Terugblik 2016: Maart

screenshot_20161222-144834

Nou, ik hoop dat dit een wat gezelligere maand gaat worden als de twee hiervoor. Ik heb nog geen idee. Herinneren doe ik het niet en ik ga nu pas terugkijken en teruglezen. Ik ben benieuwd. Ondertussen luister ik weer lekker naar mijn persoonlijke Top 2016 op Spotify.

WIA en ontslag
Ik begon maart met een plogweek. Dat was niet echt een groot succes. De hidradenitis was volop aanwezig. Ik had veel pijn, was erg moe en lag veel op bed. Ik wist er met moeite vijf plogdagen uit te slepen, maar daar hield het dan ook mee op. Grote opluchting toen die week de definitieve beschikking van het UWV binnenkwam: de WIA was toegekend voor de duur van bijna twee jaar. Mijn werkgever kon nu mijn ontslag gaan aanvragen. God, wat zullen ze blij geweest zijn en anders ik wel.

Tough girl in the fast lane
No time for love, no time for hate
No drama, no time for games
Tough girl whose soul aches
Sia

screenshot_20161222-145017

Geen Dagbehandeling
In maart had ik ook de intake voor de dagbehandeling schematherapie. Tijdens die intake werd al snel duidelijk dat dat voor mij, lichamelijk gezien, niet haalbaar was. Ik weet nog dat die klap hard aankwam. Gelukkig maakten we rap nieuwe plannen. Ik zou weggaan bij mijn huidige therapeute en aangemeld worden bij de afdeling persoonlijkheidsstoornissen. Ik vond het toen wel grappig dat ik juist daar de intake had gehad in oktober 2014. Nu vind ik daar niets grappigs meer aan. Als ik nog lang moet wachten, en dat zou maar zo kunnen, ben ik na drie jaar uiteindelijk weer terug op de plek waar alles begon. Isn’t it ironic?

It’s like rain on your wedding day
It’s a free ride when you’ve already paid
It’s the good advice that you just didn’t take
Who would’ve thought, it figures
Alanis Morissette

screenshot_20161222-144857

Telefoonterreur
Mijn leidinggevende was niet helemaal bij de pinken. Ze maakte er รฉรฉn grote teringzooi van. Het begon met het feit dat ik door mijn angststoornis niet kon bellen. Ze mailde mij met een uiterst vriendelijke mail waarin ze vroeg of ze contact met mij mocht opnemen. Dat ze begrepen had van de bedrijfsarts dat bellen moeilijk was voor mij en dat het contact ook via de mail mocht. Ik was dolblij, mailde haar direct terug dat dat heel fijn zou zijn en mij veel angst en paniek zou schelen. Wat er toen gebeurde kan ik nog steeds niet bevatten. De telefoon ging. Dat zal toch niet? Zou het mijn werkgever zijn? Nee, ze stuurt net een mail dat ze me begrijpt. De telefoon stopt. Gelukkig. En daar gaat hij weer. Mijn hartslag stijgt. Ik moet moeite doen om kalm te blijven. Dan komt er een mailtje binnen van mijn leidinggevende. Ik open de mail en lees:

Ik bel je NU en je neemt niet op!!!

Ik kon het niet geloven. We zitten hier ter plekke af te spreken dat ze mij niet zou bellen en wat doet ze? Ze belt. Drie keer achter elkaar. Daarna laat ze haar secretaresse nog twee keer bellen en uiteindelijk spreekt die mijn voicemail in dat ik haar direct terug moet bellen omdat mijn leidinggevende zo snel mogelijk een afspraak met mij wil hebben. Je zou denken dat het een misverstand was, maar nee, het was bloedserieus. Dit was het eerste geintje wat ze me flikte. Uiteindelijk maakt ze het zo bont dat ze geen contact meer met mij mag hebben. Al het contact loopt via de bedrijfsarts. Echt waar, dat mens… Ik heb er geen woorden voor. Dat die op de positie zit waar ze zit is onbegrijpelijk. Uiteindelijk wordt er nog een vervanger aangesteld om de administratieve zaken voor het ontslag te regelen. Ook die wil per se bellen en mij persoonlijk ontmoeten. “Want ik vind het altijd zo fijn om een gezicht erbij te hebben.” Ja, snap ik, maar niet als je mijn dossier en mijn voorgeschiedenis kent! Het kost me enorm veel moeite om haar uit te leggen dat een afspraak niet mogelijk is. Ze houdt voet bij stuk en wil in ieder geval een telefoongesprek. Kost mij dagen energie en gruwelijke paniekaanvallen, maar madam krijgt haar zin. Ze belt. Het is allemaal complete bullshit. Ze leest een lijstje voor met wat ik per post ga ontvangen. Fuckerdefuck, man. Van je werkgever moet je het maar hebben. Wat een ongezond shitbedrijf is dat. Ik zou bijna blij zijn dat ik in de WIA zit.

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don’t stay in touch
Lily Allen

screenshot_20161222-144916

Medische Malle Molen
In maart begint ook de medische malle molen op volle toeren te draaien. Men komt erachter dat ik een torenhoge bloeddruk heb en ik start diezelfde dag nog met medicatie. De buikpijnen beginnen niet veel later en voor ik het weet krijg ik te horen dat ik een niersteen heb. Die diagnose wordt niet veel later teruggedraaid als blijkt dat ik een buikwandbreukje heb. De extreme buikpijn blijkt uiteindelijk ook daar niet vandaan te komen, maar dat weet ik op dat moment nog niet. Maart is dus, net als februari, ook niet voor herhaling vatbaar. April doet wat hij wil? We zullen het morgen zien.

https://www.youtube.com/watch?v=yFE6qQ3ySXE

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Fijn om even terug te zien wat er het dit jaar allemaal gebeurt was.

  Xoxo

 2. christine schreef:

  Weet het allemaal nog goed, wat een drama!! liefs

 3. mariellemarielle schreef:

  Pffff….zo’n werkgever is ook niet bevorderlijk voor je gezondheid :-(.

  Inderdaad ironisch, ik hoop dat je snel terecht kunt

  Wat een mooie waxinelichtjeshouders (haha galgje woord), himalyazoutsteen denk ik?

  Fijne avond

 4. Emily schreef:

  Dat van je werkgever weet ik nog heel goed… als iemand die ook erg veel moeite heeft met dat soort dingen had ik buikpijn bij het lezen ervan destijds, en nu weer. Hoe verzint zo iemand het.

  1. Marion schreef:

   Ja, hรจ? Compleet mesjokke! Maar goed, dat is allemaal achter de rug gelukkig. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.