Meet Alvin!

on

picsart_12-05-10-53-57

Gisteren kwam het er niet meer van om nog een artikel over mijn nieuwe, lieve aanwinst te schrijven. Geduld is gelukkig een schone zaak en vandaag vertel ik jullie dan ook alles over Alvin. Jip en Mattie become Jip, Mattie en Alvin! 

Sinds een week of twee ben ik lid van een caviaforum. Op dat forum delen we alles over onze lieve caafjes, maar ook advertenties over cavia’s die op marktplaats staan. Ik vertelde jullie al een keer hoe we een cavia konden redden uit een erbarmelijke situatie. Die cavia woonde in een heel klein hamsterkooitje. Kon twee stappen naar voren doen en twee naar achteren. Vreselijk zielig! Het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel op marktplaats. Toch werd de advertentie van Alvin genoemd op het forum, omdat de cavia gratis aangeboden werd. Dit levert nog wel eens gevaar op, omdat cavia’s ook als slangenvoedsel gebruikt worden. Daarnaast was de cavia al vijf jaar oud en gingen we er vanuit dat hij niet gecastreerd zou zijn. Een heel moeilijk herplaatsbare cavia dus. Maar dan komt het forum om de hoek kijken! Negen van de tien keer wordt zo’n cavia door iemand van het forum opgehaald, in dit geval door mij.

Alvin, zo heet de cavia. Vijf jaar oud, niet gecastreerd (en dat gaan we ook niet meer doen op deze leeftijd!) en een supermooie langhaar. Hij zat in een hele ruime mooie kooi met schoon zaagsel,  een aparte hooiruif, voldoende voedsel en water en er lag een worteltje in de kooi. Kortom, er werd goed voor hem gezorgd. De cavia moest weg omdat de allergie van hun zoontje steeds erger werd. Ze hadden het al een half jaar uitgesteld, maar nu kon het echt niet meer. Alvin ging dus met mij mee naar huis. De kooi mocht ik ook meenemen, dus hij kon lekker in zijn vertrouwde omgeving blijven.

Van alle kanten kwam het advies om Alvin niet bij Jip en Mattie te zetten. Drie beertjes gaat zelden goed. Ik ging het toch proberen. Gezien Jip en Mattie niet echt een geslaagde combi is, hoopte ik dat Alvin misschien wel dé oplossing kon zijn. Mattie wil heel graag een vriendje. Jip is liever alleen. Die houdt van zijn rust. Ik zette de kooi van Alvin aan de andere kant van de tralies en er gebeurde precies wat ik had verwacht: Jip interesseerde het geen hol en Mattie probeerde door de tralies heen te breken.

Dit werd erger en erger tot het hek bijna omviel. Waar ik eigenlijk van plan was om Alvin de eerste dag apart te laten staan voor zijn rust, ging dat idee al snel verloren. Ik besloot Mattie er maar meteen bij te laten. Er gebeurde eigenlijk niets bijzonders. Alvin schrok even, dook zijn hok in en Mattie dook er achteraan. Na wat gepiep en gebrom werd het al snel rustig en lagen de heren bij elkaar in het hok. De kennismaking met Jip verliep ook rustig. Er ontstond zelfs meer bonje tussen Jip en Mattie. Dat zie ik de komende dagen nog even aan, maar ik verwacht dat dat ook van tijdelijke aard is.

Gisteren besloot ik Alvin even te borstelen. Ik schrok! Allemaal witte en zwarte dingetjes in zijn vacht. Nu heb ik geen verstand van vlooien of luizen, maar hier zat ik niet op te wachten. Zeker gezien alle drie de cavia’s bij elkaar in de kooi zitten! Ook ontdekte ik een grote bult bij Alvin op de rug/zij. Precies op dezelfde plek waar Jip een bult heeft, alleen deze is een stukje groter. Ik maak me er echter niet zoveel zorgen om. Vetbulten komen erg veel voor bij cavia’s en zolang ze geen tekenen van pijn of last vertonen, doe ik er niets aan. Zeker niet als de cavia al wat ouder is. Dan is een narcose veel te riskant. Die ”beestjes” in de vacht van Alvin baarde me veel meer zorgen. Ik belde de dierenarts en had geluk; er had net iemand afgezegd. Ik kon over een uurtje langskomen. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek? Geen beestjes. De korreltjes waren plantaardig. Wat het was kon ze natuurlijk niet zo snel zien, maar het waren geen beestjes. Waarschijnlijk hooi of iets wat in het hooi gezeten heeft. Ze keek Alvin verder nog even helemaal na en hij is kerngezond.

De afgelopen dagen ben ik alleen maar in de weer geweest met katten en cavia’s. Vandaag neem ik een rustdag, hoor. Ik ben bekaf. Even lekker helemaal niets. Fijne dinsdag! ♥

collage

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myriam schreef:

  Je legt een volledige dierentuin aan Marion😁

  1. Marion schreef:

   Dit is wel echt de laatste, anders vrees ik dat er iemand op straat staat binnenkort. Met dierentuin en al 😆

   1. Myriam schreef:

    Je bent hier steeds welkom😁

 2. joorloveswriting schreef:

  Groot gelijk dat je een rust dag neemt! Je was erg druk met de beestjes! Maar wat leuk dat je een derde cavia hebt! Super mooie ook nog wel!

 3. levelieze schreef:

  Jij helpt niet alleen bij het pension, je wordt er zelf eentje 😉

 4. Wilma schreef:

  Leuk hoor 3 schattige caafjes!
  Die vetbulten komen inderdaad heel veel voor. Ik hen zelf ook zo’n cavia als Alvin gehad, was ook een langharige, alleen rood. Hij heette Frederik en is “met bult” nog oud geworden.

  Geniet van je caafjes en een rustige dag toegewenst😀

 5. Sofie schreef:

  Hij is echt heel erg schattig met zijn lange haar. Wat een geluk dat ze wel samen kunnen zitten, heel fijn! Geniet van de rustdag. xxx

 6. Emily schreef:

  Wat leuk! En wat bijzonder dat het zo goed gaat tussen hen. 🙂
  Fijn trouwens, zo’n forum. Het brengt me weer helemaal terug in mijn ratjes-tijdperk. Ik mis ze nog steeds en twijfel regelmatig of ik ze weer wil hebben, maar het is zo’n ellende met die beestjes. Ze zijn zó lief, zo aanhankelijk, zo leuk… maar ze krijgen van alles en je mag van geluk spreken als ze de 3 jaar halen.

 7. IngridMoorenBlogs schreef:

  Wat is hij leuk !! Veel plezier met Alvin!

 8. gemma1952 schreef:

  Mooi en lief verhaal. Groet, Gemma

 9. Sammie schreef:

  Het was wel een beestenboel deze week bij jou 😀 Hopelijk blijft het goed gaan met de 3 heren samen.

 10. Saar schreef:

  Nog eentje, mooi voor jou 🙂 ik hoop vooral dat dat goed gaat! Maar problemen zijn er om aan te pakken als ze zich voordoen. Geniet van je vier mannetjes 😉

 11. Fijn dat het eigenlijk meteen al goed ging!
  Hopelijk mogen ze alle drie bij jou oud worden.
  Alvin is wel een mooie met zijn lange haar. 🙂

 12. Goed op weg voor een hele voetbalploeg !

 13. Sabine schreef:

  Haha je bent goed op weg een heel dierenhuis te maken! Echt geweldig! Ben nu al benieuwd naar alle cavia-verhalen 🙂

 14. els schreef:

  Wat leuk! :-). Hopelijk blijven ze genieten van elkaar :-).

 15. Welkom Alvin! 🙂
  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat ook qua kennismaking en zo. Hopelijk is alles tussen Mattie en Jip snel weer helemaal rustig.
  Liefs

 16. Robin schreef:

  Zijn haar kun je het beste in laagjes knippen en regelmatig bijkleuren tegen de uitgroei 😉 Veel plezier met Alvin!

 17. Mrs Curly schreef:

  Wat een geweldig beest, zeg! Dat haar! 😀
  Eigenlijk wel heel schattig, hè, hoe Mattie zo hard zijn best deed om bij Alvin te raken?
  Veel succes met je cavia-familietje! 😉

 18. BySilke schreef:

  hooo Alvin! Hoi! Hihi, leuk om te lezen dit 😀 Volgend jaar ga je al aan 20 cavia’s zitten hé, hihi 😀

 19. Roos schreef:

  Wat een dotje! Die ‘kuif’ staat ‘m ook erg goed, haha. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.