Uitslag titelloos bloggen

hs960

Een week lang zette ik enkel de datum boven mijn artikelen. Geen pakkende titels. Geen opsomming van de inhoud. Ik was benieuwd of het invloed zou hebben op het aantal bezoekers van mijn blog. Het was een vrij kort experiment, maar we hebben een uitslag!

De Uitslag
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; het aantal bezoekers op mijn blog is toegenomen. Niet met schrikbarende getallen, maar het was een duidelijke toename. Ik vermoed dat mensen die normaal afhaken op bepaalde titels nu toch even geklikt hebben om te kijken waar het artikel over ging. Iets anders kan ik me niet bedenken. Het aantal reacties was namelijk beduidend minder de afgelopen week. Kortom, het was een onderzoekje van lik m’n reet. Wil je meer bezoekers op je blog, dan kan je die enkel en alleen krijgen als je titels gebruikt als (daar is ‘ie weer) De Leuter van Lenny of Hoe een Spaanse kat mijn huis opblies.

Waardeloos Ritme
Mijn ritme is op het moment helemaal naar de klote. Gisteravond viel ik rond 20:00 uur al in slaap, vannacht was ik wakker van middernacht tot een uur of twee en hier zit ik dan alweer om 5:00 uur in de ochtend. Het geeft verder niet, het is juist goed dat ik naar mijn lichaam luister, maar soms is het wel irritant. Peter zit ook in een compleet ander ritme. Die staat aan het einde van de ochtend op en heeft weinig slaap nodig. Met regelmaat komen we elkaar op de trap tegen. Ga ik mijn bed uit, kruipt hij erin. Ongezellig, zeggen mensen vaak. Nou, nee hoor, niet als je al 20 jaar naast elkaar hebt liggen snurken, stinken en doen. Dan is het een verademing om eens lekker alleen te slapen.

Alvin 
Vandaag ga ik toch weer aan een verbouwing beginnen in de caviakamer. Gisteren had ik Alvin op schoot en toen ik hem daarna even op de grond zette, zag ik dat hij hier op het laminaat in de kamer een stuk beter en makkelijker liep dan op het zaagsel. Het was me al opgevallen dat hij slecht en moeilijk liep. Op de dagen dat hij heel veel last heeft hupt hij zelfs als een konijntje. Op de harde vloer liep hij, zoals gezegd, ineens een stuk makkelijker. Ik ga kijken of het voor hem misschien fijner is om een vloer van fleece te hebben. In de zomer kan hij gewoon op het zeil lopen, maar in de winter is dat echt te koud. Ik ga kijken hoe ik het voor hem zo aangenaam mogelijk kan maken. De andere twee heren hebben kussentjes en mandjes waar ze in kunnen, maar Alvin kan daar niet inspringen. Ik heb daarom een slaaptunneltje voor hem besteld, waar hij gemakkelijk in en uit kan lopen, zodat hij toch een fijn en zacht plekje heeft om in te schuilen.

Patat
Ik heb gisteren op Twitter een enquête gehouden over patat. Waarom eet je patat? Ja, omdat het lekker is natuurlijk, dat snap ik, maar eet je de patat vooral om de patat zelf, is de patat simpelweg een vervoermiddel voor de saus of gaat het je vooral om de lekkere snacks die er vaak bij gegeten worden?  Nou, de enerverende uitslag was dat 50% patat eet om de patat zelf, 25% eet patat vooral voor de saus en de laatste 25% eet patat met name voor de lekkere snacks die ze erbij eten. Belangrijk? Nee. Boeiend? Mwah. Leuk om te weten? Jaaaaaaaaaaaa!

Verschil moet er wezen

Over een week is het vanavond kerstavond. Bij mijn weten wordt dat hier in Nederland niet echt gevierd. Er zijn wel kerstnachtdiensten, maar dat is het enige. Het is niet zo dat mensen op kerstavond al bij elkaar op visite gaan. Tenminste, niet dat ik weet. Vorige week kwam ik erachter dat dat in andere landen vaak wel het geval is. Zo las ik bij twee medeblogsters uit België dat dat zelfs hun favoriete kerstmoment is. Interessant om te weten. Net als dat onze Belgische buurvrouwen met stomme verbazing toekijken hoe wij Nederlandse dames regelmatig de achternaam van onze man overnemen, nadat we met hem in het huwelijksbootje zijn gestapt. Volgens mij is dat nog steeds standaard. Ik moest vijf jaar geleden in ieder geval nog specifiek aangeven dat ik mijn eigen achternaam wilde houden. Wie het weet mag het zeggen.

Wakker Met Een Wijsje
Ik word de laatste tijd weer iedere keer wakker met een wijsje in mijn hoofd. Dat vind ik zelf een heel goed teken. Vandaag was het meteen feest. Swingend de badkamer in. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend met de mooooohoehoehoehoehoehoehoehoooooooves like Jagger! ♥

 

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Laat ons zeggen dat Kerstavond hét moment is waarop families samen komen om te vieren. Met lekker eten (somt té uitbundige maaltijden). De christelijke gedachte erachter is vaak heel ver te zoeken. De week erop dan het feest van oudejaar, dat in heel veel gevallen buitenhuis wordt gevierd (op restaurant). En de week daarop een vreselijk slecht gevoel als op de weegschaal wordt gestaan.
  Een enquête in verband met patat? Juist, ja.

 2. mariellemarielle schreef:

  HOi
  Wat een gezellige blog weer!
  Ahhh arme Alvin, gelukkig heeft hij jou als baas, dan komt het vast goed!

  Kerstavond, vroeger hoorde ik dat ook niet echt (alleen bij de katholieke mensen dacht ik wel? en in het buitenland inderdaad). Nu zijn hier ook kerstnachtdiensten, net als wat jij noemt.

  Ik hoor wel van sommige mensen (lees mijn broer en zusje en hun gezinnen) dat ze het op kerstavond met de schoonfam. vieren omdat ze anders alle kerstdagen op bezoek zijn.

  Heel boeiend deze reactie..ahum..

  Fijne dag vandaag.
  ps..hihi…dat stukje over Peter en samen stinken …lol

 3. Natasja schreef:

  Hihihi, ik moest wel lachen om de uitslag van je onderzoek. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het niet eens in de gaten heb gehad, ik klik altijd op het linkje vanaf Twitter en heb dan blijkbaar niet in de gaten wat er bovenaan je blog voor titel staat. Misschien is dat ook een interessant gegeven voor een onderzoek, hihihi!

  Die Alvin is toch maar mooi met zijn caviabillen in een gouden mandje terecht gekomen, wat zorg je toch goed voor je lieve diertjes.

  Fijne zaterdag! xxx

 4. Rob Alberts schreef:

  Leuk blog!

  Geniet van het weekend.

  Vrolijke groet,

 5. levelieze schreef:

  Ja toch verschillender dan we soms denken, Nederlanders en Belgen, maar wel steeds leuk om te merken. En gelukkig nog heel veel gelijkenissen, we zijn immers allemaal mensen.

 6. Sabine schreef:

  Haga ik slaap bijna altijd alleen. Jimmy werkt vaak in de nacht. Ben er aan gewend 🙂 En ja inderdaad hier in Colombia is kerstavond kerst. Dan komen alle families bij elkaar. Eerste kerstdag is hier om uit te rusten van kerstavond en tweede kerstdag bestaat hier überhaupt niet. Dan moeten we gewoon weer werken 😊

 7. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik heb pas bij iemand patat op uit de airfryer….zo’n ding wil ik ook! Ze zijn nu overal in de aanbieding als je er ook één wilt 🙂

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    O,dat weet ik eigenlijk niet…ik vind alle etensluchten lekker ruiken.

   2. yvonne schreef:

    nee je ruikt niks. Maar de patat smaakt als ovenpatat en daar moet je van houden. Is niet mijn ding. Ik vind het iets te droog.

    1. Marion schreef:

     Oh oke. Thanks! Ik eet nu namelijk altijd ovenpatat en dat vind ik erg lekker. Ingrid, breng me niet op van die enge ideeen! Had ik bijna zo’n ding gekocht van mijn bol.com cadeaubonnen 😂😂😂

 8. Koen | 10100.nl schreef:

  Bijzondere uitslag van jouw onderzoek. Alvin – en ook Jip en Mattie – boffen maar met zo’n baasje.

 9. Nathalie schreef:

  Gezellige en leuke blog om te lezen!
  Grappig ook om te weten dat titelloos bloggen je juist meer bezoekers opleverde!

 10. Saar schreef:

  Het verschilt heel erg van streek tot streek en gezin tot gezin in België heb ik de indruk. Wij vierden Kerstavond thuis bijvoorbeeld altijd met ons vijven en Kerstdag was het uitgebreide diner. Maar bij mijn man vieren ze kerstavond net uitgebreid en niet met kerstdag. Gevolg: de afgelopen jaren vierden we beiden en dat resulteerde heel vaak in ‘te veel gevoelens’. Dit jaa doen we het sowieso rustiger met de zwangerschap. Waar ik overigens heel blij om ben!!

 11. Ik zou dan voortaan ‘De leuter van Lenny’ met de datum doen als titel… 😀

  1. bentenge schreef:

   Ik zit hier al even te denken, blies die Spaanse kat nu echt haar huis op ? Ik wacht rustig af tot ze ze iets over vertelt. Dan klik ik zeker op die titel. Ach, en ook de leuter van Lenny zou ik aanklikken.

 12. Roos schreef:

  Arme Alvin, al mag hij erg blij zijn met zo’n liefdevol vrouwtje (baas klinkt zo… blegh…) als jij. 🙂
  Kerstavond doen wij hier ook niet echt aan nee. Best geinig hoe tradities per land kunnen verschillen. Overigens, ik ben vast van plan om mijn eigen achternaam te houden; stukken beter dan ‘Huisman’, hahaha. Die hoor je toch al meerdere malen in elk dorp. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.