Kladbloggen

Vrijdag 16 december 2016


Getagd: , , .

header1snow

Vrijdag 16 december 2016. De dag dat ik voor het eerst in mijn leven een velletje kerstzegels ga kopen. De dag dat ik voor het eerst in mijn leven kerstkaarten ga versturen. En laat dat nou ook precies de dag zijn dat mijn duim besloten heeft ontstoken te raken. Dat wordt fijn kaartjes schrijven.

Ontstoken duim
Typen gaat nog wel, maar schrijven is een ander verhaal. Het ziet er niet uit. Maar goed, het is niet anders. Ik kan niet langer wachten, want anders gaan de kaartjes het niet redden voor de kerst. Mijn lichaam en ontstekingen, het is een verhaal apart.

Lieve ouders
Ik voel me alweer ietsje beter. Zowel lichamelijk als mentaal. Ik heb mijn MDL-arts gesproken en ik ga even zelf aanmodderen met de medicatie. Kijken wat de beste verhoudingen zijn en wat het beste aanvoelt voor mijn lichaam. Zo fijn als een arts je dat vertrouwen geeft. Een arts kan van alles voorschrijven en adviseren, maar uiteindelijk moet je zelf voelen wat het beste werkt. Ik heb natuurlijk wel een maximum en een minimum en zo gekregen, hè? Het is niet zo dat ik volledig los kan gaan met emmers medicatie. Mentaal gaat ook ietsje beter. Beter in de zin dat de zware gedachtes er na anderhalve dag alweer af zijn. Even naar mijn ouders geweest gisteren om de boel van me af te praten. Voor hen is het ook niet altijd makkelijk, maar gelukkig beseffen ze dat ik het zelf moet doen. Dat ze er alleen voor me kunnen zijn en dat zijn ze dan ook altijd. Dat is zo fijn. Eén belletje. Zijn jullie thuis? Ja hoor. En binnen een half uur zit ik bij ze op de bank.

Blogverjaardag
Op Tweede Kerstdag bestaat mijn blog drie jaar. Het heeft bijna drie jaar geduurd voordat ik de stap kon zetten naar compleet zinloze shit schrijven. Oké, niet altijd compleet zinloos, maar ik heb lang geprobeerd om inhoudelijk sterke artikelen te schrijven. Ik ben er nu definitief achter dat ik dat wel kan, maar er simpelweg geen zin in heb. Laat mij maar lekker in het luchtledige lullen en zien waar het schip strandt. Dat bevalt me een stuk beter.

Aardig zijn
Ik besloten niet meer aardig te zijn tegen mensen die niet aardig zijn tegen mij of tegen anderen. Gisteren zat er iemand tegen me te zeiken dat ik hypocriet ben. Dat ik het altijd over tolerant zijn heb en dat ik dat niet ben naar hem toe en dat ik dus met twee maten meet. Nee, gabbertje, jij bent een haatzaaier. Een racist. Mijn tolerantie heeft grenzen en dat is meer dan terecht. Volgens mij vergeten mensen nog steeds dat racisme gewoon strafbaar is hoor. Het is verboden bij de wet.

Als misdrijven worden strafbaar gesteld:
– Het beledigend uitlaten over een groep mensen op grond van hun ras (art. 137c)
– Het aanzetten tot haat tegen of discriminatie van of gewelddadig optreden tegen mensen vanwege hun ras (art. 137d)
– Het openbaar maken van uitlatingen waarvan men weet of kan vermoeden dat ze voor een groep mensen
wegens hun ras beledigend zijn, dan wel aanzetten tot haat of discriminatie (art. 137e)
– Het deelnemen aan of het verlenen van steun aan activiteiten gericht op discriminatie van mensen wegens hun ras (art. 137f)
– Het in de uitoefening van een ambt, beroep of bedrijf discrimineren van mensen wegens hun ras (art. 137g). 

Dus rot op met je gezeik over tolerantie en met twee maten meten. Ga de wet leren en ga je gedragen.

Planning
Wat staat er vandaag op de planning? Als eerste kerstzegels kopen en kerstkaarten schrijven. Verder naar de apotheek, naar de dierenwinkel en naar het Kruidvat. Voorheen slikte ik de vrij dure vitaminepillen van De Tuinen, maar tegenwoordig koop ik die van het Kruidvat. De 50+ versie. Die bevat voor mij precies de extra dingen die ik nodig heb, waaronder extra vitamine A. Nog wat administratie doen. Rekeningen betalen en zo en ik wil even checken of alles goed gegaan is met het omzetten van mijn zorgverzekering. Ik ben van de IZA overgestapt naar de Univé. Tenminste, dat hoop ik dus.

Wat gaan jullie doen vandaag? Wat het ook is, ik wens je een hele fijne vrijdag! ♥

13 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s