Maandag 12 december 2016

IMG_7604 (3)960

Titels. Als je het een beetje slim aanpakt, trek je immens veel lezers met de meest catchy titels. Kijk maar naar De Leuter van Lenny. Best gelezen artikel ooit, op een review van een Zarqa product na. Ik ga de proef op de som nemen en eens een weekje titelloos bloggen. Kijken wat het effect is.

Alvin, Jip en Mattie
Gisteravond heb ik definitief de knoop doorgehakt en Alvin weer alleen gezet. Hij zat zo’n beetje de hele dag in een huisje en zelfs tijdens het eten durfde hij er amper uit. Reden? Jip heeft geen moeite met alleen Alvin of alleen Mattie, maar twee heren in zijn buurt is hem teveel en dan wordt het complete chaos. Gevolg was dat Jip de hele dag boos rondliep en iedereen de stuipen op het lijf jaagde. Alvin en Mattie kwamen amper nog tevoorschijn en hebben gisteren weinig tot niets kunnen eten. Ik zette de kooi van Alvin weer op en wat er toen gebeurde was zo mooi. Alvin kwam meteen tot leven. Hij liep vrolijk door zijn kooi, begon meteen met eten en drinken en was lekker aan het keuvelen. Voor Jip en Mattie was het even wennen. Ze bleven zoeken naar Alvin, maar na een kwartiertje was de rust weder gekeerd. Goede keus gemaakt.

Afzeggen
Mijn darmen zijn helemaal van slag door het ophogen van de medicatie. Ik heb de halve nacht op de wc gezeten en amper geslapen. Pijn is klote, maar dit is ook een ramp, hoor. Vorige week zou ik gaan lunchen met mijn ouders en zus. Dat ging niet door vanwege de pijn. Verschoven naar vandaag, maar nu kan het dus wéér niet doorgaan. Afspraak met een kennis afgezegd, vrijwilligerswerk afgezegd. Woensdag therapie. Geen idee of dat door kan gaan. Het is heel vervelend allemaal. Gelukkig hebben de mensen dicht om mij heen alle begrip, dat maakt het echter niet minder frustrerend voor mezelf.

Twitterloze week
Twitter blijft een fascinerend fenomeen voor me. Aan de ene kant trekt het enorm, want er worden onderwerpen aan de kaak gesteld die mij vreselijk boeien, zoals dierenleed en het kinderpardon. Aan de andere kant is het een bron van compleet dubbele en nutteloze informatie. Ik weet niet goed wat ik met deze vorm van social media aanmoet, daarom ga ik eerst maar eens de challenge aan om een week van Twitter weg te blijven. Kijken of ik het überhaupt mis. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat het heel veel rust zal geven. Dat vind ik wel een nadeel van zoveel verschillende vormen social media; het is echt een overload een dubbele informatie. Sommige berichten zie ik op Facebook, op Bloglovin’, op Twitter én op Instagram. Het gaat een beetje over de top en dat is iets waar ik al lange tijd mee worstel.

Vandaag
Er staat wel het één en ander op de planning. Of het allemaal tot uitvoering gebracht gaat worden is een tweede, maar dat zien we allemaal wel. Als eerste straks de cavia’s eten en drinken geven. Daarna even naar de supermarkt op de hoek voor andijvie en sla, want nu ze met z’n drietjes zijn gaat het groen voer iets sneller dan verwacht. Ze eten zo een krop andijvie weg. Daarna een definitieve indeling maken van de caviakamer. Het was leuk die enorme kamer die ze voor zichzelf hadden, maar het is niet handig. Ze kruipen overal in, over en achter en ik lig de hele dag op mijn buik om alles schoon te houden. Buiten dat hebben ze zoveel ruimte helemaal niet nodig. Ik hoop dat ik nog even naar de Welkoop kan. Het hooi is bijna op en ik wil nog één loopbruggetje halen. Ze lopen niet over die bruggetjes trouwens, ze liggen eronder. Verder nog wat administratie doen, het eetstoornisforum bijhouden en eindelijk weer eens een paar blogs lezen.

Wat staat er bij jullie op de planning vandaag? ♥

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een organisatie met die diertjes!
  Op het programma? PC afsluiten en gaan werken…

  1. Marion schreef:

   Werkze, maar vooral niet te hard 😉

 2. Rob Alberts schreef:

  Twitteren doe ik niet.
  Kijken naar interessante titels ook niet.

  Ik lees gewoon graag bij sommige mensen.
  Als ik tijd heb probeer ik ook bij jou te reageren.

  Vrolijke groet,

  1. Marion schreef:

   Dank je. Leuk om te horen!

 3. Anita Willems schreef:

  Had ik maar zo de leuter van Lenny gemist! Zowel in het roddelcircuit als op je blog. Natuurlijk ging ik even kijken op youtube, maar kan tot nu toe alleen maar de ongecensureerde versies vinden. Dat had ik ook van het weekend met het blote jurkje van de vrouw van huppelepup (kan weer niet op hun namen komen. Hij een zanger, zij een model). Over die jurk heb ik me trouwens wel verbaasd. Waarom zou je uberhaupt zoiets aantrekken? Het is niet mooi en als het nog een statement was, dan kon ik het me voorstellen, maar wat voor statement is een gewone zwarte jurk die bij de zijnaden open is??
  Maar goed, ik dwaal af.
  Leuk om je cavia avonturen te lezen.
  Hopelijk komen er weer betere dagen voor jou.
  Ik plan een half uurtje blogs lezen en reageren en ga dan werken aan eigen blogartikelen.

  1. Marion schreef:

   Ja, de originele versie is nu niet meer te vinden. Ik heb geluk gehad 😆 De jurk van de vrouw van huppelepup heb ik dan weer gemist. Ben benieuwd of ik erachter ga komen wie je bedoelt 😊

   1. Anita Willems schreef:

    Het schiet me weer te binnen: de vrouw van John Legend. Op de uitreiking van een Music Award.

    1. Marion schreef:

     😂😂😂 Daar was ik nog niet achter!

 4. Saar schreef:

  Op mijn programma staat werken en de nodige rust pakken. Zo hard nodig, dat laatste!
  Ik herken wat je zegt van social media. Daarom post ik zelf maar een keer iets, op een kanaal en beperk ik waar ik actief ben. Zo heb ik al een hele tijd geen twitter meer. Ik hoop dat de twitterloze week je rust brengt in je hoofd!

 5. Mrs Curly schreef:

  Zo leuk hoe je over je cavia’s schrijft. De liefde voor die diertjes loopt zo van het scherm 🙂 Houden zo 😉
  Hier het koter-domein poetsen vandaag en nog een beetje bekomen van een gehaaste zondag. Monday feelz in het kwadraat 😀
  Ik hoop dat je je snel wat beter mag voelen! :*

 6. joorloveswriting schreef:

  Ik hoop echt meid dat het gauw beter gaat met je! Zo druk programma voor de maandag! Altijd leuk om te lezen over je cavia’s!

 7. Loes schreef:

  ik heb een mail gestuurd.

 8. marielle schreef:

  Hey Marion
  Hoe ging het vandaag?

  Wat vervelend zeg voor je, dat je moest afzeggen, ik kan me voorstellen dat dit naar is voor jezelf, ook al heeft men begrip. Ik gun het je zo dat het wat beter mag gaan!

  Is het gelukt met de cavia’s?

  Oh…en over de blogtitels, sorry…van mij kom je echt niet af door een andere titel ;-).

  Fijne avond en sterkte

 9. Jenn schreef:

  Bij mij op de planning, werken, ik mag nog tot kwart over 8, en daarna ga ik bankhangen.

 10. els schreef:

  Wat fijn dat je zo goed voor je cavia’s zorgt. Hopelijk vinden ze zo helemaal hun rust :-). Wat een drukke dag had je vandaag :-). Hopelijk heb je alles kunnen doen wat je wilde.

  1. Marion schreef:

   Het is een beetje raar. Jip en Mattie zijn ineens heel rustig en Alvin leeft zich uit!

 11. bentenge schreef:

  De planning is opnieuw leeg aangezien vandaag alweer bijna voorbij is.

 12. Sabine schreef:

  Wat een toestanden met de beestjes! Heerlijk om over te lezen! Ik dacht nooit meer zo na over huisdieren, maar door jouw verhalen begin ik steeds weer meer kriebels te krijgen Haha. Helaas is Jimmy hooguit over te halen voor goudvissen 😂

 13. Nathalie schreef:

  Bezig dagje dus! Jammer dat het niet helemaal goed gaat met de drie heren bij elkaar!
  Hopelijk gaat het op termijn beter!

 14. chucky1012 schreef:

  Je hebt maar druk met die drie cavia’s!
  Wel een gezellig boel 😉

  Beterschap Xoxo

 15. Roos schreef:

  Ik vind het zo leuk om over je cavia’s te lezen! Die bruggetjes, beste slaapplaats ever? Haha.
  Titelloos bloggen, ja dat is best boeiend om te onderzoeken. Ben benieuwd. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik krijg Jip ee bijna niet onder vandaan 😅😅😅

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.