Kladbloggen

Volgend jaar word ik 40


Getagd: , , .

cropped-headersoft.jpg

Yes, volgend jaar word ik 40 en ik kijk er zo naar uit. Waar de meeste mensen het liefst zo lang mogelijk jong blijven, vind ik het heerlijk om ouder te worden. Ouder, maar vooral wijzer. Ik leer iedere dag wel weer iets bij en hoe ouder ik word, hoe mooier de leerpunten.

Wat veel mensen vervelend vinden, is dat hoe ouder ze worden, hoe meer lichamelijke kwaaltjes ze krijgen. Nou, lichamelijk kwaaltjes genoeg hier, dus daar ben ik niet bang voor. De kans dat ik ooit nog fit en kwiek door het leven zal huppelen heb ik allang opgegeven.Β Maar wat ik al zei, het belangrijkste van ouder worden is wijzer worden. Iedere dag weer wat leren. Iedere dag beter leren omgaan met wat er in het verleden allemaal is gebeurd. En of dat met een d of een t geschreven wordt, zal me volledig ruk wezen. Ik heb lang genoeg geoefend op de d’s en de t’s en het zit er gewoon niet in bij mij. Take it or leave it.

Wat ik kennelijk ook nooit zal leren, is dat het niet gewoon lol of leuk is om je tablet of telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Toch doe ik het iedere keer weer. Zonder reden. Het ding is niet gecrasht, functioneert prima en toch zie ik mezelf dan ineens weer die optie ”Terug naar fabrieksinstelling” aanklikken. De waarschuwing over het verloren gaan van al, ik herhaal, AL mijn gegevens, lijkt totaal niet tot me door te dringen. Ik doe het iedere keer weer. Zonder aarzelen. Zo ook vanochtend.

Vandaag zou ik gaan lunchen met Janekijn, een oud-collega. Helaas heb ik af moeten zeggen. Dat is jammer, maar gelukkig komt ze binnenkort vlakbij wonen. Nog geen 10 minuten rijden hiervandaan. Die lunch halen we wel in. Daar maak ik me geen zorgen over.

Mijn tablet is ondertussen helemaal clean. Er staat niets meer op, behalve de dingen die er standaard opstaan als je een tablet koopt. Straks alle apps er weer opzetten en erachter komen wat ik allemaal kwijt ben. Ik weet echt niet waarom ik dit zo leuk vind, but I do. I really do.

Ga ik het nog over de aanslagen hebben? Over ZΓΌrich? Berlijn? Ankara? Ga ik het nog over Aleppo hebben? Ik weet ondertussen niet meer wat ik erover moet zeggen. Als ik heel eerlijk ben, en dit is een gedachte die ik al heel erg lang heb, sommigen van jullie hebben me het vast al eerder horen zeggen, dan zou het een zegen zijn als er een gigantische meteoriet uit de ruimte zou komen, recht op deze aardkloot af. Afbranden tot op de grond en weer opnieuw opbouwen. Zonder mensen als het kan. Iets eerder stoppen met die evolutie. Bij de apen bijvoorbeeld. Geen social media. Geen geld. Geen macht. Gewoon het recht van de sterkste. Zorgen dat jouw soort zo gezond mogelijk en dus overeind blijft. De zin van het leven is zo simpel.

2017 komt eraan. Het jaar waarin ik, als het goed is, ga beginnen met mijn laatste therapie. Mijn laatste intensieve vorm van therapie tenminste. Ik zal altijd wel onder controle blijven van een therapeut en onderhoudsgesprekken blijven voeren. Maar eerst intensieve schematherapie voor de duur van maximaal twee jaar. 2019 zal ik die dan afronden. Dat klinkt nog wel erg ver weg. Nog niet over nadenken.

2016. Ik ga vandaag maar eens beginnen met het schrijven van een terugblik. Met Kerst ga ik weer ploggen. Eerste Kerstdag ga ik alles vastleggen op de digitale plaat en op Tweede Kerstdag komt de plog dan online. Tweede Kerstdag is overigens ook mijn derde blogverjaardag. Daar ga ik verder niets aan doen. Het zal ergens wel genoemd worden, maar meer niet.

Nou, ik ga alles weer op mijn tablet zetten. Ik snap mezelf echt niet… Ondertussen draai ik voor jullie nog een leuk plaatje uit mijn persoonlijke Top 2016. Ben Howard blijft the best. Depth Over Distance. Enjoy. β™₯

 

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s