Terugblik 2016: Juni

screenshot_20161226-171559

Het is tijd voor de volgende terugblik. Juni is aan de beurt. De eerste vijf maanden van het jaar waren niet echt om over naar huis te schrijven. Zou de zesde maand dan eindelijk wat positiever gaan worden? Is het eindelijk tijd voor die stijgende lijn waar ik zo naarstig naar op zoek ben? Lees het en je weet het. 

20161226_183839

HS Awareness Week
Begin juni was het HS Awareness Week. Ik deelde iedere dag iets over HS op social media. Ik gaf informatie en deed een paar interviews voor een aantal bladen. Er kwamen heel erg veel reacties binnen, zowel van mensen die ik kende als niet kende. Dat was ontzettend fijn, want dat betekende dat het gelezen werd en als het gelezen werd, dan betekende dat meer bekendheid, meer herkenning en meer begrip. Dat is wat we wilden bereiken en dat hebben we bereikt. Missie geslaagd.

screenshot_20161226-171527

Intake Persoonlijkheidsstoornissen
Dan het onverwacht snelle telefoontje voor mijn vervolgbehandeling. Ik kreeg twee intakes en daaruit volgden een aantal nieuwe diagnoses. Een aantal verwachte diagnoses, maar ook een heel onverwachte. Het zette alles weer even in een ander perspectief, maar het maakte ook weer het één en ander duidelijk. Ik werd aangemeld voor langdurige, intensieve schematherapie, een behandeling die twee jaar duurt. De wachttijd was minimaal een half jaar en dat klopt, want die zes maanden zijn ondertussen voorbij.

20161226_183921

Aanvallen Op Social Media
De gekte op social media begon ook in deze maand. Ik volgde Sylvana Simons al langere tijd op social media, maar deze keer besloot ik het een aantal keer voor haar op te nemen. Ik wou bijna zeggen dat ik dat beter niet had kunnen doen, maar dat is bullshit. Je moet gewoon voor je mening uit kunnen komen op internet zonder dat mensen je voor van alles en nog wat uitmaken. Er werd gezegd dat ik vies was vanwege mijn ziekte. Dat ik ranzig en dik was en beter mijn eetstoornis had kunnen houden. Er was zelfs iemand die hoopte dat ik snel dood zou gaan aan mijn ziekte. Natuurlijk is het allemaal veel geschreeuw en weinig wol, maar het heeft me ondanks dat enorm aan het twijfelen gebracht over social media. Wat wel en niet te delen. Waar wel en niet op reageren. Het houdt me tot op de dag van vandaag bezig.

20161226_183903

Vervolg Medische Malle Molen
In juni maakte ik kennis met mijn maag-darm-leverarts. De niersteen was van de baan en na wat onderzoeken en een bezoek aan de chirurg leek het zeer onwaarschijnlijk dat de extreme buikpijnen  die ik had, enkel en alleen door een buikwandbreukje veroorzaakt zouden worden. De diagnose PDS werd eindelijk officieel, ik kreeg andere medicatie voorgeschreven en daar begon het grote uitproberen. Op dit moment ben ik daar, zoals jullie weten, nog steeds mee bezig.

screenshot_20161226-171452

Doorbraak
De maand juni was een maand met veel persoonlijke confrontaties. Veel artikelen die me aan het denken zette, nieuwe diagnoses die werden gesteld en ik had een aantal zeer verhelderende gesprekken. Het maakte me allemaal sterker. Daarnaast werd mij een aantal keer onrecht aangedaan en in plaats van me óf terug te trekken óf me aan te passen aan de ander, hield ik voet bij stuk. Ik doorbrak het patroon van de extreme aanpassing, brak vervolgens met een aantal mensen en bleef stug mijn eigen pad volgen. Ik wist het toen nog niet, maar daar werd de stijgende lijn, waar ik zo hard naar op zoek was, definitief ingezet. ♥

We can play it safe or play it cool
Follow the leader or make up all the rules
Whatever you want, the choice is yours
So choose

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. christine schreef:

  Helemaal goed! Positief in mijn ogen als ik dit zo lees Marion. liefs meis! Christine.

  1. Marion schreef:

   Zo voelt het ook. Liefs!

 2. Vooral die aanvallen op social media hebben mij geraakt. Ieder moet inderdaad vrij zijn in zijn/haar mening wat dat betreft. Ben je het ergens niet mee eens, zeg dit op een beschaafde manier. Zie je iemand echt niet meer zitten? Negeer elkaar dan, we leven met genoeg mensen op deze planeet – altijd mensen zat waarmee het wel klikt.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat was echt waanzin en precies wat jij zegt: niet nodig. Er zijn genoeg mensen op deze wereld. Gelukkig wordt er steeds harder tegen opgetreden. Daar ben ik blij om.

 3. mariellemarielle schreef:

  XXXX Die stijgende lijn gun ik je zo op elk gebied!

 4. Saar schreef:

  Soms gebeuren er wonderbaarlijke dingen met een mens wanneer je je eigenlijk slecht voelt. Ik heb dit bij jou zeker zien gebeuren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.