Terugblik 2016: Augustus

20161228_072347

In augustus was er maar weinig lust om te schrijven. Ik bleef net als in de maand juli veel mediteren en trok zo vaak als ik kon de natuur in. Daarnaast kwam Jip logeren die uiteindelijk niet meer wegging. Deze maand een terugblik aan de hand van foto’s. Veel kijkplezier!

20161228_071733

Veel bloemen. Veel kaarsen. Veel natuur. Veel wandelen. Veel spiritualiteit.

20161228_071711

Het wakkerde mijn creativiteit aan en ik sloeg aan het schilderen. Het bleek een tijdelijke opleving. Daarnaast kwam op 7 augustus Jip logeren! Dat hij nooit meer weg zou gaan wist ik toen nog niet.

20161228_071635

Veel rust. En een mooi kaartje met een zakje edelstenen van medeblogster Jaixy. Ik wist toen nog niet hoe immens dierbaar dit kaartje me een paar maanden later zou zijn. Lieve, lieve Jaixy…. rust zacht.

20161228_071611

Jip zat op dit moment nog in zijn eigen kooitje. Af ten toe mocht hij uit de kooi, maar hij wist nog niet zo goed wat hij met die vrijheid aan moest.

20161228_071533

Ondanks het feit dat ik veel buiten was, veel de natuur en de stilte opzocht, kon ik niet voorkomen dat het ook weer een paar dagen flink minder ging. Misschien moet ik me erbij neerleggen dat het niet te voorkomen is. Het is tenslotte niet voor niets een chronische depressie.

20161228_071503

Ik ging met mijn ouders de natuur in. Het was een heerlijke wandeling. Jip sliep regelmatig bij me op schoot en het lukte me zelfs om even op de fiets naar de stad te gaan.

20161228_071419

Ik ontving het jaarboek 13 Manen. Iets waar ik enorm naar uitkeek en met veel enthousiasme aan de slag ging. Iets té enthousiast, want ik opende er ook meteen een blog voor. Dat draaide ik weer terug. Ik ben nu eenmaal soms té enthousiast. Sommige dingen moet je in eerste instantie alleen met jezelf delen. Project rommelkamer begon ook, te zien aan de olifant op foto nummer 1. Deze was ik al kwijt sinds de verhuizing.

20161228_071348

Nog meer natuur, rust en spiritualiteit.

20161228_071322

Ik stond in de ochtenden vroeg op en kon lekker heerlijk buiten in de tuin bloggen. Jip kreeg ondertussen behoorlijke kapsones. Hij wilde geen worteltjes meer. Only the green stuff, woman!

20161228_071301

Ah, daar hebben we project rommelkamer in beeld. En wat een rommel was het. Dan ziet die kamer er nu toch een stuk beter uit als leefruimte voor de caafjes. Jip ligt hier weer lekker te chillen op schoot.

20161228_071237

Ik ontdekte de ijsmachine in de supermarkt op de hoek. Wat een waanzinnig coole uitvinding is dat. Ondertussen is het duidelijk dat Jip mag blijven. De eerste spulletjes worden aangeschaft, zodat hij lekker rond kan lopen. Voor nu vindt meneer het nog niets. Hij kijkt me aan alsof ik compleet gestoord ben. Jip maakt mijn leven een stuk fijner. Ik geniet iedere dag van hem en ondanks dat ik nog steeds regelmatig depressief ben, kom ik voor dat kleine beestje dagelijks met plezier mijn bed uit, hoe zwaar dat soms ook is. Want dat is iets waar ik me ondertussen heel erg goed van bewust ben; het kan allebei. Je hoeft niet of verdrietig of blij te zijn. Je hoeft niet of ziek of hersteld te zijn. Het is allemaal niet zo zwart wit. Ik ben niet meer aan het werken naar volledig herstel. Ik ben aan het leren omgaan met mijn beperkingen, zowel de lichamelijke als de geestelijke. Dat brengt een heleboel ruimte en rust en dat is precies wat ik nodig heb. ♥

16 gedachten over “Terugblik 2016: Augustus

 1. Ik herinner me dat je deze maand ook de enorme stap maakte tot een heel kort filmpje waarin je je mond opende. Letterlijk! En op de een of andere manier vond ik dat voelen alsof je … de wereld de andere kant liet opdraaien! Zo bevrijdend, zo essentieel, zo … diep en diep verdrietig voelde het dat het een ”stap” voor je moest zijn. Want net als iedereen ben je prachtig! In essentie, in wie en hoe je bent, ook hoe je eruit ziet. Jij bent jij en dat is de beste jij die je op ieder moment kunt zijn en de prachtigste jij. Ik zou dit trouwens bij mijzelf moeten kunnen voelen.. maar dat terzijde.
  Ik weet nog dat ik echt, serieus, het probleem niet zag wat voor jou maakt dat je altijd lacht met je mond dicht. Ik wil het niet bagatelliseren, maar echt.. los van dat iedere mond lachend op de foto zou moeten kunnen (laten we toch eens niet oordelen!) en los van dat imperfectie perfectie is, want wat is immers perfect…
  Los daarvan, wens en gun ik je zo toe dat je je goed voelt bij jezelf.

  Op een dieper niveau moet het verschrikkelijk zijn waar je mee worstelt. Je schrijft en verwoordt zo essentieel, rauw, puur, open en waardevol. En dat met je ”mond dicht”. Hoe werkt dat voor jezelf in je diepe eigenwaarde uit lieve vrouw..? Zo snakken naar verwoorden, dat zo sterk doen en dat met een dichte mond.
  Voor 2017 hoop ik dat je bovenaan je lijst zet: je vrij en trots en vertrouwd te voelen bij je mond. Neem de macht die anderen ooit van je afnamen en je de mond lieten sluiten terug en toon jezelf vol trots.

  Liefs

 2. Wat mooi geschreven meid en hoe een cavia je echt het leven een stuk leuker kan maken!! 🙂 Die jippie…. ik ben echt verliefd op je cavia’s en de ruimte! 😛

 3. Eerlijk? Ik heb bij dit logje enkel de foto’s bekeken. Ben serieus achter in het lezen van de blogs die ik volg…
  Je hebt in de collages van je jaaroverzicht ook vele mooie foto’s van jezelf binnengesmokkeld. Wat zeg ik? Héél mooie foto’s. Ik zou Peter adviseren om je als nieuwjaarscadeau eens een nieuwe spiegel te geven. Kijk er dan maar eens heel goed in, en je zelfvertrouwen zal een boost krijgen

 4. Mooi gezegd dat laatste en zie je zelf ook de ontwikkelingen als je alle terugblikken bekijkt!
  Mag je trots op zijn!

  Leuk dal die foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.