Kladbloggen

Dinsdag 13 december 2016


Getagd: , , , .

header1snow

Goedemorgen allemaal! Het is nog pikkedonker buiten. Peter ligt op bed de krant te lezen. Ik ga koffie zetten. Op de achtergrond hoor ik al een paar pootjes trippelen. Life is good.

Koekenpan
Sinds een jaar vul ik zo af en toe een enquête in. Daar krijg je dan punten voor en als je voldoende punten hebt gespaard, dan kan je dat laten uitbetalen. Soms in de vorm van geld, maar meestal in de vorm van waardebonnen. Ik spaar voor bonnen bij Bol.com. Die bonnen zijn vaak drie of vier jaar geldig, dus je hebt alle tijd om te wachten totdat het uitkomt om ze te gebruiken. Eergisteren bestelde ik een koekenpan van Tefal. Ik zweer bij de pannen van Tefal, maar ze zijn best prijzig. Ideaal als je dus een paar van die bonnen achter de hand hebt.

Kaasdoos
Ik bestelde ook een kaasbewaardoosding. Is daar een speciale naam voor of heet dat gewoon kaasdoos? In ieder geval, na 20 jaar stukken kaas in boterhamzakjes of oude broodzakken te hebben gepropt, krijg ik dan vandaag eindelijk een kaasdoos. Handig. Hoop ik.

Kavia’s
Ja, dat schrijf je niet met een k, maar de rest begon ook met een k dus ik dacht, laten we een beetje in de k’s blijven vandaag. Het gaat goed met de beestjes. Vooral Alvin is blij dat hij weer alleen zit. Jip is het er nog niet altijd mee eens. Die zit soms een minuut of 10 aan de andere kant van de schutting te piepen. Hij kan hem natuurlijk nog wel ruiken en horen en dat zorgt soms voor onrust. Kwestie van wennen. Over wennen gesproken; Mattie raakt ook steeds meer gewend aan mij. Hij laat zich steeds makkelijker aaien. Ik denk alleen wel dat het een cavia is die er nooit van zal houden om opgepakt te worden. Ik laat het dus zo. Doe ook geen pogingen meer. Af en toe een aai tussendoor lijkt hij fijn te vinden, maar verder is het niet zo’n knuffeldoos. Alvin vindt het heerlijk om op schoot te zitten en Jip? Daar kan ik geen peil op trekken. De ene keer ligt hij helemaal te chillen en de volgende keer bijt hij chagrijnig in mijn vinger. 

Kerst
Dit jaar vieren we het bij mijn ouders. Vieren betekent bij ons een gezellig samenzijn met mijn ouders, zus, zwager, nichtje en één oom en tante. Dat is voor mij goed te doen. We vieren het ook altijd overdag. Er is geen kerstdiner gepland, dus ik hoef me ook niet druk te maken over of ik het wel of niet volhoud en of mijn darmen me in de steek laten. Als ik teveel last of pijn krijg, kan ik gewoon op ieder moment in de auto stappen en naar huis gaan. Dat doe je toch minder makkelijk als er een heel kerstdiner op het programma staat. We doen dit al jaren zo, afwisselend bij mijn zus, ouders en oom en tante. Voor mij heel erg veilig en vertrouwd en de reden waarom ik sinds een paar jaar weer met plezier kerst kan vieren. Wat zijn jullie plannen voor de kerstdagen?

K’s Choice
Suddenly the ego that I used to have Is no bigger than an eyelash
Clearly I remember someone told me “Hold on tight, here’s your cocoon crash”

Fijne dag vandaag! ♥

 

21 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s