Terugblik 2016: Juli

20161227_174735

Tijd voor een terugblik op de maand juli. We zijn over de helft. Dat moet ook wel, want ik heb hierna nog maar vier dagen. De tijd dringt. Voor je het weet zit het jaar er alweer op. Juli. Een mooie maand. De maand waarin ik jarig ben en waarop het vaak volop zomer wordt. Lees gezellig mee!

20161227_174642

Fierce Grace
Begin juli begon ik met de cursus Fierce Grace. Een online cursus bewustwording van je eigen kunnen, krachten en talenten. Ik trok me een beetje terug van alle social media en keerde wat meer naar binnen. Ik ging dagelijks mediteren, trok veel de natuur in en trok regelmatig een orakelkaart. Het bracht me veel rust, het was helend en gaf me weer nieuwe positieve energie. Die energie had ik nodig, want ik had veel last van de bijwerkingen van de nieuwe medicatie. Ik werd er behoorlijk somber van, maar het mediteren en het alleen zijn hielpen me door de moeilijkste momenten heen.

20161227_174852

Jarig
Juli is mijn geboortemaand. Ik werd dit jaar 39. Verjaardagen zijn niet mijn ding, maar ik besloot het toch een klein beetje te vieren. Ik ging met mijn ouders, oom, tante en nichtje koffie drinken en taart eten. Ik voelde me erg goed en daarom besloten we er een lunch achteraan te plakken. Ik was compleet gebroken toen ik thuiskwam en moest vrijwel meteen naar bed, maar het was het waard. Verder was het een vreselijke week. Mijn schoonouders stonden erop om langs te komen voor mijn verjaardag en al hoefde ik er zelf niet bij te zijn, het idee dat ze voor mij kwamen zorgde voor enorme paniekaanvallen. Het ging echt helemaal mis en ik kreeg even een flinke terugslag.

20161227_174707

Therapie
Eerder dit jaar nam ik afscheid van de therapeute van wie ik angstbehandeling kreeg. In juli maakte ik kennis met mijn nieuwe therapeute bij wie ik in behandeling blijf totdat ik kan starten met de schematherapie. Zij gaat mij langzaam voorbereiden op die schematherapie en we begonnen met iets wat ik tot dan toe altijd had weten te omzeilen: imaginatie oefeningen. Het was zwaar. Heel erg zwaar. Ik schreef er kort over, maar besloot het verder vooral voor mezelf te houden. Er was niemand die dit zou kunnen begrijpen. Dit is een stukje wat ik helemaal alleen moet doen.

20161227_174604

HS, PDS en nog meer ontstekingen
HS en PDS gaan niet goed samen met warmte en warm werd het in juli. Wat een ellende was dat. Ik probeerde er in eerste instantie het beste van te maken, maar toen mijn vingers ook nog eens één voor één ontstoken raakte, wist ik echt even niet meer waar ik het zoeken moest. Ik kreeg een antibioticakuur die volledig op mijn darmen sloeg. Ik kreeg ernstige krampen en liep helemaal leeg. Ik moest na een dag alweer stoppen, kreeg een andere kuur, maar het kwaad was al geschied. De pijn in mijn buik kwam in een razend tempo terug en daarnaast kwam de HS ook steeds heftiger opzetten. Ik kon niet veel meer doen dan rusten, op bed liggen en Netflix kijken. Al met al was juli lichamelijk gezien een ontzettende klotemaand. Of zoals de heer Pannenkoek het zou zeggen: een ware teelballenmaand.

Morgen is het tijd voor augustus. Dat gaat hoe dan ook een feestje worden, want augustus is de maand dat Jip bij ons kwam logeren. Of moet ik zeggen: wonen? Fijne avond allemaal en tot morgen! ♥

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Saar schreef:

  Een maand met mooie en minder mooie dingen dus 🙂 mooie foto’s heb je erbij!

 2. Het mediteren, het dromen,.. is iets waar ik me ook heel graag mee bezighoud. Het brengt rust en orde in mijn hersenpan.
  Zag ik daar een heer Pannenkoek vermeld in je tekstje :)?
  Ik moet Saar bijtreden als ze zegt dat heel wat mooie foto’s de revue passeren. Je fototoestel heeft in 2016 overuren gedraaid, daar hebben we serieus van genoten!

 3. chucky1012 schreef:

  Erg lastig voor je.
  Want ik heb baadt bij zeer warm en zonnig weer.
  Daardoor kan ik mijn gewrichten beter bewegen.
  Al moet ik me natuurlijk goed beschermen tegen de zon.

  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.