Vrijdag 16 december 2016

header1snow

Vrijdag 16 december 2016. De dag dat ik voor het eerst in mijn leven een velletje kerstzegels ga kopen. De dag dat ik voor het eerst in mijn leven kerstkaarten ga versturen. En laat dat nou ook precies de dag zijn dat mijn duim besloten heeft ontstoken te raken. Dat wordt fijn kaartjes schrijven.

Ontstoken duim
Typen gaat nog wel, maar schrijven is een ander verhaal. Het ziet er niet uit. Maar goed, het is niet anders. Ik kan niet langer wachten, want anders gaan de kaartjes het niet redden voor de kerst. Mijn lichaam en ontstekingen, het is een verhaal apart.

Lieve ouders
Ik voel me alweer ietsje beter. Zowel lichamelijk als mentaal. Ik heb mijn MDL-arts gesproken en ik ga even zelf aanmodderen met de medicatie. Kijken wat de beste verhoudingen zijn en wat het beste aanvoelt voor mijn lichaam. Zo fijn als een arts je dat vertrouwen geeft. Een arts kan van alles voorschrijven en adviseren, maar uiteindelijk moet je zelf voelen wat het beste werkt. Ik heb natuurlijk wel een maximum en een minimum en zo gekregen, hè? Het is niet zo dat ik volledig los kan gaan met emmers medicatie. Mentaal gaat ook ietsje beter. Beter in de zin dat de zware gedachtes er na anderhalve dag alweer af zijn. Even naar mijn ouders geweest gisteren om de boel van me af te praten. Voor hen is het ook niet altijd makkelijk, maar gelukkig beseffen ze dat ik het zelf moet doen. Dat ze er alleen voor me kunnen zijn en dat zijn ze dan ook altijd. Dat is zo fijn. Eén belletje. Zijn jullie thuis? Ja hoor. En binnen een half uur zit ik bij ze op de bank.

Blogverjaardag
Op Tweede Kerstdag bestaat mijn blog drie jaar. Het heeft bijna drie jaar geduurd voordat ik de stap kon zetten naar compleet zinloze shit schrijven. Oké, niet altijd compleet zinloos, maar ik heb lang geprobeerd om inhoudelijk sterke artikelen te schrijven. Ik ben er nu definitief achter dat ik dat wel kan, maar er simpelweg geen zin in heb. Laat mij maar lekker in het luchtledige lullen en zien waar het schip strandt. Dat bevalt me een stuk beter.

Aardig zijn
Ik besloten niet meer aardig te zijn tegen mensen die niet aardig zijn tegen mij of tegen anderen. Gisteren zat er iemand tegen me te zeiken dat ik hypocriet ben. Dat ik het altijd over tolerant zijn heb en dat ik dat niet ben naar hem toe en dat ik dus met twee maten meet. Nee, gabbertje, jij bent een haatzaaier. Een racist. Mijn tolerantie heeft grenzen en dat is meer dan terecht. Volgens mij vergeten mensen nog steeds dat racisme gewoon strafbaar is hoor. Het is verboden bij de wet.

Als misdrijven worden strafbaar gesteld:
– Het beledigend uitlaten over een groep mensen op grond van hun ras (art. 137c)
– Het aanzetten tot haat tegen of discriminatie van of gewelddadig optreden tegen mensen vanwege hun ras (art. 137d)
– Het openbaar maken van uitlatingen waarvan men weet of kan vermoeden dat ze voor een groep mensen
wegens hun ras beledigend zijn, dan wel aanzetten tot haat of discriminatie (art. 137e)
– Het deelnemen aan of het verlenen van steun aan activiteiten gericht op discriminatie van mensen wegens hun ras (art. 137f)
– Het in de uitoefening van een ambt, beroep of bedrijf discrimineren van mensen wegens hun ras (art. 137g). 

Dus rot op met je gezeik over tolerantie en met twee maten meten. Ga de wet leren en ga je gedragen.

Planning
Wat staat er vandaag op de planning? Als eerste kerstzegels kopen en kerstkaarten schrijven. Verder naar de apotheek, naar de dierenwinkel en naar het Kruidvat. Voorheen slikte ik de vrij dure vitaminepillen van De Tuinen, maar tegenwoordig koop ik die van het Kruidvat. De 50+ versie. Die bevat voor mij precies de extra dingen die ik nodig heb, waaronder extra vitamine A. Nog wat administratie doen. Rekeningen betalen en zo en ik wil even checken of alles goed gegaan is met het omzetten van mijn zorgverzekering. Ik ben van de IZA overgestapt naar de Univé. Tenminste, dat hoop ik dus.

Wat gaan jullie doen vandaag? Wat het ook is, ik wens je een hele fijne vrijdag! ♥

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dina schreef:

  Geweldig dat je zulke ouders hebt! Enje hebt helemaal gelijk, aardig, lief entolerant zijn heeft grenzen. Daar is niets hypocriets aan vind ik.

  1. Marion schreef:

   Ben mijn ouders zo dankbaar. ❤ 😘

 2. Hier gaan we op cadeautjesjacht. Hopelijk voordat de grote massa op straat komt, want ik haat het om me tussen een massa heen te wringen.

  1. Marion schreef:

   Veel plezier! Of succes! Of een beetje van allebei.

 3. christine schreef:

  Wat lief toch die cavia’s!! Fijne dag en succes met alles Marion!!

 4. Sammie schreef:

  Oh een blogverjaardag met kerst! Wat gaat de tijd toch snel, weer een jaar bloggen voorbij!
  Kerst kaarten ben ik ook dit jaar weeeeer vergeten. Ik ga het denk ik maar in mijn agenda zette voor volgend jaar, incl alarm er op 😉

 5. Sabine schreef:

  Wat een schatten jouw ouders! En ja je hebt gelijk, er zijn grenzen. Die mag je best bewaken!

 6. Emily schreef:

  Fijne ouders zijn zo waardevol. 🙂
  En ja, grenzen hebben is heel gezond.

 7. Wat ontzettend fijn dat je zulke lieve ouders hebt. Hopelijk is het vandaag een beetje gelukt met het schrijven van je kerstkaartjes. Maar wel flink vervelend dat je duim ineens besloot om ontstoken te zijn.

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Ontzettend balen van je duim zeg!! En alweer bijna je 3e blogverjaardag, wat gaat dat snel! Fijne avond!

 9. levelieze schreef:

  Hier heel blij dat het vrijdag is, want alweer behoorlijk druk. En dit weekend is het qkerstmarkt in de stad, leuk om heel wat mensen terug te zien.

 10. marielle schreef:

  Oh…gisteren vergeten te reageren! Dat lag niet aan de titel ;-).

  Balen zeg van je duim!
  Wel goed te lezen dat het mentaal iets beter gaat en fijn dat je even bij je ouders geweest bent!

  Fijne dag vandaag!

 11. Nathalie schreef:

  Wat fijn dat je bij je ouders terecht kan!
  Hopelijk levert het zelf proberen met de medicijnen iets op….

  Enne, zinloos bloggen… dat werkt net zo goed, gewoon lekker schrijven en ook dat wordt wel gelezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.