Dinsdag 13 december 2016

header1snow

Goedemorgen allemaal! Het is nog pikkedonker buiten. Peter ligt op bed de krant te lezen. Ik ga koffie zetten. Op de achtergrond hoor ik al een paar pootjes trippelen. Life is good.

Koekenpan
Sinds een jaar vul ik zo af en toe een enquête in. Daar krijg je dan punten voor en als je voldoende punten hebt gespaard, dan kan je dat laten uitbetalen. Soms in de vorm van geld, maar meestal in de vorm van waardebonnen. Ik spaar voor bonnen bij Bol.com. Die bonnen zijn vaak drie of vier jaar geldig, dus je hebt alle tijd om te wachten totdat het uitkomt om ze te gebruiken. Eergisteren bestelde ik een koekenpan van Tefal. Ik zweer bij de pannen van Tefal, maar ze zijn best prijzig. Ideaal als je dus een paar van die bonnen achter de hand hebt.

Kaasdoos
Ik bestelde ook een kaasbewaardoosding. Is daar een speciale naam voor of heet dat gewoon kaasdoos? In ieder geval, na 20 jaar stukken kaas in boterhamzakjes of oude broodzakken te hebben gepropt, krijg ik dan vandaag eindelijk een kaasdoos. Handig. Hoop ik.

Kavia’s
Ja, dat schrijf je niet met een k, maar de rest begon ook met een k dus ik dacht, laten we een beetje in de k’s blijven vandaag. Het gaat goed met de beestjes. Vooral Alvin is blij dat hij weer alleen zit. Jip is het er nog niet altijd mee eens. Die zit soms een minuut of 10 aan de andere kant van de schutting te piepen. Hij kan hem natuurlijk nog wel ruiken en horen en dat zorgt soms voor onrust. Kwestie van wennen. Over wennen gesproken; Mattie raakt ook steeds meer gewend aan mij. Hij laat zich steeds makkelijker aaien. Ik denk alleen wel dat het een cavia is die er nooit van zal houden om opgepakt te worden. Ik laat het dus zo. Doe ook geen pogingen meer. Af en toe een aai tussendoor lijkt hij fijn te vinden, maar verder is het niet zo’n knuffeldoos. Alvin vindt het heerlijk om op schoot te zitten en Jip? Daar kan ik geen peil op trekken. De ene keer ligt hij helemaal te chillen en de volgende keer bijt hij chagrijnig in mijn vinger. 

Kerst
Dit jaar vieren we het bij mijn ouders. Vieren betekent bij ons een gezellig samenzijn met mijn ouders, zus, zwager, nichtje en één oom en tante. Dat is voor mij goed te doen. We vieren het ook altijd overdag. Er is geen kerstdiner gepland, dus ik hoef me ook niet druk te maken over of ik het wel of niet volhoud en of mijn darmen me in de steek laten. Als ik teveel last of pijn krijg, kan ik gewoon op ieder moment in de auto stappen en naar huis gaan. Dat doe je toch minder makkelijk als er een heel kerstdiner op het programma staat. We doen dit al jaren zo, afwisselend bij mijn zus, ouders en oom en tante. Voor mij heel erg veilig en vertrouwd en de reden waarom ik sinds een paar jaar weer met plezier kerst kan vieren. Wat zijn jullie plannen voor de kerstdagen?

K’s Choice
Suddenly the ego that I used to have Is no bigger than an eyelash
Clearly I remember someone told me “Hold on tight, here’s your cocoon crash”

Fijne dag vandaag! ♥

 

21 thoughts on “Dinsdag 13 december 2016

   1. Een stolp hoeft niet luxe te zijn ik heb er een van glas en ze zijn er ook in boerenbont. Ik denk dat dit gebruikt werd toen er nog geen plastic in huishouden gebruikt werd.
    Jou ding zal inderdaad het beste doos genoemd kunnen worden.

 1. Haha, al die k’s (of kaas).
  Bij ons is kerst altijd druk, twee dagen na elkaar (schoonfamilie en eigen familie). Dus tja, sinds ik ziek ben is het met gemengde gevoelens bij mij.

  1. Dat kan ik me voorstellen. Twee dagen zou voor mij ook niet haalbaar zijn. Misschien om het jaar na de ene familie en het andere jaar naar de andere? Of is dat een lastig bespreekbaar onderwerp? Dat geluk heb ik dan weer. Peter doet niet aan kerst dus ik hoef ook geen rekening te houden met mijn schhoonfamilie.

 2. Kerst is bij ons ook altijd kerstdag overdag (zeker nu er kleine kindjes zijn). En eigenlijk vind ik dat wel goed, dat je ’s avonds tegen een uur of zeven naar huis kan in plaats van tot laat in de avond aan tafel te zitten. Kerstavond is niks bijzonders, al denk ik van af te spreken met mijn zus om samen te eten, gewoon iets simpels, maar dan zitten we beiden niet alleen aan tafel.

  1. Kerstavond wordt hier weer bijna niet gevierd. Alleen de kerken hebben vaak een kerstnachtdienst. Verder besteden mensen er geen aandacht aan. Zeker fijn om bijtijds naar huis te gaan.

 3. Hoi
  Keileuk 😉Al die k’s
  Wat fijn zeg die nieuwe artikelen voor de keuken!

  Ik vind het zo leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt van/met JAM 🐹

  Fijn voor je dat kerst op deze manier gevierd wordt!

  😘

 4. Heerlijk als je kan vieren op een manier die voor jou goed voelt! Wij gaan met kerstavond bij mijn schoonouders, op kerstdag blijven we gewoon lekker thuis. Oud en nieuw vieren we bij vrienden om dan nieuwjaarsdag af te sluiten bij mijn ouders met mun zusjes. Ik denk dat dat wel haalbaar is 🙂 en de week na nieuwjaar heb ik toch verlof! Lekker uitrusten!

 5. Hey Marion,

  Ah wij gebruiken altijd gewoon een tupperware doos voor kaas 🙂 . Niet echt een speciaal iets ervoor, maar het helpt wel hihi.
  En fijn dat je zo de kerst kan vieren met je familie! Voor ons nog geen plannen, momenteel 39 weken…zo spannend hier haha. Dus we moeten even kijken hoe het allemaal verloopt 🙂 .

  Liefs!

 6. Leuk die k’s 😁 Ik heb tegenwoordig alles van Imusa. Een Colombiaans merk. Heerlijke pannen en andere keukdnspullen. Die winkels zijn ook geweldig trouwens. Kan ik urem in rondstruinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s