Kladbloggen

Maandag 12 december 2016


IMG_7604 (3)960

Titels. Als je het een beetje slim aanpakt, trek je immens veel lezers met de meest catchy titels. Kijk maar naar De Leuter van Lenny. Best gelezen artikel ooit, op een review van een Zarqa product na. Ik ga de proef op de som nemen en eens een weekje titelloos bloggen. Kijken wat het effect is.

Alvin, Jip en Mattie
Gisteravond heb ik definitief de knoop doorgehakt en Alvin weer alleen gezet. Hij zat zo’n beetje de hele dag in een huisje en zelfs tijdens het eten durfde hij er amper uit. Reden? Jip heeft geen moeite met alleen Alvin of alleen Mattie, maar twee heren in zijn buurt is hem teveel en dan wordt het complete chaos. Gevolg was dat Jip de hele dag boos rondliep en iedereen de stuipen op het lijf jaagde. Alvin en Mattie kwamen amper nog tevoorschijn en hebben gisteren weinig tot niets kunnen eten. Ik zette de kooi van Alvin weer op en wat er toen gebeurde was zo mooi. Alvin kwam meteen tot leven. Hij liep vrolijk door zijn kooi, begon meteen met eten en drinken en was lekker aan het keuvelen. Voor Jip en Mattie was het even wennen. Ze bleven zoeken naar Alvin, maar na een kwartiertje was de rust weder gekeerd. Goede keus gemaakt.

Afzeggen
Mijn darmen zijn helemaal van slag door het ophogen van de medicatie. Ik heb de halve nacht op de wc gezeten en amper geslapen. Pijn is klote, maar dit is ook een ramp, hoor. Vorige week zou ik gaan lunchen met mijn ouders en zus. Dat ging niet door vanwege de pijn. Verschoven naar vandaag, maar nu kan het dus wéér niet doorgaan. Afspraak met een kennis afgezegd, vrijwilligerswerk afgezegd. Woensdag therapie. Geen idee of dat door kan gaan. Het is heel vervelend allemaal. Gelukkig hebben de mensen dicht om mij heen alle begrip, dat maakt het echter niet minder frustrerend voor mezelf.

Twitterloze week
Twitter blijft een fascinerend fenomeen voor me. Aan de ene kant trekt het enorm, want er worden onderwerpen aan de kaak gesteld die mij vreselijk boeien, zoals dierenleed en het kinderpardon. Aan de andere kant is het een bron van compleet dubbele en nutteloze informatie. Ik weet niet goed wat ik met deze vorm van social media aanmoet, daarom ga ik eerst maar eens de challenge aan om een week van Twitter weg te blijven. Kijken of ik het überhaupt mis. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat het heel veel rust zal geven. Dat vind ik wel een nadeel van zoveel verschillende vormen social media; het is echt een overload een dubbele informatie. Sommige berichten zie ik op Facebook, op Bloglovin’, op Twitter én op Instagram. Het gaat een beetje over de top en dat is iets waar ik al lange tijd mee worstel.

Vandaag
Er staat wel het één en ander op de planning. Of het allemaal tot uitvoering gebracht gaat worden is een tweede, maar dat zien we allemaal wel. Als eerste straks de cavia’s eten en drinken geven. Daarna even naar de supermarkt op de hoek voor andijvie en sla, want nu ze met z’n drietjes zijn gaat het groen voer iets sneller dan verwacht. Ze eten zo een krop andijvie weg. Daarna een definitieve indeling maken van de caviakamer. Het was leuk die enorme kamer die ze voor zichzelf hadden, maar het is niet handig. Ze kruipen overal in, over en achter en ik lig de hele dag op mijn buik om alles schoon te houden. Buiten dat hebben ze zoveel ruimte helemaal niet nodig. Ik hoop dat ik nog even naar de Welkoop kan. Het hooi is bijna op en ik wil nog één loopbruggetje halen. Ze lopen niet over die bruggetjes trouwens, ze liggen eronder. Verder nog wat administratie doen, het eetstoornisforum bijhouden en eindelijk weer eens een paar blogs lezen.

Wat staat er bij jullie op de planning vandaag? ♥

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s