Loving Lazy Sundays #116

lls-winter

Het is alweer zondag. Volgende week is het zowaar al kerst. Wat is het jaar gevlogen en wát een jaar was het! Kanonne zeg! Daar ga ik het vandaag echter niet over hebben. Terugblikken doen we tussen Kerst en Oud & Nieuw wel ergens. Vandaag toch maar weer een Loving Lazy Sundays!

Sunday Sports
Gisteren hakte Feyenoord Vitesse in de pan en dat zorgde ervoor dat Feyenoord winterkampioen is. Heb je geen zak aan, maar het geeft de Rotterdamse burger moed. Het WK Darten in Londen is begonnen. Van Gerwen en Van De Pas deden wat ze moesten doen. Vandaag één Nederlander op het podium en dat is Jeremy Wattimena. Dinsdag komen Christiaan Kist en Van Barneveld in actie. Woensdag Meulenkamp en donderdag is Dutch Day met Jelle Klaasen tegen Jeffrey de Graaf. Vincent van de Voort, mijn favoriet, neem het op tegen de Duitser Max Hopp. What’s in a name, right?

Happy Stuff
Het wordt wat eentonig, maar uh…. Jip ♥ Mattie ♥ Alvin ♥ De kerstboom ♥ Filmpjes maken ♥ Kerstkaarten ♥ Een superlief cadeautje van een oud collega ♥ Foto’s maken ♥ Iets doen wat ik al veel eerder had moeten doen ♥ Lunchen bij mijn ouders ♥ Kerstbrood eten ♥

Afgelopen Week
Wat een week was het weer. Mijn darmen zijn nog steeds van slag. Ik had weer contact met mijn MDL-arts en we spraken af dat ik zelf zou gaan experimenteren met mijn medicatie. Binnen de aangegeven grenzen natuurlijk. Dat leek te helpen. Ik ben kon weer iets gaan afbouwen. Ook dat leek goed te gaan, maar vandaag is voor het eerst de pijn terug. Dat betekent dat dit dus het minimum is. Ik weet ook al wat het maximum is, dus ik kan van hieruit mooi verder werken. Verder was er afgelopen week een zware confrontatie met mijn verleden, wat direct resulteerde in twee zeer depressieve dagen. Gelukkig kwam ik er redelijk snel weer uit, maar het is en blijft een waarschuwing voor mijzelf. De grens is heel snel overschreden.

Komende Week
Dinsdag ga ik lunchen met een oud collega. Echt, mensen, fingers crossed dat dat wél door kan gaan. Ik heb de afgelopen twee weken alles moeten afzeggen. Ik ben het beu. Ik wil er even lekker uit. Dat is dan ook meteen het enige wat ik op de planning heb staan.

Bijna Kerst
Over precies een week is het Kerst. Ik ga, als alles meezit, aan het einde van de ochtend naar mijn ouders voor een brunch. Tweede Kerstdag is het feest van Karim, Kerst Is Voor Iedereen. Daar ga ik niet heen, hoe jammer ik dat ook vind, maar ik ben heel erg benieuwd hoe het allemaal gaat worden. Ik hoop dat iedereen die er naartoe gaat een enorm fijne dag zal hebben. Je kan overigens nog steeds doneren als je een bijdrage wilt leveren aan die mooie dag. Voor de details verwijs ik je naar het artikel Kerst Is Voor Iedereen.

Twitter
Ergens maakte ik vorige week het plan om een week van Twitter te verdwijnen. Dat is grandioos mislukt. Ik miste namelijk een aantal onderwerpen die ik nauw volg via Twitter, zoals het kinderpardon en de situatie in Aleppo. Toch maar weer terug dus, maar vooral voor de nieuwsonderwerpen. Het blijft verder een drama om te zien hoe mensen daar met elkaar omgaan. Ik probeer er maar zo min mogelijk van mee te krijgen, al ontkom je er soms helaas niet aan.

Hidradentis
De HS is na lange tijd rustig te zijn geweest ook weer back in the picture. Op dit moment zo’n vijf à zes kleine ontstekingen. Daarnaast zeer pijnlijke gewrichten, vooral mijn rechterknie en schouder. Gisteren het maximale aan pijnstilling genomen en nog trok ik het niet. Ik kan niet meer zelfstandig van de bank opstaan op dit moment, dus ik zit op een hoge stoel aan de eettafel en daarnaast lig ik veel op bed. Mijn god, wat ben ik blij dat we in een seniorenwoning wonen met allerlei aanpassingen. Extra trapleuningen, beugels op de douche, verhoogd toilet. Het is echt een zegen voor mij op dit moment!

Music Maestro
Wie Spotify heeft zal het niet ontgaan zijn; je eigen Top 2016. Heerlijk! Ik luister er al de hele week naar. Eén van de nummers die in mijn Top 2016 is het heerlijke It’s All Okay van Julia Stone. Enjoy! Fijne zondag! ♥

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. bentenge schreef:

  Zalig liedje ! TX. Have a great Sunday. x

 2. chucky1012 schreef:

  Wat een leuke dingen heb je allemaal in het vooruitzicht!
  Ik hoop dat alles goed zal gaan en dat wens ik je ook….
  Dat die voetbalclub had gewonnen was goed te horen 😉
  Het was feest.

  Fijne dag Xoxo

 3. Koen | 10100.nl schreef:

  Sterkte komende week. Ik hoop dat de leuke dingen plaats kunnen vinden.

 4. Rob Alberts schreef:

  Geniet van je zondag!
  Ik wens je ook een fijne week.

  Vrolijke groet,

 5. joorloveswriting schreef:

  Wat vervelend zeg dat je afgelopen week je darmen van streek waren 😦 hopelijk gaat het gauw beter met je!!
  Ik hoop dat je komende week kan gaan lunchen!! 🙂 Ik zal voor je duimen meid!
  Leuk liedje trouwens! Enne ik moet maar even op spotify kijken… heb het nog niet gezien van 2016 ga ik toch nog even doen… 🙂

  Fijne zondag marion! x

 6. Miriam schreef:

  Wat een fijn nummer!! Ik lig met griep op de bank, heel hard te duimen dat ik morgen ok ben.. Morgen ga ik namelijk naar een concert van David Gray en daar wacht ik verdorie al 20 jaar op 😬!! Fijne dag lieverd!

  1. Marion schreef:

   Oh dan duim ik voor je! Sterkte en hopelijk veel plezier morgen. X

 7. Misschien een vraag die nergens op slaat maar zijn je darmklachten een broertje of zusje van hidratentis? Je darmen zijn immers ook een soort van huid maar dan aan de binnenkant en is er een soort verband bij het opvlammen van je klachten.

  1. Marion schreef:

   Dat weten ze niet zeker, maar er zijn wel veel mensen met HS die ook een darmaandoening hebben. Aan de andere kant is de HS bij mij de laatste tijd heel rustig geweest en mijn darmen juist niet. Geen peil op te trekken. Helaas!

 8. Kerstbrood? Kennen wij niet. Even opgezocht – ziet er lekker uit met al die rozijnen!
  Hopelijk gaat het etentje met de collega door, heb je weer iets kunnen overwinnen.

  1. Marion schreef:

   Oh is zalig! Ik eet het niet vaak, want dat spijs erin breekt me vaak op, maar eens per jaar, heerlijk!

 9. levelieze schreef:

  Ik ben toch wel blij dat Living lazy sundays terug is hoor 🙂

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ik stiekem ook. 😆

 10. Sabine schreef:

  Wat een heerlijk liedje is dat toch! Ik had m en tijd in mijn lijst maar hij is er af. Geen idee waarom. Ga het liedje weer op mijn telefoon zetten dus.

 11. Evelyne schreef:

  Ja, ’t is bijna weer Kerst. Wat gaat ’t snel! Ik vier het dit jaar redelijk sober, daar mijn oma snel achteruit gaat.. Normaal gaan we er een flinke diner eten, maar dit jaar houden we ’t bij koffie en taart. Wens je alvast fijne kerstdagen!

 12. mariellemarielle schreef:

  Veel sterkte lieve Marion

 13. Sammie schreef:

  Tweede kerstdag krijgen wij mijn familie te eten, we gaan gourmetten, lekker makkelijk 😀 Verder is er nog niets gepland en ook dit jaar ben ik de kerstkaarten weer vergeten.. Ik ga het voor volgend jaar toch eens in mijn agenda zetten 😀 Fijne feestdagen vast!

  1. Marion schreef:

   Hahaha, jij met je kerstkaarten 😆😆😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.