. Goddank heb ik naar mijn gevoel geluisterd en het beestje voor de tweede keer mee naar huis genomen. Eind goed, al goed.

Samenvattingen maken is duidelijk niet mijn sterkste kant. Het verhaal over Alvin volgt later op de dag. ♥

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ah…. fijn dat de kat weer bij zijn baasje is.
  Wat ben jij toch een goed mens en had je erg nagedacht om hem telkens weer mee te nemen.

  Fijne dag Xoxo

 2. Myriam schreef:

  Mooi dat de kaart terug thuis beland is🙂

 3. christine schreef:

  Je maakt me nieuwsgierig Marion, mooi verhaal was dit in ieder geval, fijne dag!

 4. Jenn schreef:

  Super dat de kat weer thuis is!

 5. Ellen Holtkamp schreef:

  Wat zullen ze blij met je geweest zijn!!

 6. Loes schreef:

  Jeetje, lief mens… Mijn hart gloeit. Ik vind het zo fijn als iemand aan diertjes denkt en meevoelt. Ze zijn zo kwetsbaar en overgeleverd aan een wereld waar mensen (grotendeels) harteloos hun natuur en leven bemoeilijkt.

  Ik word echter tegelijk ijskoud dat jij dit allemaal voor elkaar bokst en niet de dierenambulance, die daar voor is. Ze zullen hem wel ingeschat hebben als zwerver, want zwervers laten ze op hun plek. Maar je ziet: geen zwerver!!
  Misschien is het een idee, om aan de dierenbescherming (daar valt de dierenambulance onder) deze casus te mailen (knippen, plakken, met de opmerking hoe verbaasd je bent dat het zo loopt oid) met dat je hoopt dat dit onderdeel is of wordt van de scholing van de vrijwilligers.

  En wat lief van Peter! Dat hij benauwdheid over heeft voor zo’n dier.

 7. Ineke schreef:

  Wat heerlijk dat je je over die kat ontfermt hebt. Zo zouden er veel meer mensen moeten zijn. Nu maar hopen dat de eigenaars hem laten chippen, je ziet het, het is zo vreselijk belangrijk. Dat de dierenambulance voor een kat, die zo mak is, niet komt is echt gek. Het was toch overduidelijk geen echte zwerver en een kat die gewoon buiten loop in zijn eigen buurt zou meer op zijn gemak zijn.

  Ik kan niet wachten op je andere verhaal. 🙂 Ik ben ook een vreselijke kattengek en hou van alle dieren.

  Even nog een vraag: katten en cavia’s, gaat dat eigenlijk samen? Ik heb vier katten.

  1. Marion schreef:

   Ik heb Sjaak even bij Jip en Mattie gezet en voor ik het wist zat hij bij Mattie in de kooi. De kat was in ieder geval banger voor de cavia’s dan andersom hahaha!

 8. Sammie schreef:

  Oh wat goed van je! Fijn dat je hebt doorgezet en de kat nu weer fijn thuis is!

 9. Simplynspecial schreef:

  Dikke pluim voor jou Marion. Wat heeft Sjaak (wat een geweldige naam) geluk met zo’n lieverd als jou. Zonder jou hulp was hij misschien nooit meer heelhuids thuis gekomen.

 10. joorloveswriting schreef:

  Wow wat goed van je meid om toch de kat mee te nemen . Fijn dat de kat weer thuis is! Ben benieuwd naar het verhaal van alvin!

 11. Zo’n dierenhotel zou echt iets voor jou zijn!

 12. marielle schreef:

  wat heb jij toch een groot hart voor mens en dier!!
  Geweldig zeg dat Sjaak door jouw inspanningen weer thuisgekomen is!

  Ben erg benieuwd naar het verhaal van Alvin!

  Hoe gaat het nu met jezelf? Bijgekomen?

  Fijne avond!

 13. Ah wat een belevenis weer maar toch goed dat je hem meegenomen hebt. Ik mag er niet aan denken als je het niet gedaan had.

 14. Sabine schreef:

  Wat lief van je! Heb je toch maar mooi die kaart gered! 😍 Wat zullen de eigenaren blij zijn. En de kat zelf waarschijnlijk ook.

 15. Yes you did a good job!! ❤
  Stom dat je hem moest terug zetten. Ik snap ook wel dat ze deze tijd heel veel meldingen krijgen bij de dierenambulance….
  Goed dat je naar je gevoel luistert!

 16. Saar schreef:

  Prachtige actie Marion! Weer een beestje veilig in zijn huisje!

 17. Nathalie schreef:

  Wat ben je toch ook lief… goed gedaan! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.