Terugblik 2016: Mei

screenshot_20161224-101741

Ook deze ochtend, de ochtend voor kerst, blik ik terug op 2016. Deze keer is de maand mei aan de beurt. Mei is altijd een mooie maand. Het begint mooi weer te worden. Bevrijdingsdag wordt weer gevierd in Wageningen. Mijn vader is jarig. Let’s see.

Nadat ik de maand april heel somber was geweest en veel last had gehad van een zeer grote en pijnlijke ontsteking op mijn heup, kon ik begin mei eindelijk weer een beetje naar buiten. Ik had een therapie-stop van bijna een maand en in die periode zag ik beide uitersten voorbij komen. Ik ervoer de ultieme rust en tevredenheid, maar ik zag ook de diepte van de depressie. Ik had vreselijk last van stemmingswisselingen en kon er maar weinig grip op krijgen. Ik lees dat ook terug in bijna alle artikelen die ik in de maand mei schreef. Ze waren of overdreven blij en enthousiast of ik was boos en opgefokt. Nee, het leek een redelijke maand, maar ik als ik nu teruglees zie ik dat het puur overleven was.

Bijzonder om te zien, dat ik op momenten schrijf dat het super gaat, terwijl ik nu gewoon kan lezen dat ik absoluut niet mezelf was. Sommige artikelen zijn bijna ongemakkelijk om terug te lezen. Voor mij dan. De gemiddelde lezer zal er niets vreemds aan opmerken. Mooi om te zien en te voelen dat ik nu, nog maar zeven maanden later, als zoveel dichter bij mezelf ben gekomen. Veel meer mezelf ben geworden. Veel echter en oprechter. Dat is misschien wel het mooiste kerstcadeau wat ik mezelf kon geven.

Ik wens jullie allemaal hele mooie en fijne kerstdagen. ♥

 

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marion of Marjon, zolang het maar geen Eufrasie is…

 2. Robin schreef:

  Ik wens jou, Peter en familie ook fijne kerstdagen 💚🎄

 3. Lot schreef:

  Fijne kerstdagen, veel genieten van elkaar en wat je familie.

 4. Alice schreef:

  Hele fijne dagen Marion en heel veel moois voor 2017.

  Warme groet,
  Alice

 5. Best wel gek lijkt me om dingen terug te lezen en te beseffen dat je dat helemaal niet bent. Mooi dat je steeds meer jezelf wordt Marion. Je bent een prachtig persoon.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. ❤

 6. yvonne schreef:

  Wat sluit je weer af met een mooi nummer. Past precies bij je post. fijne dagen!

 7. marielle schreef:

  Wat mooi die reflectie en daarbij eerlijke kijk naar jezelf!

  Voor jou hele fijne dagen lieve Marion en bedankt voor je kaart!!! Echt lief!

  Leuke foto boven je blog.

  X

  1. Marion schreef:

   Graag gedaan! Fijne kerstdagen! ♥

 8. Rob Alberts schreef:

  Vredige, veilige en voorspoedige feestdagen wens ik jou toe.

  Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.