Jip, Mattie & Alvin

Meet Alvin!


Getagd: .

picsart_12-05-10-53-57

Gisteren kwam het er niet meer van om nog een artikel over mijn nieuwe, lieve aanwinst te schrijven. Geduld is gelukkig een schone zaak en vandaag vertel ik jullie dan ook alles over Alvin. Jip en Mattie become Jip, Mattie en Alvin! 

Sinds een week of twee ben ik lid van een caviaforum. Op dat forum delen we alles over onze lieve caafjes, maar ook advertenties over cavia’s die op marktplaats staan. Ik vertelde jullie al een keer hoe we een cavia konden redden uit een erbarmelijke situatie. Die cavia woonde in een heel klein hamsterkooitje. Kon twee stappen naar voren doen en twee naar achteren. Vreselijk zielig! Het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel op marktplaats. Toch werd de advertentie van Alvin genoemd op het forum, omdat de cavia gratis aangeboden werd. Dit levert nog wel eens gevaar op, omdat cavia’s ook als slangenvoedsel gebruikt worden. Daarnaast was de cavia al vijf jaar oud en gingen we er vanuit dat hij niet gecastreerd zou zijn. Een heel moeilijk herplaatsbare cavia dus. Maar dan komt het forum om de hoek kijken! Negen van de tien keer wordt zo’n cavia door iemand van het forum opgehaald, in dit geval door mij.

Alvin, zo heet de cavia. Vijf jaar oud, niet gecastreerd (en dat gaan we ook niet meer doen op deze leeftijd!) en een supermooie langhaar. Hij zat in een hele ruime mooie kooi met schoon zaagsel,  een aparte hooiruif, voldoende voedsel en water en er lag een worteltje in de kooi. Kortom, er werd goed voor hem gezorgd. De cavia moest weg omdat de allergie van hun zoontje steeds erger werd. Ze hadden het al een half jaar uitgesteld, maar nu kon het echt niet meer. Alvin ging dus met mij mee naar huis. De kooi mocht ik ook meenemen, dus hij kon lekker in zijn vertrouwde omgeving blijven.

Van alle kanten kwam het advies om Alvin niet bij Jip en Mattie te zetten. Drie beertjes gaat zelden goed. Ik ging het toch proberen. Gezien Jip en Mattie niet echt een geslaagde combi is, hoopte ik dat Alvin misschien wel dé oplossing kon zijn. Mattie wil heel graag een vriendje. Jip is liever alleen. Die houdt van zijn rust. Ik zette de kooi van Alvin aan de andere kant van de tralies en er gebeurde precies wat ik had verwacht: Jip interesseerde het geen hol en Mattie probeerde door de tralies heen te breken.

Dit werd erger en erger tot het hek bijna omviel. Waar ik eigenlijk van plan was om Alvin de eerste dag apart te laten staan voor zijn rust, ging dat idee al snel verloren. Ik besloot Mattie er maar meteen bij te laten. Er gebeurde eigenlijk niets bijzonders. Alvin schrok even, dook zijn hok in en Mattie dook er achteraan. Na wat gepiep en gebrom werd het al snel rustig en lagen de heren bij elkaar in het hok. De kennismaking met Jip verliep ook rustig. Er ontstond zelfs meer bonje tussen Jip en Mattie. Dat zie ik de komende dagen nog even aan, maar ik verwacht dat dat ook van tijdelijke aard is.

Gisteren besloot ik Alvin even te borstelen. Ik schrok! Allemaal witte en zwarte dingetjes in zijn vacht. Nu heb ik geen verstand van vlooien of luizen, maar hier zat ik niet op te wachten. Zeker gezien alle drie de cavia’s bij elkaar in de kooi zitten! Ook ontdekte ik een grote bult bij Alvin op de rug/zij. Precies op dezelfde plek waar Jip een bult heeft, alleen deze is een stukje groter. Ik maak me er echter niet zoveel zorgen om. Vetbulten komen erg veel voor bij cavia’s en zolang ze geen tekenen van pijn of last vertonen, doe ik er niets aan. Zeker niet als de cavia al wat ouder is. Dan is een narcose veel te riskant. Die ”beestjes” in de vacht van Alvin baarde me veel meer zorgen. Ik belde de dierenarts en had geluk; er had net iemand afgezegd. Ik kon over een uurtje langskomen. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek? Geen beestjes. De korreltjes waren plantaardig. Wat het was kon ze natuurlijk niet zo snel zien, maar het waren geen beestjes. Waarschijnlijk hooi of iets wat in het hooi gezeten heeft. Ze keek Alvin verder nog even helemaal na en hij is kerngezond.

De afgelopen dagen ben ik alleen maar in de weer geweest met katten en cavia’s. Vandaag neem ik een rustdag, hoor. Ik ben bekaf. Even lekker helemaal niets. Fijne dinsdag! ♥

collage

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s