Volgend jaar word ik 40

on

cropped-headersoft.jpg

Yes, volgend jaar word ik 40 en ik kijk er zo naar uit. Waar de meeste mensen het liefst zo lang mogelijk jong blijven, vind ik het heerlijk om ouder te worden. Ouder, maar vooral wijzer. Ik leer iedere dag wel weer iets bij en hoe ouder ik word, hoe mooier de leerpunten.

Wat veel mensen vervelend vinden, is dat hoe ouder ze worden, hoe meer lichamelijke kwaaltjes ze krijgen. Nou, lichamelijk kwaaltjes genoeg hier, dus daar ben ik niet bang voor. De kans dat ik ooit nog fit en kwiek door het leven zal huppelen heb ik allang opgegeven.Β Maar wat ik al zei, het belangrijkste van ouder worden is wijzer worden. Iedere dag weer wat leren. Iedere dag beter leren omgaan met wat er in het verleden allemaal is gebeurd. En of dat met een d of een t geschreven wordt, zal me volledig ruk wezen. Ik heb lang genoeg geoefend op de d’s en de t’s en het zit er gewoon niet in bij mij. Take it or leave it.

Wat ik kennelijk ook nooit zal leren, is dat het niet gewoon lol of leuk is om je tablet of telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Toch doe ik het iedere keer weer. Zonder reden. Het ding is niet gecrasht, functioneert prima en toch zie ik mezelf dan ineens weer die optie ”Terug naar fabrieksinstelling” aanklikken. De waarschuwing over het verloren gaan van al, ik herhaal, AL mijn gegevens, lijkt totaal niet tot me door te dringen. Ik doe het iedere keer weer. Zonder aarzelen. Zo ook vanochtend.

Vandaag zou ik gaan lunchen met Janekijn, een oud-collega. Helaas heb ik af moeten zeggen. Dat is jammer, maar gelukkig komt ze binnenkort vlakbij wonen. Nog geen 10 minuten rijden hiervandaan. Die lunch halen we wel in. Daar maak ik me geen zorgen over.

Mijn tablet is ondertussen helemaal clean. Er staat niets meer op, behalve de dingen die er standaard opstaan als je een tablet koopt. Straks alle apps er weer opzetten en erachter komen wat ik allemaal kwijt ben. Ik weet echt niet waarom ik dit zo leuk vind, but I do. I really do.

Ga ik het nog over de aanslagen hebben? Over ZΓΌrich? Berlijn? Ankara? Ga ik het nog over Aleppo hebben? Ik weet ondertussen niet meer wat ik erover moet zeggen. Als ik heel eerlijk ben, en dit is een gedachte die ik al heel erg lang heb, sommigen van jullie hebben me het vast al eerder horen zeggen, dan zou het een zegen zijn als er een gigantische meteoriet uit de ruimte zou komen, recht op deze aardkloot af. Afbranden tot op de grond en weer opnieuw opbouwen. Zonder mensen als het kan. Iets eerder stoppen met die evolutie. Bij de apen bijvoorbeeld. Geen social media. Geen geld. Geen macht. Gewoon het recht van de sterkste. Zorgen dat jouw soort zo gezond mogelijk en dus overeind blijft. De zin van het leven is zo simpel.

2017 komt eraan. Het jaar waarin ik, als het goed is, ga beginnen met mijn laatste therapie. Mijn laatste intensieve vorm van therapie tenminste. Ik zal altijd wel onder controle blijven van een therapeut en onderhoudsgesprekken blijven voeren. Maar eerst intensieve schematherapie voor de duur van maximaal twee jaar. 2019 zal ik die dan afronden. Dat klinkt nog wel erg ver weg. Nog niet over nadenken.

2016. Ik ga vandaag maar eens beginnen met het schrijven van een terugblik. Met Kerst ga ik weer ploggen. Eerste Kerstdag ga ik alles vastleggen op de digitale plaat en op Tweede Kerstdag komt de plog dan online. Tweede Kerstdag is overigens ook mijn derde blogverjaardag. Daar ga ik verder niets aan doen. Het zal ergens wel genoemd worden, maar meer niet.

Nou, ik ga alles weer op mijn tablet zetten. Ik snap mezelf echt niet… Ondertussen draai ik voor jullie nog een leuk plaatje uit mijn persoonlijke Top 2016. Ben Howard blijft the best. Depth Over Distance. Enjoy. β™₯

 

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Hahaha…..
  Allemaal zoveel gedoe alles naar de fabrieksinstellingen zetten!
  Had het een keer gedaan en moet wat ik kwijt was er weer op zetten.
  Ik wens je erg veel succes!
  Leuke leeftijd.
  Wat fijn dat je ook al zo lang blogt.

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Het ging gelukkig snel deze keer. Hij is ook nog vrij nieuw 😊

 2. Myriam schreef:

  Jeezes, Marion, neen toch, alles terug naar af. Ik zou helemaal in paniek slaan….40, je bent nog piepjong mens😁😁😁😁

  1. Marion schreef:

   Het gaat iedere keer hetzelfde. Dan word ik wakker en dan schiet er ineens FABRIEKSINSTELLINGEN door mijn hoofd en ik word dan zo enthousiast! Een dagje Efteling ik er niks bij. Ik snap er niets van.

   1. Myriam schreef:

    Hilarisch vind ik hetπŸ™‚

 3. Myriam schreef:

  En wat betreft de wereld idd, ctrl Alt Del en reboot de hele zwik

 4. Sammie schreef:

  Ik word volgend jaar 30, ik vind het vreselijk! Afscheid nemen van mijn twenties vind ik helemaal niet tof. Maar ik overleef het vast wel weer πŸ™‚
  Ik zet nooit dingen terug naar fabrieksinstellingen, ik wil niet alles kwijt raken! Lijkt me heel vervelend.

  1. Jenn schreef:

   haha, same here, ik ben in januari al aan de beurt en ik vind het helemaal niks…

   1. Marion schreef:

    Succes, Jenn πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

  2. Marion schreef:

   Ik snap ook echt niet waarom ik het doe. Schone lei of zo. Van 20 naar 30 vond ik ook heel lastig! Nee hoor, just kidding. Stelt niets voor πŸ˜†

 5. levelieze schreef:

  Mijn god, helemaal alles terug installeren. Ik zou er geen zin in hebben. Ik kocht vorige week een nieuwe telefoon dus moest het ook doen, maar 1 keer om de paar jaar is meer dan genoeg voor mij hoor.

  1. Marion schreef:

   Rare tic van me inderdaad. Zeker gezien ik ‘m nog maar een half jaar heb deze tablet.

 6. Fijn dat je geen moeite hebt met het ouder worden. πŸ™‚

 7. Als je veertig wordt, probeer je dan in te houden om jezelf op fabrieksinstelling te zetten!

  1. Marion schreef:

   Kan dat???? Waarom heeft niemand me dat ooit verteld????

 8. Sabine schreef:

  Ik moet ook eens beginnen aan die terugblik. Zou wel fijn zijn als ik eerst een computer zou hebben haha. Ik ben vorig jaar 30 geworden en dat vond ik wel een puntje. Maar inmiddels vind ik ouder worden ook wel wat hebben:)

 9. Lot schreef:

  Pff ik heb al AOW dat is pas oud.
  Mij eigen leeftijd vond ik nooit zo’n punt, maar toen mijn dochter 21 werd had ik het daar moeilijk mee, heel raar.

 10. bentenge schreef:

  Tabula rasa. Telefoon en aarde.

 11. marielle schreef:

  Ouder worden….ik zou wel graag terug willen in de tijd! De tijd vliegt zo snel!

  Oh…die instellingen, hihi…jij bent vast heel technisch dat je het weer kunt herstellen!

  Leuk een plog!

  Fijne avond

 12. Tamara TS schreef:

  Ah nee, ik vind ouder worden zo verschrikkelijk, juist door de HS. Opeens lijkt de tijd dat ik alles nog kon doen zo lang geleden, mijn lijf wil steeds minder, vaker moe en ik ben ook veel minder tevreden over mijn uiterlijk. Wijzer zal ik vast wel worden, maar dat is ook lastig soms. Soms is het beter om niet teveel te weten en te denken. (Bah, wat klink ik nu depri, het zal de griep wel zijn.) Maar van de andere kant is ouder worden ook tof, dat wil zeggen dat ik weer een jaar overleefd heb. En dat is ook wel iets waard.

 13. Nathalie schreef:

  Haha, ik zou eens wat vaker dingen moeten terug zetten naar fabrieksinstellingen… het ‘schone lei’ gevoel lijkt me wel prettig! Maar telkens alles opnieuw instellen vind ik zo’n ellende.

  Mooi hoe jij uitkijkt naar je veertigste verjaardag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.